Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitionare 4x4

asfalttango

Postări Recomandate

Salutari tuturor impatimitilor 4x4.Am vazut ca este o boala care se ia si nu mai scapi de ea niciodata.

Vreau sa intru si eu in rindul posesorilor de 4x4 si ma aflu in cautarea masinii ideale pentru mine.Caut un 4x4 pe benzina motor de 2000cm3 ar fi perfect si care sa aiba reductor.

Nu vreau sa fac off-road extrem ci doar sa pot tracta o salupa de appx 400 kg pe plaja sau in delta.

Eu m-am orientat catre un KIA SPORTAGE dar nu am nici cea mai vaga idee despre aceasta masina(fiabilitate,intretinere etc)

Astept orice sfat despre acest tip de masina sau altele care credeti ca s-ar potrivi nevoilor mele.

Multumesc anticipat.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitionare 4x4

Pai :sr ce sa zic....nu as fi foarte pretentios....Sa aiba aer conditionat si ABS ,buget 5000-8000 euro ...sa fie benzinara (cu gpl ar fi ideala),ca an sa zicem sa fie peste 1994...

As opta spre KIA SPORTAGE sau SUZUKI GRANDVITARA...amindoua au reductoare .....suzuki are motorul v6 de 2000cm3(care nu pre ma incinta la gpl)...ar mai fi FRONTERA -care cam iese din calcule datorita nefiabilitatii....

SUGESTII? :p

Link spre comentariu

De acord...Toyota RAV 4 era prima optiune dar nu are reductor...Eu vreau sa intru in nisip (vara)pe plaja discuita si nu vreau sa ramin pe acolo...salupa nu este foarte grea(appx 600kg).Ar face fata un RAV 4 benzinar de 2000cm3?

Link spre comentariu

Si pe asfalt ma duce la 130-150 km/h?E competitiva?Rezerva la demaraj sportiv?

Ce inseamna sa nu ai anvelope adecvate...urmariti pina la capat sa vedeti cum trece celalalt prin noroi..

Mi-ar prinde bine o descriere a comportamentului masinii pe soft off-road dar si pe asfalt(in jungla de pe sosele) la orice marca care s-ar potrivi la ce asteptari am eu.Multumiri anticipate.

Problema este ca m-am invatat cu MERCEDESUL care are 160 de cai si mi-e teama ca o sa mi se para puturoasa viitoarea 4x4 indiferent de model.De asta scot din calcul si dieselul.

Link spre comentariu

Pai si normal ca o sa fie puturoasa pe asfalt. Nu faci cu Mercedesul ce faci cu 4X4-le, la fel cum nu faci cu 4X4-le ce faci Mercedesul. Nu prea le poti avea pe amandoua in accelasi timp fara sa ai si parti negative la ele. Ok, poate se poti avea, dar costurile sunt pe masura. Un motor de 2000 benzina nu vad sa urce fericit un deal si cu o salupa in spate. 600 Kg, mai pui si remorca, mai bagi si bagaje si rude. Cam sari de 1 tona, mai pui si masina propriu zisa, in total 2 tone jumate... minim. La greutatea aia, 2000 cmc3 benzina...cam se "ofileste".

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Sunt si dealuri inspre TULCEA(spre Delta).

Prin prisma faptului ca am nevoie de un 4x4 rapid ma gindeam la combinatia :nici cal, nici magar ,deci mai aproape de SUV.

Limitarea cilindreei la motor o fac din caractere economice....ca si mie mi-ar placea sa am un DODGE RAM sau un FORD F15O cu motor de 5000cm3 V8 sau V 12 de 7000cm3 dar impozitele si consumul :p m-ar falimenta.

Cred ca trebuie sa imi mai tai din pretentii sau sa fac citeva drive-test-uri cu modelele care aduna cele mai multe dintre calitatile enumerate de mine....

Link spre comentariu

Ma gandesc ca masina nu o sa fie inmatriculata pe primarie, si ca o sa mai curcule prin tara incolo-incoace cu sau fara salupa dupa... :grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

stiu un jeep de vinzare,negru,full options(piele, geamuri negre,aer conditionat bla bla bla...) gpl,este folosit la tractari auto,undeva am poze,cauta topicul cu "ramas bun voua fericite M-uri",scris de mine ,acolo apare si masina de care vorbesc intr-o poza.Daca crezi ca e interesant pentru tine,voi cere mai multe detalii si un nr. de telefon de la proprietar..

...asta nu-i masina...e IMS!!!...
Link spre comentariu

- Sa fie benzinara

- Sa aiba GPL

- Pe asfalt 130 - 150 cu rezerva la demaraj sportiv

- Buget 5000 - 8000 euro

Trebuie inventat asa ceva. NU TE SUPARA. Sunt lucruri care se bat cap in cap.

Bucura-te pe apa de partea sportiva. Nu prea ai cum si gpl si demaraj, si,si...

Si eu sunt benzinar convins, dar iti pot recomada fara sa gresesc un suv pe motorina, cu rezerva la demaraj si care sigur nu te lasa in nisip, dar nu se incadreaza la buget, audi allroad. O super masina .

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru pareri.Apreciez sinceritatea si spiritul colegial.

In prima faza ma gindisem la KIA dar am inteles ca nu sunt asa fiabile.Acum am in vizor SUZUKI VITARA cu motor V6 de 2000cm3.

Ce parere aveti?

A avut cineva?

Poate sa imi descrie cineva comportamentul ei pe sosea si off-road?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

nu cred ca un Vitara poate sa care dupa el o barca de 600kg,plus greutatea platformei..in regim "single"face fata ,dar cu "bagaj"dupa el..hmmm..trebuie probat.

Link spre comentariu

Pai...de ce sa nu care?

Eu am carat si cu FORDUL (care are motor 1,6 benzina)si barca dar si remorca cu 1,2 tone incarcatura utila de nisip (fara greutatea remorcii)...si a mers cu 60 km/h maxim dar din cauza greutatii la denivelari ma cam dadea huta-huta remorca.

Cu salupa dupa mine Ford-ul merge cu max 100 km/h pe plan orizontal dar motorul de Ford are 75 HP iar un SUZUKI V6 are peste 130HP.

Inteleg sa nu imi traga ca MERCEDESUL care are 160 HP dar e 4x4 doar si ar trebui sa isi faca datoria cu succes.

Link spre comentariu

Pe asfalt sigur nu o sa isi faca datoria 4X4.

In primul rand trebuie sa verifici care e greutatea maxima de pe certificat pe care opoti trage dupa Vitara. Nu inainte de a verifica MTMA a remorcii/salupei pe care o tractezi. Ar fi trist sa cumperi vitara si sa realizezi cu stupoare ca nu ai voie sa o legi de spate. Ia in calcul faptul ca o Vitara e mica si ushoara si inalta. Drept urmare credca si greutatea pe care o sa o poti trage va fi mica.

Oricum, vorba lui pitonul, ceea ce cauti nu vei gasi la banii astia. Ori te limitezi la cati bani ai, ori sapi mai adanc in buzunar.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Intervin si eu putin cu o parere personala. Este foarte clar ca nici macar generatia foarte noua de 4x4 nu este f. rapida. Eu am un "tanc" de 3200cc / 180cp si una "civila" , nu suporta comparatie , o data suit (sau facut macar o iarna cu zapada) in 4x4 , nu-ti mai trebuie altceva , eu cel putin nici nu vreau sa le mai vad , pot sa fie BMW , Mercedes sau orice altceva. Satisfactia oferita estompeaza lipsa demarajului , cand tractezi 1500 kg pe panta cu zapada si nici nu simti ca ai ceva legat de tine , ce poti sa-ti doresti mai mult? Am inteles ca nici nu este indicat condusul agresiv la acest tip de masini. Oricum in oras mai vad cate un Touareg , Hyundai sau stiu eu ce alta natie de ultima generatie , care atunci cand pleaca mai tare de la semafor , juri ca le sar pistoanele , si nu au motoare ff mari. Mult succes in alegere.

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Facind abstractie de partea fionanciara ...ce propuneri ar fi la achizitionarea unui 4x4 benzinar?

Rapiditatea pe asfalt imi este necesara deoarece fiind la capat de tara sunt nevoit sa pedalez de multe ori pe un drum de 150-200 de km care nu imi mai ofera nimic nou...si deci trebuie sa reduc timpul de deplasare.Nu pot sa merg la drum cu 90-100km/h....deja de la 130 e mai decent...

Link spre comentariu

De la 130 km/h in sus si cu 600 kg dupa tine nu stiu daca e prea grozav! Problema e ca si la un motor de 2000 cc , la astfel de viteze , consumul de carburant creste substantial. Eu am GPL pe masina si tot consuma destul de mult. Viteza poti sa o dezvolti , dar intr-un timp mai lung decat cu una mica. Eu spun ca la alegerea marcii , trebuie sa tineti cont in primul rand de disponibilitatea pieselor de schimb , pentru ca oricum costurile cu consumul , impozitele , etc , vor fi destul de mari. De ex. eu am un Isuzu Troper la care nu reusesc sa-i repar aerul conditionat .

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Viteza de deplasare nu o consider cu remorca dupa mine.... :grin: ...Este mult 130 km/h cu o salupa dupa tine...

Ma refeream la distanta moarta pe care o strabat indiferent in ce directie plec in tara....

Eu am GPL pe ambele masini si la motor de 2,6 cu 160 HP am consum de 13,5 la un mers de 140-160 km/h si un consum de 16 la un mers de 180-200km/h si 10,5 la 100-120km/h iar cu remorca cred ca creste consumul cu 2-3 litri la %.

Link spre comentariu

paiii...daca ai deja 2 masini,la ce-ti mai trebuie a 3-a? :ti ..esti cam pretentios...uite aici masina de care ai nevoie..motor v8,gpl,toto ce vrei...

Link spre comentariu

eu as lua-o pe asta

nu cred ca e nici puturoasa, nici proasta in teren si nici nu iti ridica rinichii linga amigdale.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare