Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

se poate curata catalizatorul la pinin?

Kamena
 Share

Recommended Posts

Re: se poate curata catalizatorul la pinin?

Salut!

La mine au incercat sa ïl spele" dar in cele din urma l-au curatat-de tot.

Au scos tot ce era in interior dupa care a fost montat la loc. Referitor la cosnum,nu stiu sa iti spun pt ca am avut infundata si toba finala iar dupa curatarea catalizatorului si a tobei tragea mult mai bine motorul. Mecanicul a zis ca e posibil sa creasca putin consumul pana la 1%.

LA orice catalizator , se poate incerca o " curatare " , in sensul ca se taie la unul din capete , se da cu o solutie lichida ...si se sudeaza la loc. Problema este ca foarte rar se intampla ca el sa fie infundat la propriu. De cele mai multe ori , pelicula de pe suprafata fagurelui ( care dealtfel si face toata reactia chimica ) este arsa si atunci pare curat , dar nu mai este eficient . Ramane pur si simplu un fagure din ceramica . Exista catalizatoare universale . Costa de la 150 RON cu montaj cu tot , in functie de masina. In Brasov este o firma a unui arab , care are catalizatoare pentru toate tipurile de masini. Dureaza cam 45 de minute , taierea celui vechi si sudarea celui nou. Nu sunt de calitate celor originale , dar teoretic isi fac treaba.

P.S. LA curatare nu se scoate fagurele de tot. Acesta este fixat de corpul metalic si daca il scoti se sparge ...sau isi face joc si devine o problema de luni pana se distruge de tot. Se taie doar la un capat si prin acea parte se incearca curatarea.

Edited by JurasikMan

masina trage foarte greu, parca ar avea 70 cai

urmeaza sa-i schimb si bujiile sa vad daca se schimba ceva

vroiam sa stiu cum se curata atata tot

oricum mai am unul rezerva de pe un motor 2.0 cred ca se potriveste

Edited by Kamena

Nu merita curatat, eu am spart toata ceramica, deci nu mai am catalizator, motorul trage mult mai bine in sfarsit si se simte cu totul altfel.

Nu merita curatat, eu am spart toata ceramica, deci nu mai am catalizator, motorul trage mult mai bine in sfarsit si se simte cu totul altfel.

Deci nu sunt singurul cu, catalizatorul spart. Legat de consum, ai sesizat vreo deferenta majora?

Salut..demontezi catalizatorul de pe mașina si mergi in probe, daca nu se schimba nimic nu are rost să-l spargi.. La benzina nu se înfundat așa ușor.

Insa atentie ca trebuie sa inlocuiesti cu ceva catalizatorul , daca vrei sa rulezi fara el. Altfel ai sanse mari sa dai foc la masina . Gazele arse din zona catalizatorului sunt foarte fierbinti si iti pot aprinde anti-fonul .

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use