Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Piesele de Jimny nu sunt pe stoc

Turtureanu Dan

Postări Recomandate

Re: Piesele de Jimny nu sunt pe stoc

Initial s-a constatat ca trebuie schimbat rulmentul, apoi cand s-a desfacut, piulita care tine rulmentul (acum am vazut-o) era ciomăgită, deci nu a fost stransa cu scula care trebuie, la o forta mare, din cate mi s-a explicat. Astfel, s-a dus inca ceva pe-acolo (butuc, din cat am inteles), si ceva la fuzeta. Nu am retinut precis decat de butucul rulmentului.

pentru jimny fara abs butucul costa 730 ron, iar fuzeta 550 ron. la banii astia cumperi o punte fata completa, care nu mai conteaza daca este sau nu cu ABS.

tu apreciezi mai bine valoarea banilor tai dar nu este normal sa platesti atitia bani pe doua fiare.

un service normal cere clientului confirmarea inainte de a comanda piese sumplimentare devizului.

Una peste alta, incep sa am indoieli serioase cu privire la faptul ca am ales Jimny !

eu am indoieli asupra seriozitatii service-ului. sunt pusi pe japca. te prind greu in service si atunci te ard.

A avut cineva o experienta asemanatoare?: ma refer la o estimare a timpului de livrare din Japonia.

piesele din japonia vin in 12-14 zile. pe etichetele ambalajelor pieselor este trecut codul depozitului de unde vine.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bun, acum se pare ca in Europa nu a fost deloc de gasit, deci s-a primit o cerere de confirmare cum ca piesele vor ajunge mai greu. Am inteles ca sunt mari sanse sa vina direct din Japonia, care ar dura inca vreo min. 3 saptamani. Cauza pentru care nu era in Europa a fost ca Jimny-ul meu din 1998 nu are ABS. Ok, poate era mai bine sa caut aici ceva second, dar s-a dat deja comanda la piese si asta e.

Una peste alta, incep sa am indoieli serioase cu privire la faptul ca am ales Jimny !

A avut cineva o experienta asemanatoare?

Stiu pe cineva care a asteptat ~ 2 luni dupa un tragger de VW daca te incalzeste cu ceva.

Daca s-a lucrat la masina cu ciocanul, sirma si patentul, uneletele de baza ale mecanicului roman, atunci nasol, pot sa-ti spun intimplari din astea pina diseara, fara sa ma repet.

Macar consoleaza-te ca vei avea o piesa noua.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Sigur (!) pe viitor voi cauta second sau alte variante pentru asemenea piese, care sper sa nu mai pice degraba ! Acum am facut deja comanda...

minitehnicusro, este pentru toate situatiile 12-14 zile din Japan, indiferent de locul de unde se comanda sau de catre cine? Sau e vorba de un punct din Bucuresti de unde ati mai comandat?

Link spre comentariu

piulita aia de la rulment NU se strange blana pana nu se mai invarte fuzeta... Depinde ce rulment ai, pe ace sau bile.... La ala pe ace tre strans cu grija si sa aiba PUTIN joc. Piulita n-are voie sa se desfaca din senin DACA se bate bine antidesfacerea. aia........

Link spre comentariu

Tocmai ce m-am intors din service, unde va spuneam ca astept dupa niste piese de la o roata din fata. Initial s-a constatat ca trebuie schimbat rulmentul, apoi cand s-a desfacut, piulita care tine rulmentul (acum am vazut-o) era ciomăgită, deci nu a fost stransa cu scula care trebuie, la o forta mare, din cate mi s-a explicat. Astfel, s-a dus inca ceva pe-acolo (butuc, din cat am inteles), si ceva la fuzeta. Nu am retinut precis decat de butucul rulmentului.

Bun, acum se pare ca in Europa nu a fost deloc de gasit, deci s-a primit o cerere de confirmare cum ca piesele vor ajunge mai greu. Am inteles ca sunt mari sanse sa vina direct din Japonia, care ar dura inca vreo min. 3 saptamani. Cauza pentru care nu era in Europa a fost ca Jimny-ul meu din 1998 nu are ABS. Ok, poate era mai bine sa caut aici ceva second, dar s-a dat deja comanda la piese si asta e.

Una peste alta, incep sa am indoieli serioase cu privire la faptul ca am ales Jimny! ...

Si mie imi cam suna a vrajeala toata treaba asta cu piesele, explicatiile, ... Mai da-l in colo de Jimny, doar nu este ce stiu eu ce raritate! Eu am doua Jimny (unul cu ABS, unul fara) in ograda, dar zau, de asa probleme nu m-am lovit niciodata!

Atitudinea ta fata de cei din service mi se pare cam "umila", ce palaria mea, tu esti clientul, tu ar trebui sa decizi ce si cum..., nu se apuca ei sa comande piese de capul lor! La un pret relativ mic ai fi putut avea tot ceea ce avei nevoie (piulita, butucul, etc.); pe viitor sa iei mai in serios forumul acesta, ptr ca suntem destui aici cu experienta pe domeniul service/piese Jimny si te-am fi putut ajuta/indruma!

Acum asta este, sper sa ti se rezolve problema cat mai repede si cat mai bine!

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

daca le ceri sa-ti trimita altceva i-ai bagat in ceata.

cereti-le sa va trimita de exemplu 58611-81A00 si mai discutam dupa aia.

la orice piesa mai voluminoasa, arcuri de exemplu, costa transportul cit arcurile sau mai mult.

- caz concret (eu): caut set de bare Panhard aftermarket (mai zdravene), sunat 4 distribuitori in RO, nici unul nu avea. De la BigJimny mi-au venit in 5 zile, pentru pachet de 21 kile la usa m-a costat 100 lei transportul.

- cerut la BigJimny piesele dupa codul din EPC, nici o intrebare, venit la usa exact ce-am vrut original Suzuki. Plus 2 stickere bonus (chestie marunta, dar tine de marketing/promovare).

minitehnicusro, este pentru toate situatiile 12-14 zile din Japan, indiferent de locul de unde se comanda sau de catre cine? Sau e vorba de un punct din Bucuresti de unde ati mai comandat?

Ca sa te inveselesc nitel, am avut eu o dauna cosmetica (ornament plastic contraaripa + prag plastic), piesele aduse din Japonia ca nu tine nimeni asa ceva in stoc, in 10 zile erau montate pe masina si vopsite. Deci se poate.

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027.
Link spre comentariu

Deci sunt ceva sanse sa apara in 2 sapt. macar. M-am speriat rau cand mi s-a spus de la service ca ma pot astepta si la min. 3 sapt., si asta pe fondul a ceea ce spunea colegul despre diferentialul de Mazda B2500 dupa care a stat aproape 5 luni !...

Link spre comentariu

Salutare,

Legat de piesele care vin greu, am incercat sa gasesc codurile dupa schemele de pe http://epc.japancars.ru/

La FRONT AXLE (4WD):

4-1: 43440-81A00

7-1: 43420-51830

Am vorbit iar la service-ul care mi le-a comandat si mi-au spus ca nu au primit inca termenul de livrare (asta ma scoate din sarite). Se pare, tot dupa ei, ca s-a comandat la uzina din Japonia, si de obicei dureaza o luna ca "vine cu vaporul". Suna f. nasol ca pentru o masina sa fie nevoie ca uzina sa produca iar (daca nu or fi avand-o acolo pe stoc) o cacarie de piesa pentru ca modelul e din 1998 fara ABS (N/ABS).

Ok, am sunat si la Bardi si le-am cerut un termen de livrare pe primul cod, de curioziate. Mi-au spus ca termenul e de 10-15 zile, ca unele vin de la distanta, dar este posibil ca piesa sa fie INEXISTENTA, deci "dupa ce dam comanda, sa ne apara ca piesa nu se mai produce". Am facut imediat legatura cu ce mi-au spus in service despre uzina.

Daca nu imi vor da niciun termen pana luni, ma apuc de cautat in dezmembrari.

Link spre comentariu

Sucze, dar tu chiar ii crezi ca au comandat japonezilor sa fabrice piesele alea la comanda... ca deh, nu mai sunt pe stock niciunde in lume?!?

Pe bune acum, masina trebuia retrasa din minunatia aia de service la primele nedumeriri aparute. Fara rusine sau alte intrebari pe banii tai. Faza cu comanda fara acordul tau e chiar de ras :ha:

Cum parca ti s-a mai spus: de ce nu ai luat tot ansamblul fuzeta de pe la dezmembrari?

Link spre comentariu

Daca-i vorba de "reprezentanta" Suzuki, de pe Dorobantilor, atunci e bai. :)

Eu am comandat ultima data de la ei un senzor de la axul cu came.

Am sunat, mi-au spus ca va veni in 2 saptamani, ocazie cu care d-ra de la piese mi-a comunicat pretul.M-am dus la magazin, trebuia sa dau 50% avans, ca hotii de cai, desi mai cumparasem de la ei.Cind sa dau avansul, descoperim ca pretul e mai mare cu 80 lei decit cel initial :p .Am platit avans, mi-a facut copie dupa talon;a doua zi, copia a "disparut" asa ca alt drum la magazin, alta copie.Dupa 2 saptamini jumate, nici urma de piesa, nimeni nu stia unde e, daca vine sau nu.Dupa o convorbire putin mai furtunoasa, mi-au propus o piesa second-hand, pe care am acceptat-o, masina fiind imobilizata de 3 saptamani.

Asa ca rabdare si tutun, ca pentru piesele care n-au corespondent aftermarket, e nevoie. :)

Link spre comentariu

Salutare,

Legat de piesele care vin greu, am incercat sa gasesc codurile dupa schemele de pe http://epc.japancars.ru/

La FRONT AXLE (4WD):

4-1: 43440-81A00

7-1: 43420-51830

Am vorbit iar la service-ul care mi le-a comandat si mi-au spus ca nu au primit inca termenul de livrare (asta ma scoate din sarite). Se pare, tot dupa ei, ca s-a comandat la uzina din Japonia, si de obicei dureaza o luna ca "vine cu vaporul". Suna f. nasol ca pentru o masina sa fie nevoie ca uzina sa produca iar (daca nu or fi avand-o acolo pe stoc) o cacarie de piesa pentru ca modelul e din 1998 fara ABS (N/ABS).

Ok, am sunat si la Bardi si le-am cerut un termen de livrare pe primul cod, de curioziate. Mi-au spus ca termenul e de 10-15 zile, ca unele vin de la distanta, dar este posibil ca piesa sa fie INEXISTENTA, deci "dupa ce dam comanda, sa ne apara ca piesa nu se mai produce". Am facut imediat legatura cu ce mi-au spus in service despre uzina.

Daca nu imi vor da niciun termen pana luni, ma apuc de cautat in dezmembrari.

sfatul meu este ca in viitor (masina fabricata acum 16+ ani) sa nu comanzi piese noi la recomandarea celor din service-uri ..care in marea lor majoritate nu au habar despre acest model auto, incearca direct la dezmembrari, bafta

Link spre comentariu

Piesele respective au ajuns mai repede decat ma asteptam, deci nu din Japonia. Cam acestea ar fi (era vorba de roata fata-stanga):

- set rulment roata fata

- butuc roata fata

- flansa port fuzeta

- rulment radial axial role conice

- rulment pivot

Dintre care au intarziat: butucul + flansa port fuzeta.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare