Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema mecanica in 4x4

qumatru

Postări Recomandate

Un subiect mai important:

Am remarcat cand am fost nevoit din cauza poleiului sa bag 4x4 pe asfalt ca la fiecare cateva sute de metri se petrece urmatorul fenomen: am senzatia ca am calcat pe un bolovan sau un bulgare, ca si cum o roata de pe spate (mi se pare mie ca ar veni din dreapta spate) ar urca peste obstacol, o infranare cumva a rotii, dupa care masina ruleaza normal si se repeta dupa un oarecare interval.

Am incercat sa identific problema bagand masina in teren. Nici o problema. Am bagat high, low, diff. toate functioneaza tot ok. doar pe strada se intampla fenomenul. Acum am anvelope stock 265 at de cand am constatat, dar cred ca intalneam fenomenul si cu cele mari cooper stt de 34"

Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema mecanica in 4x4

prietena mea zice ca e de la roata dreapta fata. intr-adevar nu pare sa aiba vreun sens sa vina din spate. n-are nimeni vreo idee? se intampla doar pe asfalt drept, am mers pe un drum mai prost si nu a facut deloc.

Link spre comentariu

Salut. E normal sa simti aceasta infranare, tu nu ai 4x4 cu diferential central. Trebuie cuplat strict pe suprafete cu aderenta scazuta. Risti sa strici transmisia. La o simpla cautare pe forum sau pe internet vei gasi explicatii pe larg si exemple.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

intotdeauna am cuplat 4x4 pe polei si nu mi-a pocnit nimic in halul asta, nu poti sa-mi spui acum sa nu merg in 4x4 cand drumul o impune. ceva s-a stricat si as vrea sa stiu ce

Link spre comentariu

E posibil ca zgomotul sa fie cauzat de hub-ul rotii, respectiv sistemul de cuplare al planetarei. Aceasta defectiune poate fi chiar rezultatul mersului in 4x4 pe asflat in trecut. Pentru cateva portiuni de polei nu folosesti 4x4 fara diferential central, oricine iti va spune asta. Daca vrei sa stii ca ai 4x4 permanent iti cumperi, de exemplu, un Land Cruiser.

Link spre comentariu

Poti merge linistit in 4x4 fara dif central. La Nissan Poti cupla si in mers in 4x4. Poti cupla pana la viteza de 30 daca ai mrl-ul pe auto si pana la 80 daca e pe lock.

Problema pe care o simti tu se datoreaza unui MRL!

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Atunci oare pentru ce au mai inventat diferentialul central ? Probabil ca niste baieti se plictiseau. Probabil nici cel de pe punte nu-si are rostul. Si, in plus, a spus-o bine colegul de sus. La voi se poate cupla 4x4 in mers - aceasta solutie este adoptata exact pentru a putea cupla puntea fata atunci cand pe suprafata de rulare scade aderenta si masina ruleaza. Daca se putea cupla permanent oare de ce sa se fi inventat asta?

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

nu ai inteles, eu nu vreau 4x4 permanent. am la bmw asa ceva, eu vreau sa cuplez 4x4 cand e polei pentru ca nissanul spre deosebire de masina ta nu are esp/tcs si alte natii de sisteme si pe polei in prima curba sunt subiect de stiri. mai bine schimb un mrl la 13 ani si merg cum ma simt eu in siguranta.

• Like 1
Link spre comentariu

Sunt de acord cu tine. Doar sa nu-ti strici cutia de transfer. Daca vei cauta pe internet vei vedea cazuri de cutie de transfer plesnita din cauza tensiunii stranse in transmisie.

Link spre comentariu

nu ai inteles, eu nu vreau 4x4 permanent. am la bmw asa ceva, eu vreau sa cuplez 4x4 cand e polei pentru ca nissanul spre deosebire de masina ta nu are esp/tcs si alte natii de sisteme si pe polei in prima curba sunt subiect de stiri. mai bine schimb un mrl la 13 ani si merg cum ma simt eu in siguranta.

Ia vezi tu ce fel de ,,4x4 "la bmw u !

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare