Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Coroana Dana 30

ARTHUNTER

Postări Recomandate

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Coroana Dana 30

Coroana separta nu vei gasii,se vand doar set coroana+pinion.

Ai 2 variante de raporturi 3.73 sau 3.55,acesta din urma fiind raportul cu care pleaca din fabrica si nu ai o gama larga de producatori aftermarket si este si mult mai scump in confront cu celelalte rapoarte,este o politica a Chrysler,cui da dreptul de productie a rapoartelor stoc trebuie sa le vanda la un pret apropiat sau egal cu cat il vand ei.

ex:un raport 4.56 costa in medie 1500ron iar unul 3.55 costa de la 2500 pina la peste 3000ron unul HD.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Azi mi am facut curaj si am desfacut capacul la punte....si.....COROANA+PINION LIPSA.......SE VEDE CA ACOLO a avut loc un ''razboi'''probabil ca a spart pinion sau coroana...pt ca au ramas cea urme pe capac si pe fuzeta...ideea este ca nu imi dau seama ce rapoarte imi trebuie...nu reusesc sa pun poze.....

Link spre comentariu

...ideea este ca nu imi dau seama ce rapoarte imi trebuie...

Iti trebuie acelasi raport ca in cealalta punte! Ma gandesc ca nu e spart grupul in ambele punti, la cealalta sunt mai multe metode de a determina raportul si fara sa desfaci ceva:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

presupun ca pe spate gasesc scris pe placuta aia?dar daca nu am placuta?cum fac?

S-a mai spus pe aici: suspenzi puntea in discutie, faci un semn pe roata si invarti de cardan... mai departe e artimetica:grin:

Link spre comentariu

Suspend puntea spate.ok...fac semnul.invart de cardan....pana face roata cursa completa?.....sau cum?explica mi un pic.nu fi secretos.

Nu e nici un secret... daca ai fi cautat un pic in loc sa astepti "mura-n gura" dadeai peste topicul asta:http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65375-Tutorial-Cum-calculam-rapoartele-in-punti&highlight=raport+grup

Si crede-ma pe cuvant: nu este singurul topic in care se explica procedura:grin:

Link spre comentariu

Nu este vb de mura in gura...chiar nu am timp sa stau acum f mult pe net....merci pt detalii

E cam empirica treaba,pt ca daca nu faci semnele cat mai subtiri si cat mai drepte posibil sa nu iti mai apara acelasi raport:no

Editat de atar
Link spre comentariu

E cam empirica treaba,pt ca daca nu faci semnele cat mai subtiri si cat mai drepte posibil sa nu iti mai apara acelasi raport:no

iti apare :)

acum nu trebuie sa faci semnele cu acul e suficient sa faci semnul cu un marker alt/negru ce culoare preferi si sa faci ceea ce se explica acolo

eu am folosit metoda la mine si a mers dar confirmarea 100% am avut-o cand am dat jos grupul :)

pentru tine cel mai simplu si sigur lucru de facut este sa dai capacul spate jos sa faci un semn pe coroana cu markerul si sa numeri lafel si pentru pinion si aia e cea mai sigura varianta.

in plus pe coroana deobicei scrie un cod o serie si raportul in mod normal :)

oricum ai desfacut puntea fata asa ca daca tot schimbi uleiul pentru ea ca vrei sa o faci schimbi uleiul si pe spate si ai scapat de o grija pt urmatorii cateva zeci de mii de km :)

oricum in ce ma priveste iti dau grupul cu totul cu carcasa cu tot :) adica pentru ca nu a putut fi desfacuta puntea din suruburi datorita ruginii si a celorlalte probleme am taiat-o :) asa ca grupul e in carcasa complet cu rulmenti cu capace su tot ce trebuie :)

Link spre comentariu

uite aici ce trebuie sa faci :)

le scrii la Chrysler la custumer suport si le dai VIN-ul iar ei iti vor da Build sheet-ul masinii cu tot ce contine masina :) e cea mai sigura solutie inafara demontajului mergand pe premiza ca nu a fost modificat nimic la rapoarte

Link spre comentariu

Asta inseamna sa epuizezi toate variantele inainte sa pui mana pe truse de scule.Ms Karol!!dau zaibarul

abia astept, imi e o sete :):):)

asta cu legatura la producator e bine sa o ai asa ca sa vezi daca ai vreo modificare fata de ce are masina actualmente.

la mine pana si modelul de janta e conform listei lor :) in rest te descurci :)

maine poate reusesc sa spal grupul :) daca nu t-i voi trimite intr-o cutie de plastic si impachetat in carpe sa nu curga din el :) ca era plin de ulei

Link spre comentariu

Dana 30 are 10 shuruburi...eu am 12... ce draq de punte am ca nu mai inteleg nimic...ori eu sunt tampit..ca seama leit la capac cu d 30....

pune poza :):):)

daca nu pui poza nu faci nimic

poate fostul proprietar a mai pus el 2 suruburi sau poate tu ai o dana 60 pe fata mai stii :) desi nu seamana

poate ai D35 pe fata si pe spate :)

Link spre comentariu

Te rog eu frumos sa faci poze la reperele cu nelamuriri,dupa cum vezi noi vrem sa te ajutam dar tu ne ti legati la ochi si noi orbecaim dupa cai verzi pe peretii.

Vorba aceea"o poza face cat 1000 de cuvinte",e noi cam le-am epuizat.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare