danyab Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 (editat) Va salut, De ceva timp tot caut sa iau un nou suzuki si desi prima data eram inclinat tot spre vitara neaparat model 98-99 si motorizare 1.6(am avut si am fost foarte multumit), de ceva timp cautand pe net m-am tot oprit si la Grand Vitara motorizare 1.6 din ce am observat e acelasi motor doar ca e model mai nou decat Vitara. Acum vin intrebarile mele, avand in vedere ca o sa il folosesc 60% pe drumuri rele de munte dar nu offroad extrem si 40% pe sosea, as vrea sa intreb e vreo diferenta de fiabilitate, sau consum in conditii grele de drum la aceasi motorizare intre Vitara si Grand Vitara? Care se decurca mai bine in teren? Face fata motorizarea de 1.6 pe Grand Vitara avand in vedere ca masina e mai grea decat Vitara? Adica pe Vitara care am avut-o motorul era perfect(1.6 8V) pentru conditii grele spre extreme si cu 3-4 oameni in masina, se descurca GV in aceleasi conditii? La spatiu am observat ca avantajul e mult inspre GV inclusiv portbagajul e mai mare. Consumul mixt in conditii egale de sosea si offroad difera? Intretinerea banuiesc ca e cam la fel avand in vedere ca e acelasi principiu la motor, dar ma intereseaza si la capitol de preturi piese si consumabile e diferenta mare fata de vitara? Avand in vedere ca deja aveti destula experienta in ceea ce priveste aceste masini, ce recomandare mi-ati face intre Grand Vitara si Vitara? Preturile pentru ce caut eu am vazut ca sunt foarte apropiate, diferente mici de 2-3 sute de euro. Editat Ianuarie 23, 2014 de Astral VREUN / VREO....fara cratima ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Suzuki Grand Vitara versus Vitara Va salut, De ceva timp tot caut sa iau un nou suzuki si desi prima data eram inclinat tot spre vitara neaparat model 98-99 si motorizare 1.6(am avut si am fost foarte multumit), de ceva timp cautand pe net m-am tot oprit si la Grand Vitara motorizare 1.6 din ce am observat e acelasi motor doar ca e model mai nou decat Vitara. Acum vin intrebarile mele, avand in vedere ca o sa il folosesc 60% pe drumuri rele de munte dar nu offroad extrem si 40% pe sosea, as vrea sa intreb e vreo diferenta de fiabilitate, sau consum in conditii grele de drum la aceasi motorizare intre Vitara si Grand Vitara? Care se decurca mai bine in teren? Face fata motorizarea de 1.6 pe Grand Vitara avand in vedere ca masina e mai grea decat Vitara? Adica pe Vitara care am avut-o motorul era perfect(1.6 8V) pentru conditii grele spre extreme si cu 3-4 oameni in masina, se descurca GV in aceleasi conditii? La spatiu am observat ca avantajul e mult inspre GV inclusiv portbagajul e mai mare. Consumul mixt in conditii egale de sosea si offroad difera? Intretinerea banuiesc ca e cam la fel avand in vedere ca e acelasi principiu la motor, dar ma intereseaza si la capitol de preturi piese si consumabile e diferenta mare fata de vitara? Avand in vedere ca deja aveti destula experienta in ceea ce priveste aceste masini, ce recomandare mi-ati face intre Grand Vitara si Vitara? Preturile pentru ce caut eu am vazut ca sunt foarte apropiate, diferente mici de 2-3 sute de euro. Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau,dar subiectul a fost dezbatut pe larg si de nenumarate ori aici pe forum.Daca te apuci sa citesti bine postarile cel putin din sectiunea GV, iti vei face singur o parere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danyab Postat Februarie 7, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2014 Re: Suzuki Grand Vitara versus Vitara Am cam citit ce este pe aici dar majoritatea faceau referire la modele mai noi de Grand Vitara peste 2004 in timp ce au as vrea o comparatie intre Vitara 98-99 si GV 99-02 maxim, motorizare 1.6 neaparat si 3 usi neaparat, ceea ce nu s-a prea discutat sau n-am gasit eu. Am vazut ca Grand Vitara e mai degraba un Suv si nu o masina de teren dar totusi primele modele de GV difera asa de mult fata de Vitara? As inclina spre GV pentru mai mult spatiu si confort dar daca nu ma duce unde mergeam cu Vitara...nu ma prea ajuta. Si aici ma gandesc la teren accidentat, drumuri greu accesibile, dar nu offroad extrem. Mai vreau sa mentionez cuVitara nu prea a avut probleme in 2 ani nu m-am atins de motor, planetare, cutie sau cuplaje i-am dat doar benzina buna, ulei ceva rulmenti si talpa si de asta sunt interesat GV e mai "pagubos" mai defectuoas din acest punct de vedere, piese mai scumpe? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate