Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Versus in familie Disco 2 vs RR P38

BoogyOne

Postări Recomandate

Dragi colegi,

Am cautat pe forum sa ma documentez despre acest versus insa nu pot sa spun ca m-am lamurit.

Stiu ca nu sunt din aceeasi categorie, insa ca achzitie sh distantele dintre cele doua se micsoreaza asa ca poate aparea si acest versus in mintea potentialului cumparator.

Momentan stiu ca RR-ul e mai confortabil, mai spatios. Referitor la parametrii de off road am citit ca sunt asemanatori, cel putin pe hartie. Practica poate fi usor alta insa in teren.

Ma mai intereseaza de exemplu daca piesele sunt intr-o masura comune (motor, directie, transmisie), impresia generala este ca RR este mai scump in intretinere, insa asa si este?

Ca idee vorbesc in acest comparativ de motorizarile TD5.

Pana la urma achizitia finala e o chestie complicata, un amalgam intre ce te atrage mai mult din punct de vedere design, conjunctura...prinzi o oportunitate, insa un element important este si analiza pragmatica si obiectiva a diversilor parametrii ce te intereseaza mai mult.

Performante offroad si on road

Fiabilitate

Costuri de intretinere

Confort

Consum

Si aici mai puteti sa adaugati si voi.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Versus in familie Disco 2 vs RR P38

Dragi colegi,

Am cautat pe forum sa ma documentez despre acest versus insa nu pot sa spun ca m-am lamurit.

Stiu ca nu sunt din aceeasi categorie, insa ca achzitie sh distantele dintre cele doua se micsoreaza asa ca poate aparea si acest versus in mintea potentialului cumparator.

Momentan stiu ca RR-ul e mai confortabil, mai spatios. Referitor la parametrii de off road am citit ca sunt asemanatori, cel putin pe hartie. Practica poate fi usor alta insa in teren.

Ma mai intereseaza de exemplu daca piesele sunt intr-o masura comune (motor, directie, transmisie), impresia generala este ca RR este mai scump in intretinere, insa asa si este?

Ca idee vorbesc in acest comparativ de motorizarile TD5.

Pana la urma achizitia finala e o chestie complicata, un amalgam intre ce te atrage mai mult din punct de vedere design, conjunctura...prinzi o oportunitate, insa un element important este si analiza pragmatica si obiectiva a diversilor parametrii ce te intereseaza mai mult.

Performante offroad si on road

Fiabilitate

Costuri de intretinere

Confort

Consum

Si aici mai puteti sa adaugati si voi.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Numai bine!

In ce priveste motorizarile diesel:

• Disco 2 are Td5 de provenienta Land Rover.
  • P38 are motor M51TUD25 de provenienta BMW

Gasesti detalii despre ambele motoare prin topicurile din sectiunile dedicate.

In ce priveste confortul: Disco 2 are suspensie pneumatica numai pe spate, RR P38 are suspensie pneumatica integrala. In plus, Disco 2 ae punti rigide fata spate, in vreme ce P38 are suspensie independenta pe toate patru rotile... concluziile le tragi singur!

Consumul, la amandoua tine foarte mult de starea motorului si "talpa" soferului:grin:

Fiabilitatea, la amandoua, tine de calitatea intretinerii de catre proprietarii anteriori si de gradul general de uzura... iar costurile de intretinere sunt comparabile, masinile sunt cam din aceeasi generatie, preturile pieselo si ale consumabilelor sunt foarte apropiate.

Se discuta foarte mult despre fiabilitatea foarte redusa la P38, in special pe partea electronica. E adevarat ca vorbim de o masina cu foarte multa electronica, dar, repet: tine foarte mult de calitatea intretinerii anterioare. Singura problema este ca, la amandoua, a fi foarte indicat sa fii in posesia unui tester dedicat LR, lucru care te-ar scuti de multe vizite in service pentru probleme minore.

Mai studiaza totusi topicurile de pe aici, vei gasi foarte multe amanunte despre ambele modele, chiar daca nu la modul "versus" intre ele.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere Disco 2 fara discutie!:old

Ai punti rigide,cutie si transfer zdravene (R380 + LT 230 vs. transfer Borg-Warner - cu lant- la P38),motor fiabil TD5,mai putine probleme electronice usor remediabile de cunoscatori,capacitati off-road superioare.

Daca il iei pentru sosea probabil ca P38 e mai ok dar asa cum bine zice Teddy pregateste-te psihic,au renumele ca sunt stricacioase - de fapt cu aceasta generatie a inflorit legenda fiabilitatii proaste a LR,extinsa de urechisti asupra tuturor modelelor marcii.:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

in vreme ce P38 are suspensie independenta pe toate patru rotile

Nu cred ca Range Rover P38 are suspensie independenta. Si din cate stiu, are punti rigide fata-spate. Am fost in cautare de acest model si uneori parca as cumpara un model din asta de 4-4.6 litri. probabil te refereai la L322.

Editat de rdk84
Link spre comentariu

Nu cred ca Range Rover P38 are suspensie independenta. Si din cate stiu, are punti rigide fata-spate. Am fost in cautare de acest model si uneori parca as cumpara un model din asta de 4-4.6 litri. probabil te refereai la L322.

Corect, este confuzia mea!:al

P38 nu are suspensie independenta, dar este integral pneumatica.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

@ teddybear, in primul rand multumesc de raspuns, altfel, stiu ca sunt informatii foarte multe si in detaliu, insa din experienta iti spun ca pentru un incepator sunt greu de urmarit si te poti pierde printre posturi. Eu am o imagine cred eu cat de cat corecta asupra ambelor modele, insa timpul research-ului a fost unul semnificativ. :wink: Mi-ar fi placut sa am la dispozitie detaliile pentru ambele modele cumva intr-un comparativ. Personal, cred ca alegerea finala o sa fie in functie de oportunitate. Imi plac ambele modele, prin urmare astept sa gasesc unul intr-o stare tehnica si estetica cat mai buna :wink:

In aceasta discute m-ar bucura daca am discuta doar de lucrurile palpabile, sau din experienta personala.

Ambele sunt masini frumoase, ce au facut istorie, si inca mai pot face. Tine si de noi sa le prezentam intr-o lumina corecta, cu bune si rele, ca masini perfecte sunt doar alea din poze.

Si ca sa incep cu bazele, gasiti mai jos comparatie intre cele doua modele la aproape toti parametrii tehnici. Din experienta, am observat ca datele, pentru cativa parametrii sunt usor diferiti de la o baza de date la alta. Ex. Acc 0 - 100km/h am gasit si cu 15,1s si cu 14,9s, si cu 14,8s. Dar pana la urma sunt diferente foarte mici ce nu cred ca influenteaza pana la urma rezultatul final.

1.thumb.jpg.6e6aff547865ac4f885ac1aacbad54bf.jpg

2.thumb.jpg.1fd635784857260cc07ebb8009f8265c.jpg

3.thumb.jpg.5bce90938e97fac2add0b5ec26110313.jpg

4.thumb.jpg.b78f0abfce8871321adffffaaf8dd562.jpg

5.thumb.jpg.2093c01e4d953dca7689c2203276b268.jpg

6.thumb.jpg.15064b1396f756640a67406912b73bd9.jpg

Link spre comentariu

Felicitari, vad ca te-ai documentat foarte bine. Am avut aceeasi dilema in perioada in care nu mai aveam LR in dotare, cu toate ca in adancul inimii tot Disco doream! RR-ul a fost intotdeauna varful de gama al producatorului britanic, destinat unei clientele pretentioase, fiind orientat spre confort maxim si dotari pe masura. Discovery este puntea de legatura intre simplitatea Defenderului si nivelul sofisticat al RR-ului. P 38 e ultimul RR pe punti rigide, o masina buna, din pacate cu destule probleme de electronica asa cum spuneau si colegii de mai sus! Disco 2 are si el metehnele lui, desi mai putine si foarte important, nu asa de complicat/costisitor de rezolvat. Ambele sunt masini cu personalitate! Nu regret decizia de a fi achizitionat D2, desi in calitate de detinator opinia mea nu poate fi considerata impartiala. Tu stii daca masina va fi utilizata preponderent pe asfalt sau in teren. Asa cum spuneai cred ca depinde de oportunitate si de preferinta personala! Important e sa-ti placa tie! Succes!:wink:

Link spre comentariu

P38 la vremea lui avea optiuni la nivel de electronica pe care nu le regasesti la toate masinile in zilele noastre. Inevitabil tehnologia vremii si-a aratat limitele si apar cunoscutele si documentatele sincope - suspensia sau imobilizatorul cele care imi trec prin cap acum.

Daca ar fi sa aleg Range Rover as alege Vogue dar pierzi din avantajele pietei britanice de piese de schimb la preturile deja cunoscute si is mai scumpe. Motoarele pe benzina au fost intotdeauna "varful" de gama in diferite versiuni dar aici intervin taxele noastre (impozit sau timbrul pacii...).

Discovery 2 ar fi cam cea mai buna optiune - as zice eu sa inclini spre modelele dupa 2003 - facelift. In afara de problemele "clasice" cu senzorii de abs sau suspensia pneumatica si alte asemenea "provocari" (indelung documentate si relativ usor de remediat) e o masina de incredere.

Pe langa achizitie pregateste un buget cu care sa poti efectua eventualele reparatii, schimburi de ulei si interventii de infrumusetare :grin:.

Spor la cumparaturi!

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar cam asta este pozitionarea celor doua modele in cadrul portofoliului Land Rover.

Insa ce ma asteptam, era sa vad o reactie a posesorilor de RR, mai ales in privinta fiabilitatii. Cred ca trebuie sa fim deschisi si corecti, punctand si bune si rele. Personal, nu cred ca RR-urile au chiar asa multe probleme. Mai degraba sunt legende. Evident fiind o legenda are si un sambure de adevar insa doar atat. Asta mai mult am dedus citind pe diverse forumuri din UK sau State.

Apropos, inca o intrebare pentru posesorii de RR, in off road cum se descurca?

Numai bine!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare