Irod Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 De ieri seara am observat ca ceasul indicator al temperaturii de pe bord nu functioneaza sau functioneaza necorespunzator. Ieri am avut drumuri scurte de facut , gen 2-3 km si fiind relativ frig mi-am zis ca nu a avut timp sa se incalzeasca motorul. Azi de dimineata aceasi poveste. Atunci am dat o tura prin oras vreme de 20 min si am turat mereu motorul. Indicatorul indica temperatura scazuta desi in 20 min. ar fi trebuit sa ajunga la pozitia lui normal (undeva aproape de prima jumatate). O fi stricat sau ce? Adica arata ca sa incalzit usor dar va zic in mod normal in 20 min. era incalzita bine. Acum sa nu mai incalzeasca motorul este f. putin probabil :ha: deci ar fi defectiunea din ceas ma gandesc. Ce se poate face? Cine s-a mai batut de asta? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiua-car Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Indicator temperatura bord Terrano are o problema cu bordul(ceasurile)......Se poate schimba strict acel indicator,dar este munca de finete sau ceasurile complect....dar trebuie vazut cine este fabricantul si ce an ..pt ca nu toate potrivesc ,chiar daca seamana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: Indicator temperatura bord Recent am cumparat un terrano si toate ceasurile din bord nu indica bine,isi revin numai pe baza de pumn,deci este o boala la masina asta.Solutia cu unul sh este buna boar daca le gasesti prin zona de domiciliu ca sa le faci proba. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: Indicator temperatura bord Eu as verifica intai termostatul si functionarea lui in parametri, abia apoi m-as repezi cu pumnii in indicatoare.:grin: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: Indicator temperatura bord @irod arunca un ochi aici , poate ai probleme in placa ceasurilor, poti face o verificare vizuala a placii. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62370-GWM-Hover-Suv-OffRoader-ce-este/page4&highlight=ceasuri+hover Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Indicator temperatura bord Termostatul? Nu ar trebui verificat intai ala? Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Indicator temperatura bord ... contactele electrice in mufe / fire , masurata rezistenta sondei , incercata buna indicatie a bordului cu o rezistenta corespunzatoare in locul sondei ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Indicator temperatura bord Am avut si eu o pb similara cu Terranoul. Era un contact oxidat la sonda de temperatura. Am dat cu spray si am strans putin papucii pentru a refacce cotactul O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
balea george Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Indicator temperatura bord la mine nu urca acul mai mult de un sfert cu toate ca abia am schimbat termostatul, crezand ca cel vechi este defect. sa inteleg ca este normal sa nu urce pana la jumatate ? multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Indicator temperatura bord Se mai poate rezolva punand ceas cu sonda separat Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Re: Indicator temperatura bord Se pare ca si al meu se da lovit, acul ramane in aceeasi pozitie, indifferent ca e cald sau rece motorul. Sa ma apuc de senzor sau de ceas? termocupla merge ok deci nu e termostatu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 (editat) Re: Indicator temperatura bord Pai poti verifica asa ... 1.verifici contactul papucului la senzor 2.scoti senzorul (ii dai masa de pe undeva ca + ai de la fir)...si il incalzesti cu bricheta ...(partea metalica din bloc) -daca acul incepe sa se ridice e ceva nasol fie pe cablaj fie pe contact pe ceasul de bord, ceasul de bord, morti, raniti -daca acul e mort atunci senzorul e de vina. Editat Octombrie 6, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Re: Indicator temperatura bord Multumesc!! ma apuc, si scot senzoru, in cel mai rau caz am vazut senzori cu 20 de lei :))) bine macar ca e simplu de lucrat in ele, si sunt ieftine... sper totusi ceasu sa nu fie de vina, ala ar fi cel mai scump...altfel nu e prea mare problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Re: Indicator temperatura bord Scoti firul de la senzor si-l dai la masa inlocuind temporar senzorul cu un bec de far/proiector ( pentru a avea o oarecare rezistenta `care simuleaza rezistenta interna a senzorului ) . Daca indicatorul nu functioneaza mai poti incerca punerea la masa pe direct ( firul de la senzor direct la minus/bloc/chiulasa ) ar trebui sa ai o miscare la ac ... daca nu , atunci indicatorul sau traseul electric al acestuia e defect . Daca ai miscare la ac la punerea la masa/minus ( cu bec sau fara ) e defect senzorul . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Re: Indicator temperatura bord Foarte bune sfaturi, am sa ma ocup eu sau mecanicu...unde gasesc senzorul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Indicator temperatura bord distractia continua, firul e bun, senzorul era stricat, l-am schimbat. acum, senzorul nou a fost verificat cu bricheta, se ridica, l-am pus la loc nu se ridica, nu arata nimic :)) ce naiba sa-i fac? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Indicator temperatura bord Senzoru' mai e bun ? L-ai montat bine etansat cu banda de teflon ? Repeta proba senzorului sa verifici firul ( inca o data iarasi din nou .... ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 (editat) Re: Indicator temperatura bord banda de teflon? cred ca de la banda asta e...cum ar trebui sa fie? :)) de ce sa aiba, il afecteaza verificatu cu bricheta? nu stiu, o sa-i zic maine la nea mecanicu... firu e bun, da il mai verificam, am verificat si cu masa, si cu tot...dar repetam Editat Octombrie 22, 2014 de Cneazu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Re: Indicator temperatura bord Banda de teflon ti-a intrerupt contactul intre corpul senzorului si motor , deci adio circuit electric ... . In mod normal ar trebui o etansare cu o saiba metalica de Cu sau Al , ca la racordurile de frane ...sau pune si tu mai putin teflon , doar pe o treime de filet spre exterior , sa poata face contact cu restul filetului ... uneori mai putin e mai destul ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Re: Indicator temperatura bord Se pare ca domnul mecanic nu imi stie nissan-ul. I-am zis de banda de teflon...si a zis ca e la celalt senzor de temperatura ce are treaba cu termocupla. deci ce as putea face? Il scot si ce fac cu el? Scuze da e nasol sa nu-mi arate temp apei... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Re: Indicator temperatura bord Da , nici mie nu imi arata. Trebuie sa ma uit si pe la mine sa vad a meu ce betesig are. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Re: Indicator temperatura bord Ia tu un fir , pune-l la borna minus a bateriei , cu firul fa contact la corpul metalic al sezorului . Daca merge ( cu motorul cald ridica acul - atentie ca nu se ridica chiar instant sa ajunga la indicarea corecta ) , zii si mecanicului faca ceva cu filetul ala sa faca contact ... Daca nu , ia-o de la capat ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: Indicator temperatura bord multumesc mult, ma ocup azi, ca deja...:-)) mare domn cos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Re: Indicator temperatura bord Pana la urma la mine problema a fost termostatul. Cum l-am schimbat cum a inceput sa arate bine temperatura. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cneazu Postat Octombrie 29, 2014 Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Re: Indicator temperatura bord Tocmai azi am fost si eu, sa vad ce si cum la mecanic, la mine e din senzor, ca nu se incalzeste nimic la motor, si nici nu ramane pe deschis sa fie rece mereu. E din senzor, si e din cauza ca nu e calibrat cum trebuie...deci de 25 de lei, atata si face :)) s-au facut azi n-shpe teste, a fost masurat si ne-am dat seama ca are valori diferite, alt senzor, si asta e :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate