worldscape Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 (editat) La solicitarea uni client am inceput sa ma interesez despre ele, in special despre modelul Airshock 2.5"... si pe tot google-ul am gasit urmatoarele: 1. fabricate in Tailanda... inca din 1976 ( pai dupa cum ne povesteste fabricantul ar trebui sa fie cele mai cunoscute amortizoare din lume... ) 3. preturile la cca 70% - 50% fata de produse de marca cu fabricanti foarte seriosi gen ORI STRUTS, FOX Racing, KINGS... 2. specificatii mai deloc ( in afara de dimensiuni ) ... nu am gasit specificatii privind sarcinile suportate, parametrii de functionare pe tipuri de incarcare, reglaje presiune, schita sectiune constructiva...etc. 3. Review-uri pe internet doar cateva filmulete puse de cei de la Profender din care nu reiese daca sunt bune de ceva sau nu, doar ca flexeaza masina :ha: 4. GARANTIE: - la acest capitol fabricantul scrie doar un rand: "All Profender products carry a 1-year warranty against faulty workmanship." adica: "Toate produsele Profender au garanție de 1 an de manopera defectuoasă." ... suna foarte NEPROFESIONAL pt un fabricant. - mai interesant ca la importatorul din Romania la capitolul Garantie apare un text foarte haios care nu are nici o legatura nici cu legislatia privind Garantiile nici cu Protectia Consumatorului: "Toate produsele beneficiaza de garantia data de producator - Profender. In cazul unui produs defectat in perioada de garantie trebuie sa trimiteti : produsul deteriorat copie talon masina pe care a fost montat produsul copie factura achizitie factura montat service autorizat R.A.R. pentru modelul auto al dumneavoastra deviz constatator defectiune service autorizat R.A.R. pentru modelul auto al dumneavoastra Produsul defectat se poate returna daca prezinta vicii ascunse de fabricatie si va fi insotit de o cerere scrisa in acest sens. Returnarea produsului se va face exclusiv pe cheltuiala cumparatorului. Produsul va fi inlocuit cu alt produs conform sau se va platii contravaloarea lui in termen de 30 zile de la primirea cererii insotita de actele de mai sus, dar nu mai tarziu de 24 ore de la primirea comenzii de catre Cumparator. Conditii in care nu se acorda garantie : produsul care prezinta semne vizibile de montare, manipulare necorespunzatoare : zgarieturi, loviri, modificari, etc. produsul care nu este insotit de cererea scisa si actele mentionate mai sus nu prezinta ambalajul original in care a fost livrat nu sunt prezente pe ambalaj codul produsului produsul si ambalajul acestuia prezinta semne vizibile de deteriorare in timpul livrarii produsul a fost suspus unei promotii produsul este vandut de catre un partener al SC Auto Soft Trade SRL" ... din cate cunosc nici o masina de pe piata nu este prevazuta din fabricatie cu AirShock-uri, nu sunt produse acceptate/omolaogate RAR - deci nici un service autorizat RAR nu le la trece pe recomandarea de deviz, cine mai pastreaza cutiile de carton in caresunt cumparate amortizoarele?, nu am garantie daca le cumpar la o promotie de la Importatorul X ?, nu am garantie daca le cumpar de la un partener al importatorului ? ... Lasand la o parte faptul ca Garantia e dupa cum bate vantul, cine a montat si a folosit asa ceva si ce ne poate spune ? de asemenea: - instructiuni de montaj si de incarcare ? - exista SET-ul de reparatie pt ele ? ( semeringuri si valve ), respectiv intervalele de service ( de obicei sunt in mii de mile/km ) un extras de exemplu la Fox Racing pt servisare pt amortizoare folosite in regim de OffRoad: http://www.ridefox.com/service.php?m=offroad&ref=topnavservice Editat Februarie 28, 2014 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
schneider Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? Dar despre coilovere? Ai informatii? Eu vreau sa-mi comand un set pentru un proiect care-l am in lucru. M-ar interesa pareri obiective , in special de la cei ce le folosesc. Mi-e greu sa cred ca ar fi totusi niste"panarame" . Au totusi un pret!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? Salutam! interesanta discutie!. De ceva timp am achizitionat si eu un set pe care le folosesc pe o masina tubulara (1350-1500kg), contrariat de mai multe pareri in majoritate contra , am cautat cit mai multe informatii si subliniez , am incercat sa fac o selectie lund in calcul numai parerile celor care le folosesc. Asadar citeva idei desprinse din lecturari pe diverse forumuri (pirat4x4,difflock,etc): -raport pret calitate bun -servisare cu probleme ingeneral din lipsa informatiilor si in europa destul de greu de gasit sau adus piese de schimb -in competitii gen trial sau rc sunt cele mai folosite (aproape 90%din masini folosesc asa ceva) -pentru genul nostru de offroad nu sunt cele mai potrivite datorita incalziri lor (ca orisice amortizor principiul de functionare este transformarea lucrului mecanic in caldura) -exista si chituri pentru ralyraid sau modele anume pentru competitii mai apropiate de ce facem noi. Unguri de exemplu folosesc destul de fregvent acasta suspensie pe care o combina cu inca un telescop daca este cazul. Pe de alta parte exista oarecare retinere in a le folosi datorita lipsei de informatie asupra setarilor si mentenantei , dar ginditiva ca la motocicletele de enduro solutia este cvasi acceptata de 30 ani . Sunt curios sa mai vad si alte pareri . Nu sunt fan neapart a solutiei de aceea nu doresc sa port o discutie in polemica . Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 (editat) Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? Chestia cu garantia la niste produse de tunning cu care stim clar cam ce se face E CAM DISCUTABILA. Hai sa spunem lucrurilor pe nume si sa punem punctul pe i. De cele mai multe ori in astfel de cazuri garantia se da pe prietenie si pe respectul reciproc al membrilor din comunitate. Cati dintre voi am stricat parte din suspensie sau alt accesoriu specific si nu am facut facut solicitare de garantie? Cati dintre voi am stricat parte din suspensie sau alt accesoriu specific, am facut facut solicitare de garantie si am primit "doar motive" sau tergiversari? E hilar sa plecam in aceasta vanatoare de vrajitoare ...nu e drept! Fiti atenti aici: Stiati ca unii vanzatori "iau inapoi pe garantie" unele accesorii de offroad doar sa-si pastreze un nume curat, o buna relatie ulterioara cu clientii platind din buzunar "paguba"? Sa nu-mi spui Laure ca nu e asa :ha:... Pana la urma este alegerea fiecaruia ...de a-si conduce afacerea cum doreste. Cumpararea acestor chestii care nu par tocmai pachete de tigari se face de obicei pe feedbackul utilizatorilor ptr ca la nici un produs nu exista sa ceri pareri la vanzator ptr ca el ti-ar spune ca aia e cea mai potrivita solutie. Din punctul meu de vedere ca si client ...cine imi vinde chestia x, indiferent ca este producator, importator, distribuitor sau dealer ...EL este raspunzator cam in toate cazurile...Mai departe scrie in carte ...si e vorba aia ...ai carte ai parte, ai acte ai dreptate, nu ai ia de te uita ... :grin: Editat Martie 1, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
schneider Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 (editat) Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? aDy1 spui ca folosesti suspensii de genul asta. Ce anume mai exact? Airshock sau coilover? Nu am inteles. Esti multumit de ele? Ionutz,ai dreptate in privinta garantiei. Eu nu cred ca va schimba cineva acele telescoape. Stim bine ca este aproape imposibil sa le schimbam ,in garantie, chiar si la masinile noastre de strada. Adi, ne-am cunoscut la Orastie anul trecut.As vrea sa vorbesc cu tine. Imi poti trimite un mesaj in PM cu numarul tau de telefon? Sau,daca vrei,suna-ma cand ai timp. 0788 223333 Sorin Schneider. Editat Martie 1, 2014 de schneider Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 (editat) Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? Salutam ! , Sorin ! , nu am dat prea multe detalii despre ca folosesc eu pentru a nu crede ca sunt partinitor . Dar pentru ca ai intrebat iti spun ca am Race Runer Airshock de 2,5'' cu 16'' luate de la Radu (alba) de pe masina construita initial sora geamana cu a lui Fico si a lui Boros Anul trecut Romi de la Hunedoara a vazut masina mea si pentru ca avem aceleasi suspensii a facut comparatia , concluzia lui ca la mine lucra mai altfel ,( inspre bine) probabil din cauza set-uplui (ale mele aveau 8bari si ale lui nu sunt sigur dar cred ca mult mai mult) Cred ca Romi daca citeste ne poate lamuri . Radu mi-a spus ca masina are un caracter ciudat , dar culmea cind telescoapele sunt reci . Si inca o chestie masina lui Radu avea 2,3 To si mergea pe aproape 30 bari. De la aceasta discutie intre mine si Radu am inceput sa caut si am tot cautat am discutat si sa iti spun sincer ma feresc acum sa spun ca sunt multumit sau nemultumit deoarece am mers prea putin cu masina . Ce pot sa iti spun ca asa cum este configurata suspensia spate pe masina lucra intr-un mare fel si ca masura de precautie am pastrat si optiunea montarii unor telescoape foarte lungi. Sigur ca imi aduc aminte de Orastie , Oamenii faini ii tin minte intodeauna :wink:. Nr meu de tel . 0745107124. L.E. Imi cer scuze , cred ca am discutat un pic pe linga subiect in sensul ca am crezut ca se discuta despre Airshocks-uri in general , cind defapt discutia era despre PROFENDER AIRSHOCK :op sper totusi sa nu fie considerat :off Editat Martie 1, 2014 de a DY 1 Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 3, 2014 Autor Partajează Postat Martie 3, 2014 (editat) Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? @ aDY 1: multam de informatii, despre Race Runner, Fox si Ori Struts...stiu cum functioneaza si unde se gasesc si kituri de service... privitor la Airshock-urile de la Profender insa sunt interesat deoarece discutia este legata de ele fiind pretul oarecum scazut... dar degeaba daca nu am acces si la kit-urile de service :( @Yonutz: corect in ce spui, ca garantia poate fi discutabila la un moment dat si nu e chiar normal ce scrie la ei pe site despre garantie !!! ... dar pentru un produs care nu este chiar banal, aici vorbind de airshock-uri, chiar conteaza mult daca am un suport tehnic sau nu , nefiind un simplu amortizor de 60-70 Euro. cand ai un proiect pentru o masina de Open care se doareste performanta, eu vin cu recomandarea mea in ceea ce provesc o serie de componente, clientul cu opinia lui .. si trebuie sa cadem de comun acord ce vom folosi in final, sa fie si bun raportul costuri / performanta ...ce-i drept ca se economisesc vreo 500 Euro daca se folosesc airshock-uri din astea, dar oare economisim...sau mai mult ne complicam .. si in final sa ne trezim ca trebuie schimbate si pus ceva serios si mai adaugam inca 1500 - 2000 Euro ?!? echestia aia ca din kk nu faci intotdeuna bici :grin: Editat Martie 3, 2014 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? ati mai afla ceva de aceste suspensii?vreau sa imi cumpar si eu 2 coil overe si mai astept pareri mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 (editat) Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? Dupa spusele unor preteni de ai mei care merg pe profender de ceva vreme zic ca sunt destu de bune, adică na , preț calitate Probleme sunt oricum dar toate au probleme cand vin pt prima oară si trebuie setate ca e marca cunoscuta ca nu e De Ex : coilover profender sunt prea moi , trebuie setate dar in combinatie cu bypass sunt si merg excelent , am vazut Masina :-d Air schokurile sunt iara si ele moi , dar se seteaza si ele destul de usor Baiu la ele ca se încălzeasc mai repede ca o marca cunoscuta Bypass sau triple by pass sunt excelente de la profender, revenim la preț/calitate In Us profenderele stau mai cam ca foxurile la preț Revenind la air schockurile mele din discuția cu ADI , dupa ce le-am setat si le-am băgat ulei de calitate ( race runner) sunt excelente. Merg pe mult mai putina presiune in ele si se comporta perfect as putea spune. Editat Aprilie 18, 2014 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Glontzu Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? Buna ziua! Poate ma puteti ajuta cu un link din UE? Nu vreau sa am contact cu vamesii si alte complicatii de genul. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sami 1300 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Re: Suspensii PROFENDER ... e ceva de capul lor sau sunt teapa ? salut,adresa Spania si omul cu care am vb eu DIEGO LÓPEZ PRODUCT MANAGER TEL 638427622 - 918491804 http://www.profenderespana.com http://www.facebook.com/profendershocksespana PROFENDER BLANCO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate