ctinu Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: curenteaza masinuta ... un fel de curelusa fixata undeva central, intr-un bolt care parea "pus original" acolo. Dealerul mi-a zis ca atarnatoarea aia are rolul de a descarca energia statica, sa nu curenteze masina. Corect. "Curelusa", din material grafitat, bun conducator, pune la pamant electicitatea statica acumulata din diferite cauze, inclusiv frecarea aerului pe caroserie. Dupa ce m-a curentat un scaun obisnuit, lacuit, am masurat peste 400v tensiune electrostatica. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: curenteaza masinuta Si pe unde gasim sa cumparam si noi astfel de cureluse? Nevasta-mea s-a saturat de descarcarile astea. Mai are putin si poarta manusi de cauciuc cand inchide usa la masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bbs Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: curenteaza masinuta inainte de a cobori, pui mana pe rama portierei, apoi pui piciorul jos. Si gata ! la mine functioneaza :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: curenteaza masinuta Este o idee foarte buna. Numai ca trebuie introdusa in tabieturi iar la inceput este foarte greu...se uita mereu. Nimeni, nimic de cureluse? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 (editat) Re: curenteaza masinuta Nimeni, nimic de cureluse? Se vindeau pe vremuri in magazinele de piese auto. O poti inlocui cu un cablu electric multifilar, cat mai flexibil (sau tresa din fire de cupru) Il prinzi cu un capat de sasiu, printr-un papuc rotund si surub (contact electric cat mai bun). Celalalt capat, dezizolat 2-3 cm, atarna si atinge pamantul. Paratraznetul e gata. Plaseaza-l cat mai departe de mizeria aruncata de roti. Editat Mai 20, 2014 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drujba Postat Iunie 13, 2014 Partajează Postat Iunie 13, 2014 Re: curenteaza masinuta Eu zic ca masina se mai uita si la om... Si apoi il mai curenteaza :grin: alea, alea, piesele..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate