Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare volan dreapta-stanga

cheliosu

Postări Recomandate

Vizitator fender

Re: ajutor va rog

Mai oameni buni, nu mai numiti topicurile cum va vine la gura!!! Puneti titlul in concordanta cu continutul!

Sunt multi care solicita/intreaba ceva in forum. Ce-ar fi sa avem numai topicuri numite Ajutor, Help, Am o intrebare, Am 7 intrebari, ...?!

Aici nu e un chat room ci un forum!

S-apoi e ca in Petrica si Lupu, daca strigi de prea multe ori Ajutor si se dovedeste ca n-ai nevoie de asa ceva, cand o sa fie cu adevarat cazul cine o sa mai raspunda?

E simplu ca un moderator sa schimbe titlul unui topic dar pana sa se intample asta multi o sa se grabeasca sa-si lase treburile ca sa vada cine si ce-a patit: a ramas in drum cu masina, a avut un accident, are o alta problema grava/urgenta sau mai stiu eu ce ....

cheliosu, nu esti primul si nici ultimul care face asa ceva, de aceea m-am adresat tuturor.

Ca sa-ti raspund la intrebare, depinde de masina. In majoritatea cazurilor ai nevoie de bord, consola centrala, sistem de ventilatie/aer conditionat, poate consola centrala, cablaj electric, poate coloana volan, caseta de directie, poate alte elemente ale directiei sau suspensiei (chiar si arcurile ar putea fi diferite si nu neaparat interschimbabile), frana de mana, pedalier, poate difera cablul de ambreiaj, conducte de frana, poate chiar pompa ABS, poate ceva mochete/brizbrizuri prin interior, faruri, poate levierul de comanda al cutiei de viteze, etc etc etc ca m-am plictisit.

Dupa parerea mea nu merita decat in doua cazuri:

- e vorba de un model de masina deosebit/istoric pentru care sa merite orice costuri si manopera

- ai la dispozitie un exemplar identic cu volanul pe stanga care e avariat si care nu merita reparat de la care sa iei tot ce-ti trebuie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fender are mare dreptate. Eu sunt in situatia in care am un Patrol Y61 cu volan pe stanga avariat in fata, si mi-a fost mai ieftin sa mai cumpar inca unul cu volan pe dreapta pentru piese (am zis eu in prima instanta). Am dus masina avariata la tinichigerie si oamenii mi-au spus ca cel mai bine este sa taie toata partea din fata de la masina dreapta (cea cu volanul pe partea dreapta) si sa o ataseze, sudeze, la masina avariata. Eu cand am auzit m-am gandit ca ar fi mai simplu sa pun totul la caroseria care are volanul pe dreapta si sa o modific cu volanul pe stanga. Dupa ce am analizat cam 2 ore ce implica asta, mi-am dat seama ca iese o tiganie si mai mare decat sudatul botului de la una la cealalta. In concluzie ca sa nu o mai lungesc, la patrol Y61 trebuie modificate urmatoarele:

Bordul, climatizarea, instalatia electrica, caseta de directie, bara de directie, puntea fata sau doar port-fuzetele, tevile de la frana si ambreiaj (ABS-ul este pe partea cealalta). Asta ca sa nu mai vorbim ca farurile bat in alta parte.Si lista poate continua...

2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Fender are mare dreptate. Eu sunt in situatia in care am un Patrol Y61 cu volan pe stanga avariat in fata, si mi-a fost mai ieftin sa mai cumpar inca unul cu volan pe dreapta pentru piese (am zis eu in prima instanta). Am dus masina avariata la tinichigerie si oamenii mi-au spus ca cel mai bine este sa taie toata partea din fata de la masina dreapta (cea cu volanul pe partea dreapta) si sa o ataseze, sudeze, la masina avariata. Eu cand am auzit m-am gandit ca ar fi mai simplu sa pun totul la caroseria care are volanul pe dreapta si sa o modific cu volanul pe stanga. Dupa ce am analizat cam 2 ore ce implica asta, mi-am dat seama ca iese o tiganie si mai mare decat sudatul botului de la una la cealalta. In concluzie ca sa nu o mai lungesc, la patrol Y61 trebuie modificate urmatoarele:

Bordul, climatizarea, instalatia electrica, caseta de directie, bara de directie, puntea fata sau doar port-fuzetele, tevile de la frana si ambreiaj (ABS-ul este pe partea cealalta). Asta ca sa nu mai vorbim ca farurile bat in alta parte.Si lista poate continua...

Cat dai daca se rezolva totul intr-o saptamana? Si totul la opera de arta(fara sa se cunoasca nimic).

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Re: Modificare volan de pe dreapta pe stanga

:ha: Daca reparam masina ca sa o vand,poate ca mi-ar fi facut cu ochiul oferta. Dar acum este aproape gata cea cu volanul pe stanga si nu se va cunoaste chiar nimic. Asta asa pentru linistea mea psihica :grin: . Banuiesc ca tu ai facut treaba asta si ti-a iesit :bravo , dar te intreb cum ai facut cu diversii suporti care nu se pot scoate si suda in partea cealalta, ai facut altii, sau nu i-ai mai pus deloc?

2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0
Link spre comentariu

:ha: Daca reparam masina ca sa o vand,poate ca mi-ar fi facut cu ochiul oferta. Dar acum este aproape gata cea cu volanul pe stanga si nu se va cunoaste chiar nimic. Asta asa pentru linistea mea psihica :grin: . Banuiesc ca tu ai facut treaba asta si ti-a iesit :bravo , dar te intreb cum ai facut cu diversii suporti care nu se pot scoate si suda in partea cealalta, ai facut altii, sau nu i-ai mai pus deloc?

Tot ce e facut de om se poate face si reface....numai in ce este facut de D-zeu nu te poti baga.

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

• 10 ani mai târziu...

Tot ce e facut de om se poate face si reface....numai in ce este facut de D-zeu nu te poti baga.

Amin. Doar nu convertim ozn - uri. Desi .... cred ca romanii le -- ar modifica si pe alea <strong>😂</strong>

LAND ROVER FREELANDER 1.8 ( 2002, K4F )

LAND ROVER FREELANDER 2.5 ( 2001, K6F )

YAMAHA FZS 600 FAZER ( 2000 )

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare