KAROLOKW Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj din ce stiu si la jeep ajunge uleiul pana in simeringul din punte dar si eu poate ma insel :) la cum vad din poza pare sa fie totusi din pivotul inferior ca de la teava puntii pana in grup nu vad nimic eventual poza mai de aproape si mai clara ar fi de ajutor. oricum ca exemplu in spate la puntea spate uleiul merge pana aproape de capatul puntii pentru ca rulmentul de planetara e uns cu ulei din grup iar dupa rulment sunt simeringurile aferente deci e ulei pe trompe :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Uleiul trebuie sa ramana doar in diferentiel fara sa ajunga pe lungul planetarelor. Mai sunt niste semeringuricare vin linga rulmentii de la diferential,punte in total are 6 semeringuri,2 la pinion,2 carcasa diff,2 la planetare. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Uleiul trebuie sa ramana doar in diferentiel fara sa ajunga pe lungul planetarelor. Mai sunt niste semeringuricare vin linga rulmentii de la diferential,punte in total are 6 semeringuri,2 la pinion,2 carcasa diff,2 la planetare. Aha, deci nu e cum credeam eu... aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj :ha: :ha: :ha: Inca nu s-a rezolvat ? sau mai rau : nu s-a diagnosticat ??? Eu cred ca va place mai mult sa discutati despre reparatii nu sa faceti reparatii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 (editat) Re: unghi de cadere grand cherokee wj Ala e Daewoo, cu suspensie McPherson, aici e o punte rigida, unde amortizorul nu are nici un rol in localizarea rotii. :ha: Excelent :D Ca sa fiu avocatul diavolului, doar un raportor digital sau analogic poate sa te ajute cand reglezi unghiu de cadere sau unghiul pinionului in regim DIY. Si daca reglezi unghiul de cadere rotind C-urile, atunci doar varianta DIY e la indemana. Presate + sudate in punct. Se practica sudura de jur-imprejur, cu mare succes :) Se poate repara, trebuie prima data inteleasa problema :) Desi e Ford 9 in link, am vazut si alte punti cu grupul mutat dintr-o parte in alta, latite, ingustate etc. http://www.garagejournal.com/forum/showthread.php?t=46025 Inainte sa cumperi puntea, verifica sa fie de pe aceeasi motorizare, ca sa nu ai surpriza ce au avut-o alti colegi, au luat punte cu rapoarte gresite. Cum sa te apuci sa cumperi punte goala? Daca cineva nu-i in stare sa isi dea seama de ce problema are puntea asta, atunci nici nu ma gandesc ca o sa poata muta piesele dintr-o carcasa in alta... WJ are D30 fata mai lat decat de pe XJ/TJ/ZJ/YJ, cu alt diametru al cercului prezoanelor, este LP, unele mai au LSD-uri in ele. Pivotii inferiori sunt diferiti fata de XJ/TJ/YJ/ZJ, fuzetele sunt diferite, directia e diferita, franele sunt diferite. Nu exista WJ cu D44 fata. Reprezentantele Jeep sa fie capabile sa repare asa ceva? Aia sunt in plop si plopul in aer. Multe postari din topicul asta ar trebui sa ajunga la rubrica "perlele hegspertzilor". Like ! Editat Februarie 21, 2014 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nstionut Postat Februarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj inca nu s-a rezolvat...nu am avut timp...o sa va tin la curent...cred ca numai saptamana viitoare o sa ma ocup de el... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARTHUNTER Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Fara suparare,dar cateva poze ar fi ok sa ne dam seama Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 (editat) Re: unghi de cadere grand cherokee wj :ha: :ha: :ha: Inca nu s-a rezolvat ? sau mai rau : nu s-a diagnosticat ??? Eu cred ca va place mai mult sa discutati despre reparatii nu sa faceti reparatii Aici este un forum, nu un atelier de reparatii. Omul daca vroia sa o repare, o repara. Aici doar se discuta cam cum ar fi. La cat off-topic este aici si cate discutii neproductive sunt aici, parca vad ca incet, incet, topicul se indreapta catre discutii diverse. Editat Februarie 22, 2014 de atar "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Aici este un forum, nu un atelier de reparatii. Omul daca vroia sa o repare, o repara. Aici doar se discuta cam cum ar fi. La cat off-topic este aici si cate discutii neproductive sunt aici, parca vad ca incet, incet, topicul se indreapta catre discutii diverse. Corect ! Pe mine ce ma deranjeaza este ca : toata lumea vrea sa ajute si da cu parerea ...O.K. Toata lumea cere detalii si poze ca sa-si faca o parere despre ,,fenomen" ...O.K. dar ,,pacientul " nu reactioneaza si asta nu-i O.K. ba ca-i frig ,ba ca-i la servici ba ca...si in tot acest timp ,in acest caz ,isi mai distruge o anvelopa ... si nici asta nu-i O.K. pentru el,dar aici e treaba lui :grin: Hai sa ma bag si eu in seama si sa incerc sa ajut cum pot .Eu daca s-ar prezenta un client la mine as proceda astfel : 1-ma intereseaza problema cu caderea la acea roata de cand este si cum a aparut Nu cumva provine in urma unui accident/incident ? 2-verificare la pivoti si jocuri -pe platforme culisante (la un ITP) pentru ca acolo roata este miscata cu alte forte mult mai mari decat cu mana As dori sa primesc raspuns la cele doua puncte pentru a putea lua o hotarare . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Ultima poza a postarilor de la 47/48 sau p-acolo indica clar puntea fracturata . Reparatia e mai ieftina , dar cu ceva emotii la pachet , nu e pentru oamenii plictisiti de viata . Merita incercat ( eu as incerca , chiar si cu riscul rezultatului incert de a munci la demontarea ulterioara ) . Inlocuirea e oarecum sigura , dar mai scumpa si cu ceva fosgaiala logistica . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Ultima poza a postarilor de la 47/48 sau p-acolo indica clar puntea fracturata . Reparatia e mai ieftina , dar cu ceva emotii la pachet , nu e pentru oamenii plictisiti de viata . Merita incercat ( eu as incerca , chiar si cu riscul rezultatului incert de a munci la demontarea ulterioara ) . Inlocuirea e oarecum sigura , dar mai scumpa si cu ceva fosgaiala logistica . In poza aia (si in celelalte) eu nu vad nimic ,,clar" . In privinta reparatiei puntii ...(faci misto si nu m-am prins ? ) :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Poate sunt eu mai ermetic in exprimare , dar nu faceam nici o caterinca , cel putin nu in postarea mea anterioara . In ultima poza se vede puntea fracturata , se observa la zona trompa/diff si cel mai concludent urmele de miscare in gaura carcasei diff . Daca am observat eu corect e chiar nasoala situatia , puntea sta intreaga doar pentru ca roata de pe partea nefracturata a preluat conducerea . Caz in care puntea e o catastrofa in asteptare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 (editat) Re: unghi de cadere grand cherokee wj Poate sunt eu mai ermetic in exprimare , dar nu faceam nici o caterinca , cel putin nu in postarea mea anterioara . In ultima poza se vede puntea fracturata , se observa la zona trompa/diff si cel mai concludent urmele de miscare in gaura carcasei diff . Daca am observat eu corect e chiar nasoala situatia , puntea sta intreaga doar pentru ca roata de pe partea nefracturata a preluat conducerea . Caz in care puntea e o catastrofa in asteptare . Am marit poza dar tot nu vad nimic .Daca ai dreptate se poate afla dupa vizita la platformele culisante de la o statie ITP.Acolo trebuie sa se miste mult cand rotile se apropie fortat . Si inca ceva ,daca ai dreptate ,nici diferentialul nu mai are multa viata (sau deloc). Se mai poate verifica si punand un cric sub dif. si la ridicare ar trebu sa se miste trompa in diff ... daca nu a fost sudat in prealabil (prost) Eu n-am intalnit acest fenomen niciodata asa ca inclin sa cred ca problema este la c-uri sau la fuzeta ....dar mai stii .. orice-i posibil Si la WG-ul meu am aceeasi problema la o roata dar masina am cumparat-o accidentata si a avut motive .problema mea este ca am inlocuit puntea si problema a ramas la fel .Era clar : si masina donatoare a fost lovita in aceeasi parte ,lucru care l-am aflat mai tarziu dupa ce am vazut masina de pe care a fost luata puntea .Am primit o foarte mare reducere de la vanzatorul puntii pe motiv ca era stramba ,am fost multumit ca am castigat doua planetare si un diferential cu LSD la pret de ,,tigari" Masina de pe care a fost luata puntea n-a mai circulat de aceea dif-ul a scapat .La a mea fostul proprietar a circulat cu puntea stramba ceea ce a dus la distrugerea diferentialului .Clar si pentru mine ca trebuie sa inlocuiesc carcasa cu tot cu fuzete sa fie sigura treaba . Asa ca cunosc problema vreau-nu vreau:ang2 Editat Februarie 22, 2014 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 (editat) Re: unghi de cadere grand cherokee wj Nu strica deja bunatate de punti deja stricate , daca tot le ai strambe gata . Taie-le si fa-le Atomic Axle , ca abia dupe ce le mai pui in plus ( fata de original ) inca o cruce cardanica abia atunici va merge si roata rotund cu vitezele unghiulare compensate ... nu in suturi ca acum , cu o singura cruce ... Fa treaba buna ( scuze pentru ce urmeaza , e o expresie consacrata , provenita din copilaria mea de invatacel care repara marunte ) , ... aaa ... ' ai cu ce ...fa treaba buna sa n-aiba clientu' ce kkt manca' ... Editat Februarie 22, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Nu ma bag la modificari nebune la masina asta ,ramane pe puntile ei dar sa fie drepte.Mie-mi place cum merge . Despre astea discutam in alta parte ,ca avem unde ...:grin: imediat ne ia:old @Atar de urechi ca suntem off topic Sa speram ca dupa ce va citi, colegul nostru, ne va ajuta sa-l ajutam. Eu cred ca din discutiile astea a primit deja raspunsul la problema lui :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Ne ,,stresam" degeaba . Macar daca s-ar inchide topicul sa nu mai tot asteptam raspuns cu rezolvarea sau nerezolvarea problemei . Pe unii ne chiar intereseaza astea nu doar ca sa ne crestem numarul de posturi . :ang3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj Ne stresam ala nu are ce cauta aici."Noi" ,cititorii nu trebuie sa ne stresam..... Probabil ca posesorul se streseaza...sau nici el.Am ajuns sa-i facem rusinici ca nu ne spune cum a rezolvat si daca...... Poate nu mai vrea sa ne spuna , poate nu are timp,poate nu a iesit reparatia....dar asta este treaba lui.Poate ar trebui sa-l lasam pe om in pace si daca vrea, cind rezolva problema si daca o rezolva ne spune cum au decurs lucrurile. Nu-i corect sa cerem oricare dintre noi inchiderea topicului sau sa-l judecam in necunostinta de cauza doar din 5 posturi si un topic....poate ca masina aia este cea de-a 6 rabla din curte si se ocupa de ea cind vrea sa se duca la vinatore...la vara....ce vrei sa-i faci, sa-l banezi pentru ca nu-si repara masina sau nu vrea s-o intretina ? Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nstionut Postat Februarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2014 (editat) cand va fi gata va voi spune ce am facut si cum am facut....pana atunci va rog rabdare...si razvane ai dreptate chiar e a 6-a si inca ceva...va fi ultimul subiect care-l voi deschide pe forum Editat Februarie 27, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj si inca ceva...va fi ultimul subiect care-l voi deschide pe forum Asa, si? M-am uitat la cele deschise de tine. Cateva pentru vanzare diverse. Restul cu problemele de la Jeep. Ai pus intrebari, ti s-a raspuns pertinent, cu solutii si toate cele. Ti se pare ca pierde cineva ceva? Eu ma duc sa pun doliu la matura:ha::ha::ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 (editat) Re: unghi de cadere grand cherokee wj Cum drepatea-i una singura si m-am bagat deja in seama :grin: Si Giorgel este integrat in adevarul absolut aici :grin: Singurul care pierde ceva prin enuntul de mai sus esti tu. Daca si tu clasifici oamenii dupa nerabdare sau idei atunci nu ai invatat nimic din topicul asta.Si de la Cos,Alin Jeep si altii mai gasesti cite ceva de bagat la memoria pe termen lung cu siguranta. Discutiile destepte pun neuronii la munca, astia,neuronii saracii trebuie exersati....:ha::ha: Hai spor la munca nu te mai supara degeaba. Editat Februarie 27, 2014 de RZV Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Re: unghi de cadere grand cherokee wj si inca ceva...va fi ultimul subiect care-l voi deschide pe forum Este doar alegerea ta .Eu consider ca noi am facut tot posibilul sa te ajutam ,cum am putut si cum am stiut. ...cat despre : ,,ultimul subiect pe acest forum" raspunsul meu este : NICI NU O SA-TI SIMTIM LIPSA Oricum eu iti doresc succes si daca te vei razgandi vei fi binevenit inapoi in :cl ALIN :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate