Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero SWB 2,8 ( Aka Tractoru' )

Radu Pajero

Postări Recomandate

Cu indrumare colegului Astral, am decis sa prezint si eu masinuta mea.

A fost cumparata din placerea de a avea un vehicul 4x4 .

Iar dupa ce a stat pe dreapta un an de zile din cauza taxei si am inmatriculat.o a inceput placere de a o face wow.

Englezoaica din 1994 cu destule dotari pe ea ( chiar foarte multumit de ele ) .

Motor 2,8 turbo intercooler.

Despre diferential nu stiu absolut nimic ( as fi foarte incantat daca m.ati ajuta sa stiu mai multe despre el si in general despre masina ).

O poza din vara atunci cand a stat pe dreapta : [ATTACH=CONFIG]204433[/ATTACH]

O luna "rosie" de distractie prin zapada ( exact cand am cumparat.o, iarna trecuta ) : [ATTACH=CONFIG]204434[/ATTACH] 20130125_194604.thumb.jpg.60bf6619b6ec70815cc1d08bad3b66ab.jpg

De atunci am facut cateva modificari : folie fata spate, husa roata de rezerva cu capac de plastic si acoperire de inox, jante cromate 8j; et-25; R15 (cele de la colegu' Ovidiuseini caruia ii multumesc frumos pentru intelegerea acodata) + cauciucuri BF Goodrich 31x10,5xR15 Mud Terrain Km 2. Maine sau cel tarziu poimaine voi reveni cu poze mai multe pentru detalierea schimbarilor .

20130307_144237.thumb.jpg.01a502ae51bb22057f858072ca63e91c.jpg

20130126_200136.thumb.jpg.b7a272d4dea9256bffbc54f3ef20f379.jpg

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pajero SWB 2,8 ( Aka Tractoru' )

Stima colegu' abia astept :grin:. Ma poate ajuta cineva cu mai multe informatii despre diferentialu' de pe masina ?:pr1 Sau alte lucruri care m.ar ajuta sa imi protejez motoru, diferentialu, discu de ambreiaj etc. :pr1( PS: sunt incepator atat in 4x4 cat si cu permisu ). Multumesc frumos!

Link spre comentariu

Daca e blocat(anulat) ar trebui sa traga mai bine motorul, dar nu prea e clara intrebarea ta, asa ca iti recomand sa citesti aici mai intai :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41437-EGR-da-sau-nu

Link spre comentariu

am lamurit cu egr-ul. un mecanic care face si el offroad, dupa ce mi.a ljuat masina umpic pe aratura sa testeze bf-urile a spus ca are egr-ul anulat.

As vrea sa schimb rotile sa mi le pun pe cele de vara inapoi si cand ma duc pe dealuri sa pun bf-urile dar jantele de vara sunt stock de pajero. M.ar interesa care ar fi cele mai bune flanse ( din ce material, de la ce firma si cati mm sa fie ). Si daca are cineva pm :h5

Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere nu vad rostul schimbarii gumelor. BFG-urile te tin fara probleme 35-40 mii km si se descurca onorabil pe asfalt si la viteze mai maricele 100-130 km/h. Schimbarea gumelor de strada cu MT-uri de fiecare data cand iesi in teren mi se pare o pierdere de timp si de bani (mai ales daca ai un singur rand de jante) pentru ca asta presupune demontare, schimbare cauciucuri, echilibrare, montare...ehe cateva ore si peste 100 RON, bani care pot fi investiti in motorina sau alte chestii necesare. La inceput asa am vrut sa fac si eu, sa am un set de BFG KM2 si unul de simex-uri pentru iesirile mai serioase dar noroc ca mi-a trecut repede.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Multumesc mult colegu' de ajutor . Ramân dator . Chestia e ca eu folosesc mașina zi de zi . Si e păcat ca se Tocesc mt-urile si plus ca am un set de vara chiar f bune cu tot cu jante de schimb originale de pajero . O sa iau ORC un set de flanse. Care este dimensiunea cea mai buna pentru pajero dar fara sa dauneze si materialu cel mai ok care ar fi . Helppp :al

Link spre comentariu

In principiu gasesti pe forum raspuns cam la toate intrebarile pe care le ai sau pe care le-ai putea avea in viitor legate de modificari la masina, e destul sa cauti, sa folosesti functia "search". Uite ce am gasit eu: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53133-flanse-distantiere-vs-et-negativ

...spor la citit!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

multi spun ca merg si 50mm dar nu stiu exact daca e bine de asta am intrebat. referitor la topicul acela l.am citit de mult. Sa schimbat grila din bara fata , sa inlocuit cu un grilaj tip fagure foarte gros si vopsit bine bine negru. Maine o sa atasez niste poze. PS. Grila originala era sparta si daca o schimbam tot o spargeam in teren.:grin:

Deci pana la urma care ar fi dimensiunea cea mai buna a flanselor pentru mk2 si din ce material aluminiu sau otel. Va rog frumos :al

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu

Se poate si de 50mm dar e un pic exagerat, 30mm zic eu ar fi cel mai indicat. Cele din otel sunt mai grele dar mai solide, cele din Al sunt mai usoare, dar am vazut distruse la vulcanizare de criminalii care au strans prezoanele fara simt de raspundere.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Multumeac colegu'. Așa DA răspuns . Ramân dator:tk . Azi revin cu pozele de la grila din bara .

Si revin cu pozele grilei de sub bara . Grila a fost făcută la un strungar bun din oraș si vopsita de mine . Este luat modelu de pe cea de plastic doar urechile de sus sunt un pic mărite pentru ca spațiul sa fie acoperit cum trebuie.

image.thumb.jpg.b2ca184c5bbd7ff17f2d818be837ddf1.jpg

image.thumb.jpg.a7ed8dc1ace0f6a2d0a61930e0e7c334.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

S.au testat puțin BFG-urile.

image.thumb.jpg.2747c72b82e1fd5ace09d3e45c0495d5.jpg

image.thumb.jpg.e54142d95ae3d5c15c8c352ac772b994.jpg

După asta, s.a cumpărat un set de Flanse 38mm de la colegu' Federal Mogul căruia ii Multumesc frumos pentru seriozitate, si s.au montat flansele cu jantele originale de pajero ( cele cu "opinci" nu cauciucuri ).

PS: poza e făcută după o vizita la spălătorie :grin:

image.thumb.jpg.6bc30a4b45626094d51608f07d1bce2a.jpg

Link spre comentariu

S.au schimbat becurile d la număr cu leduri SMD. Multa multă munca , deoarece suruburile erau închinate si a trebuit sa fac operatiunea prin a demonta tot.

image.thumb.jpg.bacb0d60c8db4b5aaa010677f4015ccd.jpg

Link spre comentariu

Astazi a fost prima mea expeditie "pe dealuri". Umpic de distractie in padure la Buhoci (pe langa Bacau). A fost wow. Am coborat o portiune din padure si am urcat pe un platou unde m.am distrat prin noroi.

IMG_0071.thumb.JPG.9b8b33e7da0967fe5165654c4c68488e.JPG

IMG_0073.thumb.JPG.0caecfc0b4650e208ebd21932228ce5f.JPG

IMG_0074.thumb.JPG.18158bc94cb57d589a09c13c9da4cf9e.JPG

IMG_0075.thumb.JPG.422880ba3e0746f4e0f97288b2e2f4ea.JPG

IMG_0076.thumb.JPG.68ce425d78008555201267d046924ec9.JPG

IMG_0080.thumb.JPG.51210f5baff4f0b35f2a9bed40c47a20.JPG

IMG_0081.thumb.JPG.27b4dc7c7f56cb7998356a912b86394c.JPG

IMG_0082.thumb.JPG.35968be4d2274f40baac5a7dc2119013.JPG

IMG_0083.thumb.JPG.abcd43ad16b1b36b95caab1272e05a09.JPG

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

După isprava făcută in pădure si neascultarea seniorilor s.a schimbat :

- kit ambreiaj de la Aisin;

- garnitura chiulasa Elring;

- pompa de apa Nipparts.

O rugăminte maxima la toți posesorii de mk2 diesel : CE SA MAI VERIFIC SI CE SA MAI CURAT SAU SA SCHIMB... Va rog ajutati.ma, nu vreau sa mai rup mașina o data ...

Link spre comentariu

Maina poate fi impecabila tehnic , proaspat iesita din rodaj ... iti mai trebuie ceva experienta , nu masina e problema ... O sa fie si experienta ... ia-o cu binisorul , gandeste putin anticipativ ... dupa un timp o sa-ti aduci aminte de inceputuri si-o sa ai sentimente 'amestecate' ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Maina poate fi impecabila tehnic , proaspat iesita din rodaj ... iti mai trebuie ceva experienta , nu masina e problema ... O sa fie si experienta ... ia-o cu binisorul , gandeste putin anticipativ ... dupa un timp o sa-ti aduci aminte de inceputuri si-o sa ai sentimente 'amestecate' ...

Daca era vorba de experienta, adresam o alta intrebare... Eu m.am referit strict la ce Mai trebuie verificat pentru a scoate masina in teren. (O verificare amanuntita pentru a Pune masina la punct).... Stima

Editat de Radu Pajero
Link spre comentariu

Un ambreiaj HD poate crapa extrem de repede, dar te si poate duce mult si bine. Tine de... EXPERIENTA !

Cunoaste-ti inainte de toate masina si .... citeste.

Si singur iti vei da raspunsurile. @cos nu vorbeste baliverne, ar trebui sa-i urmezi indemnul.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Un ambreiaj HD poate crapa extrem de repede, dar te si poate duce mult si bine. Tine de... EXPERIENTA !

Cunoaste-ti inainte de toate masina si .... citeste.

Si singur iti vei da raspunsurile. @cos nu vorbeste baliverne, ar trebui sa-i urmezi indemnul.

Nu era vorba de ambreiaj ... Intr.o postare de Mai sus scrie ca s.a schimbat cu unul aisin si plus garnitura la chiulasa + pompa de apa . Apoi a fost chestie de verificat restul si ce anume ???

Multumesc oricum de ajutor...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare