Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rulment vasco unit 300 tdi

RETI

Postări Recomandate

Un mic ajutor please cione are descarcin PC ..eu nu sunt cu el in fata am nevoie de o dimensiune a rulmentului de la vasco...motor 300tdi....dintr-o data am un zgomot si vine doar de la riulmentul respectv..am scos curea de alternatopr si aer si numai face nici un zgomot daca invart de rotiile alea merg foarte usor.....eu am anulat vasco si am un sistem cu ventilator electric cu sonda pe ulei separat .....alte zgomote nu am sesizat decat la asta inital am crezut ca au uitat in ghilimele sa schimbe ceva pe la cureaua de distributie ...ca de vazut am vazut ca nu au pus susrruburile conform cu dimensiuniile si specificatiile LR .in fine alta poveste ......cu mecanici din romania.

AM desfacut curelele si asa am dedus ca doar ala e vinovat ..deci trebuie sa desfac capacul de la distributie si sa schimb rulmentul sua rulmentii respectivi.......si cum am atelierul la dracu in praznic risc sa numai plec de acolo.....si asa sunt in deplasare..

Mersi mult aniticipat.!

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Rulment vasco unit 300 tdi

Cred ca vorbesti de rulmentii axului pe care vine prinsa fulia ventilatorului si vascocupla. Din pacate din cate stiu intreg ansamblul se schimba impreuna cu capacul distributiei. Codul capacului este ERR4578!

Link spre comentariu

Cred ca vorbesti de rulmentii axului pe care vine prinsa fulia ventilatorului si vascocupla. Din pacate din cate stiu intreg ansamblul se schimba impreuna cu capacul distributiei. Codul capacului este ERR4578!

Se pare ca amicii australieni au gasit solutia: rulmentul de la pompa de apa e identic cu cel de la axa vasco-ului din capacul frontal.

Daca e sa ma iau dupa ei, codul este WB1938 sau WD885802 http://www.wd-bearing.com/en/Water-pump-bearings/885802-Bearing-Series.html

Poate s-o gasi si la alti producatori (SKF) un rulment echivalent :wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Intradevar solutii ad-hoc se pot gasi, rulmentii aceia nu-s crescuti acolo (ma refeream la faptul ca LR nu ofera rulmenti/kit de reparatie pentru aceasta problema), totusi operatiunea prezinta si riscuri de care trebuie sa fim constienti! Trebuie insa in afara de dotare (presa pentru flansa si pentru extras rulmentii din capac), un meserias care sa poata manui cu finete presa si...putin noroc. Capacul distributiei se poate deteriora usor (deforma, crapa) in timpul operatiunilor de depresare/presare (si tot la capac nou se ajunge), deasemeni flansa se poate deforma. Axul deasemeni trebuie depresat si presat apoi pe noul rulment. Cu bafta, omul si mijloacele potrivite e posibil! :wink:

Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]208639

BUNa dimineata !

SUnt mai multe posibilitatii.

MAi ieftine sua mai scumpe evident...problema este cael rulment...///ori cumperi unul ieftin cu 2 randuri de biel ori unul performant cu un rand d e bile si un rand de ace.

Codurile de rulementi sunt urmatoarele.John deere 9257, KOYO 885802 RS, INA F110607-20 sau SKF 3740 56B[care nu s emai fabrica dra icne stie poate unul in sertar intr-o tara care are moarta industri\\\

Deci la INa in america latina se vind la greu ca acolo nu e ee EU cu regulile d ecacac in industria auto ..nu trebuie decat sa scoti vechiul rulment cu ax ca se vinde impreuna si gata treaba.

La cel JD ..gasesti ci chinazarii ieftine ..adica care zice ca ee echivalent...de la Universal Bearing si acela este ieftineanu ca are doar bile....2 randuri nu si bile si ace.

acuma ramane sa gasec rulmentul.

MAI este varianta sa anulezi tot ansamblull si sa bagi o curea mai mica in dimensiune.Oricum eu am anulat vasco de mult si am un ventilator Kenoo cu sonda .

Problema etse vara daca vrei si aer conditionat.

De lasat asa dintr-o data ..mai inati apar sunetele....si nu cred ca moare din prima....eu asa am venit 35 de km...ca nu m-a rabdat si am venit acasa.

De scos il scot ...cum mi-o fii norocul....ca se pot intampla multe...si la incalzire si la depresare.Dar cred ca este cea mai abject reper de la LR .....si fara posibilitatii pre multe.

In poza vizualizare ax pompa echivalenta ax cu rulmenti .....cu doaua randuri de bile.DIn memorie am mai schimabt odata la mercedes la o limuzina asa ceva dar nu imi mai aduc aminte de la ce era.... sigur ala l-am luat de la capatul chitilei pe Laminorului.....si reperul era o groaza de bani ca piesa, asa pe schimbate rulmenti ..a fost o sticla de vin si o cafea buna.

090_G.jpg.68dfe6f8227aff8248742181576f4141.jpg

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Imi pare rau sa va spun dar pana la ora asta nic un dealer rulmenti la care am incercat nu are rulmentul respectiv apare in programul lor ....pentru pompe apa.......producator ,etc....dar nu au asa ceva.

Cred ca iau un second sa circul cu masina si sap in continuare.

Deci cine are Ladn Rover Disco I sa stie ......ca ee BUBA>

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Din pacate nu am putut sa desfac fulia de la vibrochen si sunt in cautarea unei scule LRT 12-080.. am incercat diverse metode...cric , curele, clesti cu zale...nimic flansa aia nu pot s-o desfac.Cine are o cheie s aimi imprumute si mie .....raman dator. Mai de facut alte mici reparati ca refacere filete la capacul respectiv , schimbat rulmentii la rolele de la aer ...daca tot sunt la capitol reparatii imi schimb si pompa de apa....Restul fuliilor leam desafacut si pus inapoi...munca d e sisif.Daca imi da cineva niste cote la respectiva scula sau la agaurile de pe fulie ..zic sarumana..ca imi fac singur o scula din aia cu 4 suruburi ...

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Eu la Defender am desfacut pulita de la vibrochen punand pe ea o cheie tubulara in care am bagat levierul extensibil de roti. Am invartit cu mana de levier (cu tot cu motor, piulita nici nu s-a miscat) pana cand levierul s-a proptit in sasiu. L-am lasat asa proptit si am dat o fractiune de secunda la demaror, chestie care a desfacut instantaneu piulita cu un trosnet infiorator.

Incearca si tu, metoda e folosita pe scara larga in UK.

Atentie mare insa in ce parte invarti motorul ca daca proptesti bratul cheii in partea gresita iar ala in loc sa se sprijine face o rotatie, iti distruge tot pe acolo...

Link spre comentariu

Te ajuta ce zice asta aici?

http://www.glencoyne.co.uk/belt.htm

Il rasfoisem mai devreme....de acolo si stiu de sscula respectiva....am crezut ca merge si fara...si am incercat azi cu nervi de rigoare.Daca nu gesec scula o fac..iau niste cote la cercul in care sunt suruburile si api adancimea flansei si aia ee..ma mai chinui un pic....asai la land rover...fara transpiratie nu merge.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare