Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toyota LJ78, 2LT

robertz

Postări Recomandate

Motor 2lt automata, A/C ......inca mai sper sa o inmatriculez Ro, dupa mai bine de un an si jumatate...

[ATTACH=CONFIG]207207[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]207206[/ATTACH]

image.thumb.jpg.42163baf932d902ba9252693f9b8f746.jpg

image.thumb.jpg.f49de78bb7a57b784f7f834caf8e0f7c.jpg

@Landcruiser
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toyota LJ78, 2LT

Motor 2lt automata, A/C ......inca mai sper sa o inmatriculez Ro, dupa mai bine de un an si jumatate...

[ATTACH=CONFIG]207207[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]207206[/ATTACH]

Ce suspensie ai pe masina?

Si ce dimensiune la anvelope?

Link spre comentariu

Re: Posesorii de Toyota Landcruiser 78 de pe forum

Era echipata cu suspensii reglabile(electric), am montat un kitt fata/ spate +5 de la Old Man Emu. Rotile sunt 35-uri Gooodyear Wrangler MT.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Ma gandeam eu ca sunt 35" uri dar nu ma gandeam ca vor incape cu un kit de suspensie de +5 cm.

Si eu am acum suspensia standard reglabila electric dar o voi inlocui cu un kit de suspensie de +5. La anvelope ma voi limita la BFG MT 33x12,5x15.

Link spre comentariu

De acord cu tine 35-urile sunt un pic prea mult, la ora actuala am montat jante aliaj de pe seria j12 si 33-uri BFG.

Combinatia cutie automata, motor mic si anvelope mari(35) s-a dovedit fatala, cred ca a consumat la un drum de BV mai bine de 16l/100 km

Editat de robertz
@Landcruiser
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Re: Toyota LJ78, 2LT

Unde ai facut modificarea cu schimbatul volanului ?

Vad pe fundal Mai multe Yote ,ai Mai multe?

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Sigur ca pot sa detaliez (insa nu am mai intrat recent) masina merge asa cum mi-am dorit.

Am adunat in timp(trei ani) toate componentele necesare conversiei, trebuie sa recunosc asa cum a scris nessum - :old este piesa de rezistenta.

Prima iesire cu ea in varianta actuala a fost la Calugareni...

Intre timp am coborat portbagajul cu 30mm aveam probleme cu accesul in garaj :ha:

Inlocuit puntea pe fata cu una reconditionata + MRL manuale(era echipata oem cu electrice) inlocuit etrierii punte fata cu unii de Hilux - 3000.

Inlocuit c.v automata A343F cu varianta manuala... cardan modificat/ reconditionat din te ava D-72mm, 4 mm grosime la GS Service - recomand,

Confectionat toba finala inox pe comanda urmeaza traseu cap coada inox D 63mm.

Inlocuit/ reconditionat instalatie electrica fata - inca in lucru - va fi un cosmar sa relochez comenzile celor 4 geamuri electrice pe portiera stg. achizitionat ceasuri presiune turbo si EGT plus sonda aferenta.

In lucru scuturi dural 8 mm in fata respectiv 6 mm rezervor, zona mediana voi confectiona unul din tabla de 5 mm. Urmeaza pragurile din rectangulara 30x60 mm.

Achizitionat furtunuri de frana cu insertie metalica Goodridge - 6 buc.

Aplicat kelfoss in zonele "sensibile" ale caroseriei in vara am programat o "masca" de ceara, Sablarea sasiului nu este inca necesara poate la anul.

• Like 1
@Landcruiser
Link spre comentariu

acelas ilucru as vrea si eu sa fac .volan pe partea stanga si cutie manuala .cum ai facut cu panoul de foc, l-ai decupat sau ai pus unul de volan stanga?aerul conditionat mai merge? multumesc.

Link spre comentariu

Salut,

Panoul a ramas cel orignal deoarece este prevazut cu gaurile tehnologice pe care trebuie sa le perforezi pentru a monta coloana de directie respectiv pedalierele.

A/C - ul este practic ultima etapa a modificarii acolo sunt mai multe componente de rerutat/ adaptat, chiar daca modificam traseele conductelor de pe partea de frig, intrucat cablajul electric provine de pe o masina care nu a avut instalat a/c vedem cum reousesc sa imperechez instlatia si releul/ releele de comanda specifice asta plecand de la premiza ca este precablata.

• Like 1
@Landcruiser
Link spre comentariu

Eu am in plan sa montez tot sistemul de pe alta masina cu volanul pe partea stg., am sa verific vaporizatorul de 78 daca este compatibil si iti scriu.

• Like 1
@Landcruiser
Link spre comentariu

poti te rog sa postezi lista completa , nu de alta da' ma obsedeaza problema asta,cred ca ma apuc si eu de modificare folosind 70-ul pe post de donator .daca nu imi reuseste o vand sau ii dau foc. ma sperie instalatia electrica,montarea pedalelor si a pompei de frana . oare la instalatia electrica nu merg lungite firele?intreb si eu.....:al

Link spre comentariu

incep eu cu ce-mi trece prin cap acum:

-caseta de directie

-carcasa punte fata

-port pedalier cu pedale sudat pe pedalier

-bord cu manete comanda faruri si stergat.

-mutat pompa frana

-ajustat(schimbat) conducte pompa frana

-sudat port volan sau cum ii mai spune pe panoul din fata

-lungit fire instalatie electrica bord

Link spre comentariu

nu mai inteleg nimic.max zice ca toyota nu are gauri tehnologice pt conversie ,robertz spune invers .maine ma duc sa vad .

Nu ai gauri, trebuie taiata tabla in locurile in care ai nevoie. Avantajul e ca sunt vizibile zonele care trebuiesc taiate.

Si cand am facut conversia de la automata la manuala, a trebuit sa gauresc locul unde vine fixata pompa de ambreiaj.

Link spre comentariu

Max are perfecta dreptate sunt vizibile punctele respective un pic de atentie la decupat.

incep eu cu ce-mi trece prin cap acum:

-caseta de directie

-carcasa punte fata

-port pedalier cu pedale sudat pe pedalier

-bord cu manete comanda faruri si stergat.

-mutat pompa frana

-ajustat(schimbat) conducte pompa frana

-sudat port volan sau cum ii mai spune pe panoul din fata

-lungit fire instalatie electrica bord

Scuze de intarziere, adaugam in lista:

- broasca deschidere capota;

-conductele de la caseta;

-aeroterma, ventilator racordul dintre, plus cel de aer clad catre parbriz;

-suportul coloanei de directie(fixare inferioara pe tunel c.v. Superioara pe stalpul stg);

- la manuala se reruteaza coducta ambrajului;

- eu am modificat puntea existenta;

- suportul de bara panhard de pe sasiu l-am inlocuit;

-bara panhard pt. stg;

-levier superior directie pt. fuzeta dr.

-faruri - eu am modifcat farurile existente;

-interschimbare geamuri retrovizoare;

- maneta schimbator se poate reorienta cu riscul de rigoare sa cedeze in timp, la fel cel de la transfer.

Recomand instalatie pentru stg. din urmatoarele considerente pastrand inst. de dr trebuie;

- in desenul minimal se prelungesc firele de la indicatoare bord, comenzi volan si contact cheie(mie mi-au trebuit 8 ore)

- releele de la pozitii, faruri si semnalizare vor ocupa cutia de acte in cel mai bun caz;

- motorasul aerotermei va obtura accesul catre cutia de sigurante;

- comanda de la aeroterma si firele de la rezistente plus motoras se prelungesc;

- firele de la contactul stopurilor de frana necesita aceeasi atentie

• Like 1
@Landcruiser
Link spre comentariu

Cutia de 2.4 are rapoartele mai scurte -dar nu sunt diferente majore- carcasele de la ambreaj la c.v. manual aferente 2Lt respectiv 1kz-t sunt interschimbabile.

Pentru a avea o cifra relevanta referitoare la procentul de imbunatatire a cosumului ar trebui sa mai astepti un pic.

Atentie eu consider ca o c.v. automata este ideala daca nu ai in plan sa modifici diametrul rotilor cu roti stock masina scoate un consum asemanator celei manuale.

@Landcruiser
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare