omoroka Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Sambata trecuta am vrut sa incerca ceva trasee noi in zona Magureni. Studiind de ceva vreme hartile am observat ca in acea zona exista un obiectiv turistic interesant: Groapa Comorilor (sau Rapa Comorilor) Asa ca ne-am adunat din scurt 3 samuraie si un Terrano (dar nu orice Terrano :wink:) si am plecat dis de dimineata in zona. Intrarea in traseu a fost un pic abrupta dar fara probleme, versantul fiind orientat favorabil spre soare, deci uscat. Pe culme o data ajunsi am intrat pe un drum destul de bun concluzia fiind ca exista o cale de acces mult mai accesibila, probabil undeva mai la est, de unde incepe sa se contureze culmea. La Groapa Comorii am ajus foarte repede, dupa ce am speriat cativa carutasi ce braconau materialul lemnos prin padure :grin: Groapa, ce sa zic, e destul de spectaculoasa, ceva in genul Gropii de la Ruginoasa insa nu atat de ruginoasa si nici atat de mare. Daca sunteti in zona si vreti sa va delectati nevasta sau amanta puteti merge acolo ca-i va placea cu siguranta :grin: Am coborat de la Groapa Comorii pe un drum destul de usor care in partea finala ne-a condus printr-un canion pamantos, asa cum ne-a obisnuit deja zona Magurenilor. Ajunsi la drumul mare am traversat pe culmea de la vest care este mai inalta si mai vasta cu gandul de a efectua macar unu din cele 3 trasee pe care mi le imaginasem cu ceva timp in urma acolo. Traseul a debutat cu ceva ghinioane pentru ca Iulian si-a rupt un overfender intr-un copac. Apoi, mergand mai departe pe o muchie ce ne conducea spre culmea principala ne-am blocat intr-un punct imposibil de trecut datorita unei inclinari laterale extreme. Variantele au fost de a cobora un scoc foarte abrupt printre copaci sau de a ocoli mai larg intreaga zona printr-o vale ingusta. S-a votat a doua varianta nestiind cat de ingusta si umeda e acea vale, loc in care ne-am chinui pret de aproximativ o ora iar ghinionul a continuat sa-l urmareasca pe Iulian indoindu-i subtil plafonul pe stanga. A urma o perioada semnificativa de mers pe diverse drumuri pana am intrat pe culmea principala zisa si Plaiul Capsunii. De acolo am vrut spre final sa gasim o noua varianta de coborare si iesire din traseu, alta decat traditionalul drum de la Magureni. Pentru asta ne-am incapatanat (mai ales eu) sa escaladam efectiv o muchie foarte abrupta astfel incat la final sa putem intra pe o noua culme usor de parcurs spre iesirea din traseu. Filmul, asa cum v-am obisnuit, cu sfatul de a comuta YouTube pe HD pentru o vizualizare mai buna: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Ianuarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Groapa Comorii si Plaiul Capsunii Atasat aveti si trackul iesirii cu rugamintea de a analiza cu atentie POI-urile explicative inainte de a parcurge trackulGroapa Comorii si Plaiul Capsunii.zip. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dumifly3000 Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Re: Groapa Comorii si Plaiul Capsunii Foarte frumos :br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Groapa Comorii si Plaiul Capsunii Faina treaba:br cu ce go pro ai filmat? Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Februarie 3, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Groapa Comorii si Plaiul Capsunii Faina treaba:br cu ce go pro ai filmat? Hero 3 Black. Problema este ca Windows Movie Maker nu comprima bine montajul final, scotand la un film HD cam 100MB/minut ceea ce e mult pentru youtube care-l mai comprima si el inca o data stricandu-i calitatea. Mi-am propus ca in 2014 sa fac montajele cu Sony Vegas. Mult mai bun dar mai complicat de utilizat. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate