Ghiaurul Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Salut! nu detin un Touareg dar am condus diferite modele si motorizari. Postez aici doar pentru a avertiza pe posesori de o chestie pe care eu o numesc "defect de proiectare". Totul se intampla pe zapada 20-30 de cm si o bordura cu o inaltzime de 30-35 cm. Roata fata trece de aceasta bordura si suntem nevoiti sa dam inapoi. Masina patineaza sistemele antilock intra in funtiune dar nimic. Modelul de care este vorba este cel full de 3.0 diesel, si cand spun full inseamana tot ce e posibil in lista de optiuni. Menotionez asta pentru a scoate in evidenta blocantul spate selctabil din butonasul acela magic din consola centrala. Revenind la ce spuneam cu bordura, suntem nevoitzi sa dam inapoi dar nu se intampla nimic. Realizam ca ar fi mai multa aderenta pe puntea spate si in special pe o anumita roata ( dreapta spate care dormea) Actionam butonul magic de pe consola centrala si trecem pe blocare diferential central , LOW GEAR, si in final pe blocant si spate. Cele mentionate mai sus raman TOATE active. Masina este cu cutie automata. Ridicand de pe frana aceleram un pic 1800-2200 rpm si se aude un magnific sunet ca de rointatzait-cloncanit pe fatza. Rezultatul al vedetzi in pozele atasate. Mentionez ca toata treaba a insemnat doar 4500 EURO. Printre altele mashina avea 8.750 KM la bord.......... O sa ma intrebati de garantie. Mda asha am crezut si eu..........numai ca aici apare motivul pentru care am facut acest post destul de lung. ATENTIE in manualul de utilizare la sectiunea LOW GEAR scrie " ESTE INDICAT SA NU FOLOSITI TREAPTA LOW GEAR PE ZAPADA" Have fun!!! si NO COMMENT!!! Jeep Wrangler YJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jules Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: VW Touareg Intre "indicat" si "interzis" este o diferenta de la cer la pamint. Si Low Gear ( ratio, probabil ) se foloseste cind ai probleme ca cele descrise in postul tau. Sau nu ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ghiaurul Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: VW Touareg Intre "indicat" si "interzis" este o diferenta de la cer la pamint. Si Low Gear ( ratio, probabil ) se foloseste cind ai probleme ca cele descrise in postul tau. Sau nu ? Da LOW GEAR adica 'pe reductor" in romaneste. Asha am sesizat si eu sintagma in limba romana ca "nu este indicat'' si "este interzis" sunt 2 lucruri diferite!!!!! Dar nu potzi sa te intelegi cu cei de la WV service nici chiar cu cei de la Porsche Romania. Intradevar in situatia descrisa mai sus noi nu aveam nevoie de mai multa PUTERE , ci de tractiune!!! In afara de problema de mai sus in rest Touaregul este o mashina deosebita si dupa parerea mea ( opinie proprie si personala) este cel mai bun SUV. Pretz-calitate , dinamica , stabilitate, performante (3.0 L v6 11l/100km in orash, top speed 245 km/h cu chiptuning) confort si "look". Dar pentru offroad optati pentu o mashina cu puntzi fixe. Jeep Wrangler YJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulik.6 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: VW Touareg si pana la urma cand se foloseste low gear si cand folosesti diferentialul ? in carte scrie ca atunci cand tractezi. si atunci de ce au mai facut diferential fata blocabil? :uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: VW Touareg Salut! nu detin un Touareg dar am condus diferite modele si motorizari. Postez aici doar pentru a avertiza pe posesori de o chestie pe care eu o numesc "defect de proiectare". Totul se intampla pe zapada 20-30 de cm si o bordura cu o inaltzime de 30-35 cm. Roata fata trece de aceasta bordura si suntem nevoiti sa dam inapoi. Masina patineaza sistemele antilock intra in funtiune dar nimic. Modelul de care este vorba este cel full de 3.0 diesel, si cand spun full inseamana tot ce e posibil in lista de optiuni. Menotionez asta pentru a scoate in evidenta blocantul spate selctabil din butonasul acela magic din consola centrala. Revenind la ce spuneam cu bordura, suntem nevoitzi sa dam inapoi dar nu se intampla nimic. Realizam ca ar fi mai multa aderenta pe puntea spate si in special pe o anumita roata ( dreapta spate care dormea) Actionam butonul magic de pe consola centrala si trecem pe blocare diferential central , LOW GEAR, si in final pe blocant si spate. Cele mentionate mai sus raman TOATE active. Masina este cu cutie automata. Ridicand de pe frana aceleram un pic 1800-2200 rpm si se aude un magnific sunet ca de rointatzait-cloncanit pe fatza. Rezultatul al vedetzi in pozele atasate. Mentionez ca toata treaba a insemnat doar 4500 EURO. Printre altele mashina avea 8.750 KM la bord.......... O sa ma intrebati de garantie. Mda asha am crezut si eu..........numai ca aici apare motivul pentru care am facut acest post destul de lung. ATENTIE in manualul de utilizare la sectiunea LOW GEAR scrie " ESTE INDICAT SA NU FOLOSITI TREAPTA LOW GEAR PE ZAPADA" Have fun!!! si NO COMMENT!!! Poate sa explice cineva de ce NU ESTE INDICAT a se folosi reductorul (low gear) pe zapada? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Re: VW Touareg Eu cred ca a fost vorba doar de o "adaptare" a manualului la lb romana. Cred ca nemtii au stiut ce sa recomande, respectiv sa nu folosesti reductorul pe portiuni alunecoase (ex. zapada batatorita), pentru ca rupi foarte usor aderenta si in plus tii inutil motorul la un regim de lucru ridicat. De aici si pina la a nu folosi reductorul (reductorul se foloseste in situatiile cu adevarat dificile cum este dealtfel si zapada mare-situatia in care a crapat diferentialul respectiv) e cale lunga. Cred ca importatorul din Ro a stiut sa "adapteze" manualul nu numai ca traducere ci si ca unealta juridica. Nu cred ca masina are probleme, am condus Touareg pe teren destul de dificil si nu a crapat nimic (puteti gasi deasemenea si pe youtube citeva abuzuri cu Touaregi care nu s-au rupt), cred ca pur si simplu s-a intamplat, iar situatia trebuia sa cada in carca importatorului si rezolvata pe garantie. Nu am apreciat niciodata atitudinea gen "cum dom'le ati iesit cu masina pe teren? e inadmisibil!" cind am facut teste cu masini 4x4 luate de la importatori. Cred ca e nevoie de ceva mai multa responsabilitate fata de produsul pe care il vand si marca pe care o reprezinta. Poate de acum incolo sa se mai schimbe ceva.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate