comanr Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? eu nu sunt de acord cu ce se spune in ultimele posturi despre niva pentru ca daca era o masina proasta nu era asa populara in rusia. rusii sunt ignoranti majoritatea si nu si ar bate capul cu o panarama, or fi urate, rusesti, ce vreti voi da rele nu sunt, suporta mult abuz si neglijenta si chiar e ieftin de intretinut o niva , trebuie sa recunoastem. ca nu putem sa o comparam cu nici un mitsu e iarasi adevarat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 (editat) Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? Normal ar fi sa-si dea cu parerea cei care au detinut asa ceva ...asa sa-ti dai cu parerea ca sa te afli in treaba nu mi tocmai fair play ...omul tocmai de aceea a intrebat ..a cerut o parere avizata pt a sti ce sa faca ...daca dorea can can deschidea topicul la sectiunea diverse !! Editat Ianuarie 29, 2014 de Astral Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 (editat) Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? pai lumea care are a vorbit de bine, cei care nu le mai au au vorbit si ei de bine de noile achizitii. cei din insula mare au avut un lot marisor de nive , cateva zeci de bucati si le au folosit cativa ani in niste conditii greu de imaginat, praf de balta ar fi ingredientul la ordinea zilei. au rezistat bine, s a cunoscut cine a avut grija de ele si cine nu, existand si masini care s au topit sub anumiti soferi. unele inca mai merg si acum dupa ani de zile de insula. am avut si eu ocazia sa merg cu o niva, cat de cat buna si inafara ca topaia la gropi(ziceai ca sunt lipsa amortizoarele spate) era o masina care nu te lasa. a existat o problema cu termostatele, care nu dadeau caldura, care fierbeau din cauza calitatii aleatorii a pieselor de schimb, in rest lumea era multumita de ele, avusesera ARO inainte. nivele au fost inlocuite de hilux prin 2006-2007 daca nu ma insel insa nivele au ramas in sufletele multor fermieri de acolo pentru ca erau mult mai stabile la mersul pe diguri fata de aro sau hilux care merg cu spatele. au fost folosite numai off - road/ drumuri neasfaltate pe toata durata de exploatare Editat Ianuarie 29, 2014 de comanr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? @ comanr m-au dat lacrimile ...l-a cat de frumos ai scris despre aceste minunate modele ...mor de necaz ca le-am vandut pe amandoua l-a pret de una ...de ce oare nu te-am cunoscut pe tine inainte de a face acest nesabuit pas de a le vinde ..probabil si l-a ora actuala eram pe sub ele ...astazi demontam 2,3 saptamani adunam piese ,pe urma le sortam inainte de a le monta si asa mai departe ,ti-am mai spus lasa-i sa vorbeasca pe aia care le-au desfacut si au umblat prin ele si nu te lua dupa aia din insulele Brailei ca asa am facut eu si m-am procopsit cu 2 Nive m-am luat dupa laudele unuia si altuia care si ei la randul lor au auzit laude ....tot de la unii de prin ...insule ! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? nu stiu altii cum fac insa eu cand umblu undeva la o masina, nu mai trebuie umblat multa vreme in acel loc, de asta nu as da vina pe masina ci pe nepriceperea unora care indiferent de ce probleme au la masina tot nu reusesc sa le rezolve profesionist. nu exista sa iti sara planetarele decat daca ai suporti motor/transmisie uzati, mai spunea cineva aberatia asta. drept dovada sunt si nive bune pe forum care nu le sar planetarele sau mai stiu eu ce. daca ati cumparat nive cu o mie de euro bucata, nu ma mira nimic, e normal ca nu sunt in regula, niste gauri negre pentru bani, o niva buna e de sapte ori mai mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? domnilor va certati si contrati degeaba parca va e ggreu sa fiti obiectivi si corecti in aprecieri nu sa fiti subiectivi si sentimentali.Desi sigur imi voi atrage multe antipatii si remarci probabil neplacute imi asum riscul si le enumar 1-comparati mere cu pere masina cu sasiu cu masina cu autoportanta = comparatie total aiurea 2-vorbiti de confort,pai asta cauti de la o masina off road? confort? sau capabilitati si capacitati de trecere prin terenuri dificile? 3-sunt deacord cu remarca legata de fiabilitate intre niva si mitu dar doar atat pentru ca daca pe un simering dai 10 lei la niva la mitu dai cel putin de 3 ori mai mult si de tinut nu tine de 4 ori mai mult cel mult de vreo 2 ori sa spunem (o spun din experienta simering grup niva schimbat si mers 15mii km doar aratura 25 mii km mitu la traseu combinat dar mai mult sosea. 4-imi plac astia care isi dau cu parerea despre o masina pe care au vazut-o doar in poze si de la distanta de nu se poate dar daca ii intrebi ce cheie e necesara sa scoti roata deja ii blochezi. 5-perfect deacord cu componenta dintre volan si scaun aia e defapt piesa cea mai putin fiabila si cea care produce cele mai multe defectiuni. 6-nu iti sar planetarele de pe fata nici daca tragi de ele,doar daca le rupi,eu am mers 2 ani aproape cu toate cele 4 burdufe de la planetare sparte si rupte si troncanea de nu se putea dar nu au cedat niciodata am cedat eu datorita zgomotului si le-am schimbat ca nu mai suportam in rest ele mergeau si nu m-au lasat in mai bine de 20 mii de km de aratura fara vaselina in ele. 7-imi place remarca colegului care spunea ceva de niva si samurai ca nu la impresionat cum trage si cum merge,ca atinge...etc pai tocmai tu ai dat raspunsul fara sa stii,niva din 2010 are rapoarte in grup de 3,9 care sunt rapoarte de fuga de sosea sa prinzi cei 140 km/h pe autostrada,eu am grupuri de 4,3 care imi permit o fantastica viteza de 90-100km/h de aici cei care stiu ce spun inteleg ce trebuie,suzi are din cunostintele mele desi nu garantez acuratetea 4,1 in grupuri asa ca e normal ca si comportamentul masinilor sa fie diferit:) 8-de atins cu ea nu atingi daca stii sa mergi si cum sa mergi daca tii cont de faptul ca are garda la sol de 22-23 cm fara lift si undeva la 27 cu lift doar din suspensii si asta doar cu niste inaltatoare de cauciuc peste arcuri. asta cu atinsul tine si de sofer si aprecierea pe care o poate face niste arcuri obosite folosite si calarite la carat saci cu cartofi sau cu ciment pe coclauri dupa 3-5 ani pierd din inaltime undeva la 15-20% deci din acea inaltime initiala de 22 ajungi sa ai undeva la 18cm amortizoarele iara daca sunt pe post de balast iar anu fac nimic ba mai rau incurca. 9-de modificat nu prea ai mare lucru de modificat la ea dar personal am facut tot ce am putut face eu in limitele legalului si ale omologarii initiale si fara a imi fi vreodata teama sa merg la itp cu ea.(exceptie rotile care sunt putin mai late de la 195 la 205 in rest nimic) iar ca o completare,la orice masina cu autoportanta modificarile pe suspensie sunt mai dificile putin si mai costisitoare pentru ca implica schimbari de componente mult mai multe decat cele care au sasiu unde schimbi un amortizor eventual niste brate si o bara panhard adaptata necesitatilor iar alteori poate fi si un arc schimbat sau bridele de prindere si atat ,nu mai punem kiturile de coborare cutie si reductor...etc si va mai pot povesti despre rusoaica o gramada din experienta proprie nu din auzite nu din carti sau din povesti,ci din incercari facute si testate de mine care multe tocmai datorita reticentei si ostilitatii uneori prezenta pe forum nici macar nu imi mai vine sa le mentionez si discut. dar imi place topicul descopar lucruri noi despre niva pe care nu le stiam :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 (editat) Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? Colegule ,am cumparat nivele noi ,nu cu 1000 euro ..si apropo tu nu ai lucrat la Niva niciodata ,pt ca daca ai fi lucrat se observa in modul tau de exprimare ...daca vrei sa afli mai multe despre Niva ia legatura cu ATTI FERENZ ,de la Brasov te rog nu mai continua acest subiect pentru ca devii ridicol sustinind ca dintr-o gloaba poti face armasar ,si apropo AC-ul de pe prima NIVA pe care l-am platit ca optiune si am platit 2500 eur ,l-am vandut cu 700 eur user-ului liviuvisanl ,nu mai afirma ca au fost Nive cu 1000 eur sau ca au fost facute sau umblate in ele.... la colt de cartier ..pt ca deviezi de la subiect ...este diferenta de clasa... intre ceea ce afirmi si realitate ...crede-ma ca stiu ce spun si nu prind fluturi la sfarsit de Ianuarie ! Iti doresc drum lung fara evenimente si cale batuta ! Editat Ianuarie 30, 2014 de Astral Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? poate te ai asteptat tu la prea multe, nici eu nu o sa imi cumpar niva vreodata, dar chiar asa niste gunoaie nu sunt, acuma nu i vorba de prins fluturi dar poate fi si niva o varianta de start in 4x4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian O Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? Nu vreau sa intru in polemici,dar as puncta cateva lucruri pentru colegul Karolokw: Sj 410 cu motor de 1000 are 4,1 in grupuri.Samuraiul are rapoarte stok 3.7 sau 3.9 (cele pe carburator),deci cat niva din 2010.Eu de aceasta vorbeam .Pe de alta parte niva din 2010 cu 17000km la bord si folosita pe asfalt, rareori iesiri la munte sau padure,nu are arcurile lasate.Dar totusi sta lasata in bot...Sa afirmi ca nu ai nevoie de modificari la niva standard inseamna ca o folosesti doar pe asfalt si pe forestiere.La niva standard nu poti pune nici macar simexuri de 195 80 15,deci cum poti face offroad mediu sau greu cu ea?Pentru asta chiar si un offroader veritabil(Toyota lj,patrol,samurai etc),masini cu punti rigide si sasiu,au nevoie de modificari.In ceea ce priveste confortul nu-i asa important in offroad,in special daca iesi sa "te dai".Insa dupa 100 km pe drumuri pietruite de munte ai discutii cu pasagerii(sotia,prietena...):f1.Dar evident stim toti cum e cu "puiul ciorii."Toti ne iubim fiarele si trecem peste defecte.Stima. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? @adrian,ai dreptate, @karol nu prea merge cu niva decat pe asfalt(pana ajunge la locul unde se tine competitia:grin:) si culmea este ca mai si castiga,asa standard cum este,fara simexuri,doar cu MT-uri.:n1 In alta ordine de idei,cred ca este cea mai ieftina masina 4x4,pe care o poti achizitiona de noua,piese ieftine,intretinere ieftina. Si la banii astia, eu unul zic ca face destule:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? poate te ai asteptat tu la prea multe, nici eu nu o sa imi cumpar niva vreodata, dar chiar asa niste gunoaie nu sunt, acuma nu i vorba de prins fluturi dar poate fi si niva o varianta de start in 4x4. Pe mine prima Niva pe care am avut-o ma tinea undeva pe la 18000 euro...am acte pe ce am bagat in ea si fara rezultat ..la banii astia vrei sa ai o masina ...nu un mijloc de transport ...crede-ma ca stiu ce vorbesc si nu vreau ca altcineva sa faca greselile pe care le-am facut eu....nu am nimik cu cei ce-si achizitioneaza aceasta ...masina ..sa se bucure de ea dar sa nu ceara prea multe de la ea ...indiferent ca bagi bani in ea sau nu, ea te rasplateste la fel ..apropo ...du-te la orice magazin de piese auto si cere orice piesa vrei tu.... nu exista program pentru ea ...pt orice masina dai seria de caroserie si aflii ce vrei pe original sau ..pe producator ....du-te si da la Niva si vreau sa aflu raspunsul !!!!! De aceea iti spun lasa-i pe ce-i ce s-au lovit de probleme, nu-ti da cu parerea de ce ai auzit tu ...sau altii ..ca asa am auzit si eu si m-am ars !!! De aceea nu spun ca Pajero este number one ...dar daca cumpar o piesa ...se potriveste...nu este la nimereala .... cine schimba lantul la distributie la Niva ...nu mai poate reincarca toti culbutorii hidraulici iar motorul rapaie de il ia mama dracului ...schimbi culbutorul cu problema la Tibor la Cluj ...masina sta pe dreapta ...alti bani de curier...si multe altele...stiu ce vorbesc ....Niva este un mijloc de transport rudimentar ...poate doar indieniii sau apasiii ii pot concura pe rusii astia .... crezi ca eu cumparam 2 Nive noi daca nu credeam in acest model de transport ? De aceea nu vreau ca altcineva sa faca aceeasi greseala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dupa ce-am scapat de Nive ...la numar 2 ...cumparate de noi ..si modificate cu ajutorul lui Niva Atilla de la Brasov...si m-am suit pe un Nisan de 4,2 al useru-lui HARY de la Craiova am innnebunit de tot .....si am ajuns la Pajero pe care il iubesc necontenit deoarece nu am simtit nici o data furie asupra lui !!!! De aceea am postat ceea ce am postat deoarece il vedeam pe initiatorul acestui topic in dilema in care am fost eu ..si nu am vrut sa cada in ea !!!! Apropo...stiii ce este bucsa deformabila la Niva ....ti se da o valoare de strans la cuplu in cartea tehnica...dar in realitate in functie de producator trebuie stransa cu dinamometrica la un cuplu in asa fel incat sa nu se blocheze ...grupul ...eu am cumparat vre-o 10 pana am gasit cuplul corespunzator cand i-am pus LSD ...!!!!...iar primul LSD nu se potrivea la montaj pe coroana ..deoarece una din cele 12 gauri de montaj era putin deplasat ...asa ca las-ma cu Niva versus Pajero ..este cum ai compara un tv alb-negru cu un tv pe led !!!! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? sa nu te superi dar problema e la tine, daca ai ingropat 18 mii de euro intr o niva. sunt putini oameni capabili de performanta asta.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? sa nu te superi dar problema e la tine, daca ai ingropat 18 mii de euro intr o niva. sunt putini oameni capabili de performanta asta.:grin: Degeaba-iti explic ...ca nu intelegi ..este greu sa intelegi ...daca nu ai o baza solida nu poti construi ceva cu multe etaje...cine a avut de inteles a inteles cine nu ..comenteaza asa ca tine ...discutia nu-si are rostul ...! O seara buna si il felicit pe initiatorul acestui topic pentru alegera facuta ....Pajero este cu mult peste Niva ...nu exista termen de comparatie ...o spune cineva fara resentimente ci ..o spune cineva care a depus suflet in ceea ce a facut ..problema este la cei ce se trezesc vorbind ...la aceia care cred ca ...cuiele se pot bate cu ciocanul de facut ...snitele...de aceea suntem unde suntem ...si alte natii sunt unde sunt !!!! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? sa nu te superi dar problema e la tine, daca ai ingropat 18 mii de euro intr o niva. sunt putini oameni capabili de performanta asta.:grin: Nu uita te rog ca esti pe un forum de pasionati 4x4, toti practicanti mai mult sau mai putin, nu teoreticieni, mai ales cei implicati in discutie, si aproape toti capabili de asemenea performante, si ma refer aici la investitia in masini, si toate astea nu din prostie, ci din pasiune. Ce va rog eu este sa continuati discutia cei care aveti "dovezi" concrete, cei care ati avut sau aveti masinile in discutie, nu cei care ati auzit una-alta la coafor si va dati cu parerea despre masini si priceperea celor care au avut sau mai au inca de-a face cu ele. Aici vrem discutii la subiect, nu barfe. Altfel inchid topicul, mai ales ca initiatorul a decis deja. Multumesc. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? Eu nu am vrut sa deranjez pe nimeni ,am scris din suflet si din ceea ce m-am lovit ,nu asa aiurea .am avut consilierea d-lui Ferentz de la Brasov ,am investit bani din pasiune si toti prietenii ma faceau nebun...prima Niva avea nr de imatriculare DJ-66-SMG SI M-AM GANDIT CA ESTE NR DIAVOLULUI ...de acea am dat-o si mi-am luat alta tot noua si ajunsesem la disperare cu toate investitiile facute ...repet daca ai pretentii modeste ia-ti Niva daca vrei altceva orienteaza-te catre alta marca ...sunt destui baieti priceputi pe aici care pot sa te sfatuiasca corect in alegerea pe care s-o faci ....eu folosesc masina iarna ..si ma duc la pescuit la Dunare ...si am intrat oriunde si oricand pana pe malul Dunari cu Pajero ! Cum a scris si moderatorul, initiatorul topicului a ales ,si eu nu m-am putut abtine sa nu scriu ceea ce am patit...este o mica parte din cele expuse aici ...si imi cer scuze daca am deranjat pe cineva ,iar pe detinatorii de Niva ii consider niste oameni puternici care pot trece peste orice ...obstacol...eu l-am trecut decat pe cel ...financiar la restul capitolelor ma felicit ca am ramas ...corigent !!!! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 (editat) Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? @scaiceanu marian, eu niva mi-am luat-o de la cineva din craiova, vorbesc de anul 2010(pe vremea aia o niva sh in toate mintile era undeva la 6000eur pe piata libera). Nu vrei sa stii in ce hal era acea masina dupa 3 ani de utilizare. tipul a vrut sa mascheze unele defecte, dar cand am ajuns acolo am negociat un pic si am luat-o la 2700eur. a spus omu ca se lasa batut pt ca nu gaseste un mecanic in stare sa-i dea de cap. Revin era vorba de o masina productie 2007 carora mecanicii habar nu aveau sa ii puna un rulment sau sa umble intr-un grup. -A trebuit sa ma duc in Moldova k un MECANIC sa ii aseze din nou motorul in suporti si multe altele , pt ca in romania nu se gaseste un mecanic in stare de repare un kakat de masina care are mecanica anilor'70?. Si tin sa amintesc ca de 3 ani jumate e in toate mintile ei, si nu am reparat nimic major la ea, decat atunci cand au cazut piese si subansamble montate defectuos de mecanicii din romania(pentru ca niva are o mecanica, suficient de necunoscuta in breasla mecanicilior din romania, care majoritatea s-au apucat de mecanica fara o diploma in domeniu, ci din simplul motiv ca e profitabila) -Zilele trecute un anume Liviu, tot din Craiova, m-a sunat sa se "planga", de faptul ca abia si-a schimbat ambreiajul si la schimbarea vitezelor pierde putere(cu mecanicii lui peste din Craiova). nu am facut decat sa ii explic unde ar putea fi buba(nu pentru ca sunt si eu vreun mecanic, ci doar pt ca am vazut unul lucrand la masina mea si am impartasit si eu mai departe pentru a fi alaturi de cei pasionati de masina). In 5 min, m-a sunat inapoi si mi-a spus ca am o bere pusa la rece cand ajung pe acolo. Era o chestie de minim bun simt care trebuia reglata de mecanic la schimbarea kit-ului, dar pe care nu au facut-o pt ca nu se cunoaste inca de catre mecanicii de pe la noi cum functioneaza aceasta masina simpla in aparenta, dar "complicata" pentru mecanicii de pe plaiurile noastre - Prin urmare nu cred ca masina e asa proasta. daca scoti in teren 3 masini stock(MK de care vreti voi, samurai si niva), cu cauciucuri AT, fara blocanti si fara kituri de inaltare, fac pariu ca daca te joci de-a hotii si vardistii prin padure, pun pariu ca mk si samuraiul vor vedea doar partea din spate a nivei(nu stiu acum care dintre celelalte 2masini ocupa locul 2 sau 3). Dar am vazut masinile astea 3 in teren si am vazut ce pot face fiecare. Clasamentul se va schimba evident in momentul in care se pun chituri de inaltare sau blocanti pe mk si samurai - Mea culpa daca am atins coarde sensibile, desi nu am vrut asta. Dar lumea se lasa lehamite de aceasta masinapt ca: 1. nu gasesti piese de calitate in romania, doar cele gasite pe la diferiti bisnitari si 2. datorita lipsei nejustificate de mecanici cu patalama la mana care cunosc intradevar ce inseamna mecanica, nu numai sa pui mufa la calculator si sa iti zica calculatorul ce are masina(asta ar fi un alt punct pentru care nu iti repara masina in service , pentru ca nu au tester pentru niva, sau daca il au nu stiu sa inte`rpreteze codurile de eroare) P.S.: si ca sa nu se zica ca am ceva cu Mk-ul, mi-ar dori sa imi iau un MK3 scurt, dar ezit pe considerentul taxelor aferente unui motor de 3,2l, si tot de ce tine cheltuiala cu aceasta masina(cand se buleste bateria , se bulesc 2 baterii nu una :wink: samd). Si daca mi l-as lua l-as folosi strict pt on road, pt ca spoilerele alea tare is scumpe :grin: pentru atins pamantul in zonele unde atinge niva Editat Ianuarie 30, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? @ dan chiperi s-o folosesti sanatos si sa te bucuri de ea ...iar cand vrei sa ne jucam dea hotii si vardistii prin padure sa ma anunti ca sa vezi cum arata pelicula filmului originala nu copypaste ! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 (editat) Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? va inteleg frustrarea, nu s a putut face din Niva avion la cluj, poate si din cauza ca e mai la rasarit produsa :grin: majoritatea care au niva isi ingrijesc si isi repara singuri masina, odata ce ai apelat la diversi "meseriasi" costa mult si poate nici nu iese, adevaratii pasionati de niva sunt DIY eri. una peste alta pentru ca cineva sa isi formeze o parere dupa cum spunea si domnul moderator, din acest thread, ar trebui eliminate parerile extreme, iar a dumneavoastra domnule cu niva de 18k este una foarte extrema daca ma intelegeti. va urez sa nu aveti probleme cu noua masinuta si sa va bucurati de ea! Editat Ianuarie 30, 2014 de comanr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? Domnule @comanr, eu am incercat sa fiu discret si sa nu ma adresez in mod direct cuiva, pana una-alta parerea extrema de care amintiti este a cuiva care a avut doua Niva. D-voastra de care ati avut (sau aveti), Niva sau MK1? [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 (editat) Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? eu am mers cu ambele masini cu ocazia catorva proiecte de dezvoltare in telecomunicatii, deci in interes de serviciu si mi am spus parerea vis a vis de calitate si performante, eu fiind de partea lui mk1 in acest versus. vreau sa amendez prin aceste ultime postari aceste pareri ale anumitor useri care nu sunt DIY eri, adica arunca in discutie si costurile operatiunilor de manopera pe langa costurile consumabilelor sau pieselor si denatureaza cumva starea de fapt a discutiei , aruncand niva in coltul cu gunoaie. in mod sigur cine se gandeste la o niva, mai ales second, trebuie sa cunoasca si putina mecanica pentru ca altfel devine al naibii de scumpa masina asta ieftina si poate ajunge si la pretul unui landcruiser si dupa aia trebuie sa facem un alt thread, landcruiser vs niva unde iarasi niva va trebui sa iasa deasupra (nu de alta da e un gunoi, si astea ies deasupra) . fara gram de suparare , masina nu este un mijloc de transport rudimentar dar este mai slaba decat mk1. Editat Ianuarie 30, 2014 de comanr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? Nu se prinde nicicum :ang2 :hm 1 Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? Nu se prinde nicicum :ang2 :hm :ha: sorry, dar nu ma pot abtine. e prea tare...:grin: 1 :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 (editat) Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? apropo de consumul nivei....NU CONFUNDATI, consumul unei nive 4x4 permanent ce se ridica undeva la motorul pe injectie, consum mediu(on road) la 10% - max12 %, cu consumul mediu la Mitshu, cat o fi el, dar on road cu tractiunea pe spate:grin:, ca nu e fair, si intrati in confuzie Consum Pajero mk 1 SWB 4D55, 200.000+ km, 31/10.5/15, stil de condus - mediu Urban: 13% , Extraurban: 9% (85-90 kmh) sau 10% (peste 95 kmh) Nu mai zi de GPL pe Niva ca si Pajero merge pe ulei de Mc, Unisol la butoi, ulei ars + motorina, sau orice ar putea lua foc prin comprimare. Consum offroad: Nu stiu ce sa zic aici... de la 3 l/ora in sus, in functie de ce inseamna pt fiecare "offroad". Oricum se stie "din legile lui Murphy" ca dieselul in teren va consuma mai putin decat benzinarul. Un alt avantaj, dieselul dupa ce-l pornesti, nu-l mai opresti.... Benzina daca prinde un gram de condens pe delcou e pa-pa. Din pct meu de vedere, singurul avantaj pe care-l are Niva fata de mk1, e suspensia pe elicoidale care e incoparabil mai buna decat lamelare + torsiune. Si poate faptul ca la semafor castigi liniuta cu un Pajero... LE: Preturile bucsaraielor si al consumabilelor la Pajero e asemanator cu a unui Logan. Asta daca stii de unde sa cumperi. Editat Ianuarie 30, 2014 de Klez OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dumifly3000 Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? Tot pajero dar motorul de 99cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Re: Mitsubishi MK1 versus Lada Niva ? ufff iara zic ca va agitati degeaba :) si mie imi place mitu :) dar ala de 3,5 cu v6 :) si cu superselect eventual si cu blocanti peste tot :) acum multumesc colegului care a dat informatiile aferente despre suzi legate de grupuri ,chiar nu stiam si o informatie binevenita ca aport tehnic,deci in cazul aferent sunt relativ comparabile ca raport cele doua :) suzi si niva dar nu fac obiectul comparatiei cu mitu :) concluzia mea este ca fiecare e bine sa se bucure de ce are si sa aiba cat mai multe satifactii cu masina pe care si-o permite :) in rest e cum spunea cineva...povesti care mai decare mai subiective sau nu:) eu am niva, am mers cu mitu dar de tinut un mitu nu imi permite bugetul pe cand niva ma costa inmatriculata 150 de lei si asigurarea aferenta in rest...la mitu cu 3,5 plateam lejer 20 de milioane impozit si asta doar impozitul :) prefer de banii astia sa ma distrez la vreo 2-3 iesiri cu baietii chiar daca fac mistouri de cazan,ceainic,cascarabeta,etc...cum numesc ei Niva si pana acum nu sa stricat niciodata in traseu la vreo iesire:) in schimb am reusit performanta ca intr-un trial demonstrativ loco aici in bucuresti sa rup o planetara si sa polizez un satelit :) asa ca fiecare cu ale lui. apropo nu vrea cineva o niva o dau ieftin :) cu sau fara accesorii iar daca exista cerere o si dezmembrez :D:D:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate