ctinu Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Studiind masinile profilor de pe acest forum (si nu numai) am constatat preferinta pentru jante cu diametru mai mic si gume cat mai inalte. N-am reusit sa-mi explic aceasta alegere, mai ales in cazul motoarelor puternice si cuplurilor marite cu ajutorul reductoarelor. La masinile de oras constructorii adopta solutia inversa si e normal. Comparatia se face pt acelasi diametru total al rotii si fara ca diametrul jantei sa impiedice montarea etrierilor. De asemenea nu intra in discutie profilul. O explicatie argumentata ar ajuta pe toti cei care isi cauta anvelopele (si rotile) potrivite masinii si scopului lor. Cu multumiri Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: Dilema: janta diametru mic + gume inalte vs janta mare + gume normale. una din cele mai simpliste explicatii ar fi faptul ca la mersul pe sosea, unde (teoretic:ha:) merge pe sosea unde nu sunt gropi, in care sa indoi janta, folosesti jante mari cu talon mic, mai rigid; in schimb la offroad, unde e chiar indicat sa mergi cu presiune scazuta in pneuri, e de preferat sa fie talonul cat mai inalt, pt a evita dejantarea posibil sa fie si explicatii mai tehnice.... :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: Dilema: janta diametru mic + gume inalte vs janta mare + gume normale. 1. in teren, cind mergi cu presiune scazuta, pata de contact a cauciucului este mai mare la cele cu talonul inalt. se spune ca "imbraca" terenul 2. socurile sint absorbite si distribuite mult mai bine de cauciucul cu talonul mai inalt. 3. pe janta mica, ingusta, cu un cauciuc mare, lat - vei avea un soi de sitem run-flat in caz de nevoie. mult mai bine decit sa mergi pe janta. La masinile de oras constructorii adopta solutia inversa si e normal. nu e normal dar este estetic si multa lume pune botul... nu stiu daca ai mers vreodata cu masina cu roti de 17" si talon 35 sau 45 maxim, pe o suspensie tare. pe linga faptul ca iti da os prin os si confortul este 0 (zero), la final ai cauciucuri cu gilme, in functie de sosea. sau si cauciuc taiat si janta sparta. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 (editat) Re: Dilema: janta diametru mic + gume inalte vs janta mare + gume normale. Offroad si onroad sUnt opuse asa sUnt si rotile Editat Ianuarie 15, 2014 de Astral Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate