pmstancu Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Vreau sa lansez o provocare, pentru toti membrii forumului. Un exercitiu destul de simplu, care partial se manifesta deja in interiorul comunitatii, prin expuneri disparate. Este vorba de idei de initiative legislative pe care membrii forumului le cred de cuviinta ca ar fi menite, in cazul in care s-ar concretiza in legi (bine facute) , daca nu sa imbunatateasca, macar sa aduca un nivel de "normalitate" in viata cotidiana. Exista oaresice opinii contrare privind deschiderea unor subiecte, altele decat specificul forumului, insa, intrucat nu cred ca la o iesire in teren se discuta numai despre "fiare" la fel cred ca si acest subiect isi poate gasi locul aici. Ca atare, si sugestiile pot fi nu neaparat legate de fenomenul 4x4. Ar fi de apreciat ca cei care isi expun ideile/sugestiile, sa formuleze si o scurta/concisa "nota de fundamentare". N-am niciun interes personal, cu exceptia intentiei de a ne (re) "descoperi", drept pentru care as aprecia bunul simt in emiterea opiniilor. Ce parere aveti? 1 AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice 0. Deconspirarea dosarelor fostei securitati si obligativitatea predarii catre stat a oricarui dosar din aceasta categorie. 1. Pierderea statutului de parlamentar in momentul migrarii la o alta formatiune politica. 2. Votul secret indiferent de actul legislativ supus votarii din parlament. 3. Anularea privilegiilor abuzive ale parlamentarilor (limitarea nefastei imunitati doar la declaratiile politice, nu si impotriva legilor civile sau penale; anularea pensiilor de parlamentar din moment ce nu exista profesia de "parlamentar", etc....) 4. Desemnarea conducerii in regiile statului exclusiv prin concurs si stabilirea salarizarilor in functie de profitabilitate, dar nu mai mari decat a sefului statului. 5. Obligativitatea unificarii bazelor de date fiscale si comunicarea intre institutiile statului a diverselor informatii astfel incat nu cetatenii sa plimbe hartii de la o institutie a statului la o alta institutie a statului. 6. Trecerea la un sistem contabil de tip anglo-saxon mult mai simplu, mult mai transparent si implicit mult mai putin predispus la evaziuni, fraude, etc. 7. Plata TVA exclusiv la incasarea facturii. 7. Simplificarea actului de justitie in cazul rau platnicilor. (Nu mi se pare normal ca un proces deschis pentru recuperarea restantelor unui proprietar dintr-o asociatie de proprietari sa dureze chiar si 3 ani de zile ! Timp in care se aduna restante si pentru cei 3 ani scursi si iar alt proces, alt timp pierdut si in tot acest timp pe datornic in doare la basca....) (Nu mi se pare normal ca o firma privata sa nu-si primeasca plata pentru lucrarea efectuata si sa fie nevoita sa astepte la nesfarsit decizia instantei.....) REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice 1.Descentralizare 2.Descentralizare . . . ...Descentralizare.... Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice 1. Interzicerea exportului de lemn ca materie prima. Sa poate fi exportat doar ca produse finite (mobila etc...) 2. Modificarea impozitarii aberante a masinilor dupa capacitatea cilindrica in impozitarea dupa valoarea masinii. 3. Interzicerea exploatarilor gazelor de sist. 4. Intarirea dreptului de proprietate astfel incat sa existe pedepse mari pentru cei care incalca proprietatea fara acordul proprietarului. 5. Apa si alte resurse din pamant sa fie a proprietarilor terenului respectiv si sa nu fie exploatatea decat cu acordul proprietarului cu plata despagubirilor aferente. 6. Nationalizarea terenurilor cu paduri exploatate abuziv de catre proprietari care nu respecta planurile corecte de taiere a arborilor. 7. Pedepse severe pentru cei care incalca legile legate de exploatarea padurilor inclusiv cu confiscarea totala a utilajelor utilizate si confiscarea averilor persoanelor care au distrus padurea 8. Pedepse severe pentru incalcarile normelor de mediu, pentru deversarea de substante toxice in apa, aer si pamant. 9. Lege privind infiintarea depozitelor pt colectarea produselor agricole de la producatori si plati corecte pt aceste produse. 10. Taxe mari pentru produsele agricole si alientare de import si plata lor exact la intrarea in tara. 11. Lege speciala si foarte dura pentru combaterea evaziunii fiscale si a fraudelor in portul Constanta. 12. Legea pentru interzicerea de constructii hidrotehnice pe raurile de munte. 13. Ruperea relatiilor cu FMI si banca mondiala. 14. Inlocuirea guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu si anchetarea lui pntru manevrele facute in sprijinul bancilor straine si impotriva economiei si polulatiei romanesti. 15. Obligarea bancilor la recalcularea tuturor creditelor ipotecare luate in franci elvetieni cu fixarea valorii francului la rata de schimb a perioadei cand a fost contractat creditul si interzicerea executarilor silite pentru clientii afectati de aceste tipuri de credite. 16. Reintroducere pedepsei cu moartea pentru criminalii dovediti in special pentru cei care au omorat copii. etc... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 (editat) Re: Culegere de exercitii democratice Excelent punctat! Se poate adauga transparenta in privinta folosirii sumelor obtinute din timbrul de mediu si alte impozite auto. Cat s-a strans? Ce s-a facut cu banii? Editat Martie 12, 2014 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 12, 2014 Autor Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice 1.Angajarea personalului în sistemul bugetar numai în baza competențelor profesionale. Evaluarea periodică a pregătirii profesionale, cu consecințele de rigoare. Transparența publică a proceselor. 2.Implementarea sistemelor informatice, platforme interconectate în sistem unic, pentru indeplinirea obligațiilor contribuabililor în relația cu statul/autoritațile locale. Minimizarea contactului direct (la ghișeu) dintre contribuabil și funcționar. 3.Încadrarea faptelor de mită/șpagă/corupție la cele de natură să submineze economia națională. Va urma.... AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice 8. Contractele pe bani publici sa fie publice, inclusiv actele aditionalel, anexele, etc. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice Reducerea cotei de TVA la 19 % iar pentru produsele alimentare la 9%. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 (editat) Re: Culegere de exercitii democratice 1. - Intarirea dreptului de proprietate astfel incat sa existe pedepse mari pentru cei care incalca proprietatea fara acordul proprietarului. si pe langa asta sa se schimbe titulatura din lege:"proprietatea este ocrotita de stat"in :"Proprietatea sa fie Garantata de stat" si proprietarul sa aiba dreptul sa isi apere proprietatea cu arma in mana ceea ce ne duce la o alta dreptul la posesie de arma :) pentru ca eu daca am padure in proprietate ca e a mea ramasa mostenire de la inaintasi nu imi convine sa vina niste borfasi sa imi rascheteze copacii de acolo sa ma lase fara ei si apoi sa ma trezesc ca vine statul si ma mai si amendeaza si imi confisca si terenul pe motiv de defrisare sau alte cele. Asa ca daca eu am dreptul la proprietate garantat si am dreptul la arma pentru a imi proteja proprietetea/padurea/casa/recolta...etc atunci borfasul care vrea sa ma fure isi asuma riscul unei intoxicatii cu plumb de care va beneficia si desigur de multe ori aceasta intoxicare poate di foarte ...definitiva. daca vreti la nevoie dau si exemple clare documentate :) cand stiind ca acea padure va fi data proprietarului sau intarziat actele pe colo pe colo dupa cate o semnatura timp suficient cat primarul cu ala de la ocolul silvic si cu toata clica sa poata taia tot si desigur cand proprietarul sa dus sa isi ia in primire proprietatea cu masuratori si taote cele, sa trezit ca padurea lui era o padure de cioturi de copaci si ceva uscaturi ramase acolo. Editat Martie 12, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice Excelent punctat! Se poate adauga transparenta in privinta folosirii sumelor obtinute din timbrul de mediu si alte impozite auto. Cat s-a strans? Ce s-a facut cu banii? poti cere, conform legii, sa ti se arate cum s-au cheltuit sumele. sint obligati sa-ti raspunda in 30 de zile. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice poti cere, conform legii, sa ti se arate cum s-au cheltuit sumele. sint obligati sa-ti raspunda in 30 de zile. E bine! Nu stiam. Spun ca e de preferat sa fie publice din start. Poate pe un site oficial, cu contracte facute publice in intregime, cum se spunea si mai sus. Altfel, incep sa ma simt ca atunci cand stau la cozi sa imi platesc impozitele. Dupa ce ca dau bani, trebuie sa pried si timp. Interesul nu e (direct) al meu sa imi platesc taxele - e al statului in primul rand. (Stiu ca, teoretic, de banii aia ar trebui sa beneficiem, apoi, toti - prin servicii oferite de stat, strazi, autostrazi, protectie sociala, etc.) aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice Salut, Foarte buna tema de discutii. In aceeasi masura sunt uimit sa vad cat de putini dintre noi inteleg si cunosc cum functioneaza TVA-ul pentru ca sa pomenit de el mai sus putin. Pentru exemplificare va explic cum functioneaza TVA-ul in SUA si ce valaore are el, pentru ca sunt mai multe state el functioneaza pe o medie si toate entitatile juridice se factureaza intre ele fara TVA, urmand ca cel care incaseaza de la cumparatorul final si plateste TVA-ul mai departe. Acum surpriza este cat este valoarea lui, si anume de 6%, de ce? pentru ca acolo nu se face atata evaziune cu el ca in Europa si la noi, cu plimbat printr-o mie de firme si recuperari de la stat. Asa ca cei care sustineti ce valoare ar trebui sa aiba ar fi mai bine intai sa intelegeti cum ar trebui sa functioneze. Sper ca nu am suparat pe nimeni si va fost de ajutor explicatia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice Referitor la propunerea colegilor care pomeneste de accesul pe o proprietate privata...pe unde rotile noastre ne-au purtat...cate cazuri a fost proprietate privata ? Destule...va zic eu...daca proprietarii veneau cu shotgun-ul si trageau, problema o vedeam din alta perspectiva. Stiu cazuri in Gorj care (nu stiu prin ce metode) au in proprietate acum ... munti. Pur si simplu. Dimpreuna cu acei munti....si drumurile de acces / poteci care existau acolo de zeci de ani (inainte de a fi ei proprietari). La intrarea pe un astfel de drum, este o pancarta pe care scrie mare "ATENTIE ! CUIE !". Repet, drumul exista de foarte multa vreme acolo. Este oare normal ? Ce as propune eu ? Cateva idei: 1. Atunci cand vrei sa-ti cumperi un animal de companie (caine/pisica), sa fie necesar acordul tuturor vecinilor. Proprietarii sa fie obligati sa ia masuri astfel incat cainele/pisica sa nu deranjeze vecinii (in tarile unde legile sunt legi, se practica taierea corzilor vocale - atunci cand proprietarii nu sunt in stare sa-si dreseze animalele de companie). 2. Interzicerea construirii de spatii cu destinatie de locuinta in apropierea soselelor de centura. Este o moda acum....cum apare cate o centura noua, cum apar si niscai vile/vilisoare, si in functie de cine locuieste acolo, se instituie restrictii de circulatie precum in oras. 3. Reforma ADEVARATA in invatamantul pre-universitar. Actualmente, este un dezastru. E drept, o natiune needucata (sa fiu bland in exprimare) este mai usor de manipulat/stapanit. 4. O lege care permite contribuabilului sa renunte la plata CAS-ului, in caz de accidente, boli, etc sa fie strict treaba lui. 5. O lege care sa impoziteze folosirea unui bun, nu detinerea acestuia. Caz practic - masina. Poate ca ies cu 4x4 o data la 3 luni, pentru 2 zile - atunci sa fie calculat impozitul fractionat. 6. O lege a circulatiei pe drumurile publice fara RCA. In caz de accident, se poate merge pe executarea bunurilor aflate in proprietatea vinovatului, iar daca acestea nu acopera prejudiciul creat, inchisoare. De asemenea, obligarea asiguratorului la onorarea politei in cel mai scurt timp. 7. Pierderea functiei pentru curvele politice, atunci cand se practica traseismul de la un partid la altul sau a desfiintarii gruparii politice in numele careia a candidat (vezi cazul USL recent). Interzicerea notiunii de "asumare a raspunderii" - este un fel de "orice ati spune, va f...t si tot fac ca mine". 8. Cat timp statul in care traim se cheama ROMANIA, si limba oficiala este LIMBA ROMANA, atunci in toate institutiile LIMBA ROMANA SA FIE VORBITA. 9. Impozitarea bisericii. Sistarea oricarui ajutor / facilitate acordata de stat catre BOR sau diverselor culte. Disparitia materiei RELIGIE din orarul scolar. Educatia se poate face altfel. Si ar mai fi...dar nu sunt odihnit la minte acum. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 12, 2014 Autor Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice ..... 4.Înăsprirea pedepselor și schimbarea încadrării pentru cei ce se fac vinovați de aducerea de prejudicii sănătății populației (produse expirate, conținând produși/substanțe nocivi/e, etc) și mediului inconjurător, direct și/sau indirect, din reavoință, mai ales în scopuri de înavuțire. 5.Interzicerea dreptului, pe viață, de a mai face acte de comerț, celor ce se fac vinovați de evaziune fiscală, repetat, în mod vădit intenționat. Stabilirea unui prag valoric minim care să permită aplicarea aceleiași decizii, în cazul dovedirii intenției. 6.Atragerea răspunderii patrimoniale a asociaților, coroborat cu măsurile de trasabilitate/verificare și confiscare a averilor pe care aceștia le-ar fi trecut pe numele altor persoane pentru a le ascunde, societăților comerciale ce se fac vinovate de evaziune fiscală, inșelăciune, etc, în vederea recuperării prejudiciilor și despăgubire a celor îndreptățiți. 7.Extinderea termenelor de prescripție pentru fapte de corupție, evaziune fiscală, și alte acțiuni ce au adus atingere siguranței și securității naționale, subminarea economiei, crime. 8.Eliminarea subvențiilor oferite de stat companiilor private și de stat. Va urma. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 12, 2014 Autor Partajează Postat Martie 12, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice Na drace! Ajuns acasa, consoarta mi-a adus la cunostinta scandalul legat de carne.…..nimic nou sub soare, doar coincidenta cu punctul 4! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice as modifica si salariul de parlamentar, la minim pe economie care sa includa celebrele bonuri de masa. si diurna la 25 de lei/zi. + carburant in valoare de maxim cit are voie sa deconteze o firma cu 1 masina. si daca lipsesc de la parlament sau din teritoriu, sa li se taie din salariu. asa sa ne ajute dumnezeu sa ajunga ei! The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 14, 2014 Autor Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice as modifica si salariul de parlamentar, la minim pe economie care sa includa celebrele bonuri de masa. si diurna la 25 de lei/zi. + carburant in valoare de maxim cit are voie sa deconteze o firma cu 1 masina. si daca lipsesc de la parlament sau din teritoriu, sa li se taie din salariu. asa sa ne ajute dumnezeu sa ajunga ei! + evaluare trimestriala a rezultatelor + foaie de parcurs + plata din buzunarul propriu a convorbirilor telefonice personale (dealtfel venit impozabil, nu?) + foaie de pontaj + + + + + + AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice trebuie sa simta si ei aberatiile pe care le-au votat. sa vada ce usor e sa supravietuiesti in jungla legislativa. + retragerea imunitatii. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice Cred ca deja se repeta unele idei.....Hai si cu ceva nou ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice Poate ma repet fata de ceea ce au propus alti colegi dar incerc si eu (ordinea fiind aleatorie): 1.Incetarea de urgenta a acordurilor cu FMI sau alte institutii creditoare si negocierea la sange a rambursarilor. 2.Interzicerea pe o perioada de 1000 de ani a exploatarilor de orice fel facute de companii straine pe teritoriul Romaniei. 3.Interzicerea achizitionarii de pamant (in special terenurile agricole) de catre persoane fizice/juridice de alta nationalitate. Cele deja achizitionate se vor rascumpara la un pret ulterior stabilit, pret dictat de statul roman. 4.Reforma totala a sistemului de educatie, negocierea salariului mizer al profesorilor, in paralel cu o evaluare profesionala a acestora. 5.Reforma totala a sistemului sanitar si raportarea platilor CAS in serviciile oferite. 6. Reforma imediata in domeniile care implica istoria si cultura din Romania. 7.Interzicerea actiunilor anti-romanesti si expulzarea definitiva a extremistilor (vezi HAR-COV) de pe teritoriul tarii. 8. Anularea tuturor contractelor de privatizare de dupa 1989, contracte care se dovedesc ca au fost facute impotriva intereselor tarii si tragerea la raspundere a celor implicati in favorizarea acestora. 9.Desfintarea societatilor private de paza si protectie si obligativitatea ca in termen de 365 de zile toate obiectivele gestionate de acestia sa se distribuie catre jandarmerie/politie (unde automat se vor face angajari si modernizari) 10. Simplificarea sistemului juridic si totodata tragerea REALA la raspundere a vinovatilor indiferent de ramura de activitate. 11.Simplificarea sistemului fiscal si introducerea unei baze de date unice aplicabila in toate domeniile de activitate. 12.Scoaterea la munca fizica a puscariasilor pentru a minimaliza investitiile din diverse domenii. 13.Reinfintarea industriei de armament si de aparare cat si reintroducerea stagiului militar OBLIGATORIU minim 1 an. 14.Negocierea tuturor acordurilor/ contractelor cu UE sau alti parteneri din pozitia a ceea ce oferim nu doar din pozitia de sclavi. 15. IN TOATE contractele indiferent de domeniul de activitate sau de proiect,intaietate va avea statul roman dupa care societatile exclusiv gestionate si controlate de cetateni romani. ETC Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice 0. Deconspirarea dosarelor fostei securitati si obligativitatea predarii catre stat a oricarui dosar din aceasta categorie. 1. Pierderea statutului de parlamentar in momentul migrarii la o alta formatiune politica. 2. Votul secret indiferent de actul legislativ supus votarii din parlament. 3. Anularea privilegiilor abuzive ale parlamentarilor (limitarea nefastei imunitati doar la declaratiile politice, nu si impotriva legilor civile sau penale; anularea pensiilor de parlamentar din moment ce nu exista profesia de "parlamentar", etc....) 4. Desemnarea conducerii in regiile statului exclusiv prin concurs si stabilirea salarizarilor in functie de profitabilitate, dar nu mai mari decat a sefului statului. 5. Obligativitatea unificarii bazelor de date fiscale si comunicarea intre institutiile statului a diverselor informatii astfel incat nu cetatenii sa plimbe hartii de la o institutie a statului la o alta institutie a statului. 6. Trecerea la un sistem contabil de tip anglo-saxon mult mai simplu, mult mai transparent si implicit mult mai putin predispus la evaziuni, fraude, etc. 7. Plata TVA exclusiv la incasarea facturii. 7. Simplificarea actului de justitie in cazul rau platnicilor. (Nu mi se pare normal ca un proces deschis pentru recuperarea restantelor unui proprietar dintr-o asociatie de proprietari sa dureze chiar si 3 ani de zile ! Timp in care se aduna restante si pentru cei 3 ani scursi si iar alt proces, alt timp pierdut si in tot acest timp pe datornic in doare la basca....) (Nu mi se pare normal ca o firma privata sa nu-si primeasca plata pentru lucrarea efectuata si sa fie nevoita sa astepte la nesfarsit decizia instantei.....) 8. Contractele pe bani publici sa fie publice, inclusiv actele aditionalel, anexele, etc. 9. Legea invatamantului sa fie inghetata in formula actuala (nici nu conteaza daca e buna sau rea....) pe o perioada egala cu cea a duratei invatamantului primar si liceal, ideea fiind ca atunci cand un copil incepe scoala trebuie cunoscut intreg parcursul (durata claselor minime obligatorii - 8 sau 9 sau 10 clase, etc, pentru ca in astia 24 ani au fost tz variante....-, cand are examene si la ce materii, modalitatea de apreciere a rezultatelor, specializarea ulterioara claselor primare, formula examenului de bacalaureat/absolvire, modalitatea de admitere la facultate, etc, etc) pentru ca nu mi se pare normal cum se intampla acum ca sa se schimbe variantele de bacalaureat de 1000 ori de cand intra la clasa intai si pana ajunge la bac ! Pentru ca asta inseamna stabilitate, inseamna ca oamenii isi pot face un plan pentru viitorul copiilor lor ! Apropo de chestia asta, stiti cu totii nebunia de la inceputul fiecarui an scolar/universitar ca in tara asta dureaza cel putin doua, chiar trei saptamani pana se definitiveaza orarul !!! Cum mortii ma-sii vine chestia asta ?!?? Adica ce mortii lor se schimba de la un an la altul ?!?? Si va mai pot spune ca stiu sigur de la o cunostinta al carei copil a plecat in Scotia la facultatea de medicina ca in prima zi in care s-a prezentat la secretariat a primit orarul pentru toti cei 6 ani de studii asta insemnand ca avea negru pe alb ce curs va avea in anul X, semestrul Y, sala si ora unde se va tine cursul respctiv !!!....Intre timp chiar a absolvit si am avut curiozitatea s-o intreb daca s-a respectat ce a primit in prima zi de facultate si NU, nu se modificase NIMIC !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Martie 14, 2014 Autor Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice Rotatia "cadrelor" la ciolan. In asta consta schimbarea si, probabil, unora le pare rau ca nu se poate schimba si de mai multe ori in acelasi an scolar. Am spus-o mai altadata cu referire la "sistem". Ceea ce se intampla, diabolic din pacate, nu se poate denumi "sistem", chiar daca actiunea de distrugere a noastra este sistematica. Degenerarea pleaca din interiorul multora dintre noi, al caror sistem de valori este afectat de arhicunoscutul virus numit "ban". 9.Publicarea tuturor notelor de fundamentare ce au stat la baza initiativelor legislative din ultimii douazeci si patru de ani. 10.Limitarea numarului de partide politice la maximum 4 si eliminarea contributiilor statului catre partide. Deziderat imposibil : Revenirea la sistemul monedei cu acoperire in aur. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 14, 2014 Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Culegere de exercitii democratice 10. Ocuparea tuturor posturilor din administratia de stat exclusiv pe baza de concurs, de la sef pana la portar si agentul de curatenie. De ce mortii ma-sii mai exista facultatea de administratia publica daca ocuparea posturilor se face prin numire de sus in jos ?!? Asta e o alta cauza a birocratiei masive si a tembelismului din administratia locala pentru ca altfel niste oameni ajunsi acolo prin concurs ar incepe sa simplifice procedurile, sa elimine timpii morti, sa vina in sprijinul contribuabilor si nu ca acuma cand ii doare in p*** pentru ca stiu ca nimeni nu le poate face nimic ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 31, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Re: Culegere de exercitii democratice No comment! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Re: Culegere de exercitii democratice No comment! [ATTACH=CONFIG]275366[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275365[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275367[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]275368[/ATTACH] Game over sau un fel de...ma pis pe voi. La guvern se lucreaza noaptea la ordonantele cu dedicatie ale talharilor. Cat despre publicarea in monitorul oficial in jur de ora 1 noaptea...un record absolut de nesimtire. Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate