Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Disco 2 La mare si la munte (de zi incepand)

BoogyOne

Postări Recomandate

Dupa cum bine stiti, eram de ceva vreme in cautari. Dupa incercari, in proportie de 100% nereusite, azi am achizitionat jucaria. :ypu

Ca poveste, vineri am sunat omul, sambata ne-am vazut de doua ori, a doua oara am lasat avans 2000 ron, si am finalizat astazi cand am platit diferenta si am luat masina acasa. Pare destul de simplu, nu? :)

Ce am luat: Disco 2, productie 07.2003, motorizare TD5, rulaj (reali, verificati) 97,400 km, 7 locuri.

Dotari, cam cele de baza, ce mi-a placut este faptul ca are diferential blocabil (doar optional pe Disco 2 facelift).

Masina este foarte curata in interior, cam acelasi pot sa spun si de exterior cu mici exceptii.

Masina a fost cumparata de aici, de catre ONU, si cumparata mai apoi (in 2012) de catre Ambasada Turciei, fiind in folosinta unui functionar din cadrul ambasadei.

In general, masina a stat in garaj, mergandu-se destul de putin in ultimii ani cu ea (aprox 10,000 km in ultimii doi ani).

Singurul lucru de care sunt foarte surprins - oglinzile nu sunt electrice, ci manuale...cum asa ceva?! :)) Intrebare: pot sa cumpar electrice si sa le montez? dupa mintea mea, masina ar trebui sa aiba firele trase, si singurul lucru de facut este sa cumpar butonul, si sa fac legaturile.

Cauciucurile cu care este incaltata sunt Pirelli Scorpion 235/70/16 Ice & Snow (pareri despre ele...sunt ok?) destul de bune, profil cam 60 - 70%.

Azi am dus-o si la un prieten la un service, si ethnic, masina e foarte ok, niciun joc, nu rugina, nu troncaneli. Toate functioneaza sa spunem perfect, intretinerea facandu-se foarte bine si cu grija.

Cam atat pentru inceput, revin cu pareri pe masura ce incepem sa ne cunoastem. :wink:

Si cateva poze, facute repede cu telefonul.

20140120_132920.thumb.jpg.3940caedccd4712be299b5aa03c4662d.jpg20140120_132933.thumb.jpg.c902941836e0eba819aa2d589be9f12e.jpg20140120_132950.thumb.jpg.45ff6b0fd6e6b09e1ed3ed3b7fe63704.jpg20140120_132951.thumb.jpg.e3fb8f98f76aad9917bd56994a0cf658.jpg20140120_133003.thumb.jpg.76dadbd6a87853f64b4cb1edce58ce58.jpg20140120_133011.thumb.jpg.c16ba8777d5ccdf6e8768078ee318471.jpg20140120_133019.thumb.jpg.75bb0a948981d23ab62f21b75b543aa2.jpg20140120_133101.thumb.jpg.f5c2e6e7842551227e32e871c6a77d6d.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Disco 2 La mare si la munte (de zi incepand)

Multumesc de urari.

Referitor la taxa, nu o are platita si prin urmare inmatricularea in Romania (pentru moment) pica. Am cateva idei insa mai cercetam. Cea mai sigura treaba e cu inmatriculare in BG.

Momentan o sa scot numerele rosii, trei randuri.

Numai bine!

Link spre comentariu

Felicitari pt achizitie! :grin: Parere personala, daca nu ai de gand sa o inmatriculezi in Romania acum, probabil nu vei dori nici peste 3 luni. Iti recomand sa incepi demersurile sa o inmatriculezi in BG,astfel, vei scapa de niste taxe,drumuri, cozi care trebuie sa le repeti in fiecare luna,rezultatul fiind acelasi. Din pacate asta e situatia.

Oricum sa-ti aduca numai bucurii si drumuri bune:wink:

Link spre comentariu

Sa o stapanesti sanatos si sa te poarte "unde vrea muschii tai"! Arata foarte bine masina! Sa ai noroc de ea!

Pune-i numere rosii ca pana atunci scot si eu cataraga din service si daca nu facem o iesire cu ele macar bem un cico si stam de povesti! :2dr

Link spre comentariu

Salut si bun venit in randul detinatorilor de LR! Felicitari pentru achizitie si sa ai parte numai de experiente placute ea!

Si acum te rog sa detaliezi un pic, e ceva ce nu inteleg! Spui ca masina ta nu are oglinzi electrice?! Ce intelegi tu prin oglinzi electrice?

Disco 2 are oglinzi cu reglaj electric si incalzite. Butonul de reglaj al oglinzilor este in stanga butonului de la reglajul farurilor. Incalzirea oglinzilor se activeaza odata cu dezaburirea lunetei! Si oglinzile la Disco 1, 1996, aveau aceleasi facilitati!

Unele D2 au in plus si strangerea/deschiderea oglinzilor electrica (e posibil a ta sa nu aiba aceasta optiune), comanda acestei operatiuni efectuandu-se din butonul de reglaj al pozitiei, butonul avand si semnul aferent. Pentru comanda acestei operatiuni butonul de reglaj trebuie sa fie pe mijloc (nici o oglinda selectata), contactul pus, se actioneaza butonul scurt in jos si oglinzile se vor strange/deschide dupa caz. Sistemul functioneaza pentru un timp foarte scurt si dupa ce ai oprit motorul. Daca e liniste in masina la actionarea butonului auzi un clic usor din dreapta torpedoului.

Sa o stapanesti sanatos! :wink:

Link spre comentariu

Va multumesc. Si voua va urez aceleasi lucruri.

Numere rosii vor fi sigur. Incerc sa o inmatriculez autoutilitara. Sa nu imi spuneti ca e greu ca stiu :) , vreau doar sa incerc. Nu se stie niciodata...

Andrei, eu miercuri scot numere rosii, cand ai timp da un semn.

Numai bine!

Salut si bun venit in randul detinatorilor de LR! Felicitari pentru achizitie si sa ai parte numai de experiente placute ea!

Si acum te rog sa detaliezi un pic, e ceva ce nu inteleg! Spui ca masina ta nu are oglinzi electrice?! Ce intelegi tu prin oglinzi electrice?

Multumesc Iulian pentru ganduri.

Referitor la intrebarea ta...masina nu are reglare electrica a oglinzilor....aceasta operatiune se face manual. :)

Acel buton din stanga, de care amintesti si tu, l-am cautat mult si bine...insa nu exista. :))

O sa verific daca am cablurile trase totusi si daca sunt, o sa montez electrice.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Multumesc Iulian pentru ganduri.

Referitor la intrebarea ta...masina nu are reglare electrica a oglinzilor....aceasta operatiune se face manual. :)

Acel buton din stanga, de care amintesti si tu, l-am cautat mult si bine...insa nu exista. :))

O sa verific daca am cablurile trase totusi si daca sunt, o sa montez electrice.

Hmm, chiar nu am vazut pana acum D2 fara reglaj electric al oglinzilor! Butonul de reglaj al oglinzilor e pozitionat in stanga volanului. In dreapta acelui buton se mai afla cel de la reglajul farurilor. Cand ajung acasa pot sa pun o poza cu pozitionarea. Nu cred ca lipseste din fabrica. Oricum D2 e cablat full din start! :wink:

Link spre comentariu

Hmm, chiar nu am vazut pana acum D2 fara reglaj electric al oglinzilor! Butonul de reglaj al oglinzilor e pozitionat in stanga volanului. In dreapta acelui buton se mai afla cel de la reglajul farurilor. Cand ajung acasa pot sa pun o poza cu pozitionarea. Nu cred ca lipseste din fabrica. Oricum D2 e cablat full din start! :wink:

Are capac. Si daca o sa-ti spun ca nu are nici buronul de reglaj al farurilor (cel de langa butonul de reglat oglinzi), ce zici? :)

I-am intrebat pe cei de la ambasada si mi-au spus ca asa au cumparat masina, ca s-au mirat si ei insa asa era. Sper sa pot corecta aceste mici neajunsuri.

Link spre comentariu

Are capac. Si daca o sa-ti spun ca nu are nici buronul de reglaj al farurilor (cel de langa butonul de reglat oglinzi), ce zici? :)

I-am intrebat pe cei de la ambasada si mi-au spus ca asa au cumparat masina, ca s-au mirat si ei insa asa era. Sper sa pot corecta aceste mici neajunsuri.

Fara reglaj al farurilor am mai vazut, dar sincer fara reglaj al oglinzilor nu. Asa cum spuneam D2 e cablat full, asa ca mufa si cablaraia ar trebui sa fie la locul lor. Descarca-ti un manual si-ti va fi mult mai usor sa-ti cunosti acaretul! Succes! :wink:

Link spre comentariu

Salut! Sa o stapanesti sanatos! Parerea mea e sa nu incepi sa umbli la lucruri care nu au importanta gen comanda oglinzilor. Eu le-am reglat in 9 ani de cand am masina de 3 ori asa ca nu o consider o dotare must have. Sa fim seriosi, le pozitionezi o singura data si gata. Bafta!

Link spre comentariu

Mi-am descarcat manualul si l-am citit de acum vreo luna, trebuia sa stiu ce cumpar. :wink:

Cristi, sunt de acord cu ce spui, nici mie nu mi s-a parut mare branza. Insa daca se vor rezolva relativ usor (asa cum banuiesc) o sa le fac. Daca intr-adevar sunt lucruri mai complicate...pot merge foarte bine si asa. Oricum cu masina asta o sa merg numai eu si cum spui si tu nu schimbi in fiecare zi pozitia oglinzilor.

Link spre comentariu

sa o stapanesti sanatos

reglaj la faruri nu are pentru ca probabil suspansia spate este peneumatica

cat a costat masina ?

Merci Andrei.

Are arcuri, nu perne.

Ce am vazut abia acum, si mi se pare...cel putin interesant, in cartea de identitate precum si in talon scrie ca are 90kw, asta inseamna 122hp, adica exact cat are motorul de Defender. Tipul apare P18. Cred ca o sa ma duc la reprezentanta sa ma lumineze. Si altceva, mai jos, in CI, scrie ca masina nu respecta norma euro 3.

Link spre comentariu

Bafta si sa te duca sanatos.

Atentie la seria de sasiu. Aceasta iti spune piata pentru care s-a fabricat. Cele cumparate de UN au fost comanda speciala, aproape donatie din partea LR. Masina ta este una deosebita si nu se compara cu nici o masina de serie. O sa descoperi pe parcurs particularitatile ei.

Seara buna

P.S. Te asteptam joia la intalnire.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Asa este Marius. LR are o divizie speciala, si separata de masini folosite in diplomatie (pe langa alte doua divizii tot speciale si ele, cea de masini blindate, si cea de masini militare). Presupun si eu ca are unele particularitati si e usor diferita, insa asta nu inseamna decat ca ne vom intelege foarte bine. :wink:

Astazi am vorbit cu cei de la Tiriac, si le-am trimis ulterior datele de indentificare ale masinii. Astept acum un raspuns din partea lor...chiar sunt curios.

Ideea e asa, ca Doamne fereste daca se strica ceva, sa stiu ce sa comand, ca acum nu imi este foarte clar.

Referitor de intalnire, chiar mi-ar placea sa vin, o sa incerc pana atunci sa scot numere rosii, ca sa putem veni impreuna. :wink:

Numai bine!

Link spre comentariu

Sa stapanesti sanatos bolidul!

Interesant varianta de motor de pe masina.

Controlul electric pentru oglinzi e cateva lire in UK pe ebay la fel ca multe alte repere.

"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

Va multumesc inca o data pentru urari, desi nu am mers pana acum cu ea (nu am numere pe masina), imi place pe zi ce trece mai mult. :grin:

Despre motor...nu stiu, sa vedem, in acest moment nu pot sa spun cu certitudine ce varianta este. Sunt cateva chestii ce se bat cap in cap (18P este euro 3, dar eu am o stampila precum ca nu respecta euro 3, la fel si cu puterea, pentru 18P exista o singura varianta de putere (official vorbind) de 102kw. Daca are motorul de Defender, de ce nu este trecut la tipul de motor 15P sau 16P...si tot asa...sper sa ma lamuresc cat de curand. Oricum, daca ma puteti ajuta cu sfaturi sau idei despre aceasta tema, cum as putea sa imi dau seama exact ce motor am, please feel free, va raman dator.

@ sean70, lucram, lucram la asta. Vedem ce iese :grin:

Numai bine!

Link spre comentariu

multumesc de link. M-am uitat, insa nu prea ma ajuta. Nu au detalii despre tipurile de motoare, si am vazut oricum ca pentru Disco 2 dau cateva pana in anul 00'. Al meu e 03'.

Mai vedem....

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salutare,

Nici nu stiu cum sa incep, insa oricum o sa incerc sa fiu scurt.

Dupa achizitionarea masinii, am asteptat actele diplomatului (de la MAE, si RAPPS). Am tot asteptat vreo doua saptamani si putin...dupa alte discutii si telefoane, s-a ajuns la concluzia ca deoarece masina a fost inmatriculata inainte de 2007 in Romania, data la care se platea vama, omul meu fiind diplomat era scutit de aceasta taxa, este nevoie de plata acesteia acum. Prin urmare, pe langa pretul masinii achitat de catre mine mai urma sa platesc 1600eur. Urmeaza o perioada de discutii si negocieri, ce s-a incheiat prin returnarea masinii, si primirea banilor inapoi...am fost putin suparat pe moment, trebuie sa recunosc.

De azi insa, nu mai sunt suparat deloc chiar. Am achizitionat o noua masina, de care sunt foarte multumit.

Ca sumar, atelajul este tot un Discovery 2 facelift, din 2002, cu 161,000 km in bord. M-a surprins placut numarul de dotari si in aceeasi masura ca toate functioneaza impecabil.

Masina are:

Perne de aer

Tapiterie de piele (stare foarte buna pentru varsta ei)

Scaune incalzite

Clima

Pilot automat

Comenzi audio pe volan

Magazie de CD-uri

Spalator faruri

Senzori de parcare (din fabrica)

Oglinzi electrice, incalzite, rabatabile

Ce nu are, este diferential-ul blocabil. Mi-ar fi placut daca era si asta pe acolo, ca la cealalta masina.

Cauciucurile sunt noi, puse pe masina de o luna Goodyear Wrangler mt/r kevlar, 235/70/R16.

Cam atat cu povestea pentru moment. Revin cu poze pe w/e.

P.s. Sper ca pe asta sa o tin mai mult decat pe prima

P.s.s. Uitasem, masina e deja bulgaroaica, cu toate alea platite pana in dec.

Numai bine!

Link spre comentariu

:less

Sa o folosesti sanatos! Si sa te bucuri de ea fara evenimente neplacute!

:fh

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare