Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nivel radiatii electromagnetice cartier Pajura - Bucuresti

wld

Postări Recomandate

Stiu ca subiectul pe care vrea sa-l abordez nu este chiar de domeniul forumului, dar poate gasesc o parere pertinenta.

Cazul concret este urmatorul: am gasit sa cumpar un apartament in Bucuresti, cartierul Pajura. In parcarea din fata blocului nu pot folosi telecomanda pentru a arma si dezarma alarma masinii, motiv pt care am intrat la banuieli si am descoperit ca la 200-250m in linie dreapta, vedere directa, exisa turnul de emisie al "Statiei de Emisie Herastrau" care apartine de SNR. Se cheama Herastrau dar este localizata pe o strada in spatele pietei Chibrit, langa Luxten.

Nu gasesc prea multe informatii, dar se pare ca emit posturile radio romania + canale DVB-T (TVR HD si ProTV HD), iar puterea de emisie (totala?) este de ~100MW. Stalpul are vreo- 50-70m inaltime, iar apartamentul este la etajul 8, cu vedere directa la acesta, fara nicio alta constructie in fata.

Ati cumpara si v-ati muta cu bebe de ~2 ani in apartamentul respectiv?

Se poate masura cumva nivelul de radiatii electromagnetice din zona?

Poate ca subiectul ar fi trebuit incadrat la "diverse" dar m-am gandit ca la comunicatii radio ar fi mai urmarit.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Nivel radiatii electromagnetice cartier Pajura - Bucuresti

Undele:ha:

Lasand gluma, presupun ca telecomanda este bruiata de vreo armonica a frecventelor emise de statia aceea. Problema mea nu este legata de folosirea telecomenzii ci de eventualele implicatii asupra sanatatii. Daca e o armonica nu cred ca este vreo problema, dar daca bruiajul este cauzat de nivelul campului electromagnetic din zona, atunci se schimba treaba.

Link spre comentariu

Am discutat, dar majoritatea celor din bloc par sa aiba o singura conceptie: statia e acolo de 30-40 de ani, locatarii la fel, si nu s-a gandit nimeni ca ar putea avea efecte asupra sanatatii.

Ce-i drept e plin de persoane trecute de 80 de ani prin zona...

Link spre comentariu

Sfatul meu, in general, mai ales atunci cand poti si ai de unde alege, este sa fie alese ca locuri de vietuit unele fara expunere la radiatii de orice fel. Clar nu in apropierea de antene mari, de orice fel, linii de inalta tensiune, etc.

Asta cu intrebatul vecinilor e relativa, lumea e atat de inconstienta incat majoritatea habar nu au pe ce lume traiesc.

LE:

... nu s-a gandit nimeni ca ar putea avea efecte asupra sanatatii.

Asta pentru ca deja tuturor li se par normale durerile de cap, stresul, indispozitiile de orice fel, depresiile... De parca omul s-ar naste direct "defect", sau cu scopul sa fie defect. De aia ziceam, ca lumea nu face diferenta, neavand un etalon autentic la care sa se raporteze. Or fi ajuns ei la 80 de ani, dar cum???

In fine...

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Avand in vedere ca ai deja mari semne de intrebare, indoieli, temeri, toate justificate, zic sa renunti pentru ca in fiecare zi doar la astea te vei gandi si nu te vei simti confortabil deloc in propria casa......

Link spre comentariu

Asta e cam greu in Bucuresti. Pe blocul de langa cel in care locuim acum, la 20m distanta, "a crescut" in ultimii ani un ciorchine de 12 antene GSM. O fi mai bine?

Alesesem Pajura pt ca nu este trafic, este verdeata, loc bun de crescut copilul...

Link spre comentariu

Undele:ha:

Lasand gluma, presupun ca telecomanda este bruiata de vreo armonica a frecventelor emise de statia aceea. Problema mea nu este legata de folosirea telecomenzii ci de eventualele implicatii asupra sanatatii. Daca e o armonica nu cred ca este vreo problema, dar daca bruiajul este cauzat de nivelul campului electromagnetic din zona, atunci se schimba treaba.

Sunt mai multe zone in Bucuresti in care telecomenzile alarmelor nu functioneaza... sau functioneaza cand vor ele din cauza campului electromagnetic produs de diverse antene de emisie (le-am descoperit intamplator constatand ca pot incuia masina numai din cheie si nu din telecomanda)

Personal n-as recomanda nimanui sa aleaga sa locuiasca intr-o zona cu camp electromagnetic, chiar daca diverse "masuratori si determinari" constata "nivel nepericulos de radiatii electromagnetice". La modul la care se fac aceste "studii" la noi, rezultatele lor sunt apa de ploaie!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Or fi ajuns ei la 80 de ani, dar cum???

In fine...

cu credinta, fiule! :grin:

expunerea constanta la cimpuri electromagnetice puternice poate afecta sanatatea. vezi daca ai antene de microunde pe stilp (si ar trebui sa fie).

eu am stat citiva ani in blocul turn din piata natiunilor unite, care are antenele pe el. semnal la telefon nu prea aveam pentru ca eram in conul antenelor (stateam si sus), dar nu m-a durut niciodata capul sau sa ma simt aiurea din cauza antenelor. conteaza cred si sensibilitatea la anumiti stimuli...

iar aia cu telecomanda nu prea este normala. nici de aproape nu merge?

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Telecomanda nu merge nici lipita de caroserie. Dar e o alarma ieftina. Ma voi duce si cu alta masina in zona. Pe de alta parte, in cealalta parcare de pe partea opusa a blocului functioneaza fara probleme.

Stalpul are si vreo 2-3 microunde din cate ma pricep eu, dar sunt orientate paralel cu blocul.

Iata si impricinatul. Nu am o poza mai buna din pacate.

1607591195_SNRHerastrau.jpg.287bc28d7021d0bec55ac6deca3aba17.jpg

Link spre comentariu

Asta cu telecomanda o am si eu in unele zone ale Bucurestilor,si nu este o alarma ieftina.Cit priveste problema radiatilor,traim intrun oras plin cu antene care emit cu putere mare si nu cred ca exista zona ferita de acestea.

Daca zici ca este zona verde si liniste alege si tu raul cel mai mic

Fara poezie,viata e pustiu !

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Antenele cu microunde stiu ca se folosesc pentru comunicatii pinct-la-punct si deobicei au un comportament directional mult mai accentuat fata de comunicatiile prin antene cu frecventa mai joasa. Daca nu sunt indreptate spre blocul din discutie atunci nu ar trebui sa se simta efectul lor.

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

eu zic ca nu e nici o problema avand in vedere distanta la care esti fata de releu.

microundele nu te afecteaza, ele fiind directionale cum a spus si userul de mai sus, ele nu sunt orientate catre cladiri din apropiere, vizeaza comunicatii la distanta si evita toate obstacolele cum ar fi blocul tau sau casa.

una peste alta e mult mai bine decat sa ai pe blocul de vis a vis o antena orientata catre tine cum e in unele cartiere.

citeste aici, ai informatie la greu:

http://www.protectiamuncii.ro/ro/good_practice/campul-elecromagnetic.-efecte-asupra-sanatatii

Link spre comentariu

... turnul de emisie al "Statiei de Emisie Herastrau" care apartine de SNR. ... puterea de emisie (totala?) este de ~100MW.

Nu sunt expert in domeniu, dar 100MWh are o centrala electrica de putere medie. Nu cred ca exista antene care sa emita cu putere asa mare.

Puch 280GE
Link spre comentariu

articolele astea pe care le cititi, de-s aparute in presa romana sunt scrise si sponsorizate tocmai de concernele care monteaza aceste relee. Cautati si voi in presa straina articole despre statisticile facute in zonele din preajma acestor relee, cum ar fi:

- frecventa accidentelor rutiere provocate pe autostrazi din zona acestor relee, unde s-au observat ca pe tronsonul limitrof sunt cu 50-60% mai multe accidente:

- in america in anii '70 coloniile formate in jurul liniilor de curent de inalta tensiune(implicit al releelor), aparitia cazurilor de cancer era spre 60-70% din populatie in anii'90(speranta de viata in randul populatiilor respective scazand f mult); Au fost cazuri de procese intentate si castigate , impotriva statului american.(a fost facut si un film pe tema asta). V-ati intrebat oare vreodata de ce in State nu e telefonie GSM?????:wink:

- a se vedea in timp caderea parului, sangerarea gingiilor, infertilitatea, insomnii etc........

NOTA: nu se pot lega toate astea , de undele astea electromagnetice, dar totusi statisticile arata ca in zona din preajma lor, cifrele sunt mult mai mari in aparitia de "cazuri" decat in alte zone

SFATUL meu daca ii pot spune asa, e ca daca tot ai fost atat de intelept incat sa-ti pui un semn de intrebare, cauta alt apartament, dar sa nu devii totusi paranoic, pentru ca nu vei putea scapa in totalitate de acestea, decat daca te muti undeva la casa, mult in afara orasului, si vei renunta sa mai porti telefonul mobil la tine:grin:

Eu am plecat acum 8 ani dintr-un bloc cu antene gsm deasupra, si stau la casa in zona limitrofa, si iti spun ca nici de visat nu mai visez :grin:, atat de adanc e somnul, iar in acest rastimp numai ceasul ma trezeste. recunosc ca nu am avut taria sa renunt inca la telefon:ha:

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

articolele astea pe care le cititi, de-s aparute in presa romana sunt scrise si sponsorizate tocmai de concernele care monteaza aceste relee. Cautati si voi in presa straina articole despre statisticile facute in zonele din preajma acestor relee, cum ar fi:

- frecventa accidentelor rutiere provocate pe autostrazi din zona acestor relee, unde s-au observat ca pe tronsonul limitrof sunt cu 50-60% mai multe accidente:

- in america in anii '70 coloniile formate in jurul liniilor de curent de inalta tensiune(implicit al releelor), aparitia cazurilor de cancer era spre 60-70% din populatie in anii'90(speranta de viata in randul populatiilor respective scazand f mult); Au fost cazuri de procese intentate si castigate , impotriva statului american.(a fost facut si un film pe tema asta). V-ati intrebat oare vreodata de ce in State nu e telefonie GSM?????:wink:

- a se vedea in timp caderea parului, sangerarea gingiilor, infertilitatea, insomnii etc........

NOTA: nu se pot lega toate astea , de undele astea electromagnetice, dar totusi statisticile arata ca in zona din preajma lor, cifrele sunt mult mai mari in aparitia de "cazuri" decat in alte zone

SFATUL meu daca ii pot spune asa, e ca daca tot ai fost atat de intelept incat sa-ti pui un semn de intrebare, cauta alt apartament, dar sa nu devii totusi paranoic, pentru ca nu vei putea scapa in totalitate de acestea, decat daca te muti undeva la casa, mult in afara orasului, si vei renunta sa mai porti telefonul mobil la tine:grin:

Eu am plecat acum 8 ani dintr-un bloc cu antene gsm deasupra, si stau la casa in zona limitrofa, si iti spun ca nici de visat nu mai visez :grin:, atat de adanc e somnul,i-ar in acest rastimp numai ceasul ma trezeste. recunosc ca nu am avut taria sa renunt inca la telefon:ha:

perfect deacord cu tine :)

personal eu as alege o alta zona nu aceea,

antenele respective fie el directionale daca ne referim la cele de telefonie sunt puse pe toata"circumberinta"stalpului asa ca vei constata ca in general sunt cam 3 minim puse in asa fel incat sa aiba o acoperire de 360 de grade

unda emisa in final fie e directionala pe fiecare releu fie e unda radio de la antenele radio ajunge sa fie ideal o emisie omnidirectionala sub forma de tor de unda daca ma pot exprima astfel tocmai pentru a avea acoperire similara in orice punct aproximativ egal departat de antena.

o situatie usor mai sigura este cand stai sub antena adica sa ai antena deasupra capului pe blocul tau sa zic asa dar daca o ai in zpropiere e nasol :)

ia incearca intr-o noapte sa te urci pe bloc cu un tub de neon in mana si sa il apropii pe directia antenei si sa imi spui ce se intampla :) dar sa fii asigurat sau sa te tii de ceva ca vei avea o surpriza :) se va aprinde neonul vei vedea cum palpaie :)

atentie totusi si la antenele camuflate sub forma de copaci eu am identificat 2 pana acum prin zona pe unde am tangenta :) una la benzinaria petrom de dupa fantana miorita si una langa romsilva pe petricani :) nu le-am sesizat decat acum iarna ca erau verzi si drepte si nu se inclinau cand batea vantul :):):)

Link spre comentariu

una in iasi are si ramuri:ha::ha:

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

nu stiti voi nimica, alea sunt site uri verzi, totu i verde, ma-sa i verde, omv ul e verde, din acelasi considerent, totul e verde.

pe bune ca sunt site uri verzi facute ca pentru cacati , verzi la culoare.

suntem luati drept prosti, mai grav e ca devenim asa.

Editat de Astral
sUnt......http://in-cult.ro/2010/06/01/conjugarea-verbului-a-fi/
Link spre comentariu

Retelele de GSM dezvoltate la noi reprezinta un factor major de risc pentru sanatate !!!

Uitati de basmele frumoase care spun ca nu sunt nocive, deoarece s-au demonstrat implicatiile negative ale acestor retele in diferite tari din lume.

La noi...mai putin, deoarece functioneaza foarte bine cenzura, spaga si prostia crasa.

Sa o luam cu inceputul...

Am lucrat ani buni in domeniu si pot sa va spun ca o companie de telefonie mobila X, are plaja antenelor de microunda, asa zisele antene de MW, intre 6 GHz si 38 GHz. Cu cat frecventa este mai joasa (de exemplu 6 GHz) cu atat este mai puternica si mai nociva.

Dupa acest criteriu urmeaza cel al diametrului antenei, care pleaca de la 0.3m pana la 3 m diametru.

In orasele din Romania s-a folosit foarte mult amplasarea antenelor pe blocuri (asa numitele rooftop), case, biserici, SPITALE !!!,silozuri, hoteluri, autogari etc.

In general s-a mers pe frecvente de 23 GHz si 38 GHz iar daca zona era mai muntoasa sau necesita putere mai mare se apela si la 15 GHz.

Pe distantele mari (munti/delta etc) s-a apelat la 13 GHz iar in releele cheie precum Harghita, Heniu, Borsa, Cozia, Cluj, Constanta, Ploiesti, Bacau Suceava, Oradea, Deva, Timisoara, Craiova etc s-a utilizat si frecventa de 6 GHz.

Daca pentru un bloc din orase se dadeau intre 150 E si 800 E ca si chirie (in functie de cat de bine negocia administratorul sau cat de importanta era amplasarea acelui releu ACOLO!) in mediul rural chiriile erau derizorii sau se inchiria teren agricol pt a amplasa acele turnuri de 50-70 m pe care se montau cateodata zeci de antene.

Fireste ca nu veti citi in presa cazuri in care taranii auzind ca sunt nocive au iesit cu sape si topoare si I-au alungat din localitate, fireste ca nu veti citi despre cazuri in care nu si-au platit chiriile cu lunile sau mai ales de faptul ca s-au dat spagi colosale pentru a se construi acele turnuri fara autorizatie, pentru a se construi drumuri de acces la releee sau pentru a se trage alimentarea cu energie electrica in zona acestora (care cateodata sunt FIX in camp) in timp ce, pt localnici ,acel drum sau acea alimentare cu energie electrica era un vis frumos.

Dupa asta urmeaza partea de exploatare a zonei deja inchiriate sau a localnicilor.

Cum se traduce mai simplu...pe releul X pe care s-a stabilit o chirie Y, in loc sa se monteze un link (ex: satul A cu satul B), deoarece contractul e facut cu cap, apar si legaturile cu satul C,D...Z astfel incat locatia devine prioritara in retea chiar daca la inceput parea atat de umila si stinghera.

Un exemplu de acest gen, este releul din zona castelului Savrsin, unde doar dupa niste spagi colosale (cei in cauza cunoscand importanta amplasarii acestuia in zona au negociat draconic ) s-a reusit amplasarea acestuia.

E doar un exemplu...

Apoi urmeaza co-locatia.

ANRC (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii) de prin 2010, datorita exploziei acestor site-uri (relee) la nivel national, a limitat autorizatiile pentru contruirea de noi relee.

Solutia gasita de toti operatorii prezenti pe piata, a fost aceasta co-locare a antenelor in functie de necesitati ajungandu-se pana acolo incat, daca initial erau fiecare cu a masii , dupa restrictia ANRC, pe un turn/locatie au aparut antene ale Vodafone/Cosmote/Orange/STS/Armata etc (nivelul radiatiilor il las la aprecierea voastra) :wink:

Partea cu publicitatea si marketingul nu intru in ele deoarece probabil ca nu exista user pe acest forum sa nu fi fost FURAT la costuri sau minute indiferent ca e cartela sau abonament.

Ultima dar nu cea din urma o reprezinta iradierea noastra fara stiinta dar cu multa nesimtire.

Ce inseamna asta ?

Intr-un supermarket oricare ar fi acela, s-au montat antene camuflate prin tavane false, pe dupa rafturi sau mai stiu eu ce locatii doar ca sa fie semnal si sa le fie bine...

Un exemplu de nesimtire si obraznicie crunta a fost cand au ascuns aceste antene in interiorul panourilor publicitare de pe bucata Apaca-Autostrada A1 (acele panouri situate in mijlocul drumului pe spatiul verde).

Daca gasesc poza care sa ateste ceea ce spun, o pun aici sa vedeti despre ce este vorba.

Totodata maine daca am timp, promit sa va pun o poza cu o dovada privind "neutralitatea" acestor retele asupra sanatatii noastre.

Toate bune !

Editat de pantzerrow

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

ma bucur ca ai facut aceste precizari...

Cu destul timp in urma , cand eram cu antenele deasupra capului aveam un dosar intreg cu articole despre nocivitatea acestor unde , cu care speram sa-l conving pe administrator ca nu merita 300eur in schimbul sanatatii. Dar cum am eliminar cauza, am scapat si de dosar....

Link spre comentariu

Nu sunt expert in domeniu, dar 100MWh are o centrala electrica de putere medie. Nu cred ca exista antene care sa emita cu putere asa mare.

Gresala de redactare, puterea este de ~100KW. Ma gandeam la statia de la Tancabesti ce emite cu 1.5MW se pare. Dar, daca ati trecut pe langa ea pe DN1 ati vazut ce colos este.

Am gasit pe cineva cu un aparat de masura dispus sa ma ajute. Va tin la curent.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare