Turtureanu Dan Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Salutare! Este normal ca piesele de Jimny sa ajunga in 7 zile (lucratoare)? Mentionez ca nu am experienta service-urilor, fiind prima masina de care am inceput sa ma ocup. Care ar fi rezolvarea? De exemplu, s-a demontat partea de la o roata fata pentru schimbarea rulmentului si s-a constatat ca mai e nevoie de niste piese. Astfel, inca atatea zile de asteptat. Ati avea ceva sfaturi? In perioada primavara-vara voi avea nevoie de ea pentru a-mi desfasura munca si m-ar incurca mult sa o tin cate doua saptamani in service. Stiti vreo sursa de unde se pot comanda piesele a.i. sa ajunga mai repede? Am inteles ca mai toate japonezele au aceasta problema, dar am inteles ca s-a mai rezolvat cu asta in ultimii ani la noi. Vad insa ca la Jimny nu sunt piese pe stoc, din ce mi s-a spus in service. Cu multumiri, Dan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Vad insa ca la Jimny nu sunt piese pe stoc, din ce mi s-a spus in service. Cei din service spun multe :wink:... iar ca disponibilitate pe stock nicio sansa, la 90% din serviceurile din Romania, sa gasesti. Toti le comanda mai departe. Nimeni nu sta pe stock cu piese pt. o masina relativ "exotica" precum Jimny. Cu toate ca ar fi destule compatibilitati cu piese de la alte masini, dar, nimeni nu stie sau sta sa studieze treaba asta... pt. chestia asta exista forumul :h5 De ce nu iti comanzi singur piesele? Iei codul piesei sau seria VIN a masinii si o iei din magazin in magazin de piese auto cautand reperele dorite. Pentru treaba asta arunca un ochi AICI si vei gasi cam tot in materie de coduri. Sau descarca programul complet: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71566-Suzuki-Worldwide-EPC&p=798935&viewfull=1#post798935 O sa ai surpriza sa vezi ca unii pot aduce aceeasi piesa in 10 zile, altii de pe o zi pe alta, iar unele piese difera la pret mult fata de ce ti se cere la service. De curiozitate, ce piese nu gasesti, sau ma rog, ai gasit dar cu termen mare de livrare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Salutare! Este normal ca piesele de Jimny sa ajunga in 7 zile (lucratoare)? Dan Prea-fericitule ! Eu am stat dupa un grup de Mazda B 2500 aproape 5 luni , in conditiile in care a fost platit in avans integral si achizitia s-a facut prin Casa Auto Tiriac . Cand l-au adus , l-au adus fara capacul care a costat si el vreo 800 euro ( sau pe acolo ) si care a venit mai repede ( in doua luni ) . Am desfacut pachetul cu mare emotie. Ma asteptam sa fie ceva personalizat , cu monograna ...dar nu era .:pr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Turtureanu Dan Postat Februarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc rulment la o roata fata, de exemplu, si semeringuri mersi, acum descarc softul cu torentul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Rulment.. pfff, de pe o zi pe alta iti aduc o galeata! Mama lor de reprezentante; la prima revizie facuta la reprezentanta Suzuki, am avut factura totala de 2200 lei ptr: schimb ulei din motor, grupuri, c.v si c.t., filtru aer si ulei si rulmentii king pin de la puntea fata; la urmatoarea revizie, mi-am comandat singur piesele (cu ajutorul forum.club4x4), manopera executata de mine si costul final a fost de 600 lei (ptr aceleasi operatiuni si piese). Deci, am iesit un "pic" mai ieftin! ;) Aaaaaa, era sa uit, au mai schimbat si un tampon de la reductor (50 lei+ sau ceva de genul)... :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 (editat) Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Rulment.. pfff, de pe o zi pe alta iti aduc o galeata! ...ajut si eu cu o galeata :ha: gasete un mecanic bun (nu neaparat sa mai fi lucrat cu jimny - mecanica este foarte simpla), cauta-ti singur piesele dupa coduri si... gata! iesi mai ieftin cu cel putin 50% garantat decat in orice service "cu pretentii" sau mai rau... REPREZENTANTA :fg1 pana descarci/instalezi, una alta... ia de comanda ce-ti rebuie pe fata. codurile: http://epc.japancars.ru/suzuki/?st=60&l=YWJiPT1BUnx8cmY9PTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTExMTAwMDAwMTExfHxjYz09U040MTNWMjJ8fHNuPT00fHxmbj09NjY%3D Bafta! Editat Februarie 8, 2014 de rockshox Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc rulment la o roata fata, de exemplu, si semeringuri. 09267-41001 rulment roata fata, echivalent cu: SKF VKBA 3969 (cu bile) SKF VKBA 3219 (cu role) in ambele cazuri costa in jur de 250 ron. 09283-54001 simering rulment roata, original costa 50 ron, dar este inclus in kiturile aftermarket de rulmenti. 09283-26016 simering punte fata, original costa 25 ron. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Turtureanu Dan Postat Februarie 8, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Ok, multumesc pentru indicatiile legate de coduri. Aveti cunostinta de magazine de piese care aduc mai repede in Cluj? Ma gandesc ca service-urile de obicei lucreaza cu un singur furnizor, de aceea poate am avut de asteptat atat (7 zile). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Aveti cunostinta de magazine de piese care aduc mai repede in Cluj? unix bardi autototal autonet toate au filiale in cluj 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Legat strict de rulmenti SKF: http://www.rulmentisuedia.ro/Rulmenti-auto--cID43.html , pe site gasesti toate informatiile necesare (adresa, nr. tel.). :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Salutare! Este normal ca piesele de Jimny sa ajunga in 7 zile (lucratoare)? Mentionez ca nu am experienta service-urilor, fiind prima masina de care am inceput sa ma ocup. Care ar fi rezolvarea? Nu stiu daca e normal sau nu, dar asta e situatia in RO si o sa-ti explic si de ce. Din Romania tot ce am luat si nu era pe stoc (si nu era, ca nu vorbesc de consumabile) a venit in 5-7 zile lucratoare. Din UK, cam tot pe acolo, poate chiar mai repede, depinde de momentul in care faci comanda. Acum hai sa-ti spun cum e situatia la noi, stiu de la un vecin care are un magazin de piese. Din cauza crizei, dar si de managementul stocurilor (sa nu se incarce cu piese care sint in grija contabilitatii, ocupa spatiu in depozit, etc.), preturi, etc. marii distribuitori NU mai fac stocuri decit pentru consumabile si decit pentru modele populare (spre exemplu eu cind am vrut sa schimb discurile si placutele la Jimny nu erau pe stoc decit placute). In rest, tot se aduce pe baza de comanda. Ca sa iti faci idee, nici macar anumite uleiuri mai rare (ex: 15w50) nu mai sint pe stoc, ci se aduc la comanda. Toate piesele mentionate de tine se gasesesc la jimnybits si nu am avut niciodata probleme cu livrarea, ti le aduc la adresa specificata de tine. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Turtureanu Dan Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Inteleg. Deci pana la urma vad ca asa e peste tot. M-am gandit ca pur si simplu service-urile au un singur loc de unde fac comanda si poate de aceea dureaza atat. Personal asa avea temeri sa comand eu piesele pentru ca din cate am inteles, mai sunt si alte bucatele (ex. garnituri, care le-am vazut si in schemele respective), pe care nu cred ca m-as pricepe sa le iau, decat daca imi spune mecanicul exact codurile din figura. Sau acestea vin la un loc cu piesa principala? Daca zic aberatii, scuze...nu ma pricep. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Nici un service sau (re)vinzator de piese nu are o singura sursa. In functie de tipul reperului, se alege un anumit furnizor, dar chiar si aici se mai pot schimba lucrurile, adica pentru un reper particular sa fie preferat un altul, criteriul principal fiind pretul. Eu zic sa stai linistit pentru ca reteaua de distributie functioneaza bine, chiar si in conditii dificile, eu spre exemplu am primit din UK in 6 exact zile calendaristice un pachet comandat cind la noi se dadea cod rosu dupa cod rosu si care a ajuns cind astia nu terminasera de curatat marile bulevarde (nu le-au terminat nici acum, aseara inca mai stringeau zapada de pe Magheru). O alta varianta e sa iti faci tu un mic stoc de piese gen rulmenti king-pin, semering-uri de punte, semeringuri de CV, garnituri pentru homocinetica, etc. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Voi chiar va luati rulmenti, garnituri, simeringuri si alte nimicuri din UK??? Pe bune, astea pot fi pe stoc, aduse a doua zi... sau cel mult in 3 zile la orice "magazin din colt". Dar fiecare cum prefera :2dr In legatura cu simeringurile da-mi un PM cu ce-ti trebuie si daca le am prin casa (sunt noi, ramase in urma unei revizii) ti le trimit eu azi/maine. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Turtureanu Dan Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Mersi, deocamdata masina este in service si astept zilele astea sa o pot lua daca ajung piesele comandate de ei. Urmaresc si pe youtube la cum schimba aceste piese pentru ca nu prea am habar, macar sa stiu in mare care sunt acelea care se uzeaza mai des. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc ... si nu doar ca vin in 1-3 zile, dar daca vrei ceva aftermarket, gasesti la pret de 2-3 ori mai mic decat OEM sau firme de "fite" (asta in cazul in care iti mesteresti singur trocariciul sau ai un mecanic cu preturi decente, daca mergi la service reprezentanta sau "de renume", atunci mai bine mergi pe OEM, ptr ca intervalul de schimb la acele piese este cat de cat mai mare decat in cazul unei piese aftermarket, iar in acesta caz piesele aftermarket ajung ele sa fie mai scumpe decat cele OEM, prin raportul manopera, pretul piesei/interval schimb). :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Voi chiar va luati rulmenti, garnituri, simeringuri si alte nimicuri din UK??? Da, pentru ca aia nu gresesc, spre deosebire de romanasi care mi-au livrat o rola intinzatoare cu vreo 2 cm mai mica. Iar cind aia din UK mi-au trimis 3 buc dintr-o piesa, desi eu solicitasem 4, un simplu mail a fost de ajuns si piesa lipsa a plecat catre mine pe cheltuiala lor, fara alte discutii. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VAXXi Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Voi chiar va luati rulmenti, garnituri, simeringuri si alte nimicuri din UK??? Da. Pe langa motivu' zis mai sus de colegu' unde, mai adaug si: - daca apare "pe stoc", atunci e pe stoc, nu "stati sa vedem" - ai cu cine sa discuti, sa intrebi, sa ceri o parere avizata - vine in 5 zile la usa - gasesti ceea ce la noi nu se aduce decat cu comandafermaplusavansplusdouasaupatrusaptamanideasteptarepebaniimei Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Da. Pe langa motivu' zis mai sus de colegu' unde, mai adaug si: - daca apare "pe stoc", atunci e pe stoc, nu "stati sa vedem" - ai cu cine sa discuti, sa intrebi, sa ceri o parere avizata - vine in 5 zile la usa - gasesti ceea ce la noi nu se aduce decat cu comandafermaplusavansplusdouasaupatrusaptamanideasteptarepebaniimei Se pare ca nu s-a inteles bine: am spus "...si alte nimicuri" Am vrut doar sa ajut colegul, credeti-ma ca nu-mi sunt straine comenzile online, mai ales UK, ebay and shit... dar am considerat ca pentru un rulment sau un simering de 20 lei... parca, parca merita incercata si varianta cu magazinul auto "din colt" :h5 Numai bine si spor la reparatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc nu sunt de acord cu dvs in privinta magazinelor online gen bits4vits, jimnybits, bigjimny, ca despre asta discutam aici. au o oferta restransa de piese, consumabile si elemente de suspensie aftermarket. daca le ceri sa-ti trimita altceva i-ai bagat in ceata. cereti-le sa va trimita de exemplu 58611-81A00 si mai discutam dupa aia. la orice piesa mai voluminoasa, arcuri de exemplu, costa transportul cit arcurile sau mai mult. pretul este acelasi cu cel pe care-l platesti in romania, la unele produse este chiar mai mare. in plus trebuie sa mai platesti si transport. acordarea garantiei cum se face? eu am preferat sa imbunatatesc relatiile cu furnizorii din romania. stocurile le vezi in timp real. orice piesa aftermarket comandata in sistem pana la ora 18:00, daca nu este in depozitele din bucuresti, a doua zi la ora 8:00 pot sa o ridic personal sau imi este livrata la domicilui gratuit. piesele originale vin intr-adevar in 5-6 zile. cele uzuale vin in 2-3 zile. dar pot sa comand ORICE imi trece prin cap. de la suruburi si pistoane la panouri de caroserie. si nu platesc avans. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc - daca apare "pe stoc", atunci e pe stoc, nu "stati sa vedem" Corect! Am uitat de asta. Exista la noi un mare distribuitor, nu dam nume, dar incepe cu K si care are toate piesele pe stoc, la preturi foarte bune. Pina cind comanzi, evident, si dupa ce platesti aflii ca reperul respectiv tocmai s-a terminat, dar ei, in marinimia lor iti pot oferi altceva (mult) mai scump. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Exista la noi un mare distribuitor, dar incepe cu K cine-i distribuitorul asta misterios? 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc au o oferta restransa de piese, consumabile si elemente de suspensie aftermarket. daca le ceri sa-ti trimita altceva i-ai bagat in ceata. cereti-le sa va trimita de exemplu 58611-81A00 si mai discutam dupa aia. la orice piesa mai voluminoasa, arcuri de exemplu, costa transportul cit arcurile sau mai mult. Asa este, dar sint exact piesele pe care le schimbi cel mai des (nu, nu amortizoarele). Arcuri nu am luat de la ei, dar cel mai greu pachet al meu a avut 12 kg si ceva si transportul a fost vreo 35 de lire, ceea ce nu mi se pare mult pentru o livrare la usa in celalalt capat al UE. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc pretul este acelasi cu cel pe care-l platesti in romania, la unele produse este chiar mai mare. in plus trebuie sa mai platesti si transport. acordarea garantiei cum se face? Nu neaparat. Spre exemplu, eu la Jimny am ajuns sa imi pun performance disks + pads, pentru ca pur si simplu costau la fel ca niste discuri obisnuite in RO. Am mai platit in plus doar transportul. Nu stiu cum se face acordarea garantiei, dar stiu ca pina acum nu am vut probleme de genul asta, iar restul problemelor pe care le-am avut s-au rezolvat foarte prompt. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Turtureanu Dan Postat Februarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc Tocmai ce m-am intors din service, unde va spuneam ca astept dupa niste piese de la o roata din fata. Initial s-a constatat ca trebuie schimbat rulmentul, apoi cand s-a desfacut, piulita care tine rulmentul (acum am vazut-o) era ciomăgită, deci nu a fost stransa cu scula care trebuie, la o forta mare, din cate mi s-a explicat. Astfel, s-a dus inca ceva pe-acolo (butuc, din cat am inteles), si ceva la fuzeta. Nu am retinut precis decat de butucul rulmentului. Bun, acum se pare ca in Europa nu a fost deloc de gasit, deci s-a primit o cerere de confirmare cum ca piesele vor ajunge mai greu. Am inteles ca sunt mari sanse sa vina direct din Japonia, care ar dura inca vreo min. 3 saptamani. Cauza pentru care nu era in Europa a fost ca Jimny-ul meu din 1998 nu are ABS. Ok, poate era mai bine sa caut aici ceva second, dar s-a dat deja comanda la piese si asta e. Una peste alta, incep sa am indoieli serioase cu privire la faptul ca am ales Jimny ! A avut cineva o experienta asemanatoare?: ma refer la o estimare a timpului de livrare din Japonia. JurasikMan spunea aici ca a stat la o Mazda B2500 aproape 5 luni... Merci mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate