Simon Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Va salut! in primul rand imi cer scuze moderatorilor daca nu am postat unde trebuia. Numele meu este Simon , am 24 de ani, si doresc alaturi de logodnica mea, sa ne achizitionam un suzuki vitara! Dat fiind faptul ca pana acum nici unul din noi nu am mai avut un 4x4, nu stim prea multe. Asadar, dupa ce ne-am studiat bugetul, si dupa ce am stabilit (adica a stabilit..ea) ca preferata ei este suzuki vitara, dorim sa ne luam una. Ceea ce am nevoie de la voi este legat de cunostintele pe care trebuie sa le am atunci cand ma voi duce s-o achizitionez. Ce trebuie sa urmaresc? la ce sa fiu atent? ce imi puteti spune despre masinuta in general, consum, motorizari si asa mai departe... Multumesc din suflet pentru atentie si sper sa ne vedem cat mai curand pe drumuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Vitara... Problema cea mai mare este rugina, in rest nu au probleme majore. Exista varianta diesel (motor mazda 2.0 sau renault 1.9) si benzina 1.6 (8v sau 16V) si 2.0 (V6 136cp si 4 cilindrii 132cp). La diesel se pune problema vechimii si a kilometrilor probleme chiulasa, injectoare, egr, etc, benzinarele atat timp cat nu scot fum (adica nu consuma ulei) sunt foarte reusite (2.0 V6 este destul de pretentios si costisitor ata la revizii cat si la consum). Diferenta de consum nu este mare intre diesel si benzina, diferenta este de cuplu motor. Benzinar 1.6 consum 12l oras si 6,5-7 afara, iar diesel 10-11 oras si 6 afara. Eu la diesel 2.0 mazda am avut consum 12 in oras. Rugina: praguri, pod pedalier fata, porbagaj unde se prind centurile si scaunele spate (ridici mocheta si te uiti), aripa interioara spate, aripile (in mod garantat daca are overfendere), dar daca o bagi in service se rezolva. Sa fi atent sa nu ai rugina pe sasiu acela este cel mai important. Sa verifici cuplajele. Daca cumperi o astfel de masina sa fi pregatit sa bagi bani in ea dupa cumparare, dar odata adusa la nivelul dorit este o incantare. Preturile nu sunt mari la piese. Mai ramane sa de hotarasti ce model doresti (cabrio, hard top, lwb 5 usi) vezi aici Succes! Editat Martie 4, 2014 de Dorin_Z Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Simon Postat Martie 4, 2014 Autor Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Multumesc frumos pentru raspuns! voi tine cont e toate aceste lucruri. Ma gandeam sa aleg un motor pe benzina( eu nu prea sunt cu diesel-ul) acum sa vad daca 1.6 8v sau 16v, si sa aleg un model cu hard top ca presupun ca daca vreau sa cumpar separat un soft top si sa-i pun, m-ar costa mai putin. Ma puteti indruma catre un anumit loc de la noi din tara unde pot cumpara o asemenea masinuta? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Sa inteleg ca doresti un Vitara cabrio cu hard top de 1.6. Nu exista un loc in tara anume de unde poti achizitiona o masina 4x4. Din experienta mea am cumparat 2 masini din tara si amandoua am ajuns sa le cumpar de la persoane de nationalitate maghiara, si acest lucru s-a datorat faptului ca au fost singurii care nu m-au mintit. Noi romanii suntem niste mincinosi din nastere. Am umblat prin HD, AR, CJ, TM, SJ si una vorbeai la telefon si alta era in realitate si de fiecare data faceau pe prostii. O masina am luat-o de la Tg Mures si una de la Baia Mare amandoi maghiari si de un bun simt rar intalnit la romani cu toate ca se ocupau cu vanzarea de masini. Ce ai vorbit aia ai vazut si ai primit. La tine urmeaza sa vezi unde gasesti masina visurilor. Nu te lasa dus de val si studiaza cu atentie masina, fa un test drive si chiar un test la service daca nu te pricepi la mecanica (ceea ce recomand). Care nu vrea sa faca test la service nu are rost sa te incurci cu el. Si poate ar trebui sa te gandesti la versiune, daca nu ar fi mai ok in 4 usi cu clima, si eu am avut in 2 usi cabrio, si a trebuit sa o schimb din motive de spatiu cu una cu 4 usi. Initial eram 2 dupa care am devenit trei si a ramas mica masina, mai ales daca vrei sa o cumperi pe termen lung, nu sa o schimbi ca pe telefoane. Succes! Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
frmoett Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Foarte interesant topicul avand in vedere ca ma confrunt cu aceleasi framantari ca si Simon, multumesc si eu celor care partajeaza informatii cu cei mai nestiutori. Dupa cateva luni bune de citit pe acest forum se pare ca o Vitara Cabrio Hard-Top, an fabricatie 95-99, motor 1.6 16 Valve benzina, varianta stock ar reprezenta cea mai buna alegere pentru cineva incepator in off-road cum sunt si eu. Din pacate cand incepi sa cauti iti dai seama ca se gasesc pe piata destul de putine cu hard-top care sa se incadreze in acesti parametrii, majoritatea sunt soft-top si foarte putine sunt inmatriculate eu caut de ceva timp si nu prea am gasit ceva care sa imi placa. Ar mai fi varianta celor aduse din Germania/Olanda care se mai gasesc mai ales in Transilvania insa se pune problema ca pentru aceste masini trebuie trecut prin calvarul inmatricularii si nu stiu cat de complicat este sa treci prin RAR cu o masina de acest gen, cred ca este posibil sa ai surprize, poate ne mai lumineaza cei care au trecut prin situatii asemanatoare. Simon, am observat ca in sud (de unde sunt si eu ) sunt cam putine vitare de vanzare si parca si preturile sunt ceva mai umflate, probabil cea mai buna solutie este sa ne facem o lista cu masini, luate cateva zile de CO si bantuit prin zona Targu Mures, Salaj, Cluj de unde sunt multe anunturi pe autovit si mercardor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Broscuta Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Vitara... Salut! Parerea mea este ca Hard topul nu este criteriul cel mai important in alegerea masinii (starea ei generala este baza) apoi poate fi achizitionat si un hard top SH ( 500 - 600 e ). Eu asa am procedat. Am masina de 3 ani si imi place ca in prima zi. Cititi discutiile despre motoarele 1,6 16v si problemele lor inainte de vizionare. Sfatul anterior este 100% adevarat....calculati sa aveti si ceva rezerva de bani pt cheltuielile ulterioare achizitiei ( macar o revizie fluide si consumabile plus, "surprizele" pe care le descoperiti ulterior). Daca nu este inmatriculata calculati cam 1000 euro Taxa + RAR . Consumul variaza mult de la masina la masina ( eu nu am reusit sub 9 afara si 13 oras mers normal), asa ca am pus bomba (GPL) in spate si am un cost de utilizare ok. Succes! Editat Martie 4, 2014 de Broscuta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Simon Postat Martie 4, 2014 Autor Partajează Postat Martie 4, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Multumesc din suflet pentru atentia pe care mi-o acordati! Nici nu stiti cat de mult imi sunteti de ajutor in cautarea masinutei pe care ne-o dorim! Ma pun pe cautat acum..si va tin la curent! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
frmoett Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Imi cer scuze daca poluez topicul deschis de Simon dar as avea nevoie de niste sfaturi. Tot zicea mai sus Dorin despre faptul ca a cumparata 2 vitare de la persoane de origine maghiara , poate am si eu noricul lui pentru ca mi s-a pus pata pe una de la Harghita. Proprietarul circula cu acte unguresti, ma bate gandul sa fac 300 km pentru a o vedea si eventual a o achizitiona daca totul este ok, mai jos iata "bijuteria ": http://www.tocmai.ro/suzuki-vitara-1994-4x4-hard-top-cabrio-15090019.html Ce parere aveti de aceasta masina, eu preferam una fabricata dupa 95, oare daca este din 94 iese Euro 2? Legat de acte e posibil sa am ceva surprize daca o iau cu talonul si cartea de identitate unguresti ? Multumesc anticipat de raspunsuri! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bujie Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Vitara... bafta multa la cautari Editat Martie 7, 2014 de bujie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Vitara... Imi cer scuze daca poluez topicul deschis de Simon dar as avea nevoie de niste sfaturi. Tot zicea mai sus Dorin despre faptul ca a cumparata 2 vitare de la persoane de origine maghiara , poate am si eu noricul lui pentru ca mi s-a pus pata pe una de la Harghita. Proprietarul circula cu acte unguresti, ma bate gandul sa fac 300 km pentru a o vedea si eventual a o achizitiona daca totul este ok. Ce parere aveti de aceasta masina, eu preferam una fabricata dupa 95, oare daca este din 94 iese Euro 2? Legat de acte e posibil sa am ceva surprize daca o iau cu talonul si cartea de identitate unguresti ? Eu am Vitara din '94 si a iesit euro2 conditia este sa fie sonda lambda cu 4 fire (adica cu preincalzire). Ca sa mai raspund la o intrebare, taxa la euro 2 este 639euro, pentru euro 1 - 607euro , iar RAR-ul daca are numar de omologare europeana costa 100euro, daca nu are cum a fost cazul meu costul este 200euro restul este cancan. O firma de inmatriculari rezolva problema repede, iar in ceea ce priveste trecerea RAR-ului spaga face minuni, eu am avut un Terios care era praf si tobele sparte, deci cel putin gazele nu avea cum sa le treaca. 50lei au facut minuni si s-a uitat totul, iar gazele sau facut la alta masina. Dupa cum toata lumea stie Romania este corupta la toate nivelele, asa ca fara stres, daca fac nazuri 50 lei la gaze si 100 lei la inginer si trece si fara roti. :banana I LOVE ROMANIA!!! Editat Martie 8, 2014 de Dorin_Z Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
frmoett Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Salutare, revin cu noutati legate de chinuitoarea operatie de gasire a Vitarei mult visate, activitate care ma tot apasa de vreo cateva luni bune. Am mai vazut cateva masini intre timp insa destul de harjaite si ruginite deci am decis sa schimb optica catre anii 98-99 sperand ca acestea fiind mai noi probabil vor fi mai putin ruginite. Asa am dat peste cateva Vitara Cabrio cu motor 2.0 16v 132 cai care se pare ca sunt de generatie mai noua. Din pacate ori nu am stiut sa caut insa nu prea am gasit specificatii despre acest motor, majoritatea discutiilor sunt despre motorul de 2.0 V6 cu 24 valve. . Azi am vazut o masina de acest gen care chiar mi-a placut pentru ca arata aproape care in poze, destul de curatica si fara rugina singurul defect important vazut de mine este fermoarul din spate care era distrus total fiind prins cu ace de siguranta insa banuiesc ca o sa il pot repara .. iata si anuntul cu pricina : http://mercador.ro/oferta/vand-suzuki-vitara-4x4-ID1x4bj.html#2243bdaa00 Stie cineva sa imi zica daca aceasta echipare difera substantial de cele cu motoare de 1.6 ? Piesele sunt mai scumpe ? Banuiesc ca si consumul este mai mare dar nu imi dau seama daca in afara de motor restul pieselor au alte specificatii si se gasesc mai greu, inca oscilez sa fac pasul decisiv prin care sa devin membru cu acte in regula :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Am un prieten care vrea sa vanda o Vitara cabrio 1.6 16V in stare buna cu care circula zilnic iarna, nu a facut offroad, o vinde pentru a modifica parcul auto. Nu ma pricep la preturi de Vitare, nu stiu daca cere mult sau putin, dar masina nu este o masina aranjata pentru vanzare, este una dintre masinile cu care circula. Masina este inmatriculata, cred ca se mai poate negocia... http://mercador.ro/oferta/suzuki-vitara-4x4-taxa-achitata-ID1q9rw.html#3572494a6f Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Detail, o asemenea postare e mai bine sa ia forma unui mesaj PM adresata direct doritorului. Altfel risti sa cazi in pacatul mesajelor cu caracter comercial in afara micii publicitati. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Ai drepate, dar erau 2 colegi interesati, eu cunosc de cca. un an masina - nu am nici un interes, nu vreau sa stau capra si nici nu vreau sa fie o recomandare prea personala... In viitor ma voi abtine... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... Salutare, revin cu noutati legate de chinuitoarea operatie de gasire a Vitarei mult visate, activitate care ma tot apasa de vreo cateva luni bune. Am mai vazut cateva masini intre timp insa destul de harjaite si ruginite deci am decis sa schimb optica catre anii 98-99 sperand ca acestea fiind mai noi probabil vor fi mai putin ruginite. Asa am dat peste cateva Vitara Cabrio cu motor 2.0 16v 132 cai care se pare ca sunt de generatie mai noua. Din pacate ori nu am stiut sa caut insa nu prea am gasit specificatii despre acest motor, majoritatea discutiilor sunt despre motorul de 2.0 V6 cu 24 valve. . Azi am vazut o masina de acest gen care chiar mi-a placut pentru ca arata aproape care in poze, destul de curatica si fara rugina singurul defect important vazut de mine este fermoarul din spate care era distrus total fiind prins cu ace de siguranta insa banuiesc ca o sa il pot repara .. iata si anuntul cu pricina : http://mercador.ro/oferta/vand-suzuki-vitara-4x4-ID1x4bj.html#2243bdaa00 Stie cineva sa imi zica daca aceasta echipare difera substantial de cele cu motoare de 1.6 ? Piesele sunt mai scumpe ? Banuiesc ca si consumul este mai mare dar nu imi dau seama daca in afara de motor restul pieselor au alte specificatii si se gasesc mai greu, inca oscilez sa fac pasul decisiv prin care sa devin membru cu acte in regula :cl Din cate stiu eu piesele sa gasesc mai greu, si sunt in mare parte diferite. E un motor foarte bun, mai ieftin de intretinut decat V6, puternic, etc. Insa este totusi rar, iar din dezmembrari gasesti mai greu. 1.6 sunt pe toate drumurile... Depinde pe ce pui tu accentul in cautarea ta. Daca vrei o masina cu un motor puternic, consuma ceva, insa te si ajuta daca o scoti in teren si chiar si pe sosea. Sau vrei o masina cu un motor mai comun, mai slab, insa mai ieftin de intretinut. - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
frmoett Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... E super ok masina, cel putin in poze. Trebuie vazuta si in realitate. Verifica nr. de km si daca sunt reali atunci nu cred sa ai probleme cu motorul mult timp. Trebuie sa iei in considerare ca, datorita motorului de 2000 cm3, taxele vor fi mai mari (impozit, asigurare), iar daca nu o vei folosi ca si masina de zi cu zi trebuie sa te gandesti bine daca merita diferenta fata de 1,6 cm3. CatalinM am vazut masina dar nici nu mi-am batut capul sa ma uit la kilometraj pt ca nu stiu cum poti sa verifici km reali. Eu am verificat in mare rugina, mecanica, starea generala a masinii sa fie buna si ce conteaza cel mai mult sa imi placa. Orice masina de 15 ani nu are cum sa nu fie cu bube eu am obosit cautand...asta e singura care m-a atras din poze si la fata locului arata bine dar si bube constate ar fi cateva : - fermoar rupt la softtop in spate - lovita si reparata destul de grosier aripa si bara (dreapta) - o bataie discreta de tachet (sper) care ar disparea dupa ce se incalzeste - placute uzate la blana si se pare ca si discurile uzate (se simte in pedala la franare ) Daca discutam de costuri ai dreptate nu prea merita o masina de acest gen pe care sa o folosesti ca a II-a masina insa asta e m-a cam luat valul si ma fac ca uit de matematica asa ca miercuri ma duc sa o iau :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florentin Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Sfaturi achizitie Vitara... CatalinM am vazut masina dar nici nu mi-am batut capul sa ma uit la kilometraj pt ca nu stiu cum poti sa verifici km reali. Eu am verificat in mare rugina, mecanica, starea generala a masinii sa fie buna si ce conteaza cel mai mult sa imi placa. Orice masina de 15 ani nu are cum sa nu fie cu bube eu am obosit cautand...asta e singura care m-a atras din poze si la fata locului arata bine dar si bube constate ar fi cateva : - fermoar rupt la softtop in spate - lovita si reparata destul de grosier aripa si bara (dreapta) - o bataie discreta de tachet (sper) care ar disparea dupa ce se incalzeste - placute uzate la blana si se pare ca si discurile uzate (se simte in pedala la franare ) Daca discutam de costuri ai dreptate nu prea merita o masina de acest gen pe care sa o folosesti ca a II-a masina insa asta e m-a cam luat valul si ma fac ca uit de matematica asa ca miercuri ma duc sa o iau :) Salutare! ai luat-o? multumit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
frmoett Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 (editat) Re: Sfaturi achizitie Vitara... Salutare! ai luat-o? multumit? Da, este aici ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?84122-O-noua-Vitara Editat Aprilie 12, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate