Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare rapoarte in grupuri Toyota Lj70, 3.0l

dac

Postări Recomandate

Salut,

Desi am ezitat o clipa unde sa postez, la Toyota sau la modificari, am optat pentru ultima varianta deoarece as vrea sa modific rapoartele de pe puntile de Toyota care sint acum de 4.88 si sa le pun de 5.29.

precizari:

rapoartul de 4.88 are nevoie de a1a cu 35` in rampe foarte mari;

rapoartul de 4.88 are si cutia pe care o am originala genereaza o a2a cam scurta zic eu;

prin modificarera raportului la 5.29 credeti ca voi cistiga o a3a in loc de a 2 a, dar mai lunga?

De fapt aceasta e si scopul modificarii raportului din grupuri , sa-mi genereze mai multa putere la viteza a 3a si pe care sa o pot folosi cu 35` si in rampe foarte mari, asa cum procedez acum cu a2a, dar cu o cursa a treptei de viteza mai mare.

Cit mai aproape de imposibil !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimbare rapoarte in grupuri Toyota Lj70, 3.0l

La sectiunea "Modificari" sunt relatari ale unor modificari radicale efectuate masinilor (tubulare, proiecte originale, etc) deci locul potrivit pentru acest topic este aici.

:h5

Link spre comentariu

Am montat 5.29 la Toyota mea 2lt din 2008 in principal pentru ca la vremea respectiva ar fi fost mai usor sa cumperi un rinichi decat un Kzt...

Intre timp am pus si motor de 3000 si 35-uri, am mers fara probleme pana in 2013 cand am zis sa le montez pe Wolf-ul pe care il fac pt extrem, inlocuind cu 4.88 originale, pe Toyota de open. Grupul pe fata a tinut un concurs, plus doua wk la trasee Cupa GTC, iar cel de spate a mai rezistat pana saptamana trecuta, cand la o verificare de rutina am gasit span in uleiul din diferential...

Eu vad ca principal avantaj al raportului mai scurt pe anvelope mari, acela ca de ex unde ramaneam in panta plus meclem cu 4.88 numai troliat urcam, pe 5,29 reuseam sa agat un pic de aderenta in asa fel incat sa creez momentul necesar plecarii de pe loc...

@Landcruiser
Link spre comentariu

Salut,

Desi am ezitat o clipa unde sa postez, la Toyota sau la modificari, am optat pentru ultima varianta deoarece as vrea sa modific rapoartele de pe puntile de Toyota care sint acum de 4.88 si sa le pun de 5.29.

precizari:

rapoartul de 4.88 are nevoie de a1a cu 35` in rampe foarte mari;

rapoartul de 4.88 are si cutia pe care o am originala genereaza o a2a cam scurta zic eu;

prin modificarera raportului la 5.29 credeti ca voi cistiga o a3a in loc de a 2 a, dar mai lunga?

De fapt aceasta e si scopul modificarii raportului din grupuri , sa-mi genereze mai multa putere la viteza a 3a si pe care sa o pot folosi cu 35` si in rampe foarte mari, asa cum procedez acum cu a2a, dar cu o cursa a treptei de viteza mai mare.

Romeo, daca te hotaresti la 5.29, avem in stoc la GTC Auto rapoarte de la NitroGear.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Va multumesc pentru detalii si amanunte.

In acest moment inclin pentru acelasi 4.88 , dar hd.

In scurt timp trebuie sa ma hotarasc.

Daca cineva de pe forum mai are experiente gen Robertz, as fi bucuros sa le primesc.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Eu avand motorul de 3.0l , cand am tecut la anvelope de 33" am schimbat rapoartele originale ( care sunt 4,26 parca la motoarele de 3.0l ) la 4,88 . Testand la kilometrajul la bord da o eroare de 3% ceea ce inseamna ca s-a compensat destul de bine schimbarea rapoartelor cu marirea diametrului anvelopelor, iar masina functioneaza in regimul in care a fost conceput de constructor. Deci daca ai anvelope de 35" nu poti gresi mult daca pui rapoartele de 5,29 ...

Editat de KTibor
Link spre comentariu

Va multumesc pentru detalii si amanunte.

In acest moment inclin pentru acelasi 4.88 , dar hd.

In scurt timp trebuie sa ma hotarasc.

Daca cineva de pe forum mai are experiente gen Robertz, as fi bucuros sa le primesc.

Salut daca vrei roti de 35 obligatoriu rapoarte 5.29 cele pe care le gasesti la Razvan (GTC) sunt foarte bune sunt testate pe o masina care le tot manca pe cele Italiene .

Spor la treaba Liviu.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ma gindesc la urmatoarea situatie:

rapoartele 5.29 trebuie sa incapa in aceiasi cavitate ca si rapoartele 4.88. Asta inseamna mai multi dinti pe coroana pe acelasi diametru sau circumferinta. Pe cale de consecinta- nu sint cumva mai putini fiabili dintii coroanei ?

Link spre comentariu

Salutam! nu neaparat , rapoartele sunt date de nr de dinti de la coroana supra nr de dinti de la pinionul de atac , de aici rezulta mai multe combinatii chiar si pentru 5,2 . In general cu cit rapoartele sunt mai mari vei gasi dinti cu modul mai mare (modul=forma+dimensiunea dintelui) . Parerea mea este ca vei avea de cistigat daca schimbi rapoartele .

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare