Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LC100 versus Patrol versus G

4Runner

Postări Recomandate

Re: LC100 versus Patrol versus G

salutare,

sper sa nu ma bag ca musca'n lapte, acu' mai bine de trei luni cand am fost pe acasa ( Braila ) am vazut un hdj 80 masina e a unui cetatean german care s-a stabilit pe meleagurile noastre. Masina arata f bine pe interior curatica, la exterior cateva puncte de rugina; nu e modificata iar asta ma duce cu gandul ca nici nu a fost muncita in teren accidentat, daca vrei il pot cauta sa-l intreb daca o vinde ( eventual sa aflu si vreun pret ) tot ce stiu despre masina aia e ca nu e inmatriculata in Romania.

cu stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

salutare,

sper sa nu ma bag ca musca'n lapte, acu' mai bine de trei luni cand am fost pe acasa ( Braila ) am vazut un hdj 80 masina e a unui cetatean german care s-a stabilit pe meleagurile noastre. Masina arata f bine pe interior curatica, la exterior cateva puncte de rugina; nu e modificata iar asta ma duce cu gandul ca nici nu a fost muncita in teren accidentat, daca vrei il pot cauta sa-l intreb daca o vinde ( eventual sa aflu si vreun pret ) tot ce stiu despre masina aia e ca nu e inmatriculata in Romania.

cu stima

ok, multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Totusi are un sfert de veac si un sfert de milion de km. Cand se spune despre Toyote ca-s nemuritoare ... este doar o figura de stil . Pana la urma mor si ele ! Si e scumpa-n draci . Aceasta masina este deja destul de bine preparata pentru chestii mai extreme. Nu cauta o masina prea extrem preparata daca nu ai de gand sa o utilizezi pentru chestii extreme. Doar pentru a inainta inca 20 de metri mai departe decat cu una "doar putin ridicata " , nu merita . Gume extreme inseamna chin pe drumuri asfaltate . Degeaba te ajuta sa inaintezi 5 km prin noroi , daca te ucid pe asfalt 400 de km . In toate exista o moderatie si un raport al utilitatii.

Daca chiar nu iti pasa de bani , poti merge pe asa ceva , dar daca exista unele limitari , mergi pe Patrol . Eu am o singura problema cu Patrolul si anume tractiune integrala nepermanenta. Daca avea un diferential central , era masina suprema pentru mine .

Ca si imagine de viitor , cred ca esti la curent ca taxele si impozitele vor creste anual pentru masinile cu motoare mari . In Germania , o masina supra-motorizata este impozitata si cu 7000 euro pe an ( ma refer la extreme ) . DE aia vezi in toata Germania mai putine SUV-uri decat in Bucuresti. Asa se va ajunge si la noi in cativa ani. Investitia in masini cu motorizari mari , inmatriculate pe bune in Romania, este una foarte paguboasa.

Link spre comentariu

O masina dedicata este posibil sa faca mai putin de 10000 km pe an. Evident, doar daca nu este SINGURA masina:grin:

Exemplu personal: am cumparat masina in Noiembrie 2009, cu vreo 153000 km la bord. Acum are 173000.

Este masina pe care o tin exclusiv pentru offroad, ocazional pentru vremuiala prezenta de cateva zile incoace, plus cea care va incepe maine:ha::ha:. Ce-mi place, gasesc loc de parcare unde vreau eu:banana

Cate iesiri/ture/expeditii crezi ca o sa faci pe an?

Despre Y61 inca nu spun nimic:ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Totusi are un sfert de veac si un sfert de milion de km. Cand se spune despre Toyote ca-s nemuritoare ... este doar o figura de stil . Pana la urma mor si ele ! Si e scumpa-n draci . Aceasta masina este deja destul de bine preparata pentru chestii mai extreme. Nu cauta o masina prea extrem preparata daca nu ai de gand sa o utilizezi pentru chestii extreme. Doar pentru a inainta inca 20 de metri mai departe decat cu una "doar putin ridicata " , nu merita . Gume extreme inseamna chin pe drumuri asfaltate . Degeaba te ajuta sa inaintezi 5 km prin noroi , daca te ucid pe asfalt 400 de km . In toate exista o moderatie si un raport al utilitatii.

Daca chiar nu iti pasa de bani , poti merge pe asa ceva , dar daca exista unele limitari , mergi pe Patrol . Eu am o singura problema cu Patrolul si anume tractiune integrala nepermanenta. Daca avea un diferential central , era masina suprema pentru mine .

Ca si imagine de viitor , cred ca esti la curent ca taxele si impozitele vor creste anual pentru masinile cu motoare mari . In Germania , o masina supra-motorizata este impozitata si cu 7000 euro pe an ( ma refer la extreme ) . DE aia vezi in toata Germania mai putine SUV-uri decat in Bucuresti. Asa se va ajunge si la noi in cativa ani. Investitia in masini cu motorizari mari , inmatriculate pe bune in Romania, este una foarte paguboasa.

asta mi se pare un punct de vedere ff sanatos si de luat in seama

P.S. aia cu km e relativa...si imposibil de verificat

spre exemplu masina jumatatii mele are 3 ani si 4500 km , crede cineva ? aproape nici eu :ha:

Editat de patriciu
Link spre comentariu

In Germania , o masina supra-motorizata este impozitata si cu 7000 euro pe an ( ma refer la extreme ) . DE aia vezi in toata Germania mai putine SUV-uri decat in Bucuresti. Asa se va ajunge si la noi in cativa ani. Investitia in masini cu motorizari mari , inmatriculate pe bune in Romania, este una foarte paguboasa.

Mi-am permis sa verific pe un calculator online pentru impozit auto, ba chiar pe doua, in germania.

Am pus asa:

-an de fabricatie inainte de 2008 (asa se cere, dupa 2008 au modificat ceva)

-motor diesel fara filtru de particule

-norma de poluare: EURO 0 (ZERO) cu interdictie de circulatie la alarma de ozon.

-capacitate 5900 cmc:grin:

Rezultat: 2288 EURO/an.

Am calculat si pt. 6200 cmc. Rezultat: 2404 EURO/an.

No, acu as vrea sa aud si eu de la matale cum bagi in buzunarul fiscului german diferenta pana la 7000:ha::ha:

Restul textului e ok, imi place expunerea.

Mai putin remarca la adresa transmisiei de Patrol.

Ai un facalet acolo. langa maneta de viteze.

Poti trece din 4x2 in 4x4 si viceversa on-the-fly.

No, unde-i problema?

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Pot spune ca am multe intententii vis a vis de iesiri, dar cel putin la momentul asta sunt foarte hotarat sa nu las nici un week-end fara fun. Dar... de la dorinte la realitate...stiti si voi cum este. Cu privire la expeditii am cate ceva in plan.

Din toate posturile voastre dar si din cate am studiat, cred ca Patrolul Y61 ar cel mai aproape de ce mi-ar trebui. Pot gasi ceva mai nou ca an de fabricatie in banii astia, suporta modificari (dupa doleante) nu e foarte mofturos si per ansamblu este o masina remarcabila.

Cu privire la kilometraj... si eu am in familie exemple: Toyota Corola 1.4 fabricatie 2007 - 41.000. km, Renault Clio 1.4 fabricatie 2006- -48.000. km . Hyundai Tucson 2007- 210.000 km ( 70% drumuri forestiere) Deci se poate!

BTW azi am iesit din zapada de 40 cm doar cu 4WD lock si TRC activ, anvelope de iarna uzate 50%. Daca aveam altceva, ajutam si vecinii :wink:

Editat de 4Runner
Link spre comentariu

Giorgele , posibil sa ai dreptate. Acum vreo 8-10 ani , cautam o masina pe la diferiti dealeri prin zona Augsburg si am nimerit la unul de avea in curte un VW Touareg din ala cu motor de neam prost - 5 litri . Masina era parca din 2003 sau 2004 . Discutand despre taxe , spunea dealerul ca impozitul se ridica la vremea aceea la aproape 7000 euro. Pozibil sa fi exagerat putin. Nu am stat sa verific , insa omul nu avea nici un motv sa ma minta .

De aceea mi-a ramas suma aceasta in minte. Se poate sa mai fi modificat cate ceva prin impozite intre timp. S-au schimbat ceva partide pe la guvernarea Germaniei.

Link spre comentariu

Imi cer scuze pt offtopic, doresc sa lamuresc o chestie.

@JurasikMan: am calculat online pentru masina mai veche de 2008, diesel cu filtru de particule, EURO 3 sau mai sus, 4990 cmc.

Rezultat 772 EURO/an.

Ce vreau sa lamuresc: ar fi foarte bine daca ne-am abtine sa facem afirmatii prost auzite, prost intelese sau ambele.

Nu poti veni cu o afirmatie, din exprimare sigur pe sine, apoi sa o dai ca..."am auzit de la Z ca Y face...XXX":ha:

Ar fi sunat cu totul altfel asa: "am auzit ca la o masina diesel euro3 cu cilindree de 5l statul german vrea 7000 euro impozit pe an. E adevarat?"

Altfel, risti sa fii tratat drept....troll.....

In Germania nu se schimba ca in Romania, si aceasta afirmatie cade.

Impozitele auto nu sunt foarte departe acum comparativ cu 10 ani in urma.

END OFFTOPIC.

@4runner: caldut....cald....:ha::ha:

Editat de giorgel
  • Like 1

Link spre comentariu

daca nu ti-e cu suparare , zi-ne si noua cam ce expeditii ai in plan , sau cam ce drumuri pe aici pe la noi....

ceva exemple ar fii minunate :)

adica sa fii putin mai explicit , cel putin pentru mine , ca eu am priceput mai putin....

apropos , tot doream sa intreb , oare nick-ul ales de tine , de la ce masina o provenii :grin:

P.S. s-o fii gandit marca X sa faca sondaje pe forum si a iesit tot Y61 :ha::ha:

Editat de patriciu
Link spre comentariu

@4runner: caldut....cald....:ha::ha:

Giorgele, tu ii faci voodoo bietului om?! "Ba, io nu-ti zic ce sa-ti iei ca-s subiectiv." Dar bagi la greu de-astea subtile... :ang3

Omul a ajuns sa-si doreasca Y61 si saracul crede ca ideea este de la el, cand de fapt... :sh2

Esti periculos colegu'! :ha:

Link spre comentariu

Nu stiu cat de detaliat ar trebui sa explic. Sa pun si track-uri pentru drumurile pe care as dori sa ies? Pur si simplu iesiri de fun pe coclauri, numai sa scap de oras. Mai mult, mi-am propus sa ma inham (functie de timpul liber) si la cateva deplasari mai lungi.

Recunosc, Toyota reprezinta ceva pentru mine ca si marca, insa preturile sunt prohibitive la exemplarele mai putin folosite. Daca voi gasi un chilipir, nu voi ezita sa profit, insa ma cam indoiesc sa am eu norocul asta.

Nissan am mai avut (nu Patrol) si sincer nu a fost o masina rea, insa nu se compara cu calitatea Toyota si asta se vede in exploatare. Este evident ca si modul de exploatare si intretinere al fiecarui exemplar conteaza, dar per ansamblu, Toyota va castiga in majoritatea imprejurarilor.

In cazul meu, am explicat cam ce imi doresc si in mare parte mi-am format o opinie.

G-ul iese din discutie , desi imi place aspectul militaros si faptul ca are 3 blocante din fabrica. Dar oare le voi folosi frecvent, astfel incat sa risc un sac de bani pe o masina atat de veche? Se va justifica achizitia? Din ce am citit eu pe forum, nu!

Indestructibila Toyota, ramane o optiune de prim rang, daca voi gasi un exemplar "in toate mintile" de J80.

Y61- ramane insa prima optiune. Voi cauta un exemplar cat mai nou si mai putin rulat, eventual fara carlig de remorca si cu o carte service la zi, verificabila.

Ca si alternativa, ar fi un Pajero , desi ideea nu ma incanta absolut deloc.

Editat de 4Runner
Link spre comentariu

recunosc ca-s tot in ceata , ca magaru' :)

in opinia mea , chiar conteaza ce vrei sa faci cu masina , de aceea intrebam de exemple...

da , chiar te rog da-ne un exemplu , daca se poate , evident

eu chiar bajbai in a da un sfat coerent atata timp cat nu pricep :( dar daca mai beau vreo 2 beri , ma luminez :ha:

eu NU am weekend vara in care sa stau in oras , ma tot plimb ba cu cortu' ba cu pensiunea , dar mereu cu masina si cu spritzu :) ( si cu recipientul de cules ciuperci :) )

si asa cum am spus mai devreme nu am avut nevoie de mari modificari , sau deloc

deci cum au zis si altii , depinde daca merita aia 5-20-100 metri in plus...

in fine , eu am cam spus ce am avut de spus , asa ca las pe altii...

oricum astept cu interes achizitia si sunt convins ca vei face o alegere buna

P.S. sau ia un Y61 si pune noul motor http://www.topgear.ro/galerie/nissan-produce-un-super-motor-de-1-5-litri?imageNo=2 :ha:

Link spre comentariu

E destul de greu sa dai sfaturi.... Insa, pe scurt iti spun cum am facut eu. Am citit tot forumul asta, m-am tot agatat de diversi cunoscuti care avea masini de teren (LC, Pajero, Frontera) si pana la urma am ales un Samurai si dupa el, la jumatate de an un Patrol scurt. Pentru mine este combinatia perfecta. Ca pret te incadrezi cu amandoua in banii de care dispui tu si ambele masini iti ofera senzatii nemaipomenite.

Link spre comentariu

Nu stiu cat de detaliat ar trebui sa explic. Sa pun si track-uri pentru drumurile pe care as dori sa ies?

Cum adica sa pui trackuri? Unde sa le pui?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

80-ul este scump dar valoarea a inceput sa-i creasca. nu fac misto si e pe bune. un 80 in mintile lui gasesti undeva de la 7000 in sus. 80-ul stock poate foarte multe! sa zici ca dai 10.000 pe masina, 3000 taxe& shit. cu 2000 iti poti lua cauciucuri si portbagaj. trolilul sper sa gasesti una cu troliu de fabrica. ideea e ca nu trebuie sa te grabesti si trebuie sa extinzi cautarea prin toata europa.

pentru ceea ce doresti tu, este masina perfecta.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Eu am gasit un 80 intr-o stare buna, din 91 (260.000km), dupa vreo juma de an, in Ungaria la Budapesta asta dupa ce am parcurs cam 3000km in cautarea unuia.

Am vazut cam 25-30 de masini pana atunci si niciuna nu a fost pe gustul meu.

Parerea mea este ca daca gasesti un 80 bun indiferent de an, daca evident iti fixezi aceasta optiune, si ti se cere pe el undeva la 10.000-12.000 euro ...ar trebui sa pui imediat banii pe masa ...fara sa te gandesti prea mult.

80-uri au inceput sa fie rare in Europa (se cara cam tot ce apare in Asia si Africa) ...si din acest motivul pretul s-a dus in sus.

Referitor la costuri si fiabilitate.

La Nissan intotdeauna vei plati fiabilitate pe cand la Toyota vei plati in foarte mare masura MARCA, exceptie facand acest model J6 renumit ptr simtul de raspundere cu care sunt facute, seria J7 de autospeciale (nu LJ70 sau 73 ci celelalte) precum si seria J4 care este una de colectie ...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Cum adica sa pui trackuri? Unde sa le pui?

Ma refeream la harta traseelor.

@air_wolf: ideea e buna, dar eu unul nu am prea vazut/auzit ceva bunut la pretul asta de 7-10.000. Oricum daca pretul sare de 15.000, nu imi mai permit achizitia. Ori mai tai din accesorii ori le aman cumpararea. HDJ80 nu gasesc cu mai putin de 250.000 km an de fabricatie 1990-1994. E aproape aceeasi situatie ca in cazul G-ului.

Una peste alta, am impresia ca mi-a fost inoculata de cineva ideea ca Y61 este ce imi trebuie. Inocularea s-a petrecut de o asemenea maniera, incat pot afirma ca este chiar ideea mea.:grin:

Patrol.jpg.ba8f13cc3c2a17aeebfbb49a46b05943.jpg

Editat de 4Runner
Link spre comentariu

Una peste alta, am impresia ca mi-a fost inoculata de cineva ideea ca Y61 este ce imi trebuie. Inocularea s-a petrecut de o asemenea maniera, incat pot afirma ca este chiar ideea mea.:grin:

Dream on, baby! Vad ca deja te-a "rezolvat" colegu'... :wink:

Vezi ca exista si o serie speciala de Y60 care vine la pachet cu urmatorul accesoriu pentru alimentarea la pompa:

[ATTACH=CONFIG]202745[/ATTACH]

y60.jpg.dae026546d01eaf4fe54f4bced95df2f.jpg

Link spre comentariu

Foarte interesanta si varianta asta de Y60 ! Daca este adevarat, dar numai daca e adevarat, atunci Y 60 sa fie ! Il iau cu ochii inchisi ! N-are importanta, benzina sau diesel !

Link spre comentariu

Esti sucibil maestre ...prea sucibil ...si sucibilitatea asta a ta, sincer, imi ridica niste semne de intrebare...

Tot n-am inteles ...ce sunt alea trackuri? Ca mie cand dau drumul la sidiul de pe gip ...imi arata asa ...track1, track2 samd...la alea te referi?

Pana acum ...vad ca esti destul de "hotarat" in achizitie ... Cumpararea unui gip bun ...e ca pescuitul ... nu scoti undita din 5 in 5 minute ...sa vezi daca mai ai momeala sau de ce nu trage...stai cuminte pe scaunel ...si astepti pestele cel mare. Daca esti indeajuns de norocos ... va aparea la un moment dat.

Povestile celorlalti pescari despre ce monstri salasuiesc in acea balta, monstri care normal intr-o zi normala de pescuit nu ai putea sa-i ratezi, nu te ajuta ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare