vali rfo Postat Mai 7, 2014 Autor Partajează Postat Mai 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Salutare, nu am avut timp sa imi desfac ecu motor la mine, dar o voi face, si eu remapez masini . Cine v-a dori soft la L200 dupa ce mi-l fac pe al meu, v-a ,costa 200 euro la Pitesti . Avand in vedere ca L200 sau Pajero sport are un ecu atat de banal si simplu cu o turbina si o pompa de injectie rudimentara, similara cu cea de la VW ALH ( defapt pompa este zexel adica licenta bosch) . 250-300 euro costa un edc17 adica o masina dupa 2009 ,dar pretul de 400 euro pt resoftare la un calculator de motor atat de primitiv mi se pare EXAGERAT . Oricum pana la aceasta remapare ar fi indicat sa va ganditi in prealabil la un intercooler mai mare, si mai ales un ambreaj mai solid . Turbina este ok, chiar foarte bine proiectata, racire si pe apa si ulei,etc . chiar de lunga durata. In schimb ambreajul la L200 lasa de dorit, este cam mititel. O sa revin cu informatii, chiar am ramas uimit de pret. Este perfect ceea ce spui tu. Dar unde ai fost cand toata lumea se intreba cum si unde se poate modifica acest motor? Adevarul e ca 200E e un pret normal pentru un chiptuning, dar daca gasesti un singur furnizor pentru serviciul respectiv si iti cere 400, nu prea ai loc de negociere. In cazul tau, inteleg ca tu faci harta. Baietii care au modificat masina mea, inteleg ca o cumpara la randul lor. Daca reusesti sa o citesti si sa o deschizi, spune-mi te rog ce se intampla la 2500rpm. La masina mea, variabila se deschide complet la aceasta turatie. ( Asa facea si inainte si dupa refoftare ). Vad asta pe ceasul de turbo. Adica Daca accelerez blana a 4-a de la 1500rpm, incepe sa creasca presiunea pana la un bar (1800-1900rpm ), o tine asa pana la 2500, unde cade brusc pe 0.8 bar. Apoi incepe sa cresca iar odata cu turatia si ajunge iar la 1 bar la 4000 rpm. Daca ajustez reglajul mecanic ce limiteza deschiderea turbinei, atunci valoarea de 0.8 se poate modifica. Dar ramane crescuta/descrescuta pe tot intervalu 2500-4000. De unde deduc ca turbina nu e controlata decat in intervalul 1000-2500, apoi, pur si simplu se deschide la maxim. Am incercat sa modific controlul turbinei cu unul complet manual ( cu autoreglaj in functie de valoarea de boost obtinuta ). Si mergea cu 1bar de la 1900 pana la 4500. Constant. Intersant e ca tragea mai prost ( putin ). Se pare ca ii place cand turbina are relaxarea aia.... Poate ma ajuti sa lamuresc problema. Mersi 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Salut, nu cred ca este o problema....si la mine face la fel ( si ca si tine nu am inteles comportamentul...). Eu pe langa ce zici tu, mai am o intrebare legata de treptele 1 si 2. La mine daca "ii dau talpa" presiunea creste pana la 1.5 ...si nu scade pana cand nu ajung in treapta a 3, cand creste un pic pana la 1.2, si dupa scade pana la 1. La tine se intampla la fel ? Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Mai 7, 2014 Autor Partajează Postat Mai 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Da. Dar pana sa ii fac soft facea cam 1.2bar in treptele 1 si 2. Acum face 1.3-1.4. La fel face si cand schibi de la 4 la 5 foarte sus si repede, gen liniute, dar dupa cateva secunde isi revine. Se pare ca actuatorul vacumatic nu reuseste sa controleze suficient de repede deschiderea geometriei. Pentru a-l ajuta, eu am pus o valva cu arc si bila, reglabila, intre galerie ( unde am boost ) si furtunul cu vacuum de la actuator. Valva cu bila e reglata sa se deschida la 1 bar. Deci cand am peste 1 bar in galerie, presiunea trece in furtunul cu vacuum si il anuleaza si astfel se deschide variabila. Nici asa nu am eliminat de tot varfurile alea de boost, dar le-am mai domolit. Cand facusem controlul total manual, nu aveam mai mult de 1 bar niciodata. Dar se pare ca la turatii mai mari, 1 bar e prea mult si nu ii place. Asa ca am revenit la setupul original, dar am pastrat valva aia pentru a mai domoli tendintele de overboost. Oricum, mi se pare total dubios managementul turbinei la masina asta. Zici ca au facut o incropeala. O gramada de senzori care nu stiu ce masoara. De exemplu, senzorul de boost. Managementul nu tine deloc cont de el. Daca modifici mecanic controlul, poti sa faci maina sa mearga si cu 0.7 si cu 1.2. Nimic nu incearca sa o aduca la 0.8-1 cat ar fi normal. Doar daca sari calu si faci 1.4 pentru mai multa vreme, intra in avarie de overboost. Cred ca asta e singurul rol al senzorului de presiune. In fine, acum imi place cum trage, cum se misca. Nu mai imi bat capul sa inteleg cum functioneaza sau ce au gandit/executat ai de au facut masina. Desi mi-ar placea sa stiu... 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Suna cam ca la ZD30 (Patrol Y61 motorul de 3.0 Di). Valva aia cu bila (DAWES se cheama) de regula ii place sa aiba companie o valva cu reglaj fin (needle valve), care controleaza spool rate-ul (adica viteza de crestere a boost-ului). NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp poti sa imi spui si mie te rog de unde ai luat/cumparat valva aia ? Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Mai 7, 2014 Autor Partajează Postat Mai 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp De pe amazon din uk. Dar sincer nu prea inchidea bine si am mai migalit vreo 2 ore la ea sa inchida cum trebuie. Mai e o varianta sa o iei din Australia de la unii care fac un kit pentru Patrol. Cauta pe net dawes valve sau intra aici : http://www.chiptuning.com.au/fix-for-vntvgt-vacuum-actuated-turbos/ O sa vezi acolo si modul de conversie in control manual, cel de care amintea Big Ursu, cu valva ( robinet ) de reglaj fin, din care reglezi cat de repede sa se antreneze turbina ( adica de la cate rpm ), si cu Dawes valve ( adica valva cu arc si bila reglabila ) care controleaza valoarea maxima a boostului. 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp gata :) mi-am comandat si eu. revin dupa montaj.. Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Mai 15, 2014 Autor Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Salutare, nu am avut timp sa imi desfac ecu motor la mine, dar o voi face, si eu remapez masini . Cine v-a dori soft la L200 dupa ce mi-l fac pe al meu, v-a ,costa 200 euro la Pitesti . Avand in vedere ca L200 sau Pajero sport are un ecu atat de banal si simplu cu o turbina si o pompa de injectie rudimentara, similara cu cea de la VW ALH ( defapt pompa este zexel adica licenta bosch) . 250-300 euro costa un edc17 adica o masina dupa 2009 ,dar pretul de 400 euro pt resoftare la un calculator de motor atat de primitiv mi se pare EXAGERAT . Oricum pana la aceasta remapare ar fi indicat sa va ganditi in prealabil la un intercooler mai mare, si mai ales un ambreaj mai solid . Turbina este ok, chiar foarte bine proiectata, racire si pe apa si ulei,etc . chiar de lunga durata. In schimb ambreajul la L200 lasa de dorit, este cam mititel. O sa revin cu informatii, chiar am ramas uimit de pret. Salut. Ti-ai resoftat masina? Si povesteste-ne si noua cum e cu GPL-ul ala. Am cautat si eu pe net, am vorbit cu niste baieti care stiau ca se poate, dar vreau sa imi spuna cineva care chiar are tipul ala de instalatie 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 (editat) Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp si....am revenit :) merge ca unsa ..ca sa zic asa... am pus ce trebuie, cum trebuie...si acum chiar functioneaza in toate treptele. multumesc mult vali rfo pentru pont !! Editat Mai 19, 2014 de armand18us Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Mai 20, 2014 Autor Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Cu placere. Pentru asta cred ca sunt forumurile, sa impartasim din experienta noastra celorlalti. Ma bucur ca ti-am fost de folos. M-as bucura si mai mult daca as gasi si eu raspuns la intrebarile mele pe forum. Dar, asta e. O sa raman un pionier. O sa am macar multumirea sa pot sa ajut colegii cu experienta dobandita prin experimentele mele. Fiind foarte curios, daca nu gasesc raspuns la problemele care le intalnesc ( sau care le propun...), incep sa explorez singur. Spre deosebire de mine, colegul calaretu4x4, se pare ca ne-a lasat cu ochii in soare. Se lauda ca are GPL care face 170cp, ca face soft cu 200E. Cand i-am cerut detalii, s-a retras si nu a mai dat nici o informatie. Ce sa mai? Cu colegi di astia, tot sa invatam lucruri de pe forum. 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Sa inteleg ca aveti controlul boost-ului manual ? Daca da...felicitari :) Note: - boost-ul poate fi si la 2 bari ... daca nu e suplimentat de un aport de motorina....degeaba. Fratii australieni, dupa masuratori pe dyno (vb strict de Patrol ZD30, dar poate fi valabil si la alte masini) - dincolo de 16 PSI (1.1 bari aproximativ) poti sa dai cat boost doresti...il dai degeaba. - boost-ul prea mare poate are ca efecte secundare mai multi vapori de ulei (gaz blow-by daca doriti)...adicatelea aleaa din carter care se reintroduc pe admisia de aer. In general, se monteaza un separator aer-ulei (mai sunt si alte motive, daca sunt doritori...le astern aici). - un boost foarte mic face ca temperatura gazelor de evacuare (adica parametrul care indica EXACT cat de solicitat e motorul) sa creasca (*) - un boost potrivit face ca temperatura gazelor de evacuare sa scada - vezi (*). Dupa o urcare in solicitare (drum in viteza mare/urcare nasoala/namoleala/etc) - nu opriti motorul imediat. Lasati ca EGT-ul sa scada la valoare de 200OC sau sub (recomandat). Prelungiti in mod considerabil durata de viata a turbinei. * EGT (Exhaust Gas Temperature este exact ceea ce sugereaza numele - temperatura gazelor de evacuare). Este acceptat o valoare maxima de 750OC pre-turbina sau 550OC post-turbina (nu are importanta marca masinii). Turbina in sine provoaca o scadere cu 200OC a temperaturii. In apropiere de aceasta temperatura mai bine opriti motorul ... dincolo te aceasta temperatura se poate intampla orice. PS> Cele expuse mai sus provin dintr-un set de masuri denumite generic NADS (Nissan Anti Detonation Solution) care au fost concepute pentru a preintampina decesul subit al motorul ZD30 (cel de 3.000cmc an fabricatie 2000-2004). O analiza mai antenta insa a scos la iveala faptul ca motorul ZD30 nu-i asa de rau precum pare la prima vedere si NADS este valabil cam la orice motor diesel cu norma de poluare. Editat Mai 20, 2014 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Salut, nu chiar :) boost-ul este cel de fabrica 0.9 -1, nu s-a modificat deloc. Pontul dat de Vali a fost ca in momentul in care boost-ul trece de o anumita valoare, supapa respectiva sa il trimita catre actuatorul vacumatic, ce va micsora spool rate-ul turbinei si va reduce boost-ul. Referitor la boost mai mare fara motorina, este corect ce zici si sunt si de acord cu lasarea motorului sa mearga ( in general eu fac asta de fiecare data cam 30sec - 1 min - 2 in functie de cat de tare am mers cu masina) Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat August 1, 2014 Autor Partajează Postat August 1, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Astazi am fost la un prieten care a luat o scula noua de citit ECU si amfacut niste teste cu masina. Varianta la care ne-am oprit este in felul a urmator: e la limita fumului. Adica la blana, da un pic de fum, dar la modul la care daca treci printr-o zona mai umbrita, nici nu se vede. In schimb, trage foarte tare. Adica diferenta intre varianta asta si cea pe care o am pe masina e ca intre prima varianta si stock. Cu mentiunea ca si consumul e la niste cote destul de inalte. Dar, urmeaza o noua varianta de soft pe care o pregatim. Pana la 50% acceleratie sa fie eco, intre 50-60% sa fie stoc si de la 70% in colo sa fie blana. Adica asa cum e masina mea acum. Si in aceasta varianta ar trebui sa fie si un consum bun pentru un mers normal si performante top atunci cand ai novoie. Mentionez ca masina mea are si valva Dawes pentru prevenirea overboost-ului. O sa revin cu informatii dupa instalarea noii versiuni 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat August 5, 2014 Autor Partajează Postat August 5, 2014 (editat) Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Am facut si ultimele ajustari la masina. E chiar foarte tare. La accelerari usoare, in trafic, se simte un pic desumflata ( in zona asta e facuta ECO ), dar daca bagi piciorul mai tare, se duce chiar bine. Am mai redus si fumul care il dadea accelerata la maxim. Acum e foarte foarte discret si apare doar cand acceleratia e la maxim. Puteam sa-l reduc de tot, dar am preferat sa las un pic de motorina in exces sa fiu sigur ca are suficienta pentru maxim de performanta. Deci pentru doritori, acum chiar mai e o varianta pentru modificarea acestui tip de motor. Varianta de soft poate fi facuta in functie de preferinta. Si pretul e mai prietenos - 250 E. Editat August 5, 2014 de vali rfo 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ValS Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Salut, Am urmarit cele scrise de voi aici. Eu am un L 200 din 2008, de 136 CP, dotat cu cutie automata. Nu stiu daca modificarea softului va aduce imbunatatiri, dar voi incerca, desi cutia imi limiteaza extravagantele. Pana acum noi (eu si fi-miu) am folosit (la alte masini) serviciile firmelor Dimsport (pentru un Peugeot 307) si Iluzoriu (pentru o Alfa Romeo 147), de fiecare data a iesit foarte bine si se simtea o crestere a cuplului si puterii totale. Atentie insa, pentru eficienta trebuie schimbat intercooler-ul si apoi franele, amortizoarele. La un mers normal consumul scade, doar la talpa se intampla ceva spectaculos. Va voi tine la curent cu evolutia. Valentin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Decembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp La tine e usor fiindca masina e comonrail. Orice tuner face soft la masina ta 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
validan Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: Chiptuning mitsubishi L200 2.5td 115cp Din testarile facute de mine pe propria masina 115hp,rezultatele cele mai bune au fost cu suspemdarea geometriei si pot spune ca masina maninca jar,in schimb nu stiu de concum cum este,orcum consuma si cu si fara. succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate