Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Fk dana 41356

ARTHUNTER

Postări Recomandate

Re: Fk dana 41356

Am acesta punte pe spate.imi puteti da mai multe detalii despre ea?merci mult

Cel mai probabil e o Dana 35. Cauta pe aici ca sunt cateva topicuri cu poze cae te pot ajuta la identificarea puntii. Cat despre raportul continut, raman la ideea initiala: sa fie acelasi raport ca in puntea ramasa intreaga:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu reusesc sa pun poze.o sa fac diseara.ma gamdeam ca poate e un cod ceva

pai poate fi un cod sau poate fi pur si simplu vreun nume pentru fabricatie...

la mine de exemplu am tablita aia prinsa in doua suruburi dar nu mai vad scris nimic pe ea de rugina :)

in rest pe capacul diferentialului scrie intr-un romb DANA ca e in relief si se mai disctinge,in rest nimic

cel putin din cunostintele mele care nu sunt multe ci doar ce am invatat descoperind si cautand pentru mine diverse este ca pe Grand Cherokee nu au fost montate dana 35 pe modelele cu V8 doar D44 si ca toate astea ar fi cu carcasa respectiva a grupului din aluminiu.

la mine informatiile se verifica adica intradevar carcasa e de aluminiu

daca intradevar tu ai o D35 pe spate atunci trebuie sa descoperi ce grup ai in ea adica raportul,daca raportul e 3,73 atunci poti folosi grupul de la mine din Dana 30 a mea care e acelasi raport,daca nu... atunci ramane sa cauti altele :)

Link spre comentariu

Karol,nu poti folosii nimic din Dana 30 pe Dana 35 sau 44 si nici vice-cersa,nici raport nici rulmenti nici sateliti,nici macar semeringurile.

Intradevar la el sunt sanse mari sa fie Dana 44.

@Arthunter,cauta pe net si vei gasii tabele cu deosebirea puntilor,in functie de ce capac ai la diferentiale te uiti in acel tabel si vei sti ce punti ai,le gasesti si aici pe forum daca cauti putin.

Editat de hdragos
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Karol,nu poti folosii nimic din Dana 30 pe Dana 35 sau 44 si nici vice-cersa,nici raport nici rulmenti nici sateliti,nici macar semeringurile.

Intradevar la el sunt sanse mari sa fie Dana 44.

Salut Dragos :)

stiu ca nu poti folosi nimic,eu ma refeream ca daca pe spate are D35 si pe fata D30 poate folosi grupul din D30 pe care o am eu dezmembrata,

adica el teoretic al putea avea D30 fata si D35 spate,eu am D30 fata si D44 spate. deci grupul meu de pe D30 daca si al lui de D30 ar trebui sa se potriveasca cu conditia ca raportul sa fie acelasi.:)

Link spre comentariu

Asta am vrut sa fac ieri,sa desfac capacul la dif spate ca sa vad rap este,dar suruburileerau cam ruginite si nu m am grabit ca la un bmw am rupt o data surubul in grup tot asa cu graba mare...si decat am curatat diferentialul cu peria de sarma,l am spalat bine(ma refer la carcasa) si i am dat cu degripant pe suruburi....

Capacul pe unde se pune ulei este din cauciuc...si pe el scrie acel cod...

Nu o pun pe elevator ca sa fac rap de la roate si cardan,pt ca vreau neaparat sa schimb uleiul si pe spate....

O sa pun o poza diseara...Nu am niciun romb unde sa scrie DANA decat este stantat pe capacul acela de cauciuc

Seamana cu o DANA35 C.....

Editat de Astral
Link spre comentariu

uite o poza

si eu am avut ceva dubii cand am inceput sa stidiez masina pe sub :)

untitled.jpg.66aab5a8061c86899741b5b51b6f35e9.jpg

uite ce scrie la mine in built shet :)

Dana 30/186MM Front Axle

DMEP 3.73 Rear Axle Ratio

Dana 44/226MM Rear Axle

Anti-Spin Differential Rear Axle

nu am gasit pe nicaieri fron ratio dar banuiesc ca nu poate fi diferita :)

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

Dupa poza pare a dana35...mama lor de punti

daca e D35 atunci eu cred ca a fost schimbata,ca peste tot pe net pe unde am cautat am gasit ca pentru ZJ sa folosit D44 A (carcasa aluminiu)pe spate iar pentru pachetul towing se foloseau rapoarte mai mari si uneori am gasit undeva ca optional se putea lua de fabrica D44 si fata.

fa o poza cu puntea si ne dam si noi cu parerea ca la fotbal :)

Link spre comentariu

Sincer sa fiu sunt in ceatza ca magarul:ha:...nu cred ca a fost schimbata vreodata pt ca s ar fi vazut pe suruburile si jugurile de la punte ca macar s ar fi umbal acolo....pana mea....deci clar dupa poze este DANA 35C...si am inteles ca sunt cam proaste?:pr1

Link spre comentariu

E simplu ca buna ziua sa deosebesti dana 35 de 44,35 are capacul perfect oval iar 44 este hexagonal cu colturile rotunjite.

Dana 35 nu este mai proasta,ea face fat cu brio pe mai toate Wrnagler-ele,dar daca o fortezi cu motorul tau atunci e posibil sa cedeze dar nu este o punte proasta,ba din anumite punct e chiar buna,intreaba-l pe Karol cat de bucuros e el in aceste momente ca are o dana 44 alu house?

Link spre comentariu

E simplu ca buna ziua sa deosebesti dana 35 de 44,35 are capacul perfect oval iar 44 este hexagonal cu colturile rotunjite.

Dana 35 nu este mai proasta,ea face fat cu brio pe mai toate Wrnagler-ele,dar daca o fortezi cu motorul tau atunci e posibil sa cedeze dar nu este o punte proasta,ba din anumite punct e chiar buna,intreaba-l pe Karol cat de bucuros e el in aceste momente ca are o dana 44 alu house?

:):):) iti arde de glume :):):)

Link spre comentariu

Sa inteleg sa d44...e de ras?:grin:

punte e ok doar ca fiind D44A adica aia cu carcasa de aluminiu atunci kitul de rulmenti este dublu ca pret fata de una cu carcasa diferentialului de fonta/otel sau ce e :) deaia e de ras :) mai mult de oftica e ras nervos

in rest vreau sa ma fac mare sa imi iau un Wrangler cu sasiu la care sa pun un Hemi si cu niste punti de patrol :) ca o punte de patrol completa e mai ieftina ca un kit de rulmenti originali :):):)

Link spre comentariu

Pfaaa.de ce mama draq au pus aasstia atatea tipuri de punti..cu 100000 de rapoarte diferite...si sa va o zic pe cea naspa...cred ca nu am punte dana pe fata....dana are 10 suruburi...eu am 12....dar seamana al draq de rau...deja sunt in nebuloasa

Link spre comentariu

Pfaaa.de ce mama draq au pus aasstia atatea tipuri de punti..cu 100000 de rapoarte diferite...si sa va o zic pe cea naspa...cred ca nu am punte dana pe fata....dana are 10 suruburi...eu am 12....dar seamana al draq de rau...deja sunt in nebuloasa

deja o dam in mesenger :)

te rog fa daoua poze una la puntea fata si una la puntea spate punele aici sau trimitemi pe mail mie si le pun eu pentru tine daca nu iti merge si ne lamurim ce ai tu acolo pe masina.

o poza cu masina nici ai nu ar fi rau

Link spre comentariu

:):):) iti arde de glume :):):)

Vai pacatele mele,chiar nu sunt,imi convenea mai mult sa ai o dana35 sau 44 normala ca toata lumea,dar eu ti-am zis mereu ca ai o masina "particulera mon cher"

Link spre comentariu

Vai pacatele mele,chiar nu sunt,imi convenea mai mult sa ai o dana35 sau 44 normala ca toata lumea,dar eu ti-am zis mereu ca ai o masina "particulera mon cher"

si toata lumea imi zicea inainte sa cumpar masina ca cel mai bine iau una cu 5,2 nu cu 5,9 ca nu gasesc piese si alte alea :) trebuia sa ii ascult mai bine luam un wj cu 4,7 :) dar nu e timpul pierdut :) mai caut una cu 4,7 stie careva ceva? :)

Link spre comentariu

si toata lumea imi zicea inainte sa cumpar masina ca cel mai bine iau una cu 5,2 nu cu 5,9 ca nu gasesc piese si alte alea :) trebuia sa ii ascult mai bine luam un wj cu 4,7 :) dar nu e timpul pierdut :) mai caut una cu 4,7 stie careva ceva? :)

@Atar stie toate WJ-urile din Europa care sunt de vanzare :ha::ha::ha:

Link spre comentariu

Deja s-a dus in balarii topicul asta.

Dar Alin are dreptate.

Din pacate pentru voi, pe cel mai bun l-am luat deja.

Daca cineva vrea sa ia vreun WJ gasit pe net, intrebati-ma despre el. Le cam stiu aproape pe toate si am vazut cateva, de la Drobeta pana la Vaslui.

Editat de Astral
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Deja s-a dus in balarii topicul asta.

Dar Alin are dreptate.

Din pacate pentru voi, pe cel mai bun l-am luat deja.

Daca cineva vrea sa ia vre-un WJ gasit pe net, intrebati-ma despre el. Le cam stiu aproape pe toate si am vazut cateva, de la Drobeta pana la Vaslui.

atar oricum dupa ce isi rezolva omul problema eu propun s astergem topicul :) da pana atunci da-mi cateva indicatii pe PM daca e despre niste WJ care merita :)

nu vreau pentru aratura dar vreau sa fie o masina buna pentru mers in vacante si prin tara cu familia,iar daca ne mananca pielea sa facem un gratar sa nu se intepeneasca pe forestierul de la cabana :)

cel putin cu asta al meu zj am ramas placut surprins de cum flexeaza prin aratura ,nu credeam ca se poate comporta asa lin si placut o masina cu rigide si autoportanta...iar cuplul si power-ul intradevar fac toti banii :) nu mai spun de sunet cand ii dai :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare