Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero Sport by Spooky

spooky

Postări Recomandate

Salutare.

Incep un thread nou cu tancul meu...

nu regasesc threadul unde am mai postat, dar am zis sa fac un thread dedicat.

Astfel, dupa ceva timp de petrecut in service, al meu Pajero Sport a devenit asa:

1.jpg.a6026aa8942c04c4e2eefb87a2c5cb2b.jpg2.jpg.a65008e5b9f99736e3eb2c118d1025df.jpg3.jpg.9b00ff1a2d84c5de96313c43cfa82d8b.jpg4.jpg.e5aee1f875a194c369c0c05ed3c5d521.jpg5.jpg.f6ad8ec1bb6c29a87baaa24bd3272f48.jpg6.jpg.48dbb6085a16b1c7e936f32444b6df7b.jpg7.jpg.144a5cdb39fbafbc405a41e0658f2999.jpg8.jpg.138d6e13981298bd3a56226b0cf82e8b.jpg9.jpg.246ad5fcbb93d00ed31c635edaf43a21.jpg10.jpg.de7cbda3576c23bef970f2898553dc1f.jpg11.jpg.622090d36ccaa2f8781f6065f3f9efce.jpg12.jpg.5ad95704d86c704ae3e6655cf2e80eca.jpg13.jpg.6a4f9535b5303a33b2c3dd664c6848d4.jpg14.jpg.6ba1dea2360ab285d292b1631ddf3244.jpg15.jpg.92241d72775be952d6c2f78c9738edf3.jpg16.jpg.89f8db04e25aa075451f67e7c697b422.jpg17.jpg.3794bb79f1c78da2f421ef2ee13ae4b3.jpg18.jpg.780fc03dd7bd03336d1604bbe7b50e20.jpg19.jpg.e4d3343a1bcc623a7b2c143f4dd6cd60.jpg20.jpg.acfdbe3014f8f0d502dd1ce4715eebe6.jpg

Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pajero Sport by Spooky

Ai mai multe topicuri, dar nici unul nu e de prezentare a masinii.

Arata foarte foarte tare, felicitari! Ne spui si unde ai facut modificarile?

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Ai mai multe topicuri, dar nici unul nu e de prezentare a masinii.

Arata foarte foarte tare, felicitari! Ne spui si unde ai facut modificarile?

Un service din zona Piata Presei Libere - Torque Extreme

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

In linii mari ce am facut:

- am eliminat cutia de la troliu si am inlocuit cu un selonoid si integrat in bara fata

- praguri prinse de sasiu sa pot pune un hi-lift la nevoie + slidere de protectie (copaci, stanci etc)

- bara spate metalica (urmeaza un troliu)

- portbagaj cu proiectoare pe leduri pe toate partile, atat flood cat si spot, evident cu comenzi pe bord pentru fiecare zona imparte

- inlocuit proiectoarele din bara metalica (asa cum am cumparat de la house 4x4), care erau niste porcarii... au ruginit repede fara sa le aprind macar o singura data... le-am inlocuit cu cele originale de care erau in bara de plastic a masinii.

- cauciucuri 267/75R16 Cooper STT MAXX pe jante de 16" si ET-25

- bucsarie mai decenta (culoare portocaliu comandate din UK)

- asta pe langa multele modificari din trecut (snorkel, troliu, suspensie ironman4x4, bara fata etc.)

Mi-au ramas niste restante pentru anul viitor in iarna-primavara:

- rca pe 2014! :D

- troliu spate

- scut aluminiu (da, aluminiu si nu orice)

- a doua baterie montata pe spate

- helipad :))

- si de ce nu eliminare catalizator / egr + ...

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Felicitari, faina lucrare! Sunt curios cum vor fi gumele astea pe zapada. Presupun ca le folosesti in iarna asta.

O singura obiectie as avea, la bara spate, e periculos coltul ala iesit in afara, in cazul in care agati un copac sau un bolovan. Eu as fi venit cu linia barei in continuarea caroseriei, maxim 1-2 cm in afara, eventual, ca sa nu poata agata.

12a.jpg.cd084ef8f7a588f96fd8452348414a29.jpg

Link spre comentariu

salut !

foarte frumoasa lucrarea , masina arata f bine in starea actuala ! daca nu te deranjaza , poate ne dai ceva preturi ptr : bari laterale , portbagaj, jante (cate kg au ) , ce te lasa inima sa ne spui , nu de alta dar cred ca nu este coleg pe site/forum sa nu ''aspire '' la mai cat mai multe imbunatatiri . unele le avem altele sunt in curs ...

S-o stapanesti sanatos ! Iancu

0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu

Felicitari, faina lucrare! Sunt curios cum vor fi gumele astea pe zapada. Presupun ca le folosesti in iarna asta.

O singura obiectie as avea, la bara spate, e periculos coltul ala iesit in afara, in cazul in care agati un copac sau un bolovan. Eu as fi venit cu linia barei in continuarea caroseriei, maxim 1-2 cm in afara, eventual, ca sa nu poata agata.

[ATTACH=CONFIG]198329[/ATTACH]

In teorie ai dreptate, urmeaza sa vad cum va fi in practica... de bolovani imi e frica. dar nu foarte mult... de ce, bara spate, sliderele laterale si cauciucurile sunt cam la aceeasi distanta fata de tabla masinii... adica un copac nu prea am cum sa il agat cu bara spate din lateral pentru ca ma împiedică sliderele laterale si cauciucrile.

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Frumoasa lucrare,bravo!

Iti mai trebuie blocante si e gata de absolut orice.

DA! am uitat sa trec pe lista blocant! Cred ca inainte de orice altceva e sa imi caut blocant... asa ca, daca aveti vreo sugestie, sunt deschis.

salut !

foarte frumoasa lucrarea , masina arata f bine in starea actuala ! daca nu te deranjaza , poate ne dai ceva preturi ptr : bari laterale , portbagaj, jante (cate kg au ) , ce te lasa inima sa ne spui , nu de alta dar cred ca nu este coleg pe site/forum sa nu ''aspire '' la mai cat mai multe imbunatatiri . unele le avem altele sunt in curs ...

S-o stapanesti sanatos ! Iancu

in kg vorbind chiar nu stiu pentru ca e o lucrare facuta de-alungul catorva luni, in care am tot bagat banuti incetul cu incetul, cumparat fel de fel de chestii cand si cat era nevoie din diverse surse, dar sa zic asa, lucrarile s-au dus la peste 3000 euro cu tot ce vedeti nou: portbagaj, proiectoare, bari, praguri, slidere. cauciucurile nu intra in acest calcul.

adevarul e ca abia acum realizez cat am investit cand incep sa le pun cap la cap investitiile. o sa fac un calcul mai real si va informez.

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Frumoasa lucrare.Unde ai gasit sisteme de prindere care fac legatura intre bulbar si tevile de la aripi.?Fusta din partea laterala spate a masini nu mergea taiata,ma refer la partea de tabla de la triple in jos,in felul acesta ar avea unghi de degajare mai mare si bara venea pe laterele mai ridicata.

Editat de dulceanu ionel

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Frumoasa lucrare.Unde ai gasit sisteme de prindere care fac legatura intre bulbar si tevile de la aripi.?Fusta din partea laterala spate a masini nu mergea taiata,ma refer la partea de tabla de la triple in jos,in felul acesta ar avea unghi de degajare mai mare si bara venea pe laterele mai ridicata.

Nu știu... le-au luat ei de la service. Dar aș putea să mă interesez. Restul prinderilor dintre țevi sunt făcute manual de un strungar din Ploiești... sunt niște piese care acum par integrate în slidere, dar ele îmi permit dezmembrarea sliderelor în cazul în care doresc acest lucru... :)

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Cred ca inainte de orice altceva e sa imi caut blocant... asa ca, daca aveti vreo sugestie, sunt deschis.

Am aflat ca s-ar potrivi la Pajero Sport puntea spate de Pajero 2.8, au aceleasi rapoarte. Trebuie punte completa, inclusiv planetarele. Iesi la 1/3 din pretul unui blocant ARB, si parerea generala este ca-s mai bune blocantele originale decat ARB-ul. Stiu pe cineva care a facut deja un transplant de-asta. Si ma bate si pe mine gandul sa-mi pun asa.

Cat despre coltul ala din bara, problema nu va fi la copaci inalti, si drepti, ci la copaci care la baza au diametru mai mare sau cioate, si pe care va trebui sa-i ocolesti, si la bolovanii pe care va trebui sa-i ocolesti, acolo sunt riscuri mari sa agati bara. Pana acum, toate barele HD pe care le-am vazut erau tesite la colt, asta e prima pe care o vad atat de iesita in afara caroseriei. Daca o agati, sunt doua variante: 1. daca nu e prinsa bine o smulgi, si 2. daca e prinsa bine, te tine pe loc.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut, si eu sunt interesat de aceasta operatiune cu montat blocant in viitorul apropiat. La a mea este o teava care intra in diferential deasupra si nu stiu ce rol are, seamana cu cele care erau pe diferentialul blocabil de pe fostul pajero. Ma ingrijoreaza problemele cu rapoartele puntilor si senzorii abs la un eventual transplant.

Editat de aerozone

Pajero sport 2.8TD

:pl1

Link spre comentariu

@ aerozone: Am vazut o masina ca a ta la intanirea de la Bran din toamna, si avea pe ea Super Select, nu Easy Select cum avem noi astia cu 2.5 TD. Ceea ce inseamna ca tu ar trebui sa ai si diferential central, deja.

Link spre comentariu

Daca impingi putintel cu mana de partea de sus a sliderelor vei vedea ca nu sunt suficient de ferme pentru a putea proteja caroseria . Nu le tine nimic sa se rezeme pe tabla - ideea de protectie nu e decat o idee de deformare controlata sigura , a caroseriei de catre slider . Pe fata , muuult mai usor . Pe spate sunt utile ca te mai urci pe ele din lateral sa culegi ceva de pe roofrack ...si atat .

Si ... ( Doamne iarta-ma ... ) ce colturi urate la bara spate ... pacat de munca ... si de bani ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Da @Optimus am superselect, diferentialul central e blocabil, dar vreau sa-i pun blocant si pe puntea spate, cu transplant de punte de la un pajero clasic 2.8 cu blocant de fabrica.

Pajero sport 2.8TD

:pl1

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

@ aerozone: Am vazut o masina ca a ta la intanirea de la Bran din toamna, si avea pe ea Super Select, nu Easy Select cum avem noi astia cu 2.5 TD. Ceea ce inseamna ca tu ar trebui sa ai si diferential central, deja.

Adica asta?

151388637_CopyofIMAG0842.thumb.jpg.212d9515d1679bbcac7e89c755721f92.jpg

Asa, asa, faceti-va temele ca si eu iau notite. Poate resesc si operatiunea bloncatul in primavara asta. Daca o sa am timp zilele astea, am sa mai pun niste poze si continui povestea a mea.

In alta ordine de idei, frumoasa masinu lui spooky. Si bara aia spate e foarte tentanta, chiar am intrebat si eu unde e facuta lucrarea, insa nu am mai sunat sa ma inscriu si eu la una la fel pentru ca mi s-a parut complicata logistica cu dusul masinii in Ploiesti si lasata acolo pentru cine stie cit timp. Keep up the good work!

Editat de thebe
Link spre comentariu

Adica asta?

[ATTACH=CONFIG]205762[/ATTACH]

Da, despre masina ta era vorba. Verifica ce rapoarte ai, si poate ti se potriveste o punte de MK2 cu blocant original. La cele cu motorul 2.5 TD (rapoarte 4.9) se potriveste de MK2.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare