Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

SUV-ul anului 2014 in Romania

Max

Postări Recomandate

http://www.suvulanului.ro/img/logo.jpg

Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania - UZEAR a votat si "SUV-ul anului 2014 in Romania".

Am avut onoarea de a fi invitat ca sa fac parte din juriul care a votat.

Locul 1 - Dacia Duster

http://www.suvulanului.ro/images/5023_2014_Dacia_Duster.jpg

Locul 2 - Range Rover SPORT

http://www.suvulanului.ro/images/8599_2014_Range_Rover_Sport.jpg

Locul 3 - BMW X5

http://www.suvulanului.ro/images/1099_2014_BMW_X5.jpg

http://www.suvulanului.ro/ro/detaliu/14/1/masini-castigatoare-2014.html

Editat de Max
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: SUV-ul anului 2014 in Romania

:gr1:gr1:gr1:gr1

Vazand cate probleme sunt cu land rover pe acest forum,locul doi nu este putin exagerat?

No offence Zoli,dar ce treaba are postarea ta cu subiectul topicului ?

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

si prin ce s-a detasat Duster de ceilalti doi clasati?

Poate prin nr de unitati vandute, altfel nu vad vreun alt avantaj al sau:banana

Adevarul este ca vestea proaste se propaga mai repede,si de ceva timp rover are vesti proaste mai des decat dacia

Link spre comentariu

Adevarul este ca vestea proaste se propaga mai repede,si de ceva timp rover are vesti proaste mai des decat dacia

Nu vrei totusi sa si argumentezi ceea ce afirmi? Altfel ramane simplu can-can...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

In acest top au votat 27 de editori sau ziaristi auto din Romania.

Nu putem stii fiecare pe ce criterii au dat punctele.

Eu personal am acordat Duster-ului un punctaj bun deoarece consider ca, dintre masinile actuale, acesta ofera un bun raport calitate/pret. Trebuie sa recunostem ca in ciuda anumitor minusuri sau neajunsuri, a facut o figura buna.

A existat o lista de modele de masini si trebuia sa dam fiecareia o nota de la 0 la 10.

La sfarsitul votului s-au adunat punctele fiecarei masini si s-a facut clasamentul in functie de acest punctaj.

Criteriile dupa cer s-au acordat punctele tin de fiecare votant in parte.

Link spre comentariu

Este un vot subiectiv.

Niciodata Renault nu va produce un SUV mai bun decat Subaru, Rover, BMW, Toyota (ordine aleatorie:grin:). Niciodata.

Nu am nimic cu Duster-ul, dar asta intrece masura.

Nu poti aprecia un SUV drept "al anului" doar pt. ca este ieftin.

Sa inteleg ca Great Wall-ul era mai scump?

Range Rover-ul si X5-ul nici nu aveau ce sa caute in acest context:grin::grin:

Parerea mea.

• Like 1

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Este un vot subiectiv.

Niciodata Renault nu va produce un SUV mai bun decat Subaru, Rover, BMW, Toyota (ordine aleatorie:grin:). Niciodata.

Nu am nimic cu Duster-ul, dar asta intrece masura.

Nu poti aprecia un SUV drept "al anului" doar pt. ca este ieftin.

Sa inteleg ca Great Wall-ul era mai scump?

Range Rover-ul si X5-ul nici nu aveau ce sa caute in acest context:grin::grin:

Parerea mea.

Bineinteles ca este un vot subiectiv.

Nu cred ca lumea ales Dusterul pentru pretul mic ci pentru raportul calitate pret si pentru impresia generala buna pe care a facut-o nu numai la noi cat si in multe tari din lume.

Bineinteles ca sunt suv-uri mai bune, mai confortabile si mai fiabile.

Poate lumea a punctat bine Dusterul si din patriotism. :grin:

Nu cred ca se poate vota obiectiv dupa criterii gen, tehnologie, performante, fiabilitate etc deoarece asta ar fi insemnat ca juriul sa testeze efectiv toate aceste masini lucru care nu se poate face in Romania.

Link spre comentariu

Lasand la o parte carcoteala pe marginea votului ...ca nu e cazul si cred ca Duster poate ca ar fi fost si optiunea mea ...totusi s-au trecut cu vederea cateva chestii, zic eu importante si alegerea SUV-ului anului a fost usor influentata sa iasa asa...ori poate nu vad eu lucrurile cum trebuie ... :wink:

Anume:

1.Cum poti sa compari o masina de 8.000 euro cu una de 60-70.000 euro? Exista vreun termen de comparatie? E ca si cum ar pune cineva un Logan langa un S-Classe (autoturisme amandoua de altfel)...si ne-am minti singuri ca Loganul e pe locul 1 si ca Mercedesul nici macar nu prinde primele zece locuri ... :ha:

2.De ce lipsesc din lista Mercedes si Nissan (asta cred ca stiu de ce lipseste din lista :grin:) si poate si altele care probabil aveau potential si care evident, nu imi vin acum in minte?

3.Anul 2014 este doar la inceput, nu ar fi fost oportun ca acest vot sa fie la sfarsitul anului? Cum poti spune dupa doar o luna si ceva din an care va fi masina anului?

4.Uitandu-ma in schimb la editiile anterioare ale acestui hai sa-i zicem "inedit" clasament ...si vazand ca au sarit de la 2012 direct la 2014 ...am inceput sa inteleg cum stau lucrurile ... :wink:

E doar o parere, nu dati cu pietre ...asa cum vad eu stirea si clasamentul...

In toata povestea asta ma bucura un singur lucru si anume acela ca vad ca suntem bagati in seama!

...:h5

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Daca observatia numarul 1 e adevarata, da-le incolo de clasamente. Avem masini care iti fac si lustru la pantofi versus masini care stiu doar sa mearga. Unii cumparatori insa chiar au nevoie de lustru la pantofi, altora le ajung 4 roti, un motor si volanul aferent. Clasamentul ar trebui sa ii impace pe toti, dar evident ca nu e posibil.

Dar ca sa ramanem la valoare... daca se compara valoarea vanzarilor in cursul anului, adica numar de unitati*pret, nu se mai compara mere cu pere. Vorbind strict la principiu, cea mai buna masina de teren poate fi unicat, si e nesemnificativa din punctul de vedere al publicului sau al vanzatorilor de masini. E ca un obiect de muzeu pe care il admiri dar nu se pune problema sa il incerci sau cumperi.

Nota: Cred ca masinile de care zici lipsesc pentru ca nu au facut nici macar facelift la modelele lor in intervalul "analizat". Cele prezente fie au avut model nou, fie facelift.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Dupa cum se vede in lista juratilor, http://www.suvulanului.ro/ro/detaliu/1/1/membri-juriu.html, pe langa Max, sunt destul de multe persoane, administratori ai altor forumuri, care au mai mult sau mai putin, experienta in domeniu autot 4x4 si/sau SUV-uri. Ma indoiesc ca lista SUV-urilor s-a limitat doar la cele 6 marci (lipsa prezentei marcilor Nissan, Mercedes, Audi poate), dupa calculele mele referitor la punctajul obtinut de exemplu pentru Duster ma astept sa fi fost cel putin 20 de masini jurizate, dintre care 6 au avut punctaj mai mare. Ar fi fost mult mai logic si mai tehnic ca votul sa fie facut dupa anumite criterii, care nu cred ca are rost sa le stabilim noi, stiu eu, valoare pe piata, dotari, are sau nu aparat de lustruit pantofi. Cred ca astfel ar fi fost un top mai obiectiv, dar posibil fiind unul subiectiv, e de inteles de ce Duster-ul a luat locul 1. Chiar si asa, eu zic ca e un top destul de concludent in acest domeniu.

Felicitari Duster-ului si celorlalte marci!

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

mai spun si eu cate ceva....as vrea sa vad cum trece un X5-6 si un Range....pe unde trece Dusterul......si mai ales ce costuri implica ptr masini...acea trecere

Nu are legatura.

Este titlul de SUV-ul Anului nu Off-roaderul Anului

• Like 1
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Din aceeasi comisie am facut si eu parte iar Dusterul a cistigat nu numai SUV-ul anului ci si masina anului 2014.Este pentru prima data in istoria acestui concurs cind un model cistiga cele 2 categorii.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Sorine..SUV-urile astea mirobolante se testeaza si on si off road....asta din cate stiu eu

ca la capitolul de on road...X-urile Q-urile si Range-urile...si ce ar mai fi ele pe acolo clar bat Prafuitul...dar la capitol de cost/km...intretinere....devalorizare......si capacitati offroad....slabe sanse sa-l bata ...la costuri reale

ieri au fost niste baieti cu un Range ...un Hilux...un Duster...ultimele modele,......si chiar si ei...ca ziaristi in ind auto au fost lasati masca de ce a facut Prafuitul in teren

ps...valoare Prafuitului era sensibil egala cu valoarea rotilor de Range sparge tu una de aia in teren...si sa vezi distractie dupa aceea :grin:

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Si poate si prin raportul calitate/pret.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

@Yonutz; Giorgel.

Corect !

Un astfel de clasament fara criterii, la inceput de an, l-as numi promovare.

Cum sa explici notele de 0 sau 10 (cea mai mare discrepanta) date aceluiasi concurent?

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

hmmm... cind cistiga nu e bine, cind nu cistiga nu e bine... sa dea dracu daca pot sa inteleg pe unii. totul le pute, indiferent de cum ai da-o. nu sint niciodata multumiti de nimic. de fapt, asta se reflecta si in cotidian. in fine.

fiind vorba de masini, evident ca vor fi toti subiectivi. dar daca in subiectivismul lor, cei mai multi au ales sa declare dusterul SUV-ul anului, mie imi pare bine si ma bucur pentru dacia.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

@Yonutz; Giorgel.

Corect !

Un astfel de clasament fara criterii, la inceput de an, l-as numi promovare.

Cum sa explici notele de 0 sau 10 (cea mai mare discrepanta) date aceluiasi concurent?

Promovare ar fi fost daca noi cei care am votat am fi fost platiti ca sa o facem.

Repet, punctele au fost date in mod subiectiv in lipsa unor teste cu fiecare masina.

Si daca era respectivele teste puteau exista voturi subiective.

Eu de exmplu desi sunt fan Toyota, nu m-am ghidat dupa asta. Am dat punctaj mare Dusterului pentru ca consider masina ca ceva interesant, raport calitate/pret bun, imagine buna si in strainatate. Patriotismul nu m-a interesat deoarece profiturile din vanzarea masinilor merg la francezi.

Link spre comentariu

@ Max

Nu am dorit sa fac vreun proces de intentie, cuiva.

Daca s-ar fi votat pt "suv-ul cel mai bine vandut in 2013",sau "suv-ul care imi place mie" etc. n-as fi avut nici-o obiectie, mai ales ca si mie imi place tinuta lui. Asa cum s-a intitulat concursul si cum s-a ajuns la rezultat suna, totusi, a reclama.

Orice vot, sau concurs trebuie sa departajeze, iar asta nu se poate face fara a stabili mai intai criterii unice de departajare. Fara criterii nu poti compara, deci nu pot exista nici concursuri nici clasamente.

Chiar cei care au votat au judecat dupa criterii proprii, foarte diferite intre ele.

Parerea mea.

Editat de ctinu
Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

si cand ma gandesc ca strabunicii mei au luptat si si-au dat viata pentru neamul asta de la 1877 pana in prezent...

pai si daca avea doar 4 roti si un volan eu tot o votam masina anului in detrimentul oricarei vestice...desi si Dusterul e de influenta dar macar se fabrica la noi la pret calitate destul de bun,sa fim obiectivi nu prea mai e nici o masina in segmentul aferent la pretul si dotarile respective,faptul ca repet e fabricat la noi inseamna locuri de munca si taxe la stat la noi plus dezvoltarea industriei pe orizontala,a furnizorilor autohtoni a integrarii locale a fabricatiei si aprovizionarii...deci totul se traduce la bunastarea angajatului si la faptul ca acel angajat castiga si injecteaza aceei bani in economie si care la randul lui se bucura de un produs ...

poate sa si crape dupa 100 de mii dar tot Duster mi-as lua din patriotism macar si tot pe el l-as vota,

acum o sa imi sariti in cap ca daca e asa de ce nu am si ca dece nu imi cumpar duster...etc

va raspund sa nu va mai obositi sa va luati aiurea de mine si sa ingrosam posturile inutil, nu imi permite bugetul asa ca ma descurc si eu cum pot, dar daca va fi sa pot pune 15000 sa imi iau o masina atunci duster as lua ca merita pentru ce face si ce stie sa faca.

• Like 2
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare