Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

RECONDITIONARE Suzuki Samurai 1.3 Proiect 3

Cosminmares2000

Postări Recomandate

Re: RECONDITIONARE Suzuki Samurai 1.3 Proiect 3

lucrare de nota 10..nici n-ai ce zice la un astfel de proiect....este ca noua..

o intrebare as avea...ceva pasi despre ce trebuie desfacut pt a da caroseria jos de pe sasiu poti sa-mi dai? adica la ce sa fiu atent si in mare ce trebuie sa desfac...si pe pm daca nu vrei sa-ti poluezi topicul si bineinteles daca stii.

felicitari inca o data !

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In aceasta masina am investit ca. 5000 euro, nu imi place sa tin carnetelul dupa mine, dar in mare cred ca am depasit suma de 5000,- si am avut noroc ca am avut o baza buna!

Cind incep o restaurare, nu ma uit la bani ma gandesc doar la rezultat, cumpar absolut tot ce trebuie( NO LIMIT) Sunt un tip care cauta perfectiunea! Noaptea stau si ma uit pe pereti si ma gandesc ce pot face mai bine! Ca si timp sunt in stare sa reconditionez masini 4x4 in 30 zile! Nu vreau sa dureze mai mult!

Editat de Cosminmares2000
  • Like 1
Link spre comentariu

Felicitari inca odata, singurul lucru in plus pe care eu l-as face la masina mea ar fi sa terosonez sasiul dupa zincare si as zinca si puntile. Oricum nota 10+ asa cum a spus si colegul.

Link spre comentariu

Sa dai caroseria jos este foarte simplu! Uite cum fac eu!

1 desfaci conductele de frana si de benzina in fata la motor

2 urmaresti instalatia electrica care duce la motor si o desfaci

3 filtru de aer si radiatorul de apa jos

4 desfaci mansoanele de la schimbator si reductor

5 desfaci toti suporti caroseriei

6 masina ajunge la elevator, bratele elevatorului le asezi la fiecare aripa ( la mijloc) si ridici incet caroseria!

dureaza maxi 2 ore!

• Like 1
Link spre comentariu

FELICITARI!! Multumim de informatii.. imi prind bine pentru ca eu voi schimba caroseria cat de curand (nu eu personal, dar e bine de stiut :grin: )

Link spre comentariu

Sasiul a fost ceruit pe interior dupa zincarea termica, o zincare termica este rezistenta 50 ani ( cea ce nu cred) dar 20 ani tine cu siguranta! Terosonul este dupa parerea mea cel mai prost lucru, daca te uiti la sasiurile date cu teroson dupa scurt timp se foarmeaza intre tabla si teroson condens cea ce duce la corosiune ( cancer), Puntile dupa zincarea termica nu vor mai fi etansate, stratul de zinc este foarte gros, sunt portiuni unde vin semeringuri si rulmenti unde nu are voie sa ajunge zincul! Asa ca mai bine fara! Binenteles ca mam gandit si la chestia asta! voi zinca si puntile la proiectul 7 dar electrolitic nu termic si dupa vopsit electrostatic!

Link spre comentariu

ATENTIE!!!!!!!

Sa nu cumva sa zincati termic sasiuri de la alte masini TOYOTA NISSAN.....etc

ptr ca veti avea neplaceri!!!!

Ptr a zinca un sasiu termic este foarte important sa nu aiba sasiul gauri laterale!!

Sasiul se baga in baia de zinc iar cand va fi scos afara va curge zincul prin gaurile laterale pe profilul de jos cea ce creaza cocoloase de zinc pe profilul de jos!

sasiul de samurai nu are gauri laterale si zincul se scurge doar in fata sau spate!

Va pun aceasta poza unde se vede cu va fi bagat sasiul in baia de zinc!

[ATTACH=CONFIG]206972[/ATTACH]

Dupa zincarea termica nu va tine nici un fel de vopsea sau antifon pe stratul nou de zinc nici macar vopsirea in camp electrostatic, trebuie sa treaca cel putin un an, dupa care se foloseste un grund special ptr piese zincate!

1513524398_IMG_1534(Medium).thumb.JPG.86343804ffbe4bc2c0056a9ab4079291.JPG

Link spre comentariu

mersi tare mult pt lamuririle in legatura cu scosul caroseriei de pe sasiu....urmeaza sa lucrez putin la partea inferioara a caroseriei unde am cateva zone cu rugina....si cel mai simplu este scoaterea caroseriei..bine n-o s-o fac la profesionalismul tau, pt ca n-am posibilitati.

cred ca puntile nu merita zincate....o vopsea electrostatica este suficienta...totusi puntile nu ruginesc, incat sa aplici tratamente foarte sofisticate.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Dupa zincarea termica nu va tine nici un fel de vopsea sau antifon pe stratul nou de zinc nici macar vopsirea in camp electrostatic, trebuie sa treaca cel putin un an, dupa care se foloseste un grund special ptr piese zincate!

Exista proceduri de vopsire imediata a pieselor zincate termic. In Romania exista o pagina de web foarte buna a asociatiei profesionale care sfatuieste utilizatorii:

http://www.anaz.ro/11_vopsirea.html

Cat despre aplicarea terosonului eu am o parere foarte bune, exemplul este teroson aplicat acum aproape 6 ani in bena unui pickup. Aplicat corect pe suprafata curata, in ciuda uzurii nu a permis deteriorarea vopselei originale.

Teroson.JPG.388c5c67e5973f3db7e668c86e8bd22f.JPG

Link spre comentariu

Salutare,

Bravo pt proiect !!! Zicea cineva pe aici ca e "ca noua". Sincer...sunt aproape sigur ca nici de noua nu arata asa. :)

Si cateva intrebari legate de bara de protectie montata in spatele scaunelor spate:

- ce grosime are teava ?

- e sudata la incheieturi sau "indoita la cald" ?

- ai o schita sau dimensiuni pentru ea ? sau macar mai multe poze ?

Picture1.thumb.jpg.26b84aeccf6c1d0374c478a05467a31a.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare