Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme HDC SI TC Freelander 1

Vizitator iulidiv

Postări Recomandate

Vizitator iulidiv

Buna ziua tuturor, va scriu din nou dupa ce am facut ceva modificari si anume: am montat cardanul si pinionul de pe cutia de transfer, mentionez ca am cumparat masina 2x4 si am incercat aseara sa folosesc si functia HDC a masinii prin comutarea butonului galben de sub schimbator si nu numai ca nu mi s-a aprins becul in bord ca si fiind activ dar nici nu a functionat. Am folosit HDC pe drum drept, nu in panta...am intrat cu masina in curte si am gasit 2 fire de sub cauciucul schimbatorului rupte din acea mufa, le-am repus in papuci si am probat masina in curte...acelasi rezultat, nu merge. Mentionez ca la punerea contactului nu se aprinde becul la ABS si la TC, iar cel de la HDC se aprinde pentru cca 2-3 sec pe verde apoi se stinge.De cand am cumparat masina nu am vazut aprinse led-urile de mai sus in afara de HDC. Nu stiu ce e normal si nu dar poate ma ajutati cu idei si sfaturi...am citit tot ce era necesar in forum, nu am gasit decat pentru modele de la 2003 in sus si am rasfoit si in Rave.

Astept raspunsurile dvs. cu multumirile de rigoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme HDC SI TC Freelander 1

1) HDC-ul este operational doar in treapta 1 si marsarier, la o viteza de deplasare de max 9 km/h, peste viteza asta se decupleaza singur.

2) Legat de TC si ABS, poate ai modelul fara ABS, implicit si fara TC. Exista pe contraaripa dreapta, in spatele farului ca pozitie, modulatorul de la ABS?

• Like 1

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Vizitator iulidiv

Am modulul de ABS in fata la motor in spatele farului dreapta, l-am si folosit si din ce am auzit chiar functioneaza, problema este ca nu apare nici un bec in bord la contact ca si check si nici la TC . Stiu cum functioneaza HDC teoretic pentru ca nu am avut posibilitatea sa o verific in teren, dar nici aici nu se aprinde bec in bord la activarea butonului de pe schimbator, in schimb apare cu verde pentru cateva momente ca si check la contact si apoi dispare.

DKW am citit ceva scris de tine despre un senzor la pedala de frana, la mine nu am decat o mufa cu 2 fire parca unul mov si unul negru.Poate fii ceva legat si de pedala de frana?

Editat de DKW
Link spre comentariu

Switch-ul de la pedala de frana are 3 fire, daca ala ar fi problema ar sta aprinsi TC si HDC iar luminile de frana ar fi aprinse in permanenta (majoritatea cazurilor) sau nu se aprind deloc. Sa nu fi fost manarit bordul si becurile de la TC si HDC sa fie acoperite, s-au mai vazut cazuri.

Link spre comentariu

Vizitator iulidiv

Serios??? Cum pot desface cel mai simplu ceasurile de bord ca sa verific? Alta solutie la problema mea nu este? Te rog sa citesti cu atentie primul anunt ca sa nu fiu nevoit sa scriu din nou. Multumesc mult si poate ma ajuti sa rezolv problema ca ma macina rau.

Link spre comentariu

Uite aici cum am demontat tot bordul:http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64146-FarmLander!&p=759687&viewfull=1#post759687.

Cauta in RAVE la Freelander > Workshop Manual >System description & operation > Brakes > Description & operation, gasesti acolo toate explicatiile necesare.

Link spre comentariu

nu numai ca nu mi s-a aprins becul in bord ca si fiind activ dar nici nu a functionat.

Practic nu ai cum sa-ti dai seama daca functioneaza sau nu. Din ce am vazut pe schema electrica am constatat ca atunci cand actioneaza se aprind becurile de frana (modulatorul abs actioneaza in consecinta). Si ca sa actioneze trebuie sa aibe si motiv (pierdere tractiune/aderenta a unei roti). Asa ca trebuie sa o testezi la limita! Nu stiu daca trebuie sa se aprinda si alti martori in bord in afara de HDC care lumineaza continuu.

Pune in scurtcircuit cele doua fire pe care le-ai gasit sub jambiera si vezi daca se aprinde martorul. E posibil ca microcontactul de pe schimbator sa nu lucreze.

Daca nu functioneaza nu cred ca ai ce pierde decat daca folosesti masina cu adevarat in offroad. Am avut o singura data ocazia sa testez functia asta. Cu toate ca panta a fost lunga si destul de abrupta nu am bagat de seama sa fi lucrat vreuna din frane. Dealtfel terenul era uscat asa ca nici nu prea avea motiv sa intre in functiune.

Link spre comentariu

Serios??? Cum pot desface cel mai simplu ceasurile de bord ca sa verific? Alta solutie la problema mea nu este? Te rog sa citesti cu atentie primul anunt ca sa nu fiu nevoit sa scriu din nou. Multumesc mult si poate ma ajuti sa rezolv problema ca ma macina rau.

Nu-ti inteleg limbajul. Mirare, intrebare, avertizare, rugaminte.... Si adresate cui?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Vizitator iulidiv

Nu intru in polemici cu nimeni, mariusg, daca ai ceva de spus la ceea ce am intrebat bine, daca nu abtine-te si nu-mi face analiza pe text, sintactic si morfologic, ca am scris ce probleme am si ca atare astept un binevoitor ca DKW, care a raspuns cererii mele in cel mai scurt timp.

Link spre comentariu

Nu intru in polemici cu nimeni, mariusg, daca ai ceva de spus la ceea ce am intrebat bine, daca nu abtine-te si nu-mi face analiza pe text, sintactic si morfologic, ca am scris ce probleme am si ca atare astept un binevoitor ca DKW, care a raspuns cererii mele in cel mai scurt timp.

Daca vrei sa nu intri in polemici cu nimeni, sfatul meu este sa controlezi un pic mai mult "tonul" si "atitudinea" adoptate in cadrul postarilor tale!

"Binevoitori" sunt mai multi prin sectiunea LR si pe acest forum insa nu este nimeni obligat sa agreeze "rugamintile" asa cum le-ai formulat tu si sa-ti raspunda "pronto".

Parerea mea!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

...nu va convine atunci de ce ati mai deschis forumul, ca sa fie plin cu ce?...doar cu problemele voastre si ca restul lumii sa va sfatuiasca pe voi si cand ajungeti la un nivel de cunostinte in materie de LR atunci va da-ti rotunzi si ma iei ca nu am vorbit pe un anumit ton. SA VA FIE RUSINE ca nu asta a fost intentia mea, ci a fost una civilizata daca bineinteles te oboseai sa citesti ce am scris mai sus.

Ca si a doua idee, daca nu aveti de spus ceva la problema mea...imi faceti voi educatie sau ce?...ai facut aceste comentarii offtopic dupa parerea mea si ar trebui sa va vedeti de treaba. Ai ceva de spus, un sfat sau o idee la ceea ce am scris, bine daca nu drum bun si cale batuta, ca eu nu ma duc sa scriu la fiecare mesaj pe forum ce imi convine si ce nu, cum a pus intrebare si ce rugaminte a formulat.

Tocmai ca am avut un sfat, dupa parerea mea, util in ce priveste viitorul tau pe acest forum si in comunitatea LR. Daca tu il interpetezi altfel, e fix problema ta! Vei vedea insa singur cum (si daca) ti se va mai raspunde la intrebari puse in acest mod!

O zi buna iti doresc! Si multa bafta in rezolvarea problemei tale!

Editat de DKW
  • Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Vizitator iulidiv

Din ce am gasit in Rave, la o defectiune a senzorilor de ABS sau la o alta problema legata de TC sau HDC s-ar fii aprins toti martorii in bord. La mine nu este aprins decat cel de HDC pe verde timp de 2 sec., cat pun contactul si apoi se stinge, ceea ce cred ca este normal. Daca, DKW, spui ca ar putea fii manariti, ma refer la martorii din bord, atunci nu trebuia sa fie si HDC aprins sau macar pe alta culoare, dar la mine este pe verde. Am atins si firele acelea doua de la schimbator sa vad daca se aprinde martorul si nu s-a intamplat nimic, sa fie oare acela de vina?

Link spre comentariu

Spui ca ai simtit ca ABS-ul functioneaza...

Din cate stiu ABS-ul e o parte importanta din sistemul de control al tractiunii.

Ca sa fii sigur referitor la becul de ABS, poate daca ai deconecta un senzor de la o roata si ai merge asa o mica distanta, ABS-ul ar trebui sa detecteze problema si, in mod normal, sa aprinda acel bec. Atunci o sa stii daca functioneaza sau nu...

Link spre comentariu

Vizitator iulidiv

Am niste anvelope off road si nu prea patineaza, dar am luat ceva viteza si am franat brusc pe zapada si se aude acel huruit specific ABS-ului...acum daca stii unde se afla acei senzori poate imi spui si mie, banuiesc ca undeva la roti; pot sa le desprind acele mufe ca sa vad daca se aprinde martorul, si daca se aprinde la o conectare ulterioara martorul se stinge singur sau ramane sa-l sterg ca eroare la o diagnosticare computerizata? Tot in Rave am citit ca daca am doar un senzor defect nu ar fii problema cu functionarea sistemului ABS, ci doar atunci cand nu functioneaza mai mult de doi se aprinde martorul in bord si se blocheaza modulul de ABS. Cum am discutat si cu DKW problema mea era daca functioneaza HDC-ul deoarece nu imi arata; stiu ca sunt in stransa legatura toate trei; TC cred ca intra in functiune doar in anumite situatii,nu-i asa? El mi-a zis ca se poate sa am martorii din bord manariti, adica ori becurile scoase, sau vreun fir scos sau acoperite cu ceva opac ca sa nu se vada ca merg permanent.

Am ramas masca ca se poate si asa ceva, pentru ca in ziua de azi nu mai stii ce cumperi si de la cine, pe ce maini a fost masina.

Link spre comentariu

Lasa dreaq senzori ABS in pace..........aplica metoda asta:...suspendezi masina pe o parte asa incat sa ai doua roti care se invart in gol (un fata un spate)......bagi a 3-a si a accelerezi usor........dupa putin timp o sa apara TC ABS si HDC (daca ii ai) ....apoi pentru stingerea martorilor mergi pur si simplu pe sosea:wink:

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

ABS, TC si HDC-ul (martorii de defectiune portocalii) trebuie sa se aprinda la self-check cateva secunde apoi sa se stinga..cel care se aprinde la tine scurt e HDC-ul verde(de "actiune") care isi face acel self check ca nu a fost "blancat" eu sunt 100% sigur ca ceilalti martori au fost 'redusi la tecere" cumva de fostul proprietar sa mascheze cei "3 amigos" decat sa repare defectiunea(in general se pune banda neagra in fata ledurilor in bord...dar mai pot fi si alte metode...nu e vorba de taiat fire ca daca se taie firele ce vin de la ECU pentru martori acestia se vor aprinde ca primesc alimentare din circuitul intern al bordului...asa e conceput sa se stinga martorii cand primesc masa(earth path) de la ECU, daca asta lipseste din cauza ca exista o defectiune de sistem sau intrerupere ei vor fi aprinsi permanent)

Cu cei 3 amigos aprinsi normal ca nu functioneaza nici HDC ca depinde de sistemul ABS care

are o defectiune... in unele situatii chiar cu existenta unei defectiuni ABS si TC pot functiona la parametrii redusi dar HDC nu.

in cazul asta parerea mea e ca nu are rost sa faci nici un fel de testari de functionare... daca te pricepi la scheme electrice sunt schemele in RAVE si descrierea exacta a sistemului, prima data da-i de cap cu martorii sa-i vezi la bord(daca nu du-te la cine se pricepe) iar pentru a elimina defectiunea cel mai sigur si fara complicatii e sa fie pus testerul pe ABS ca iti da direct eroarea(care eu sunt sigur ca exista)

asta a fost on topic...si imi permit un mic off topic si eu in calitate de moderator sa spun ca atitudinile anterioare la adresa lui MariusG si Teddybear nu au fost deloc civilizate si ar fi necesara o revizuire in caz ca mai vrei ajutor pe forumul asta.... asa cum e el(forumul) a ajutat foarte multa lume si nu e nevoie de isterici pe aici(fara a face referire la vreo persoana). Bafta la rezolvarea problemei, iar daca citesti sectiunea Brakes, in special Operation si Instruments - Description din RAVE vei intelege singur ca ar trebui sa faci cum te-am sfatuit cu cele mai bune intentii.

sper sa nu fiu nevoit sa sterg tot topicul din cauza unor atitudini ce nu-si au locul aici

Editat de sierrafery
  • Like 1

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

ABS, TC si HDC-ul (martorii de defectiune portocalii) trebuie sa se aprinda la self-check cateva secunde apoi sa se stinga..cel care se aprinde la tine scurt e HDC-ul verde(de "actiune") care isi face acel self check ca nu a fost "blancat" eu sunt 100% sigur ca ceilalti martori au fost 'redusi la tecere" cumva de fostul proprietar sa mascheze cei "3 amigos" decat sa repare defectiunea(in general se pune banda neagra in fata ledurilor in bord...dar mai pot fi si alte metode...nu e vorba de taiat fire ca daca se taie firele ce vin de la ECU pentru martori acestia se vor aprinde ca primesc alimentare din circuitul intern al bordului...asa e conceput sa se stinga martorii cand primesc masa(earth path) de la ECU, daca asta lipseste din cauza ca exista o defectiune de sistem sau intrerupere ei vor fi aprinsi permanent)

Cu cei 3 amigos aprinsi normal ca nu functioneaza nici HDC ca depinde de sistemul ABS care

are o defectiune... in unele situatii chiar cu existenta unei defectiuni ABS si TC pot functiona la parametrii redusi dar HDC nu.

in cazul asta parerea mea e ca nu are rost sa faci nici un fel de testari de functionare... daca te pricepi la scheme electrice sunt schemele in RAVE si descrierea exacta a sistemului, prima data da-i de cap cu martorii sa-i vezi la bord(daca nu du-te la cine se pricepe) iar pentru a elimina defectiunea cel mai sigur si fara complicatii e sa fie pus testerul pe ABS ca iti da direct eroarea(care eu sunt sigur ca exista)

Am si eu o problema pe Freelander td 4 mi-au ramas aprinsi cei 3 martori,ABS,HDC si TC,care s-au mai aprins in trecut dar dispareau.Am probat calculatorul de ABS de pe o alta masina si nimic.Sa fie oare un senzor ABS de la vreo roata?

Editat de sierrafery
Virgil Iacob.0722452964 0765417709
Link spre comentariu

pot fi vreo 10 chestii, acum stii ca ECU nu e defect... citeste codul de eroare si vei afla, pe ghicite e cam greu... chair de am putea presupune ca e un sensor, ghicim la care roata???

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

In legatura cu problemele legate de "3 amigos" am descoperit de currand ceva foarte important.La unul din Freelanderele mele se tot aprindeau martorii din bord.Am verificat senzorii de ABS, am schimbat switc-ul de la pedala de frana si calculatorul de ABS.Mi-a venit usor sa fac mai multe probe avand 3 astfel de masini ,toate td4.Am inversat piesele de pe masina pe alta,problema nu s-a mutat pe alta masina,deci nu erau aceste piese cauza.Exista un senzor numot "senor de acceleratie longitudinala"sau "senzor g",care se afla sub cotiera,are o mufa cu 3 fire si este prins in 3 suruburi care se desfac cu 10.Mi l-a dat diagnoza defect.Testerele cu care incercasem anterior nu mi l-au aratat defect.In fine,l-am inlocuit si pe acesta si in sfarsit am rezolvat problema.Am probat senzorul vechi pe un alt Freelabder si au aparut probleme,deci mi s-a confirmat inca o data faptul ca acesta fusese cauza.Sper sa va fie de folos aceasta informaie, eu mi-am batut capul 2 luni pana sa-i dau de cap lproblemei cu martorii aprinsi din bord.

Virgil Iacob.0722452964 0765417709
Link spre comentariu

Exista un senzor numot "senor de acceleratie longitudinala"sau "senzor g",care se afla sub cotiera,are o mufa cu 3 fire si este prins in 3 suruburi care se desfac cu 10..

Eu nu am cotiera. O localizare mai exacta:pl. Am desfacut ansamblul de la frana de mana (cam pe acolo ar fi si o eventuala cotiera) dar nu am vazut senzorul indicat de tine.

Un senzor de acceleratie stiu ca se afla sub capota, langa cutia cu sigurante.

Link spre comentariu

Asta este:

accelerometer.thumb.jpg.46949e0413cabfb6afd2f3f45ea81771.jpg

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut, de curand am luat si eu un Freelander Td4, am ajuns acasa, am fost pe la un mecanic, s-a uitat la cardan, m-a pus sa virez stanga maxim si sa merg usor, si mi-a spus ca am cardanul blocat, cuplajul,eu acum l-am dat jos si am incercat sa-l misc cu doua leviere si se invarte dar un pic greu. Si mai am o rugaminte, am un bec aprins pe bord cu masina in panta de culoare galbena asa s-a aprins cand aveam cardanul, si nici nu cupla hdc.

[ATTACH=CONFIG]212706[/ATTACH]

WP_20140425_001.thumb.jpg.ad6ec9a0d95639ab62ed4892f78c75bd.jpg

Editat de DKW
Incearca totusi sa scrii corect.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare