Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Indicator temperatura bord

Irod

Postări Recomandate

De ieri seara am observat ca ceasul indicator al temperaturii de pe bord nu functioneaza sau functioneaza necorespunzator. Ieri am avut drumuri scurte de facut , gen 2-3 km si fiind relativ frig mi-am zis ca nu a avut timp sa se incalzeasca motorul. Azi de dimineata aceasi poveste. Atunci am dat o tura prin oras vreme de 20 min si am turat mereu motorul. Indicatorul indica temperatura scazuta desi in 20 min. ar fi trebuit

sa ajunga la pozitia lui normal (undeva aproape de prima jumatate). O fi stricat sau ce?

Adica arata ca sa incalzit usor dar va zic in mod normal in 20 min. era incalzita bine.

Acum sa nu mai incalzeasca motorul este f. putin probabil :ha: deci ar fi defectiunea din ceas ma gandesc. Ce se poate face? Cine s-a mai batut de asta?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Indicator temperatura bord

Recent am cumparat un terrano si toate ceasurile din bord nu indica bine,isi revin numai pe baza de pumn,deci este o boala la masina asta.Solutia cu unul sh este buna boar daca le gasesti prin zona de domiciliu ca sa le faci proba.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Eu as verifica intai termostatul si functionarea lui in parametri, abia apoi m-as repezi cu pumnii in indicatoare.:grin:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

... contactele electrice in mufe / fire , masurata rezistenta sondei , incercata buna indicatie a bordului cu o rezistenta corespunzatoare in locul sondei ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am avut si eu o pb similara cu Terranoul. Era un contact oxidat la sonda de temperatura. Am dat cu spray si am strans putin papucii pentru a refacce cotactul

O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Pai poti verifica asa ...

1.verifici contactul papucului la senzor

2.scoti senzorul (ii dai masa de pe undeva ca + ai de la fir)...si il incalzesti cu bricheta ...(partea metalica din bloc)

-daca acul incepe sa se ridice e ceva nasol fie pe cablaj fie pe contact pe ceasul de bord, ceasul de bord, morti, raniti

-daca acul e mort atunci senzorul e de vina.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc!!

ma apuc, si scot senzoru, in cel mai rau caz am vazut senzori cu 20 de lei :)))

bine macar ca e simplu de lucrat in ele, si sunt ieftine...

sper totusi ceasu sa nu fie de vina, ala ar fi cel mai scump...altfel nu e prea mare problema.

Link spre comentariu

Scoti firul de la senzor si-l dai la masa inlocuind temporar senzorul cu un bec de far/proiector ( pentru a avea o oarecare rezistenta `care simuleaza rezistenta interna a senzorului ) . Daca indicatorul nu functioneaza mai poti incerca punerea la masa pe direct ( firul de la senzor direct la minus/bloc/chiulasa ) ar trebui sa ai o miscare la ac ... daca nu , atunci indicatorul sau traseul electric al acestuia e defect .

Daca ai miscare la ac la punerea la masa/minus ( cu bec sau fara ) e defect senzorul .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Senzoru' mai e bun ? L-ai montat bine etansat cu banda de teflon ?

Repeta proba senzorului sa verifici firul ( inca o data iarasi din nou .... ) .

Link spre comentariu

banda de teflon? cred ca de la banda asta e...cum ar trebui sa fie? :)) de ce sa aiba, il afecteaza verificatu cu bricheta? nu stiu, o sa-i zic maine la nea mecanicu...

firu e bun, da il mai verificam, am verificat si cu masa, si cu tot...dar repetam

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

Banda de teflon ti-a intrerupt contactul intre corpul senzorului si motor , deci adio circuit electric ... . In mod normal ar trebui o etansare cu o saiba metalica de Cu sau Al , ca la racordurile de frane ...sau pune si tu mai putin teflon , doar pe o treime de filet spre exterior , sa poata face contact cu restul filetului ... uneori mai putin e mai destul ...

Link spre comentariu

Se pare ca domnul mecanic nu imi stie nissan-ul. I-am zis de banda de teflon...si a zis ca e la celalt senzor de temperatura ce are treaba cu termocupla. deci ce as putea face? Il scot si ce fac cu el?

Scuze da e nasol sa nu-mi arate temp apei...

Link spre comentariu

Ia tu un fir , pune-l la borna minus a bateriei , cu firul fa contact la corpul metalic al sezorului . Daca merge ( cu motorul cald ridica acul - atentie ca nu se ridica chiar instant sa ajunga la indicarea corecta ) , zii si mecanicului faca ceva cu filetul ala sa faca contact ... Daca nu , ia-o de la capat ...

Link spre comentariu

Pana la urma la mine problema a fost termostatul. Cum l-am schimbat cum a inceput sa arate bine temperatura.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Tocmai azi am fost si eu, sa vad ce si cum la mecanic, la mine e din senzor, ca nu se incalzeste nimic la motor, si nici nu ramane pe deschis sa fie rece mereu. E din senzor, si e din cauza ca nu e calibrat cum trebuie...deci de 25 de lei, atata si face :))

s-au facut azi n-shpe teste, a fost masurat si ne-am dat seama ca are valori diferite, alt senzor, si asta e :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare