omoroka Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 (editat) Mare atentie in trafic zilele acestea cei care aveti pe masini instalatii xenon neomologate. Saptamana trecuta, un coleg de la munca a fost interceptat de politie in trafic si rugat sa traga pe dreapta 100m mai in fata unde un alt echipaj astepta. Acolo i s-a luat talonul si i s-a dat o amenda de aprox 500 lei, cu plata pe jumatate in 48 de ore. Motivul a fost instalatia de xenon neomologata montata pe masina lui. Pentru a-si recupera talonul a trebuit sa mai plateasca vreo 30 lei la un service pentru a i se demonta instalatia + aprox 100 lei la RAR pentru a i se inspecta masina si a i se returna talonul. Am crezut initial ca a fost un caz izolat insa la cateva zile dupa acest incident, o alta colega tot de la mine de la munca s-a plans de acelasi lucru. A fost oprita de politie, i s-a inspecta vizual masina, a fost intrebata mai mult de complezenta daca xenoanele masinii sunt de fabrica si i s-au returnat actele. De data aceasta masina avea xenoane de fabrica. Sunt convins ca pe langa Xenoane oamenii legii ar mai putea avea in vedere si proiectoarele montate pe masinile noastre, care sunt, mai mult sau mai putin... inclin sa cred ca mai putin... omologate :grin: Ce mi se pare extrem de dubios este faptul ca organul de politie decide daca instalatia respectiva face sau nu obiectul sanctionarii, el nefiind insotit de RAR. Mare atentie deci, ca oamenilor legii li s-a pus pata pe luminile masinilor. :grin: Editat Martie 1, 2014 de Astral Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane Mare atentie in trafic zilele acestea cei care aveti pe masini instalatii xenon neomologate. Mare atentie deci, ca oamenilor legii li s-a pus pata pe luminile masinilor. :grin: Foarte bine....pe ei,pe ei...pe mama lor !!! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane ... Ce mi se pare extrem de dubios este faptul ca organul de politie decide daca instalatia respectiva face sau nu obiectul sanctionarii, el nefiind insotit de RAR.... dacă te trimit la RAR pentru inspecție și ridicarea talonului, nu este nimic dubios pate daor xenoanele... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane eu sper sa inceapa o verificare si penalizare a celor care folosesc in trafic proiectoarele de ceata tot timpul sunt foate deranjante farurile neomologate nici nu mai vorbesc forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 (editat) Re: Razie anti xenoane Mare atentie in trafic zilele acestea cei care aveti pe masini instalatii xenon neomologate. .................. Mare atentie deci, ca oamenilor legii li s-a pus pata pe luminile masinilor. :grin: Eu nu pot decit sa ma bucur de aceasta initiativa. O asteptam de mult. Pentru mine farurile aiurea luate in ochi noaptea reprezinta un motiv de frustrare in trafic si o problema de circulatie in siguranta noaptea. Multi au ajuns sa aiba pe faza scurta lumini mai puternice decit ce aveau intial pe faza lunga si daca le dai flash iti baga in ochi o "faza superlunga lunga" si mai puternica. Nu cred ca luminile de strada ale masinii ar trebui sa fie un element de tunning. Vrei auxiliare? De acord, dar acoperite cind circuli pe drumul public. Din aceeasi categorie as mai mentiona circulatia cu lumini de ceata cind nu e nicio ceata sau extrem de putina. Sunt foarte deranjante cand le iei in ochi. Editat Martie 1, 2014 de Astral http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane In sfarsit nu o sa mai vad xenoane pe toate "vectrele" care te rup noaptea.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane Eu nu sunt chiar un fan al xenoanelor montate dupa ureche pe tot felul de cotețe. De obicei, când le întâlnești noaptea, iți rup ochii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane Excelenta initiativa! Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane +1 Si iata un topic pro-militie ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane +1 Si iata un topic pro-militie ... :ha: Cand isi fac treaba pentru care sunt platiti si o mai fac si bine, nu poti sa nu te minunezi:ha: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane Bah sa dea naiba ...eu le-as da de ales la astia cu tot felul de becuri si beculete si mortii mamii lor ... Amenda MAAARE (10.000 lei minim) platibila pe loc sau sechestrarea masinii, si bineinteles ... alternativa ... o ranga ...cu care sa-si sparga singuri farurile si toate luminile folosite abuziv care deranjeaza in trafic... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mesterX Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Razie anti xenoane Am zis sa tac...dar nu pot :grin: as opta numai pentru alternativa....cate conulete de pe retina mi-au ars astia :ha: mesterX este pe drumul cel bun :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 (editat) Re: Razie anti xenoane Cum sa taci, doar zilnic le luam la "dans" strabunicele, bunicele, mamele, nevestele, fetele si nepoatele ...adica aproape toata floarea feminina inrudita trecuta, prezenta si viitoare ...o expunem la radiatiile barii de piele a cardanului ... :ha: Daca s-ar putea da ranga intr-un mic leasing la o scurta sedinta de golf ...cu fasolea taranului ...si la deranjatii din trafic ... probabil ca dentistii ar duce-o ca nababii ...si uite asa, salvam si economia tari noastre scumpe! :ha: S-ar aseza astia mici la dentist cu gura tandari la usa ca babele la coada la iaurt dimineata ...:ha: Editat Martie 2, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane Da,da, mai nou au aparut xenoane de 75k care pe scurta devine mai puternica decat lunga!!! Te omoara daca ai asa unul in spate....nu mai zic sa dea omu' un "blitz" sa se laude ce are in faruri!!! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 2, 2014 Autor Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane +1 Si iata un topic pro-militie ... :ha: LOL Nici eu nu ma asteptam sa iasa asa :ha: Si pe mine ma enerveaza toti cei din trafic care si-au montat xenoane sau becuri chinezesti de lumineaza mai ceva ca faza lunga (pe astia din urma nu cred ca-i opreste nici dreaq sa-i controleze)... ca sa nu mai zic de aia cu luminile de ceata (nici pe astia nu-i opreste nimeni, inclusiv politia am vazut ca e uneori fan lumini de ceata :grin:). Totusi, multi dintre voi aveti proiectoare montate pe masini asa ca aveti grija. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 2, 2014 Autor Partajează Postat Martie 2, 2014 (editat) Re: Razie anti xenoane Da,da, mai nou au aparut xenoane de 75k care pe scurta devine mai puternica decat lunga!!! Te omoara daca ai asa unul in spate....nu mai zic sa dea omu' un "blitz" sa se laude ce are in faruri!!! Pentru rezolvarea acestor situatii recomand citirea uneia din postarile mele favorite de pe acest forum (postu lui Boieru): http://forum.club4x4.ro/showthread.php?46611-Oare-chiar-deranjeaza-farurile-de-ceata&p=506943&viewfull=1#post506943 Editat Martie 2, 2014 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane multă lume face confuzie între lumina de ceață și proiectoare :) de fapt, luminile de ceață trebuiesc amplasate cât mai lateral și cât mai jos - ideal la 30 cm de nivelul solului, iar lumina lor trebuie să descrie un arc de cerc în fața mașinii, pentru a realiza o iluminare pe sub pătura de ceață (care niciodată nu este la nivelul solului ci, de obicei, între30 și 50 de cm de la sol); iar dacă luminile de ceață au culoarea galbenă (clasică) atunci sunt mult mai folositoare problema este că mulți bizoni au descoperit șurubul de reglare sau le montează greșit în cazul în care mașina nu a fost echipată cu așa ceva... luminile de ceață montate din fabrică, corect, nu te orbesc niciodată... acuma, că sunt atâția proști pe șosele, care merg fără lumini sau cu lumini dereglate sau care folosesc aiurea lumina suplimentară de ceată din spate în oraș, asta e și vina poliției, așa că să facă bine să o rezolve :) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane Daca s-ar putea da ranga intr-un mic leasing la o scurta sedinta de golf ...cu fasolea taranului ...si la deranjatii din trafic ... probabil ca dentistii ar duce-o ca nababii ...si uite asa, salvam si economia tari noastre scumpe! :ha: S-ar aseza astia mici la dentist cu gura tandari la usa ca babele la coada la iaurt dimineata ...:ha: Eu sunt de acord!! :g :ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane Parerea mea ca cei care merg si cu proiectoarele de ceata cand este senin, le utilizeaza pentru a compensa probleme oftalmologice... daca nu neuro!!!! Sunt unii care si in c_r isi pun proiectoare sau lumini de ceata pe senin..."no coment"... nici politia nici militia nu-i poate disciplina, ca ....:hm SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane LOL Nici eu nu ma asteptam sa iasa asa :ha: Si pe mine ma enerveaza toti cei din trafic care si-au montat xenoane sau becuri chinezesti de lumineaza mai ceva ca faza lunga (pe astia din urma nu cred ca-i opreste nici dreaq sa-i controleze)... ca sa nu mai zic de aia cu luminile de ceata (nici pe astia nu-i opreste nimeni, inclusiv politia am vazut ca e uneori fan lumini de ceata :grin:). Totusi, multi dintre voi aveti proiectoare montate pe masini asa ca aveti grija. Proiectoarele "noastre" trebuiesc acoperite cu capace sau huse, si atunci esti in regula. Eu am capace pe ele. Chinezariile de xenoane le-am aruncat de cand am luat masina si am revenit la becurile originale halogene. Mi-a venit de multe ori sa merg "putin mai pe stanga" noaptea, venind de la offroad si intalnind cate un "barosan" care baga combustibil de maxim 50 Lei, dar si-a pus xenoane de la "baieti", ce muschii lui:grin:. Xenoanele neoriginale se vad de la o posta, si ziua si noaptea, nici nu-i trebuie politistului inginer RAR. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane Probabil ca daca ar fi existat niste drumuri semnalizate corespunzator, nu s-ar fi ajuns la astfel de modificari. Cand spun drumuri semnalizate corespunzator ma refer la: -marcajul soselelor, marcaj care in unele cazuri nu s-a mai facut de ani buni si a carui lipsa a cauzat si va cauza accidente . -balustradele de protectie in locurile periculoase, balustrade care lipsesc inclusiv de pe drumurile "europene" din Romania. Pe celelalte nici nu mai le pomenesc... -indicatoare rutiere reflectorizante si alte sisteme similare montate in locurile unde se presupune ca ar trebui sa semnalizeze un posibil pericol... -ETC Cat priveste legislatia privind aceste modificari, cei de la RAR aplica mentiunea de "Echipare retrofit cu surse de lumină cu descărcare în gaz" dupa omologare. Pasii... "Înlocuirea farurilor iniţiale cu altele cu surse de lumină cu descărcare în gaz (tip Xenon) este acceptată de RAR numai dacă vehiculul este echipat cu tot kit-ul necesar, aşa după cum producătorul acestuia a prevăzut în fabricaţia curentă pentru respectivul tip de vehicul: - faruri, - surse de lumină cu descărcare în gaz, - dispozitivul care declanşează arcul electric (ignitor) şi cel care stabilizează curentul electric (ballast), - sistemul automat de reglaj în funcţie de sarcină, - spălător pentru faruri, etc. Dacă aceste componente sunt cele originale, pe care producătorul le montează în fabricaţia curentă, acestea trebuie montate în ateliere autorizate ale reprezentanţei constructorului în România, fapt dovedit prin emiterea unei adrese în care se enumeră elementele montate şi se menţionează că acestea sunt originale ("de prim montaj"). În cazul în care componentele sunt destinate montajului ulterior fabricaţiei (retrofit), echiparea vehiculului trebuie realizată în cadrul atelierelor autorizate pentru modificări constructive. În acest caz se va solicita declaraţia de conformitate în care se vor enumera elementele montate, specificându-se după caz, numărul de omologare CE/ECE ONU ale acestor produse. " Pe de alta parte directivele europene privind securitatea circulatiei , specifica in cazul instalatiilor de acest gen, ca masina trebuie sa aiba far cu lupa si spalatoare de faruri, iar intensitatea luminoasa a becului sa nu fie mai mare de 2000 lm. Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 2, 2014 Autor Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane Probabil ca daca ar fi existat niste drumuri semnalizate corespunzator, nu s-ar fi ajuns la astfel de modificari. Foarte buna observatia ta :g ...si intradevar, politistii i-au explicat colegului meu ca instalatiile xenon se pot monta si ulterior insa masina trebuie sa aiba faruri cu lupa, reglabile si sa fie prevazuta cu spalator de faruri :wink: Eu mai cred (sau mai degraba sper) ca faceau si verificari telefonice cu cei de la RAR pentru a evita amenzile acordate abuziv sau din greseala celor trasi pe dreapta. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 2, 2014 Autor Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane Proiectoarele "noastre" trebuiesc acoperite cu capace sau huse, si atunci esti in regula. Eu am capace pe ele.QUOTE] E bine de stiut lucru asta pentru ca anu asta vreau sa-mi montez si eu proiectoarele la loc. Trebuie deci sa cumpar capace pentru ele... le-am si gasit pe e-bay deja :wink: Capacele alea am inteles ca sunt bune si pentru a le proteja de socurile din offroad. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane Dăm pariu că în maxim o lună le trece de controlat? E luna martie, când milițienii işi primesc banii de haine. În fiecare an fix pe vremea asta, au tot felul de "campanii de conștientizare" în rândul șoferilor. In restul anului, îi doare fix în cur. În loc să nu mai dea permise la toti tâmpiţii şi analfabeții, şi să prevină încălcarea legii, ei lasă să fie debandadă, ca să aibă de unde jefui cetățeanul. Ieri mi-am luat amendă că aveam 81 km/h într-o "localitate" cu 3 case, motivul fiind campania împotriva vitezei, în martie trecut am luat amendă in București pt centură, că aveau campanie cu centurile, şi tot aşa... Pana mea! Pesedeii ăștia au un stil... Să-i văd io când vor avea o campanie de rezolvare a problemelor sistemului... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catasebi Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Razie anti xenoane "Becele" xenon sunt DOAR de schimb pt cele arse! Nicidecum folosite fara lupe. Dar romanul nostru nu intelege pana nu da cu capu. Demult trebuia luate masuri pt dobitocii care folosesc si xenoanele si farurile de ceata. Dar cum zicea un coleg in pagina anterioara, sa le dea amenda la toti cei cu beculete si becuri si proiectoare. Cu asta nu sunt de acord. Eu am pe camion led-uri albe pe fata, rosii pe spate si portocalii pe laterale. Ma refer doar la pozitie. si am destule.... Poate o sa fac doua, trei poze intr-o seara. Mie de ce sa-mi dea amenda? Cu ce deranjez eu? Chiar din contra, l-am facut sa il vada mai bine noapte cei cu xenoanele sa nu dea in mine. Si daca nu le trece, am sus pe cabina si 4 bucati proiectoare cu bec de 100w pt cei cu xenoane neomologate... :grin: Sezi bland, ca-s din Maramu' ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate