Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nelamurire roof rack

Valentin

Postări Recomandate

Am o nelamurire in legatura cu roof rack pt disco II deoarece in cartea masinii spune ca nu ai voie sa duci mai mult de 30 kg in off si in rest 50 si pai numai el poate avea pana la 30 unul adevarat :P si am citit in ceva revista ca ii bine de respectat aceste indicatii.Daca o incarci mai mult poate afecta integritatea masini, stabilitate, poate crapa si pasbrizul cred.

As vrea sa montez unul dar numai pt frumusete nu cred ca merita. Intradevar sunt lucruri care ii bine de carat afara dar pt asta nu ii mai bine o remorca, in off ies des dar nu extrem si prea multe noroaie.

Discovery II TD5 2000

Series III 88" 2.25 diesel

Range rover clasic 3.5 V8 carburator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator fender

Re: Nelamurire roof rack

Nu, ce scrie in carte e cu referire la sarcina utila pe intreg sistemul portbagaj, nu numai pe o transversala.

Valorile sunt date ca sa fie ei acoperiti in caz ca se intampla ceva nefericit. Acoperisul rezista la cel putin 300 kg sarcina statica si cel putin 120 kg incarcare dinamica.

Normal ca o sarcina pe acoperis iti ridica centrul de greutate si e bine de evitat. Nu te poti astepta la aceleasi limite de inclinare laterala, de exemplu.

Poate ca un portbagaj da bine pe masina, nu zic nu, insa daca nu e absoluta nevoie de el mai bine lipsa.

Link spre comentariu

Scuze ca ma bag.

Am si eu portbagaj ARB lung cu care merg zi de zi (de lene nu l-am dat jos + am proiectoarele cuplate de el).

In instructiunile de folosire scrie ca se poate pune 500 kg pe el fara nici o problema.

Masina mea are SLS. Sa inteleg ca odata incarcat portbagajul nu voi mai lua curbele la fel?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Vizitator fender

O fi tinand el 500 de kg dar asta nu inseamna ca obiectul pe care e pus, respectiv masina, poate sa duca si ea aceeasi greutate. Daca pui 500 de kg si adaugi greutatea proprie si mai adaugi greutatea soferului s-ar putea sa iesi din limita sarcinii utile a masinii ceea ce inseamna ca vei merge cu masina goala dar cu 500 kg deasupra. Daca o sa te uiti la poze cu Discovery 1 sau 2 rasturnate ai sa vezi ca stalpii nu sunt un monument de rezistenta.

Plecand de la masina incarcata, nu neaparat la refuz dpdv al greutatii, pana pe la 100-120 de kg sarcina pe acoperis mai e cum mai e, sa zicem acceptabil. Dincolo de asta trebuie sa mergi cu grija sporita.

SLS-ul o sa faca fata cat o sa faca dar are si el limite. La manevre buste n-are timp sa compenseze si nici pe teren accidentat cand treci de pe o roata pe alta la fiecare jumatate de metru si la fiecare secunda.

Eu n-am mers cu un ceva cu SLS cu greutate pe portbagaj asa ca nu-ti spune mai multe din experienta nemijlocita. Pune 100 kg sau mai mult, dar nu depasi 150 kg, si incearca. Numai s-o iei incetisor.

Asa se cam intampla, odata ce pui portbagaj sus nici ca-l mai dai jos. Ia timp sa-l demontezi, trebuie 2 oameni, trebuie sa ai unde sa-l depozitezi ... daca ai mai pus si luminite/antenute/lopetele/criculete pe el chiar ca nu-ti mai vine sa umbli acolo.

Link spre comentariu

O sa va spun cateva cuvinte vis-a-vis de roof rack-uri din experienta mea personala si din ce am observat si la alti prieteni detinatori :

-incercati sa va luati un roof rack original

-evitati roof rack-urile comercializate de Land Rover la accesorii, sunt de proasta calitate si slaba conceptie

-recomand cu incredere roof rack-uri de la ARB http://www.arb.com.au/arb-roof-racks.php si HANNIBAL http://www.hannibal.co.za/default.asp?pageid=540

-daca tot va luati un roof rack optati pentru varianta cu plasa ( mesh ) de la ARB, cand te sui sus pe masina este destul de penibil sa-ti scape piciorul printre traversele roof rack-ului; poti provoca demage-uri la om sau la masina - mai ales la cele comercializate la accesorii de Land Rover...

-la viteze de peste 100 la ora, vei auzi un zgomot asemanator cu un avion care zboara deasupra ta; nu te speria, este cazul sa investesti intr-un wind deflector pentru a elimina acest zgomot neplacut...

-in general roof rack-urile se folosesc pentru bagaje cu volum mare si nu extrem de grele, oricum ceea ce este foarte greu e dificil de manipulat / urcat pe porbagaj...

-uitati de sute de kg pe masina, maxim 150 e ok, asta nu inseamna ca nu exista si exceptii, am vazut specimene care au pus 300 de kg pe roof rack ARB, desigur ocazional...

-roof rack-ul ARB este extrem de robust, protejeaza suplimentar plafonul masinii si constituie un excelent punct de sprijin cand dai cu masina de toti copacii prin padure, in procesul "delicat" de polisare al acaretului...

-atentie la parcarile subterane, aeroporturi etc., intrati direct pe la camioane ca e mai sigur, decat sa ramai infipt ca un dop, sa desumfli rotile si alte procedee laborioase de extractie; evaluati tot timpul situatia inainte...

-una peste alta eu consider ca pentru mine este util, pe de o parte pentru transportat diverse lucruri voluminoase, pe de alta parte ca element de protectie al plafonului; la trialul din ultima zi la Bucovina am vazut o Toyota care a dat intr-un copac, de am zis ca se rupe masina, ei bine n-a avut absolut nimic, a dat cu roof rack-ul ARB care a preluat tot socul fara probleme...

Link spre comentariu

Amindoi aveti dreptate (mugur+fender) si asa m-am gindit si eu cind am cumparat ARB.

Dar ma intreb: in expeditii pe acest roof-rack se asaza in ordine:

-high-lift

-lopata mare

-cort

-2 canistre de 20l

-a2a roata de rezerva

-ocazional cutie aluminiu pentru diferite acareturi

-etc

Poate ca nu toate stau pe portbagaj in acelasi timp, dar mare mirare daca nu greutatea lor depaseste 150 kg.

Cum se explica?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Un lucru foarte important ptr. portbagaj este sistemul de prindere si locul de unde este prins. Si acest element ,zic eu , trebuie luat in calcul cand incarci acaretul.

La masina mea am cumparat in necunostinta un portbagaj original LR. Pe langa cele spuse de Mugur despre calitae si conceptie, mai adaug pretul. Calitate : nimic drept, vopsire peste zgura de sudura, montare cu ajutorul ciocanului. Conceptie : probabil facut la betie, nu poti pune o canistra, nu ai laterale la baza, facut fara logica sau facut doar ptr. aspect. Partea cea mai proasta a fost ca l-am comandat dupa poze, unde nu se vedeau anumite detalii. Cu zgomotul este mai discutabil deoarece concura cauciucurile, proiectorele,etc. In ce priveste incarcatura nu-l pot contrazice pe fender , dar refuz sa cred ce scrie pe eticheta

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Dupa o .... atenta analiza a pietei am hotarat sa-mi fac un roof rack, ca trebuie sa-mi vand masina sa-mi iau unul original! :T

Nu o sa pun prea mult pe el, cam ce a scria mariusg la care as adauga cateva bidoane cu apa. Incerc sa ma oprsec la 150 kg

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare