Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Opel frontera

kosmin4693

Postări Recomandate

salut prieteni , am si eu o problema cu frontera mea , totul e in regula pana vine vremea sa cuplez. Trebuie sa specific ca nu merg cuplat 4x4 pe timp de iarna ci doar cand e nevoie. Iar cand e nevoie(4x4H), la roata dreapta fata se aude un sunet ciudat ca si cum ar freca ceva(nu se aude foarte tare). Iar cand cuplez 4x4 L se aude ceva mai urat ca si cum ar trosni ceva pe dedesupt. Si sa intampla sa raman cu ea putin impotmolit , Cand vreau sa ies se aude tot la fel un trosnit dar in cazul acesta se aude doar la roata dreapta. Ce credeti ca ar putea fi ?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme Opel frontera

Automate zic eu fiindca cuplez din reductor , am maneta separat..pt 2H, 4x4 H si 4x4L.

Vreau sa mai specific ceva ce am vazut ca a zis SUPERDRAGOS, la mine se aude acel trosnic cand cuplez, de exemplu vreau sa cuplez pentru mersul inainte 4x4H dupa ce cuplez se aude un trosnit, la fel cand vreau sa cuplez pentru mersu inapoi. Deci nu trosneste cand cuplez ci cand incep sa ma misc.

Deci acel trosnit e normal ? sau o fi ceva la mine ?

Editat de kosmin4693
Link spre comentariu

Si vreau sa mai specific ceva am incercat asta pe asfalt ...cuplez 4x4 H si dau sa plec .. daca nu accelerez mai tare moare motoru.. iar cand accelerez dar nu ii dau viteza mare simt cu se infraneaza roata dreapta fata... daca merg putin si apoi o dau pe liber se opreste .. nu chiar brusc dar se opreste.

Link spre comentariu

Exista doua tipuri de MRL-uri: automate (autolock) si manuale (cele care trebuiesc invatite cu mana)

Din ce spui tu se pare ca ai automate si sigur ai o problema la o roata (cred ca s-a spart rulmentul de la planetara)

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Aha, am sa revin luni cu un mesaj dupa ce vin de la mecanic ;)

apropo am vazut ca pe drum drept cand cuplez 4x4 H simt asa ca merge in socuri, sper ca ma exprim corect, sa fie tot de la rulment ? si ca merge infranata tot de la rulment?

Link spre comentariu

Chiar crezi ca pot face o diagnosticare exacta asa de la distanta? Chiar nu posed astfel de puteri. O sa vezi ca sunt unii mecanici care avand masina la nas nu-si pot da seama de defect. Sper sa ai parte de un mecanic bun (adica sa se priceapa).

Poate sa fie de la rulment, poate sa fie de la MRL, poate sa fie de la grup, poate sa fie de la cutia de transfer ... Faptul ca o roata se infraneaza, ca se aude un zgomot si ca trosneste nu e in regula, dar pana nu se ridica pe un elevator si se umbla pe acolo ... vorbim discutii

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Socurile alea pot fi si de la MRL; in majoritatea cazurilor ele pun probleme...

Ideea e sa exprimi clar ce se intampla, spre exemplu: cuplez 4x4, plec de pe loc si incepe sa trosneasca SAU cuplez 4x4, plec de pe loc si cand intra in sarcina incepe sa trosneasca...

Si, oricat de stupid ar parea, da jos vaselina din MRLuri, dupa mine toata, dupa altii sa ramana putina... tu alegi... dar ca idee frictiune nu e, ca sa necesita vaselina, din cate am vazut eu, dar poate gresesc...

Poti misca si de planetara, in toate " directiile" sa vezi daca si ce fel de joc are si sa ne spui; poti verifica si jocul rulmentilor, sa iti dai seama daca nu cumva trebuie stransi...

Si, cauta topicuri cu probleme de genul asta, ca sigur gasesti, ca sa tinem sectiunea curata... ( eventual chiar poti ruga un moderator sa uneasca topicul cu " probleme 4x4 frontera", sa avem acolo toate informatiile.

P.S. Ideea ca atunci cand un MRL are probleme nu trage fata, e gresita! fata trage dar in socuri, nu o sa poti observa momentul cand nu trage... doar ca in sarcina o sa trosneasca pana ajung la o asa uzura de atunci cand te duci cu ea la padure or sa fuga oamenii de pe langa tine, crezand ca se trage asupra lor :ha: ( desi nemtii dupa ce ne-au dat masinile astea nu mai indraznesc sa vina pe aici :bx )

P.S.2 Pe asfalt NU se foloseste 4x4, ca sa nu ai alte belele dupa... OK, poti merge doar in linie dreapta, daca totusi vrei asta...

Editat de Andrei_vl
ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Problema s-a discutat de-a lungul a 17 pagini aici..

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54171-probleme-4x4-frontera

Chiar nu e nevoie sa deschizi topic separat doar pt.ca masina e alba,si zgomotul se aude pe drepta,nu pe stanga.

Si da,incearca sa gasesti un mecanic sa se uite la ea,masina nu se repara pe net sau la telefon.

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare