Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Kia Sportage - se opreste motorul


valy_boy

Postări Recomandate

salutare. am cumparat o kia sportage din 96 motor 2000 cmc benzina.neamtul de la care am luat-o mi-a spus ca masina merge si merge si apoi se opreste dar am zis ca poate rezolv problema si masina arata bine si avea un pret bun.am inchiriat o platforma pt o zi si am dus-o la niste prieteni nemti ca sa o pregatesc de drum.cat am biblit la ea toata ziua masina a mers ca unsa dar cand am iesit pe autoband sa plec cu ea spre casa s-a oprit dupa 20 km.pornea un min iar se oprea. am intrat in prima parcare a venit si soferul meu cu microbuzul si ne-am apucat sa cautam cauza.am verificat aprinderea,pompa de benzina,senzorul de la axu cu came, senzorul de la volanta,toate mufele le-am desfacut si le-am curatat cu sprai de contacte,am pus injectoarele pe direct .tot ce ne pricepeam i-am facut,pur si simplu nu i-am dat de cap.deci merge frumos, trage de rupe dar imediat ce se incalzeste se opreste pur si simplu, porneste iar la sfert merge aprox un min si iar se opreste.masina nu se incinge apa sta la 70 dar am observat ca toba parea cam incinsa. nu stiu nici cum reuseste sa se opreasca pentru ca i-am vericat cu lampa daca se intrerupe curentul la pompa de benzina sau la injectoare si nu se intrerupe ,nici aprinderea nu se intrerupe. masina am lasat-o intr-o parcare pt ca mi-a fost frica sa continui drumul cu ea asa.vreau sa ma intorc sapt viitoare sa o aduc acasa Editat de valy_boy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Kia Sportage

 

nici o idee?nimic?o avea imobilizator?am inercat sa merg cu mufele scoase de la debimetru si de la alte acareturi dar nimic.sigur e ceva electric dar cum de se opreste daca nu se intrerupe nici aprinderea nici pompa de benzina?

e complicat rau motorul ala are o gramada de vacumuri pe el si nu stiu la ce folosesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Re: Kia Sportage - se opreste motorul

 

am adus masina acum o sapt pe platforma!!! neinspirat fiind am lasat-o in dr. tr, severin unde m-am plimbat cu ea pe la toate atelierele,nu am reusit sa gasesc defectul nu am gasit nici mufa pt tester in tot orasul ,ma bufnit si rasul cand am dus-o la reprezentanta renault si directorul dupa ce s-a uitat la ea cu 2 mecanici a zis ca s-o las 2 zile ca este distributia sarita de la punct sau o supapa.pana la urma am plecat cu ea la craiova unde cunosc eu un nene electrician care imi mai facuse mie un golf la care luase foc bordu . omul meserias s-a uitat la ea, am luat-o impreuna i-ar la probat ,apoi i-a dat jos calculatorul care era sub mocheta la picioare in dreapa s-a dus cu el in casa , l-a curatat nu stiu ce a mai schimbat prin el apoi l-am montat pe masina si merge perfect.

am fost cu ea pe araturi si am vazut ca atunci cand are fata cuplata se aud trosnituri si parca scapa ceva, cred ca mrl-urile nu cupleaza bine.

o singura intrebare as mai avea ????unde este seria masinii??? nici in germania nu mi-a gasit-o ala de la politie care mi-a dat numerelee!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in general la kia sportage model mai vechi se afla pe sasiu spre spate intre roti pe partea stanga. :h5 eventual pe partea dreapta spre fata .

 

pe alt forum mi-a dat un coleh un limk in care arata ca e pe caroserie . acum ma gandesc ca trebuie sa fie si pe sasiu undeva . http://vin-numbers-location.weebly.com/kia-sportage.html

 

1178985900_2013-12-1910_53.45-Copie.thumb.jpg.664d8ea023f9072c0be474cd52f449e7.jpg1140523386_2013-12-1910_53_54.thumb.jpg.219071e7bdd67ebc5efa2c1149c7f80e.jpg[attach=config]199793

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 luni mai târziu...

Re: Kia Sportage - se opreste motorul

 

pe alt forum mi-a dat un coleh un limk in care arata ca e pe caroserie . acum ma gandesc ca trebuie sa fie si pe sasiu undeva . http://vin-numbers-location.weebly.com/kia-sportage.html

 

[ATTACH=CONFIG]199793[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]199795[/ATTACH][attach=config]199793

 

Salut. Seria se gaseste la capatul usii din dreapta pe sasiu undeva central. Daca e vopsita/ruginita etc. trebuie sa periezi bine pana se vede seria.

Si eu am avut problema asta anul trecul la RAR ca nu mi-au gasit-o ... a trebuit sa ma documentez eu sa le spun unde este !

 

Spor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Kia Sportage - se opreste motorul

 

Valy_boy o informatie vreau sa iti dau... verifica starea rezervorului de benzina (daca e slabit, ruginit, sau chiar fisurat-banuiesc ca ai de tabla ca si mine-) iti recomand sa il inlocuiesti cu unul din plastic .

De ce? O sa ai mari probleme cu injectoarele daca nu , deoarece filtrul de benzina scapa particule fine de rugina suspendate in benzina care colmateaza injectoarele ! Iti zic din proprie experienta avuta cu masina tatalui meu (varianta fara 16v) care a schimbat 2 serii de injectoare din cauza asta pana si-a dat seama care e problema.

Alta problema ar fi suportii de caroserie (din spate) care sunt cam subrezi in general si se rup , daca o sa auzi ceva sunete in spate sau o zimti ca cam joaca de spate, suporti sunt primii care trebuie verificati.

In rest e o masina buna pe care poti trage mult si bine fara sa se supere (sigur consuma cat vrea ea nu cat vrei tu ... intre 9 si 16 in general 11). :h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare