Petrica_N Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Am o intrebare catre mai 'trecutii' prin Samuraie.Daca incalt jante 7j aluminiu cu anvelope 205 70 15 insa turbo profil simex,exista risc de dejantare major? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 (editat) Re: Compatibilitate jante 7j Nu risti sa dejantezi, este o dimensiune de janta permisa de producatorii de anvelope (unii mai seriosi dau inca tabelele de dimensiuni pentru anvelope), eu pe autoturismul de strada am 205/55R16 pe jante 7Jx16. Totul e sa nu ai o presiune foarte mica in anvelopa... Editat Martie 3, 2014 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j Daca incalt jante 7j aluminiu cu anvelope 205 70 15 insa turbo profil simex,exista risc de dejantare major? ca sa faci treaba cu simexurile alea, pe teren, o sa le desumfli pana pe la 0,8-1bar. la marimea aceea de anvelopa exista risc de dejantare pe 7J. foloseste jantele standard de 5,5J ca-s foarte ok. 7J este pentru 235/75R15 si mai mari. pe strada nu conteaza. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j pe jante 7j am cauciucuri insa turbo de 195, si stau f bine, talonul e chiar cu vreun cm in interiorul balonului. cand e vorba de dejantat, dejantezi si cu 31" pe 7j :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j ca sa faci treaba cu simexurile alea, pe teren, o sa le desumfli pana pe la 0,8-1bar. la marimea aceea de anvelopa exista risc de dejantare pe 7J. foloseste jantele standard de 5,5J ca-s foarte ok. 7J este pentru 235/75R15 si mai mari. pe strada nu conteaza. Si mie mi s-au parut prea mari jentile 7J pt 205-uri. Am avut un set, nou-noute, dar am renuntat sa le mai pun cauciucurile, deoarece tot ce am gasit pe net, pt 7J era de minim 215, recomandat de la 225 in sus. Pt oras, merg. Dar in teren, nu m-as risca. Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j Eu am 31 pe jante de 5.5 si nu dejantez ever! Mi se par cam late 7j pentru teren si 205/70. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 (editat) Re: Compatibilitate jante 7j Producatorii care se respecta, in ultimul timp doar japonezii, dau tabele in care sunt inscrise si limitele de latime ale jantelor pentru fiecare anvelopa. Mai jos este tabelul pentru Toyo Open Country AT ( MT nu produc se produc cu latime 205). Sunt de acord ca poti pune 31 si pe janta de 5J, dar minimul recomandat este 7J... Editat Martie 4, 2014 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j Aici cred ca vorbim de utilizarea offroad la presiune scazuta, nu? Sau la plimbare pe bulevard? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petrica_N Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j Producatorii care se respecta, in ultimul timp doar japonezii, dau tabele in care sunt inscrise si limitele de latime ale jantelor pentru fiecare anvelopa. Mai jos este tabelul pentru Toyo Open Country AT ( MT nu produc se produc cu latime 205). Multumesc tuturor de sfaturi,acest tabel este foarte bun,dar cred ca se refera la conditii mai "blande",de on road! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petrica_N Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j ca sa faci treaba cu simexurile alea, pe teren, o sa le desumfli pana pe la 0,8-1bar. la marimea aceea de anvelopa exista risc de dejantare pe 7J. foloseste jantele standard de 5,5J ca-s foarte ok. 7J este pentru 235/75R15 si mai mari. pe strada nu conteaza. Cam asa este.Jantele 7J le am pe masina,si au et negativ,o sa trec pe 235 75 r15,apoi pe grupuri de Vitara...dupa pe reductor 410.....:e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j E cam mare raportul de vitara standard pt 235. Mai studiază puţin înainte se le schimbi Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j N-as folosi niste jante atat de late in teren nici chiar cu anvelopele mele 235. Eu dezunflu pneurile la 0.7, ba am mers chiar si cu 0.5 o data (din greseala) si nu am dejantat. Cu 7j nu cred ca as putea face offroad. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petrica_N Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j N-as folosi niste jante atat de late in teren nici chiar cu anvelopele mele 235. Eu dezunflu pneurile la 0.7, ba am mers chiar si cu 0.5 o data (din greseala) si nu am dejantat. Cu 7j nu cred ca as putea face offroad. Eu,probabil, nu voi merge la competitii vreodata,ca majoritatea dintre voi. Am incaltat deja veverita cu 235-uri,imi agata putin in arcuri,la viraj maxim, asa ca urmeaza flanse.Alta "distractie"! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j Eu,probabil, nu voi merge la competitii vreodata,ca majoritatea dintre voi. Am incaltat deja veverita cu 235-uri,imi agata putin in arcuri,la viraj maxim, asa ca urmeaza flanse.Alta "distractie"! Stai linistit ca noi nu suntem cu competitiile... sau cel putin eu :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j cu 235-uri,imi agata putin in arcuri,la viraj maxim, asa ca urmeaza flanse Cu atat mai mult, asculta de ce ti s-a spus si stai pe jante 5.5 (pe care merg in off road extraordinar de bine chiar si anvelope 31"). Astfel, pe o janta mai ingusta, pe langa faptul ca o sa ai o inaltare mai mare din anvelope, o sa si (mai) scapi de atingerea in arcuri la viraj astfel evitand utilizarea unor flanse mari. Nu trebuie sa mergi la concurs ca sa dejantezi.... un simplu "mers la peste", iar nisipul (nu mare) mi-a mancat ficatii. Pana n-am lasat la 0.5 presiunea n-am iesit. Lucru care mi-ar fi dat putin cu radical daca eram mai "lat". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petrica_N Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j Stai linistit ca noi nu suntem cu competitiile... sau cel putin eu :grin: Nu? Pai nu ai fost in 2011 la Gura Humorului,la Challenge? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petrica_N Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j Cu atat mai mult, asculta de ce ti s-a spus si stai pe jante 5.5 (pe care merg in off road extraordinar de bine chiar si anvelope 31"). Astfel, pe o janta mai ingusta, pe langa faptul ca o sa ai o inaltare mai mare din anvelope, o sa si (mai) scapi de atingerea in arcuri la viraj astfel evitand utilizarea unor flanse mari. Dupa cum am scris mai sus, jantele le am pe masina,imi plac si nu ma complic sa le schimb cu table! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uadi Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Compatibilitate jante 7j pe jante 7j am cauciucuri insa turbo de 195, si stau f bine, talonul e chiar cu vreun cm in interiorul balonului. cand e vorba de dejantat, dejantezi si cu 31" pe 7j La fel am pus si eu pentru ca nu aveam alte jante. Le-am bagat deja prin noroi si nu am avut deocamdata nici o problema, dar cred ca o sa caut totusi niste jante mai inguste. Samurai 1.3i '98 mic da' rau, insa turbo special track 195/80/15, difflock spartan locker, troliu 6800lbs Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate