4Runner Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Buna tuturor! Dupa prezentarea de regulamentara dar si de bun simt in topicul prezentare membri, a venit si clipa sa va solicit ajutorul. Precizez ca am cam lecturat ceva din forum insa lucrurile in ceea ce ma priveste, mai mult m-au incurcat in luarea unei decizii. Din acest considerent, va expun problema: Undeva in luna mai -iunie anul acesta, intentionez sa intru oficial in randul posesorilor de offroadere fapt pentru care am rasfoit forumul vostru in draci pentru a ma decide masina ce mi se potriveste, ce hibe au unele sau altele, probleme aparute in exploatare , etc. Din pacate (sau din fericire) unanimitate nu exista, fapt pentru care va rog sa nu ezitati cu recomandarile in cele ce urmeaza. Caietul de sarcini ar fi cam urmatorul: offroader veritabil, 5 locuri si portbagaj, utilizare ocazionala in oras de provincie, capabil sa suporte modificari pentru incursiuni offroad usoare si medii ( daca ma primiti si pe mine in plimbarile voastre, evident), eventual pentru expeditii. Nu va face offroad extrem si nici nu voi participa in competitii. Pur si simplu vreau sa evadez in weekenduri si in vacante. Bugetul alocat exclusiv cumpararii acaretului este de maxim 15.000 euro, bugetul pentru modificari si accesorii fiind separat. Nu am preferinte intre diesel sau benzina, insa inclin spre diesel pentru avantajul cuplului mai mare si a consumului de carburant ceva mai mic. Nu stiu daca e mai bine un an de fabricatie mai recent sau unul de prin 1990-2000. Ma intereseaza insa problemele ce pot aparea in exploatare si care au o legatura directa cu vechimea masinii. Din scurtele mele cercetari as prefera urmatoarele: 1. LC 100 42 TD an fabric 2003, 158.000 km rulati, carte service. ( varianta fara navigatie) 2.Nissan Patrol 3.0 fabricat 2008 , 56.000 km rulati - autoutilitatra 5 locuri-carte service ( varianta de baza ca nivel de echipare si cutie manuala) 3. G Klass 1994 3.0 GD aut. 270.000 km . Repet, astea ar fi la acest moment preferintele mele insa ...se pot schimba. Multumesc anticipat ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Pune si preturile aproximative pentru cele 3 masini..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 (editat) Re: LC100 versus Patrol versus G Prima este nemuritoare . Daca ala este rulajul corect , la motorul de 4.2 , intretinuta cum trebuie mai faci de 5 ori pe atata . A doua este aproape virgina ...daca este cinstita :grin:. Suporta multe modificari si este foarte spatioasa . A treia , are trei diferentiale blocabile. Mai mult de atat nu se poate decat daca faci sa traga si roata de rezerva . Dar e cam baba . Daca toate sunt cinstite , si buzunarul permite plata taxelor , as cumpara LC 100 . P.S. nemodificate , G-ul poate cel mai mult. Are cel mai mic ampatament si cel mai mic ecartament. Editat Ianuarie 27, 2014 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 (editat) Re: LC100 versus Patrol versus G salve , daca am inteles eu bine cam ce-ti doresti , off-road usor si mediu , atunci un 4x4 de fabrica este suficient , fara sa te complici cu mari modificari.... asa de amoru'artei niste scuturi , poate 4 cm inaltare , poate troliu , etc...oricum ceva usor evident ma refer totusi la un 4x4 cu sasiu si nu un SUV , CUV sau cum s-or mai numii :) deci in bugetul tau poti gasii o masina decenta de fabricatie dupa 2006-2007 acum ce marca , ce tip , o sa fie destui sa te sfatuiasca :) bafta Editat Ianuarie 27, 2014 de patriciu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4Runner Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 (editat) Pune si preturile aproximative pentru cele 3 masini..... Pai am zis - 15.000 euro. Toate se invart la acelasi pret. Ma gandesc la urmatoarele aspecte pe care tot pe acest forum le-am aflat: daca e noua are prea multa electronica si asta e buba in offroad, daca e prea veche cad rand pe rand diverse ( planetare, bucse, apare rugina la greu si necesita sablare etc.) Prima este nemuritoare . Daca ala este rulajul corect , la motorul de 4.2 , intretinuta cum trebuie mai faci de 5 ori pe atata . A doua este aproape virgina ...daca este cinstita :grin:. Suporta multe modificari si este foarte spatioasa . A treia , are trei diferentiale blocabile. Mai mult de atat nu se poate decat daca faci sa traga si roata de rezerva . Dar e cam baba . Daca toate sunt cinstite , si buzunarul permite plata taxelor , as cumpara LC 100 . P.S. nemodificate , G-ul poate cel mai mult. Are cel mai mic ampatament si cel mai mic ecartament. Cu exceptia G-ului, toate au carnet service si chiar arata de kilometrajul ala. La LC ma gandeam si eu chiar data este ceva mai costisitor de exploatat. salve , daca am inteles eu bine cam ce-ti doresti , off-road usor si mediu , atunci un 4x4 de fabrica este suficient , fara sa te complici cu mari modificari.... asa de amoru'artei niste scuturi , poate 4 cm inaltare , poate troliu , etc...oricum ceva usor evident ma refer totusi la un 4x4 cu sasiu si nu un SUV , CUV sau cum s-or mai numii :) deci in bugetul tau poti gasii o masina decenta de fabricatie dupa 2006-2007 acum ce marca , ce tip , o sa fie destui sa te sfatuiasca :) bafta De asta am si deschis acest topic. :) Editat Ianuarie 28, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G cu sufletul si ca fiabilitate - toyota cu buzunarul - patrolul ca e autoutilitara ca raport pret/preformante - G-ul ca are blocantii si un motor bunicel. eu oricum as lua toyota, sint subiectiv cind e vorba de masina. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4Runner Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G LC-ul se poate transforma in utilitara inainte de import ( sunt dispus sa achit costurile care nu sunt exagerate), masina fiind varianta de 5 locuri si nu cea cu 7. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G LC-ul se poate transforma in utilitara inainte de import ( sunt dispus sa achit costurile care nu sunt exagerate), masina fiind varianta de 5 locuri si nu cea cu 7. pai atunci... sa te felicitam? :2dr The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4Runner Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Prematur ! Astept opinii pro si contra ! Pana in mai ma hotarasc sigur :) asta daca nu cumva vine primavara mai devreme si nu o sa mai am rabdare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 (editat) Re: LC100 versus Patrol versus G Daca am trai intr-un desert , as lua Patrolul. Este masina mea de suflet. DAr la noi apare o problema . IArna , conditiile mixte de rulare iti fac viata grea cu o masina care nu are 4x4 permanent. LC-ul beneficiaza de asa ceva . Va fi mult mai usor de utilizat in conditii mixte. G-ul sta si el bine la tractiune , dar personal am niste retineri. Nu-mi plac masinile cu sute de mii de km indiferent de marca. Cred ca aceste masini ( G Classe ) sunt supraevaluate. Te-ai gandit la un Land Rover DEfender 110 SW ? Motor decent , tractiune integrala permanenta , spatioase , inalte . Poti sa le ridici si numai din roti . Motorul nu iti face mari probleme cu taxele . Si la banii aia am vazut si in Romania unele faine tare . Saptamana trecuta stateam intr-o parcare de Hornbach si imi curgeau balele langa un Defender 90 aproape nou . Nebunie totala . LA dotarea standard are niste unghiuri mult mai bune decat masinile despre care vorbeam . LA confort este ceva mai departe . Toate celelalte sunt mai bune. Editat Ianuarie 27, 2014 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Toyota - daca te gandesti s-o pastrezi ceva mai putin decat timpul pana la prima revizie 'mare' , nu revizie obisnuita . Daca totusi te bagi sa faci revizia mai sus mentionata si poti scapa fara ochii tulburi cand dai de totalul facturilor , aia e , pastreaz-o . In afara de asta nu trebuie prea multe vorbe . Nissan - tine cu casa ... pe o linie constanta , usor de suportat . E cam tot aia cu Toy , ca durata de viata , asemanatoare ca si confort , ceva mai puturoasa in comparatie directa cu Toy , nu cu mult ... nu a facut nimeni masina aia geniala si nemaipomenita ... . La o belea , e mai usor de suportat , fie ea si belea d-aia mica ( ...aaa...clipsurile de caroserie .. sa zicem ... la Toy - e ireal de aberant sa te lovesti de problema pieselor mici care ar trebui sa fie ieftine si accesibile ... nu's ce naiba ... ) . Transmisia de Nissan e relativ simpla si oarecum supradimensionata ( nu e un lucru neparat bun , dar e important ca si fiabilitate ) . Supradimensionarea e cea care trage in jos Y61 in comparatie cu LC .... Nissanul ideal ar fi Y61 cu 4.2 td . G - ... aaaaa .. nu-i preferata mea din varii motive . Respect la G conceptia si executia ( totusi ...la unele detalii au cam lovit visinul ... inclusiv la ergonomie si confort - prin comparatie .. ) ... e recunoscut faptul ca isi pastreaza valoarea in timp ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4Runner Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 (editat) Teoretic, am luat in calcul si un Defender 110/Santana (care e aproape identic la preturi mai mici) dar am renuntat destul de usor la ideea de a cumpara asa ceva. "Profesorul"de offroad este in general o masina achizitionata de noua pentru munci grele sau offroad greu. Un exemplar la mana a doua este destul de chinuit fara a mai vorbi de faptul ca personal nu am intalnit o masina mai inconfortabila pe sosea ca Defenderul. Sigur, stiu ca nu exista performante si confort de limuzina la o asemenea categorie de masini, insa pentru mine este foarte spartan si inconfortabil, desi nimeni nu ii contesta calitatile. @ cos -. LC 100 mai are o problema in afara de reviziile de care vorbesti. Are aerul ala de opulenta care personal nu mi se potriveste. In rest, o ador si cred ca as putea trai si cu sentimentul asta. Editat Ianuarie 28, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 (editat) Re: LC100 versus Patrol versus G La cerintele din caietul tau de sarcini s-ar potrivi mai bine un model 80 de la Toyota, decat un 100. La alegerea oricaruia dintre ele, eu m-as uita neaparat sa aibe minim blocant central si spate. Altfel, vei avea doar un SUV mare si greu, dar deosebit de confortabil si fiabil.:grin: 80-uri am mai vazut pe la iesiri, 100 niciuna. Despre Patrol Y61 nu zic nimic, as fi subiectiv. Despre Defender, sigur ca da, o masina cu istorie. Eu (am 1,60 m inaltime si aprox. 60 kg greutate) nu am reusit sa o conduc fara sa deschid geamul. In loc sa apas ambreiajul am calcat tare frana, pentru ca pedalele nu sunt centrate pe scaun. Foarte spartana la interior, bord gen ARO. Unghiuri de atac/degajare impresionante. Altfel, o masina cu istorie, Africa e plina de defendere cu 40-50 de ani vechime. Nu am vazut pe la iesiri. :grin: Nu stiu daca exista cu blocante, altele decat central, din fabrica. Probabil ca da. G-klasse stiu unul singur cu care am iesit:grin:, Puch 2,8 benzina automat 3 blocante. Se misca bine in teren, (deh 3 blocante), flex slab cu slabe sanse de imbunatatire fara chirurgie majora. Nu m-am urcat in ea, nu am condus niciodata G. E totusi un Mercedes. Putini care repara/intretin G. Destui care repara/modifica/intretin Toyota, Patrol si chiar Defender. Si cand spun repara/intretin, nu ma gandesc doar la ceva amortizoare, jante, anvelope, troliu si snorkel, eventual proiectoare. Ma gandesc la problemele pe care le poate pune un asemenea mecanism complex, cu multe sisteme. Si o problema simpla iti face zile fripte, chiar daca are cine sa-i dea de cap repede, eficient si rezonabil financiar. Bafta la alegere! p.s. Bine ai venit printre nebuni. Editat Ianuarie 27, 2014 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4Runner Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 (editat) Re: LC100 versus Patrol versus G Giorgel, nu-i cam veche J80 ? Blocantele le pot pune ulterior (ARB) ? p.s. Bine ai venit printre nebuni. Eram demult, acu'm-am aratat ! Multumesc si bine v-am gasit ! Editat Ianuarie 27, 2014 de 4Runner Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Ai zis asa: "Caietul de sarcini ar fi cam urmatorul: offroader veritabil, 5 locuri si portbagaj, utilizare ocazionala in oras de provincie, capabil sa suporte modificari pentru incursiuni offroad usoare si medii ( daca ma primiti si pe mine in plimbarile voastre, evident), eventual pentru expeditii." -offroader veritabil: 80, Y61, Defender, G. -5 locuri+portbagaj: 80, Y61, G, Defender -utilizare ocazionala oras: toate -suportabilitate modificari: 80, Y61, Defender, G Am pus 80-ul inaintea lui Y61 doar din dorinta de a nu fi perceput subiectiv. Vezi pe undeva J100? ARB-urile cred ca le poti pune... Daca 80-ul ti se pare vechi comparativ cu 100, inseamna ca si Y61 iese din discutie. 100 are IFS, 80/Y61 au punte rigida fata. + la confort pentru 100. As zice ca din lista lipseste...Pajero lung:grin: atentie la dotari pe transmisie. Absolut competitiv cu 100, evident cu an de fabricatie/dotari comparabile. Exista si Discovery 2. Sau 3. Cat poate sa fie un D3, vechi de 7-8 ani? Dar revenim la primul enunt: offroader veritabil... La iesirile la care am participat (offroad mediu), nu am vazut masini de 15000 achizitie + 5-6000 dotari ulterioare. Am vazut masini si cu mult mai ieftine, ai caror proprietari strambau din nas...ca se zgarie......cum adica pedal to the metal:grin::ha: Probabil ca asta este aria in care ma invart eu...nu spun ca nu exista. Imi cer scuze, cred ca mi-am depasit atributiile. In fond, sunt banii tai si ii cheltuiesti pe ce doresti. Multi dintre noi nu am intrebat pe nimeni. S-a luat masina care s-a considerat, fiecaruia personal, potrivita, asa cum era. Ulterior s-a imbunatatit, sau s-a schimbat cu alta marca/model, dupa experientele personale.:grin::grin::ha: Prostia/fudulia/nebunia se platesc. Intr-un fel sau altul. Fara ordine, individual sau toate deopotriva. 1 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Am citit caietul tau de sarcini ... Parerea mea (incerc sa nu fiu deloc subiectiv, sper sa reusesc): Celelalte doua variante (Mercedes G & LR Defender) nu sunt variante ... decat asa facultativ. Am avut atat J8 cat si Y61 ...sunt "adorator" Nissan INDISCUTABIL ! Daca te bagi pe expeditii ...cauta un J8 4.2 TD in mintile lui cu 3 blocante ...s-ar putea cu noroc sa gasesti unul in 6 luni ...poate intr-un an ...bugetul s-ar putea sa-ti ajunga ...dar trebuie sa te inarmezi cu multa, multa rabdare. Si sa te obisnuiesti cu drumurile de sute sau poate mii de km catre masini pe care nu o sa le cumperi ... Iti va lua probabil inca vreo 6 luni sa te acomodezi cu fierul, sa-l modifici dupa pofta inimii si dupa aia ...vei vedea ce ai ales ... Nu discutam de opulenta sau de alte chestii ...Cauta un J8, urcate in el si da o tura ...dupa aia scrie aici tot ceea ce ai simtit ... si alege! A ...si sa-ti pui o intrebare simpla ...De ce doi posesori de Nissan, patrolisti pana in varful urechilor ti-ar recomanda O TOYOTA? Noapte placuta. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4Runner Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 (editat) Re: LC100 versus Patrol versus G @ giorgel Am ales din cele 3 modele, pe cele care am considerat ca au o reputatie in materie de fiabilitate si capacitati offroad. Nu am pretins ca sunt un initiat in asa ceva si din acest considerent am solicitat opinii pro si contra. Ok, sunt prea scumpe pentru a le tavali pe coclauri. E un punct de vedere cu care trebuie sa fiu de acord. Insa, nu prea am timp suficient sa iau o rabla si sa scot din ea o bijuterie asa cum fac multi dintre colegii de forum. Acesta este considerentul pentru care mi-am impus un buget de 15.000. Mai mult am luat in calcul si faptul ca tot la acel pret ajungi daca te inhami la un proiect de reparatie si transformare a unui model fabricat in 1999, ba mai mult iti mananca si timpul (pentru unii si nervii). Eu nu am timp sa surubaresc decat in weekend si asta ar insemna sa pierd timpul pe care vreau de fapt sa-l castig prin plimbari cu masina offroad. Nu spun ca nu am s-o fac la un moment dat. In rest as depinde de mecanicii din zona si care sincer sa fiu nu le-as face cunostinta cu ei decat dusmanilor mei de moarte ( daca as avea). La ultima vizita in service cu masina, am ajuns la concluzia ca mai bine as inchiria un stand si mi-as repara-o singur decat sa le spun eu ce sa faca. Si nu am nici o legatura profesionala cu mecanica. Ca se zgarie.. asta e ! Mi-a fost vandalizat un BMW nou nout si m-a costat inlocuirea oglinzilor retrovizoare un sac de bani, motiv pentru care am renuntat la masinile "sensibile"si mi-am luat ce se vede in semnatura. Nu m-a interesat niciodata cate zgaibe am la asta. De fapt nici acum nu stiu cat e de zgariata. N-am sa fac stop cardiac pentru asa ceva. Si ca sa fiu sincer sunt mai multumit de Hyundai decat de BMW ( mai putin la capitolul consum carburant). Revenind, da, ai dreptate si un Pajero poate fi o solutie si chiar una ieftina. Pe la 11.000 euro se gasesc cu un rulaj pe la 100.000 cu cartea service la zi. In acel "caiet de sarcini" mi-am exprimat doleantele pentru a primi sfaturi pe aceste repere. Altfel, pentru un incepator ca mine cred ca un Feroza, Vitara sau o Niva imi erau suficiente de tavaleala. Dar nu acest gen de masina imi doresc. @ Yonutz Multumesc pentru sfat, dar un HDJ 80 nu cred ca am sa gasesc asa cum imi doresc. Am inteles ce fel de masina este dar ... un noroc chior imi poate aduce asa ceva in conditii bune. Am sa ma uit si dupa un Pajero utilitar de 3.2. Editat Ianuarie 28, 2014 de 4Runner Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Din punctul meu de vedere un 80 este mult mai fiabil decat un 100, din considerente de punte rigida vs suspensie fata independenta, mai putina electronica si bataie de cap si alte aspecte constructiv old-fashion dar trainice... Ca intretinere este iarasi mai ieftina. Personal nu consider 100 un offroader veritabil, in primul rand datorita puntii... exista 105 care e la fel doar ca are punte fata de 80... dar e foarte rar/scump... deci... ajungem tot acolo Masina de teren cu cat e mai simpla si mai robusta e mai fiabila. Nu cred ca fiabilitatea vine strict din anul de fabricatie sau km. Acum ca sa fiu si eu subiectiv, as merge relaxat pe G, Y61 (dar fara dotari) sau 80. Defender nu mi se pare o varianta pentru ca e mult prea spartana, si altminteri relativ slaba la piese. Pajero e prea 'independenta' desi nu e o masina rea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G A ...si sa-ti pui o intrebare simpla ...De ce doi posesori de Nissan, patrolisti pana in varful urechilor ti-ar recomanda O TOYOTA? Care-i al doilea?:ha: Eu nu am recomandat nimic, am comentat doar pe marginea cerintelor. Nu am intrat in amanunte despre Patrol pt. ca: 1.-as fi subiectiv. 2.-nu e nevoie. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G salve , hai ca ieri nu am vrut , dar azi o sa-mi dau si eu cu parerea.... recunosc ca inca nu mi-e clar ce fel de expeditii si off-road vrei sa faci , dar daca nu te dai in campionate si alte chestii dure , atunci puntea fata nu mai este asa importanta in opinia mea....Eu personal cu Aro,Terrano,Murano,Pathfinder si chiar X-trail , am facut f multe drumuri forestiere si diiverse plimbari pe coclauri si inca nu le-am terminat , mai am o stiva de facut ! si ff rar am simtit nevoia de ceva mai pregatit Asa ca in opinia mea as alege cam asa ceva : ( ordinea este alfabetica ) - Nissan Pathfinder - se preteaza si la modificari ulterioare - fiabilitate suficient de buna ( crede-ma ) - ambreiajul se rezolva , mecanica ieftina , confort bun pe sosea , consum f decent - Nissan Patrol - de capacitati 4x4 nu mai vorbesc..fata de Pathfinder insa mai incomod la drum lung si impozit mai mare - Nissan Terrano cu 3 litri dupa 2004 , asta daca ai rinichi buni si pe cei din spate poti sa ii transporti ca pe cartofi :) - si asta se poate modifica suficient , dar esti cam cu barca pe asfalt , AC insuficient , insa poti sa dai in gropi mai cu simt de raspundere fata de altele - Toyota Land Cruiser , astea dupa 2006 , cu motor de 3000 , nu stiu daca e model 100 , 80 , etc...scuze sunt convins de fiabilitatea ei si iarasi sunt convins ca se poate modifica suficient Mercedes , Land cred ca sunt mai exotice si mai greu de reparat De Mitsu nu am o parere ff buna ca fiabilitate.. Aceasta este opinia mea si nu pretind ca am dreptate , asa ca nu as dorii sa inceapa diverse polemici despre care e mai buna.. Insa cred ca cel mai bine pentru tine , este sa cumperi ceva Stock , si de abia dupa aceea daca o sa constati ca ai nevoie , sa faci ceva modificari bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Care-i al doilea?:ha: Eu nu am recomandat nimic, am comentat doar pe marginea cerintelor. Nu am intrat in amanunte despre Patrol pt. ca: 1.-as fi subiectiv. 2.-nu e nevoie. Giorgele, al doilea e domnu' Patriciu ...uite aseara dupa a nu stiu cata bere, mi s-a aratat asa ca prin vis... :ha: Este evident ca suntem subiectivi, atunci cand vorbim de Nissan ...in speta Patrol ... Exista alta masina mai buna? Niet ... E cineva acilea sa ne contrazica? :sht 80 in mintile lui gasesti greu dar daca ai rabdare ... va aparea la un moment dat unul! Aia cu motor de 3 kile dupa 2006 e J12 ...nici aia nu e de neglijat ...desi sincer mi se pare destul de fragila de bagat in craci ...:grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Daca tot s-a amintit de Pajero, si te-ai aratat interesat, pot sa-ti fac si eu o sugestie: http://www.autovit.ro/mitsubishi-pajero-C31743214.html Asta este o super ocazie, cu motorul de 3.0 benzinar, si are si GPL instalat, deci ai rezolvat cu consumul la o valoare de autoturism. Impozitul este digerabil si el. Ai tot confortul pentru deplasari lungi, iti mai trebuie doar niste gume mai potente si eventual un troliu in bara aia. Poti sa-i mai pui un kit de suspensie ca sa o mai ridici, si gume mai mari. Si cam atat, pentru ce zici tu ca vrei sa faci cu masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4Runner Postat Ianuarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 (editat) Re: LC100 versus Patrol versus G salve , .Eu personal cu Aro,Terrano,Murano,Pathfinder si chiar X-trail , am facut f multe drumuri forestiere si diiverse plimbari pe coclauri si inca nu le-am terminat , mai am o stiva de facut ! Murano sau X-trail ies din discutie. Ce face un X-trail fac si cu un Tucson, cu un mic plus pentru X-trail. Pathfinder-ul este in opinia mea un Disco wannabe, cu careante de calitate. Puncteaza poate la impresia artistica, in rest... made in Spain. Ambreiajul este marea problema a acestui model. Revin la J80, insa ce am vazut pana acum sunt muncite rau, arata jalnic si ca pret ajung undeva pe la 18.000 euro cu un rulaj destul de mare. Nu m-as incumeta decat daca mi-as face timp suficient sa ma apuc de reconditionare, inclusiv interiorul. Nici G-urile nu arata extraordinar, fara sa ma uit pe la partea de mecanica, insa multe din ele nu au prea servit offroad. Am adaugat in lista Pajero, desi nu sunt un fan al Mitsu. Mai vedem. @ Optimus N-am cunostinte de motorul ala de 3.0 benzina. Stiam ca este un 3.8 benzina pe Pajero. Editat Ianuarie 28, 2014 de 4Runner Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Re: LC100 versus Patrol versus G Pajero are motoare pe benzina de 3.0, 3.5 si 3.8. Erau vreo doua la vanzare si cu motorul de 3.8, candva, alea chiar sunt "smecherie" dar te rup la impozit. Varianta cu 3.0 este optima ca raport performante/taxe. Mitsubishi face benzinare bune, cutiile de viteza automate sunt foarte bune, in general cam toate au blocant pe spate, transmisie cu Super Select ceea ce-ti permite sa rulezi intr-un fel de "4x4 permanent" chiar si pe asfalt uscat sau ploaie. Consumul este unul decent iar GPL-ul este un plus ca si costuri, dar si ca intretinere a motorului. Masina aia de pe autovit este o super ocazie, in opinia mea, personal, daca as fi avut acum banii necesari o luam fara sa ma gandesc o secunda. :) Plus ca arata foarte bine, pare ingrijita. Evident, cu Pajero nu faci ceea ce faci cu Patrol Y61, dar nici invers! :wink: Cred ca cel mai bine este sa faci drive test cu toate modelele avute in vedere, ca sa-ti dai seama cum se comporta fiecare. Un vanzator particular va fi de acord cu drive testul, fara indoiala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4Runner Postat Ianuarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 (editat) Re: LC100 versus Patrol versus G Asa ceva ar fi bun : http://suchen.mobile.de/auto-inserat/toyota-land-cruiser-hdj-80-einzelst%C3%BCck-offroad-4x4-neumarkt/188791372.html?lang=en&pageNumber=1&action=eyeCatcher&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=19&makeModelVariant1.modelDescription=HDJ80&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT&categories=OffRoad Problema e, cum o inmatriculez in RO? Cand or vedea aia de la RAR modificarile, imi fac vant urgent. Timbru ar fi vreo 3200 euro M1 si vreo 1700 N1. De impozit la M1 nu mai vorbesc ca se stie. Fac ce fac si cred ca tot la Y61 ajung. Editat Ianuarie 28, 2014 de 4Runner Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate