mm Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Salutare, Am un HDJ 80 pe care il pregatesc pentru expeditii mai lungi. Am ajuns si la capitolul troliu. Ma intereseaza ceva fiabil, viteza de troliere nu e o prioritate. Probabil va fi folosit destul de rar, dar vreau sa stiu ca in acele cateva dati ma pot baza pe el. Mi s-au propus urmatoarele variante: - SuperWinch TS9500 - SuperWinchTS11500 - Warn Tabor 10000 Ce parere aveti de ele? Voi ce ati alege? Aveti alte propuneri? Multumesc de raspuns. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 Re: Am un HDJ 80. Cum procedez? :) Am ajuns la capitolul troliu si caut sa ma lamuresc inainte sa fac alegerea. Vreau ceva fiabil, nu neaparat foarte rapid, pe care sa ma pot baza in ocaziile foarte rare in care voi avea nevoie de asa ceva. Mi s-au propus urmatoarele: - SuperWinch TS9500 - SuperWinchTS11500 - Warn Tabor 10000 Idei, propuneri, pareri? Multumesc :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Re: Am un HDJ 80. Cum procedez? :) superwinch-ul de 11500. la greutatea hdj-ului nu te gindi la ceva sub 11.000. ideal ar fi un 12.500 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LAZ Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Troliu pentru 80 Nu ar fi mai bun unul mecanic original? Dezmembra de pe HDJ-ul lui, Chevy parca ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Troliu pentru 80 Ia in calcul si un Kingone de 12.000. Cel de 9500 eu zic sa-l tai de pe lista. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Troliu pentru 80 Pentru expeditii 1. Hidraulic montat pe pompa de servo a masinii 2. Electric peste 9500 (inclusiv). Intr-o tura nu te troliezi si nu ajungi in situatii de competitie (trolieri grave, repetate, presat de timp) ... mai pui un scripete, mai dai o cazma, daca chiar este nevoie! O ordine nu chiar aleatoare - ComeUp, Superwinch, King One, sau un Warn SH bun, din vreamea cand mai faceau trolii. Pe HZJ80 am un 9500 abuzat la greu si inainte si se incapataneaza sa nu arunce prosopul! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Troliu pentru 80 Nu ar fi mai bun unul mecanic original? Dezmembra de pe HDJ-ul lui, Chevy parca ... Cred ca era electric troliul pe masina respectiva, pretul era mai mult decat bun pentru un troliu OEM. Am un Tabor 12k pe masina din 2007, il folosec ocazional nu am avut probleme cu el. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Troliu pentru 80 L-am vazut pe cel de pe masina lui chevy, cand am luat rezervorul de pe ea. Prefer sa-mi iau unul nou... vad ca parerile sunt impartite cu privire la 9500, unii zIc ca ar fi destul, altii ca nu. Repet faptul ca nu o sa am nevoie de viteza sau utilizare intensa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Am un HDJ 80. Cum procedez? :) chiar si daca nu o sa am nevoie de utilizare in regim intensiv sau in mare graba crezi ca nu e destul un 9500? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Troliu pentru 80 Eu trag de Y61 scurt, cu multe fiare extra, cu un XD9000 Warn, am tras si huidume gen 80-uri d'astea, si Y61 lung, intepenite grav. De cele mai multe ori trebuie sa te smulgi 1-2 metri, nu urci dealuri intregi in troliu. Eu ma pregatesc sa pun un 9500 pe Patrol, Warn 9.5Ti. 9000-ul a prestat cu brio, poate il pun in spate. Nu inteleg de ce porti discutia pe 2 topicuri. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Re: Troliu pentru 80 Pai da bre ...Warn-ul e Warn ...dar nici asa n-as pune pe Patrol 9500 decat daca ...exista skillul folosirii de scripeti... Eu la un moment dat am avut un T-Max de 11.000 pe un Patrol tot Y61 si era cam la limita ...a avut momente ...cand a capotat ...bineinteles atunci cand am avut nevoie de el ... ca in rest mergea brici! :ha: Daca-mi arata mie unu pe viu diferenta intre un 9500 si 12000 de ciaina ordinar (nu vorbesc de gama hi-tech)...io ma lipsesc de un rand de bere din frigider ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LAZ Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Troliu pentru 80 Pai da bre ...Warn-ul e Warn ...dar nici asa n-as pune pe Patrol 9500 decat daca ...exista skillul folosirii de scripeti... Eu la un moment dat am avut un T-Max de 11.000 pe un Patrol tot Y61 si era cam la limita ...a avut momente ...cand a capotat ...bineinteles atunci cand am avut nevoie de el ... ca in rest mergea brici! :ha: Daca-mi arata mie unu pe viu diferenta intre un 9500 si 12000 de ciaina ordinar (nu vorbesc de gama hi-tech)...io ma lipsesc de un rand de bere din frigider ... Eticheta :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Troliu pentru 80 No uite ca te-ai facut cu un rand de bere din frigider ( adica ... cu gratarul de pe usa frigiderului , aia care tine randul de bere ... ) diferenta e diferenta , reala si vizibila . Mai e raportul de demultiplicare si puterea motorului , dar sunt prezumtive , ireale si nepalpabile . Varianta cu scripetele permanent e greu de pus in practica ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Troliu pentru 80 Eu am tras la deal minute bune, cu inclinare destul de mare, un Y61 care mai si patina rotile la greu, deci pactic l-am cam tinut in troliu. Mai nasol era ca la un moment dat m-a tras el la vale. Cu un Kingone 9500. Dupa faza asta, troliul nu era deloc incins. :wink: De-aia, mai ales pentru o masina mai grea, as recomanda troliu cu frana in afara tamburului. Tot "ocazional" m-am troliat si eu, dar mai des si mai "grav" am troliat pe altii. Este bine totusi ca troliul sa nu fie la limita capacitatii lui. Macar nu de fiecare data cand te troliezi. Daca nu vrei sa bagi multi bani in troliu, si crezi ca-l vei folosi rar, ia-ti o chinezarie de 11500-12000lbs, si gata. Daca ai grija de el, te va tine suficient. Daca vrei sa investesti si in "linistea" ta, orienteaza-te catre ceva mai cu pedigree. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Troliu pentru 80 Pe masina de expeditie un troliu chinezesc de 50+ kg ca sa fie solid si multi lbs sa aiba putere e miezul din macaroana... Ar trebui sa detaliezi aplicatia: Daca te duci in Sahara recomandarea e sa nu pui. Arunci bani pe fereastra. Daca vrei sa treci padurea ecuatoriala, da e un element de baza si trebuie sa fie in capul listei. Mongolia hm... e asa si asa. Recomand sa te uiti pe forum la ce expeditii au fost si de cate ori s-a pus troliul. In toate thread-urile o sa le numeri pe degetele de la o mana. Si aici sunt optimist. Eu unul as cauta: 1. fiabil; 2. usor; 3. consum mic; Ia in considerare si Superwinch LP10000. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Troliu pentru 80 te poti uita si la un superwinch talon de 12.5 sau EP12.5 daca ai bani pentru ele. dar eu cred ca superwinch-ul de 11.5 este suficient si acceptabil din toate punctele de vedere si un raport bun calitate/pret. daca masina va fi de expeditii, atunci un warn powerplant poate fi luat si el in calcul. depinde de cit esti dispus sa platesti. la fel de bine poti lua si un troliu chinezesc pe care in timp se va depune praful si pe care nu-l vei folosi decit ocazional. totusi, asta nu te scuteste de intretinerea lui :wink: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Februarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Troliu pentru 80 Multumesc pentru variante, o sa le analizez si pe acestea. In principiu, e vorba de o expeditie mai lunga (minim 2 ani) care o sa acopere toate variantele de teren. De aceea m-am gandit ca viteza nu este o prioritate, dar greutatea mica si fiabilitatea sunt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 (editat) Re: Troliu pentru 80 Parerea mea este ca trebuie un troliu bun, facut in China dar nu chinezesc :wink: Toate sunt facute in China, dar asta nu inseamna ca toate sunt proaste. Minim 11000 dar 12000 este cel mai raspandit. Doi scripeti sa fie acolo... Plasma pentru a nu-l obosi si pentru o greutate redusa. Daca este vb de o expeditie pt 2 ani, atunci va permiteti 2 plasme... una de rezerva daca cumva se scamoseaza de la cactusi sau cedeaza la soarele puternic. Invatati sa faceti noduri pt plasma... dar cred ca deja stiti. Asta daca conteaza greutatea. Daca nu... pentru 10kg in plus, sufa de otel este sfanta :grin: O masina ca 80-ul cu care plecati 2 ani eu zic ca se apropie de 3 tone :grin: 9500 este prea mic.. Ca model recomand ce am... ca sa vb in cunostiinta: Superwinch Talon de 12000. LP-urile stiu ca fac parte din gama entry level, eu n-as pleca cu ele la un asa drum. Inainte de asta am avut Horn de 12000.. bun si ala. Un troliu ieftin si se pare ca bunicel, ar fi Kingone.. dar nu cunosc detalii. Bafta! Editat Februarie 19, 2014 de doctoru' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 (editat) Re: Troliu pentru 80 Multumesc pentru variante' date=' o sa le analizez si pe acestea. In principiu, e vorba de o expeditie mai lunga (minim 2 ani) care o sa acopere toate variantele de teren. De aceea m-am gandit ca viteza nu este o prioritate, dar greutatea mica si fiabilitatea sunt.[/quote'] in functie de zonele pe care doriti sa le vizitati, vedeti daca warn sau superwinch au ceva reprezentate pe acolo (sint, cred, cele mai raspindite trolii), in caz ca... oricum, vorbesti despre 2 ani, in mod cert veti intilni situatii in care veti dori sa aveti ceva bun. as lua pe plasma, ceea ce reduce un pic din lista de modele, pentru ca plasma o poti innoda si repara pe loc. masina am vazut ca este preparata la Traco. cred ca ar trebui sa te sfatuiesti si cu ei, sint printre cele mai respectate service-uri offroad si sint de ceva timp in domeniu... Editat Februarie 19, 2014 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Am un HDJ 80. Cum procedez? :) nu. dar ti-am raspuns pe topicul celalat :h5 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 (editat) Re: Troliu pentru 80 Bre, hai sa-ti mai prezint din parerile mele. Troliul nu se cumpara intreband pe forum. Minimul necesar presupune troliu, minim 4 ocheti de 3,75 tone, sufa lunga 9-12 m minim 3 tone (eu as prefera 2 de 6 metri), sufa scurta de copac. Nu stiu daca exista, dar bine ar fi daca ai putea sa faci un curs de troliere. Sa simulezi situatii si scheme de troliere. Tragere in linie simpla, dubla cu scripete, in unghi, pe inclinatii, cat de sus sau jos pui ancora, ce te faci daca ramai intepenit, singur, in Baragan, troliere in pendul...etc. Stii ca, folosind mai multi scripeti, te poti trolia inapoi cu troliul din fata? Degeaba ai troliul, daca nu stii sa il folosesti. Poti distruge si un Gigglepin in secunda 2. Tot aud aici ca 9000 e mic. O fi, dar pe mine nu m-a dezamagit. Masina mea cantareste 2600 kg fara roata de rezerva, fara trusa de scule, cu doar 45 litri de motorina in rezervorul de 90 litri, fara mancare, apa, haine, doar cu inspectorul de la ITP la volan, cam de 75 kile. Echipata complet pt. teren, cu 2-3 persoane in masina, bate spre 3 tone. Cea mai grava troliere pe care am executat-o a fost extragerea Patrolului lui Watcher (Y61 lung), intepenit complet in "baia de namol" de la Impotmoliada 2010. Troliere la 90 de grade, in linie directa, peste un damb...cu un 9000. Reusita. Si asta pt. ca ne grabeam, colegul trebuia sa isi faca traseul. Daca am fi fost la o iesire relaxata, aplicam tehnica linie dubla cu scripete. T-Max-ul lui Yonutz nu era mic, avea el o problema. Am asistat live de 2 ori la aceeasi manifestare mirobolanta. Cand dadea de greu, troznea si se invartea in gol. air-wolf ti-a dat un sfat bun, intreaba-l si pe Tudor. Editat Februarie 20, 2014 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 (editat) Re: Troliu pentru 80 Eu am pe 80 un chinez de habar n-am cate kile. Anterior, l-am avut montat pe o masina de 1700kg si nu facea fata sub nici o forma.....dadea in nas cand era vorba de nasoleala. Pentru ca incepusem sa il desconsider, am decis sa-l trec pe 80 dar am avut grija ca la montaj sa-l dau pe mana lu' Giorgel sa-l invete bunele maniere....nu stiu cu ce a descantat cablurile dar trage masina la deal mai repede decat poate motorul sa o faca....si nu glumesc. Aaa....si masina mea a trecut demult de pragul celor 3000kg Asadar, de 9.000 sau 12.000, aproape ca nu conteaza, cu atat mai mult cu cat vorbim de o masina de expeditie. Ce conteaza cu adevarat este instalatia electrica aferenta troliului.....si sa ne intelegem bine....legand doua cabluri la baterie, aia nu inseamna ca ai instalatie electrica pentru troliu. Pentru o astfel de aplicatie eu nu as cheltui mai mult de 5-600 euro pe troliu dar de 4-500 euro as avea grija sa revizuiesc instalatia electrica a masinii si sa concep o instalatie corect calibrata pentru nevoile de amperaj si voltaj ale micului motor electric. Editat Februarie 19, 2014 de vetu Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Re: Troliu pentru 80 air-wolf ti-a dat un sfat bun, intreaba-l si pe Tudor. Tudor = traco ...subscriu aici! T-Max-ul lui Yonutz nu era mic la, avea el o problema. Am asistat live de 2 ori la aceeasi manifestare mirobolanta. Cand dadea de greu, troznea si se invartea in gol. Ba una peste alta mi-am facut treaba cu scula sa stii ... exceptie facand doua cazuri: 1.eram in mare cacat si atunci si-a gasit sa nu mearga 2.din nou in mare cacat (la trecerea unui rau sa-l scot pe un ... care a gasit el calea cea mai buna!!!) se blocase pe tras ...sa caut filmuletele ...undeva in prahova ...cu un razvanuta inert pe scaunul din dreapta probabil putin cam "otravit" ...Chiar Giorgel mi se pare ca m-a scos atunci ... :x consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Februarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2014 Re: Troliu pentru 80 Multumesc, Astral, ca ai unit topic-urile si scuze de incurcatura. In ceea ce priveste lipsa mea de experienta, sunt foarte constient de ea. Am citit despre diversele tehnici de troliere, dar asta nu valoreaza nimic pana nu le pun in practica. Si ca sa le pun in practica, chiar si de incercare asa, trebuie sa am un troliu :) De aceea am apelat la sfaturile voastre, ca sa pot face o alegere buna, chiar daca nu ma pricep. Cu cei de la Traco nu mai lucrez din motive pe care nu are rost sa le detaliez aici, dar cand am vorbit despre asta cu Tudor imi recomandase Warn M8000. Iar cele trei modele pe care le-am pomenit la inceputul topicului sunt propunerile lui Razvan de la GTC. Asta ma face sa fiu si mai in ceata in legatura cu intrebarea daca ajunge unul de 8-9000 sau nu. E clar ca masina o sa se invarta pe la 3 tone si ceva asa ca inteleg de ce imi recomandati ceva pe la 11-12000. Pe de alta parte, din cate inteleg, daca nu este o cursa contracronometru si utilizand tehnicile adecvate, ma pot descurca si cu unul mai mic si mai usor. In ceea ce priveste plasma, o sa studiez mai mult aceasta varianta. Cat despre instalatia electrica, si ea va fi revizuita cu siguranta, pentru a face fata tuturor consumatorilor suplimentari care vor fi pe masina (troliu, frigider etc) Toate cele bune, Alex Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Re: Troliu pentru 80 Adevarat, de Razvan am uitat. Te va sfatui pertinent, atat tehnic cat si financiar. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate