kherim Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT Din umila mea experienta la volan(am carnet cat B din 93 , c si e din 94) si posesor a peste 20 de masini in decursul timpului ,pot sa jur ca masina cu cutie automata de generatie mai veche consuma mai mult cu cel putin 2-3 l la suta .nu am avut cutie dsg , lumea spune ca e buna la consum . sunt curios cat consuma kzj 78 cu cutie manuala si aici ii rog pe drujba si matake sa ne spuna cat papa (dau o bere pt informatie). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Martie 21, 2015 Autor Partajează Postat Martie 21, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT Stimabile, dar cine sunt eu sa pun la indoiala ale tale potentiale bune intentii precum si extensiva experienta in ale soferiei, sau a multelor cifre postate la capitolul nr. de masini potential detinute. Din contra, sunt chiar de acord acestea ar trebui automat sa te introduca in categoria elitistilor unui astfel de forum de gen, sincer nu am nici timp nici chef de enumerari, dar s-ar putea sa ai surpriza sa fii surclasat la ambele capitole. Probabil te-a deranjat faptul ca te-am rugat sa ai un pic de rabdare, asta semnificand doar faptul ca folosesc extrem de rar acaretul in speta - nu aveam cum sa estimez un consum in conditiile in care abia am facut 100 km dupa multe luni petrecute in garaj. Atentie eu nu am descris in acest topic un KZJ precum cel al lui Drujba, in postul anterior am incercat doar sa subliniez faptul ca o transmisie automata are farmecui ei aparte, iar la un utilaj care oricum nu se caracterizeaza prin economie o diferenta de 2l/100 km as fi putut sa o tolerez, din pacate cu roti pe 35 diferenta la consum era semnificativa. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drujba Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT Stati mai asa, nu va luati de par... Din cate situ eu, cutia de 2.4 are doar a 5-a mai scurta fata de 3.0, restul vitezelor fiind la fel. Oricum a 5-a este si asa destul de scurta la 3.0 si pe la 120 ai deja 3.000 rpm. Treaba cu consumul este foarte relativa, depinde de foarte multi factori, daca mergi cu 90 sau 120, daca ai bull-bar sau bara originala, daca ai suprainaltat masina sau nu, daca ai vreun portbagaj si vreun cort, etc. Eu am reusit sa merg cel mai mult vreo 700 km cu un plin (80 litrii - cu motorina din Africa, fara portbagaj, deplasare in convoi) si cel mai putin vreo 550 (cu motorina de la noi, portbagaj si cort pe masina si mers 120-130 pe autostrada). Vorbesc aici numai de consumuri extraurbane. Masina mea are inaltare +5 cm, bull bar, roti 33, raport final 4.88. Alta solutie de scazut consumul este sa faci motorina mai "grasa", adica sa o aditivezi cu ulei. O astfel de motorina este perfecta pentru motoarele de generatie mai veche, cu pompa de injectie mecanica si foarte proasta pentru injectii moderne common rail. Din aceasta cauza masina mea a mers foarte bine cu motorina "proasta" din Tunisia. Cel mai la indemana este sa pui cam 1/2 litru ulei 2T la un plin de motorina. Oricum, asta este subiectul unui alt topic. alea, alea, piesele..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matake70 Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT Va salut A mea in jur de 10% afara ,depinde de viteza cu care mergi !!!!! FJ40, 4.2, `77 HZJ75, PICK-UP, 4.2D, `96 KZJ78, 3.0TD, `93 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT A mea in jur de 13%, inaltata +5 IRONMAN si MT-uri pe 33'' si fara sa depasesc 90km/h Vara ''aditivez'' motorina cu 1/2L ulei 2T la un plin... :grin: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT A mea in jur de 13%, inaltata +5 IRONMAN si MT-uri pe 33'' si fara sa depasesc 90km/h Vara ''aditivez'' motorina cu 1/2L ulei 2T la un plin... :grin: A ta e 70, iar aici oamenii vorbesc de 78, dar nu-i bai.....:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT A ta e 70, iar aici oamenii vorbesc de 78, dar nu-i bai.....:ha: Da si e motor 2LT de 2,4ccm, cutie manuala! :grin: A ta cat consuma? :ha: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kherim Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT @ robertz Chestia cu pusul la indoiala a bunelor intentii n-o inteleg , iar cand spui la misto ca " trebuie automat sa fiu introdus in categoria elitistilor unui asfel de forum" inseamna ca vrei sa ma iei peste picior . Eu cred ca te-am respectat ,nu am fost asa "subtil" ca tine. Probabil a sunat ca o lauda faptul ca am expus observatiile mele despre consum vazute prin prisma unor cativa ani de conducere si a catorva cazane detinute.Ma scuzati ca v-am suparat atat de tare , si cred ca e mai bine sa ma retrag de pe acest topic ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Iunie 23, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2015 Re: Toyota LJ78, 2LT Echipata acum cu grupuri 4.11 si cu rotile pe 31" (multumesc @cobra) consumul se apropie de 11l/100km. 1 @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: Toyota LJ78, 2LT Asta e noul volan pt ea? 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Noiembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Re: Toyota LJ78, 2LT Arata super, multumesc mult Dragos. Cu aceasta ocazie am atasat o poza mai recenta. @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate