Make Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Bun, Inainte de toate, astazi se fac aproape 5 luni de zile de cand am suspensia noua pe masina. In afara de cele 2 luni in care tot a stat in service (pentru ca, da, lucrurile se tot complica la masina asta), 3 luni a fost folosita intensiv pe teren. Dupa cum stiti modelul Terrano nu a fost destinat unor lucruri de "open" cu atat mai mult "extrem". Cu toate acestea, masina a reusit sa intre cot la cot cu baietii mari din categoria LandCruiser, HiLux, Patrol. A intrat alaturi de tractoare, unde alti soferi isi lasau masinile la marginea padurii. Ceea ce arata o crestere foarte buna a caracterului in off-road. Voi incepe de aceasta saptamana un jurnal de iesiri pe care le-am avut (mai putin cu poze, mai mult cu povestea in sine) in care sa va povestesc bune si rele ale masinii de cand am modificat-o/inaltat-o. Fara sa vreau sa fiu intrusiv, singurul element care a functionat bine pe teren au fost arcurile spate (arcuri IronMan de Open - inaltare 9cm). Tineti aproape. Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Dupa cum stiti modelul Terrano nu a fost destinat unor lucruri de "open" cu atat mai mult "extrem". Cu toate acestea, masina a reusit sa intre cot la cot cu baietii mari din categoria LandCruiser, HiLux, Patrol. Ok nu zic nu dar sincer Hilux daca vorbim de cel cu fata independenta, nu are cum parerea mea sa scoata aceleasi performante in teren ca si R20. E mai lung si are pe spate arcuri foi deci clar nu avem ce compara cele 2 masini. Daca il comparam cu Patroale sigur ca nu avem ce discuta , Patrol rulz. Dar la LC iarasi, daca povestim de j90 sau LC120 , chiar nu vad cu ce ar fi mai bune decat terrano in offroad. NU avem ce sa comparam pe R20 cu Toyo LC cu punte rigida fata, ca desigur se schimba treaba. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Eu unul nu am inteles nimic din prezentatre si asteptam cumva continuarea....altfel titlul nu are nici o treaba cu postul propriu zis. Eu am inteles ca Ironman l-a dezamagit si singurul lucru bun sunt arcurile pe spate..... Nici nu cred ca producatorul respectiv are arcuri de open,asta fiind alta idee.....mai ales pentru Terrano..... Si nici review nu este...este un elogiu la masina proprie inaltata..... comparand mere cu brinza si ananas,salata perfecta ..... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Eu unul nu am inteles nimic din prezentatre si asteptam cumva continuarea....altfel titlul nu are nici o treaba cu postul propriu zis. Eu am inteles ca Ironman l-a dezamagit si singurul lucru bun sunt arcurile pe spate..... Nici nu cred ca producatorul respectiv are arcuri de open,asta fiind alta idee.....mai ales pentru Terrano..... Si nici review nu este...este un elogiu la masina proprie inaltata..... comparand mere cu brinza si ananas,salata perfecta ..... da... si eu asta inteleg, ca din toate modificarile singura ok ar fi arcurile dar sa vedem poate mai urmeaza posturi. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ironman4x4 Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 (editat) Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review salut Arcurile de spate sunt de Opel Frontera A, cod HOLD008B Cred ca este o confuzie intre Opel si Open...Ironman nu ofera arcuri de Open (clasa de concurs...) pentru nici un model de masina. (si nu cred ca ofera asa ceva vreun producator de suspensii...) Sunt arcuri de Frontera pentru ca arcurile din catalog pentru R20 sunt doar pentru Terrano I si Terrano II R20 scurt. Am montat pe R20 lung (inclusiv al meu) si liftul a fost 4cm, ramas 3cm dupa cca 1 luna- cum este si normal (scaderea cu cca 6-10mm) dupa "asezarea" arcurilor. Pentru lift mai mare am montat de proba pe masina proprie arcuri spate de Opel Frontera si a rezultat un lift de cca 7 cm. Masina mea este din 2004 cu prima inmatriculare in august 2005, iar suspensia Ironman cu arcurile din catalog pt R20 a fost montata in iunie 2012, la 100.000 km, suspensia originala fiind in parametri rezonabili pe spate (spre deosebire de fata lasata, "boala" clasica a barelor de torsiune stock pt Terrano...) Diametrul exterior al arcului este identic pentru cele 2 masini, inaltimea fara sarcina aceeasi, nr de spire acelasi dar diametrul spirei de Frontera este mai mare decit al arcului de Terrano I cu 3mm. Diametru spira arc Terrano 14mm, arc Frontera 17mm. Comportamentul masinii sosea / offroad nu a fost afectat de arcurile mai dure, plus liftul de 7 cm nu a necesitat prelungiri ale furtunelor de frina sau ale bieletelor antiruliu spate. Cursa in jos a suspensiei spate este mai mica cu 2 cm cu arcurile de Frontera, acesta ar fi singurul minus. Asadar pentru Terrano II lung solutia pt lift + 5cm (real 7cm) este montarea de arcuri de Opel Frontera A. Astept comentariile tale Make, referitor la comportamentul intregii suspensii. Multumesc Alec Preotu 0723 573 323 Editat Martie 19, 2014 de Ironman4x4 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 (editat) Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Bun, My bad: arcuri de Opel nu de Open - confuzia mare in capul meu pentru ca toata discutia cu service-ul s-a facut doar telefonic. O mare erata si o mare confuzie in capul meu. Continuand: nu incerc sa-mi fac un elogiu al propriei masini. Incercati sa vedeti acest post ca o poveste/jurnal al unei masini in care s-au bagat, progresiv, din 2008 incoace peste 14.000 de euro, a stat cel putin jumatate din acest timp in service si, cu toate acestea inca este in service la ora actuala, in timp ce va scriu postul acesta. Practic, nu am cunostinte aplicate de mecanica - se reduce la citit, la vazut, dar, din pacate nu la pus mana. In plus, fiecare iesire cu masina a fost ca o gura de aer (iesirile in care a mers bine pentru ca, o sa vedeti, au fost destule in care m-am intors prematur acasa). Thread-ul vine ca o necesitate subiectiva de a lauda singurele 2 componente bune ale masinii (din fabrica si nu numai): cutia de viteze si suspensiile (mai mult cea din spate pentru ca fata din fabria este prea slaba - va povestesc si acolo). Thread-ul vine si ca un raspuns universal al tuturor intrebarilor de pe forum: as vrea sa imi cumpar un Terrano, ce sa fac. Thread-ul vine si ca o mica provocare prin care toti posesorii de Terrano de pe aici (care vor si care pot) sa faca un jurnal similar, fara lucruri complicate pentru a demonstra ca la finalul zilei, desi e o masina usor underrated, ramane o masina buna si rezistenta. Maine vine primul episod: 1. Masina supra-incarcata pe sosea. Seara frumoasa. Editat Martie 20, 2014 de Astral Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Sa-mi fie cu iertare dar nici eu nu prea mai inteleg nimic. Spui ca a stat cel putin 3 ani in service ai investit in ea 14.000 la care daca mai adaugi pretul de achizitie ajungi la 17-18.000 (adica vreo doua Patroale in mintile lor, pregatite de 'scandal') si la final afirmi ca este buna si rezistenta...dar nu toata ci doar cutia si arcurile spate (care au fost schimbate). La mine da cu virgula, poate nu te-ai exprimat bine si am inteles gresit. Stop si de la capat sa intelegm si noi. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Sa-mi fie cu iertare dar nici eu nu prea mai inteleg nimic. Spui ca a stat cel putin 3 ani in service ai investit in ea 14.000 la care daca mai adaugi pretul de achizitie ajungi la 17-18.000 (adica vreo doua Patroale in mintile lor, pregatite de 'scandal') You have a point, numai ca povestea asta nu ii despre Patroale. Poveste asta ii despre R20. In fine la inceput de post nu prea am inteles ce vrea sa fie topicul acesta, dar acum m-am prins :wink:. Sper la mai mult timp din partea lui Make incat sa puna macar 2 posturi pe zi. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Lasati omul in pace sa-si spuna povestea. E clar ca vrea sa-si prezinte masina, sau mai bine zis evolutia ei. Uitandu-ma la scoruri, ma bucur ca nu mi-am luat Terrano! :grin: A fost si asta pe lista in 2010 dar l-am taiat rapid. Deci, lasati sa prinda contur povestea... :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Chiar e interesant de urmarit cum se descurca Terrano pe o suspensie supradimensionata. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 (editat) Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Salut @ Make, Din primul tau post nu inteleg ce te-a nemultumit exact la suspensia IroMan poti fi mai explicit? Eu am un Terrano I care are un kit de suspensie Old Man Emu cu lift de 5cm( amortizoare + arcuri spate) si bare de torsiune Ironman. Dupa montarea acestui kit masina se comporta foarte bine on/off road. Am putut trece cu ea pe unde a trecut Patrol, Samurai, Pajero etc. Masina are montat un blocant ARB cu compresor si un troliu de la IronMan. Costul modificarilor+ intretinerea anuala+vopsit+ pretul masinii in 5/6 ani nu au depasit 6-6500euro. Masina merge la iesirii in zona V. Doftanei din martie pana in decembrie de cel putin 2ori pe luna. Din pct meu de vedere la Terrano problema nu este suspensia, problema ei cea mai mare este directia :ha: O zi buna si spor la modificari. Editat Martie 21, 2014 de gedaci_2005 EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Eu nu am inteles deloc din primul post ca Make este nemultumit de suspensia Ironman4x4, ci dimpotriva, ca suspensia e unul din lucurile bune de pe masina, si a accentuat pe arcurile spate. Altii sunt cei care au insinuat ca omul s-a plans de suspensie, si au tot repetat ideea asta incat s-a creat aceasta impresie falsa. Chiar daca Make se exprima putin mai... nefocalizat, eu zic ca sa-l lasam sa ne spuna ce are de spus, si dupa aia sa tragem concluzii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scoci Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Ma felicit ca am apucat sa citesc pana sa fie strerse:ft Constructiva "cearta". Acum am revenit si eu cu picioarele pe pamant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Martie 25, 2014 Autor Partajează Postat Martie 25, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review (zic asa amestecat pentru ca daca o sa scriu despre masina ca este nasoala si o conduc sunt usor ipocrit; daca scriu de ea cat de buna e si ea e in service, iarasi sunt ipocrit - deci e undeva intre... Nu am prins discutia/cearta, dar sa ii dam drumul la povestire, zic...) Capitolul 1. Necesitatea inaltarii Distractia incepe de la urmatoarea problema: masina este un Terrano 2 din '96, motor 2.7, masina primind niste cauciucuri profil M/T Maxxis Buckshot Mudder. Si odata cu astea, am inceput sa ma dau cu ea mult mai curajos si mai dur - urcari mai mari, vaduri de apa fara sa verific inainte, mers mai rapid in teren - erau treceri pe care le luam cu 50 km/h, masina tinea (va recomand traseul catre plaja Vadu - pe camp - este rally raid foarte bun), dar la fiecare trecere dadea cu burta. A doua problema: am fost cu my old man la vanatoare (totul legal :) ) - 5 vanatori + echipament + au vanat un mistret de 200 de kile (a trebuit sa il transeze acasa - probleme organizatorice) si a trebuit sa tracteze inca o masina incarcata pe noroi; acolo Terrano si-a aratat limitarea mare - a ramas suspendata pe praguri, in timp ce alti colegi de traseu au trecut chiar daca, la randul lor tractau alte masini (deh, nu toti vin pregatiti la off-road pentru off-road). Concluzia 1: Terrano are nevoie de o inaltare. Problema 1: daca o inaltam ce ne facem cu comportamentul prost on-road? (inclinatii laterale puternice, la viteze peste 50 - 60 km/h) si cu inclinatiile laterale in off-road (pentru cei care nu stiu masina - standard are inaltimea 1, 75 aproximativ si ingusta - 1, 7 - ceva pe acolo). Solutia 1: jante cu et negativ in loc de flanse si, evident cauciucuri mai mari. Primeste niste incaltari de toata frumusetea - jante negre de tabla (pentru cei pasionati de cifre: 16 toli, offset: -30, caucicuri: 265/75/16 echivalentul aproximativ 31/10,5/16 fata de standardul 235/75/15 - atasez o poza de before si after la cauciucuri). Solutia 2: suspensii - am avut de ales intre Iron, Ome si Afn. Ultima a cazut din start datorita complexitatii sistemului si necesitatii intetinerii continue (nu intru in detalii tehnice pentru ca am spus din start ca nu este un thread cu detalii tehnice). Ome, din ceea ce ma inteles, avea niste probleme de livrare (desi superior la pret si calitativ celorlalte 2) plus ca nu existau niste solutii dedicate terrano 2 pentru puntea fata (parca asa a fost povestea). Bun, mergem pe Iron Man - amortizoare fata si spate, bari torsiune fata si arcuri spate. Problema 2: mi s-a spus de foarte multe ori, de foarte multe persoane: drumul de modificari pentru Terrano nu este foarte destelenit, putina lume a mers pana unde vrei tu (L.E: vreau sa modific si motorul, vreau sa ii pun blocant, troliu, portbagaj de plafon, canistre exterioare si multe alte jucarii). Motiv pentru care suspensia pusa pe masina a "cazut" prost: fata era mai ridicata decat spatele. Cu toate acestea, furnizorul de suspensii (observati ca nu spun nici service-ul si nici furnizorul pentru ca nu vreau sa fac reclama directa lor, nu aceasta este ideea de baza a threadului) a fost foarte dragut si a livrat imediat si fara costuri in plus alte arcuri - acelea de Opel, nu Open cu prost am inteles eu, pentru ca masina sa se aseze bine. Aici vreau sa multumesc pentru ca, fata de alti furnizori de piese cu care am colaborat - direct sau indirect - a fost printre cei mai saritori si de probleme rezolvatori. S-au taiat aripile cam un sfert, contra-aripile si masina a fost gata. Nu cunosc, pana la data de astazi, un Terrano cu roti de dimensiunile astea in Romania. Bun, deci avem roti mari, masina trebuie sa fie mai frumoasa si sa stea mai bine pe sosea. Problema 3 + Concluzia 2: Curba de la podul Ciurel (pentru cei care nu sunt din Bucuresti - este un pod in curba pe care il abordezi de obicei in viteza cam la 50 - 60 km/h): masina nu se mai inclina asa de tare. Prima concluzie fericita: masina, in sfarsit sta cum trebuie pe sosea. Parca este si putin mai responsive - simteam mai bine volanul la plecarile de pe loc si aveam feed-back mai bun. O bila alba. Problema: nu am simtit un schimb major de comportament pe acceleratie, dar am simtit un schimb major pe frana. Pedala a devenit mult mai lunga, trebuia apasata cu si mai multa putere (frana este unul dintre capitolele pe care il urasc cel mai tare la masina asta - fata de alte masini de teren ce le-am condus - daca vreti exemple speciale: Defender, LandCruiser, Patrol GR, Cherokee, Discovery etc. - am impresia ca doar masina asta nu franeaza deloc cum trebuie - zici ca esti la volanul unui camion Carpati + abs). In plus, rotile de pe fata atingeau contraaripile - ne intoarcem in service (si ei au fost "responsive" in ceea ce priveste aceste probleme si m-au ajutat de fiecare data cand ma intorceam pentru problemele astea) sa retaiem. Problema a fost rezolvata doar pentru scurt timp. Revin cu capitolul 2 - carausul din oras - cum am carat 650 de kile cu masina. Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octav94 Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review salut...cat s-a decupat din aripi sa incapa aceste gume?...si ce voiam sa te mai intreb este mai puturoasa masina cu gumele astea? ma bate si pe mine gandu sa pun de 31 momentan o am in service i-am montat acelasi kit de suspensie ca al tau si nu stiu ce sa fac cu gumele...ambreiajul rezista? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Pentru Make: este la mine in oras R20 pe 33 si cred ca in trecut a fost si pe mai mult. Oricum masina de care vorbesc umbla de ani de zile pe 33-uri. Pentru Octav: grupurile , motorul , cutia , ambreiajul si ce mai vrei tu duc fara probleme si 33 asa ca la 31 nu ii stres deloc. Am la mine in oras R20 care ii pe 31 si e folosit zilnic la tractari auto cu platforma si nu are nici o treaba. Octav la noi nu e asa populara masina asta. Daca vrei sa afli chestii la sigur despre ea is f bune forumurile de uk sau portugalia und R20 e foarte iubit. De exemplu f bun este forumul http://www.terrano.com sau asa ceva din portugalia. Acolo ai sa vezi Terrano preparate pe roti de 31, 33 sau 35 care merg si in concursuri la toate categoriile inclusiv si R20 taiate si pregatite pentru categoria extrem. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review Adresa forumului din pt. pe care aveam si eu cont in ceva vreme e asa: http://www.forumterrano.pt Dar nu merge totdeauna si atunci mai merge asa: http://forumterrano.createforumhosting.com/ucp.php?mode=login Aici daca ai rabdare si cauti poti gasi lucruri foarte interesante. Singura problema este ca doar putini dintre baieti stapanesc limba engleza. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octav94 Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Re: Terrano 2 - inaltat cu IronMan, 9 cm- review mersi boss :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate