Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum aduc o duba Ford Transit din Olanda mai iefin?

sebasd

Postări Recomandate

Salutari

Am achizitionat o duba din Olanda prin licitaite si nu stiu cum sa o aduc ...care ar fi cea mai ieftina solutie ...?

Sa merg eu singur sa o aduc ..? sa ma duc cu inca o masina?

transport pe tir?

Stie cineva ce acte mai trebuiesc intocmite acolo?

Multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi...

Editat de sebasd
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum aduc o duba Ford Transit din Olanda mai iefin?

daca masina are ITP-UL ( apk) valabil -poti scoate numere si sa o aduci pe roti daca mergi incolo cu autocar/bus/avion cu numere si motorina iesi la 5-600 euro.

daca nu are apk singura varianta ramane trailer sau camion , cel mai ieftin ar fi intr-un tir

o platesti ,pui anunt pe bursa si cineva o sa o incarce pt 700-800 de euro .

pentru diferenta de 1-200 euro eu as prefera sa dorm linistit acasa si sa o aduca altii.

Link spre comentariu

daca nu are apk singura varianta ramane trailer sau camion , cel mai ieftin ar fi intr-un tir

o platesti ,pui anunt pe bursa si cineva o sa o incarce pt 700-800 de euro .

pentru diferenta de 1-200 euro eu as prefera sa dorm linistit acasa si sa o aduca altii.

Cu o precizare,in cazul unui tir: sa te asiguri ca cei din Olanda se pot organiza(au posibilitatea/logistica) si accepta sa ti-o incarce.Incarcarea nu cade in sarcina transportatorului.

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Daca ai luat-o prin COTW sau Autorola si masina e la Ultrecht, atunci nu o vei putea ridica decat cu un camion. Ia legatura cu Benga sau Titanic Grup. Licitatorul nu-ti va pune la dispozitie actele pentru a lua masina pe roti.

Oricum ar fi, te va costa cam 800 euro, ceea ce e mai convenabil decat sa o aduci pe roti.

Succes

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

masina este la lemelerveld undeva spre granita cu Germania si am luat la licitatie pe net de la BVA.

Acum sunt cam asa intrucat vroiam sa o iau pe firma fara tva ...si am inteles ca trebuia sa fiu inscris in Rgeistrul Operatorilor Intracomuniatari dar noroc cu contabila care mi-a gasit o portita cum ca achizitiile organizate prin licitatie publica intracomunitara se fac prin taxare speciala si anume se pune tva doar la profitul licitatorului pe care trebuie sa-l platesc ..dar in situatia asta nu mai sunt obligat sa fiu in ROI..

stie cineva ceva de chestia asta?

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Cum ai adus-o pana la urma?

Pana la urma nu am mai cumparat-o intrucat nataraii de la licitatie nu au vrut sa mi-o dea fara tva .Eu le-am cerut expres sa mi puna tva-ul doar la comisionul lor de licitatie conform legislatiei europene care specifica clar lucrul asta .

Ei mi-au tot spus ca nu sunt in ROI si ca nu pot sa faca asta .Pana la urma le-am trimis 5-6 mailuri ..am vorbit si la telefon si intr-un final mi-au spus ca pur si simplu ca refuza ...ca atare le-am spus ca refuz si eu sa cumpar masina.

End off story...

De mentionat aversiunea fata de romani pe care am simtit-o clar...in discutiile cu ei.

Link spre comentariu

Sincer, ma cam asteptam la asa ceva inca de cand ai spus de "chichita" gasita de contabila si de faptul ca nu trebuie sa fii inscris in ROI. Nu am vrut sa par ca fac pe destepul si sa te contrazic, dar asteptam deznodamantul.

Iau de ceva vreme masini de la licitatii, fac de cativa ani importuri si de alte produse, iar fara ROI, nu prea merg facturate fara TVA.

In ce priveste facturarea cu TVA aplicat doar la marja comerciala, stie contabila ceva, dar nu bine. Situatia e valabila numai in cazul in care licitatorul are intrare pe acea masina tot fara TVA si trebuie sa specifice pe factura acest lucru. Marja va fi evidentiata separat in factura de catre licitator.

In ceea ce priveste aversitatea fata de romani a olandezilor, aici poate ca esti putin subiectiv. Lucrez de mult timp cu cateva case de licitatii din Olanda, Germania, Belgia si Franta. Niciodata, dar niciodata, nu am simtit vreo "aversitate" sau macar sa simt ca sunt tratat diferit pentru ca sunt roman din partea vreunui angajat al lor.

Polonezii si italienii au fost singurii, in mai multe randuri si la firme diferite, care m-au tratat cu superioritate si dispret pentru ca sunt roman. De fiecare data am intrerupt colaborarile cu genul asta de oameni, sau nici nu le-am inceput, indiferent cat de avantajoase au fost.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Sincer, ma cam asteptam la asa ceva inca de cand ai spus de "chichita" gasita de contabila si de faptul ca nu trebuie sa fii inscris in ROI. Nu am vrut sa par ca fac pe destepul si sa te contrazic, dar asteptam deznodamantul.

Iau de ceva vreme masini de la licitatii, fac de cativa ani importuri si de alte produse, iar fara ROI, nu prea merg facturate fara TVA.

In ce priveste facturarea cu TVA aplicat doar la marja comerciala, stie contabila ceva, dar nu bine. Situatia e valabila numai in cazul in care licitatorul are intrare pe acea masina tot fara TVA si trebuie sa specifice pe factura acest lucru. Marja va fi evidentiata separat in factura de catre licitator.

In ceea ce priveste aversitatea fata de romani a olandezilor, aici poate ca esti putin subiectiv. Lucrez de mult timp cu cateva case de licitatii din Olanda, Germania, Belgia si Franta. Niciodata, dar niciodata, nu am simtit vreo "aversitate" sau macar sa simt ca sunt tratat diferit pentru ca sunt roman din partea vreunui angajat al lor.

Polonezii si italienii au fost singurii, in mai multe randuri si la firme diferite, care m-au tratat cu superioritate si dispret pentru ca sunt roman. De fiecare data am intrerupt colaborarile cu genul asta de oameni, sau nici nu le-am inceput, indiferent cat de avantajoase au fost.

Mda ce sa zic ..ma lovesc pt prima oara de lucruri de genul asta,import dar ceea ce mi-a zis contabila am regasit eu si in legile europene destul de clar ,iar textul de lege nu face nici o referire la intrarea marfurile cu tva sau fara tva .Se refera strict la comertul intracomunitar cu produse SECOND HAND si nu la cel intern. De altfel nu cred ca esti pe subiect ....intrucat ei, "holandejii" tocmai asta mi-au spus ca masina provine de la o firma neplatitoare de tva si din acestea cauza nu mi pot factura cu tva aplicat doar la marja lor...Lucru logic gasesc eu... si contabila dar legea nu specifica acest lucru.

Ca atare am cautat firma falimentara in Registrul comertului la ei pt a vedea daca intradevar fusese neplatitoare de tva.

In plus ca dovada a "cinstei netarmurite a holandejilor" mi-au spus ca scrie pe pagina acest lucru ca pt masina nu s-a platit tva la achizitia ei. Rahat minteau fara rusine...nu scria nimic ..

Si de precizat ca legea europeana se refera atat la organizatorii de licitatii cat si la dealerii de masini SECOND HAND .Sincer as prefera sa mi se arate textul de lege unde specifica lucrul asta ..eu pot sa-l arat pe al meu ..as preferat ca si "holandejii" sa faca acelasi lucru dar ei pur si simplu mi-au spus ca nu vor sa citeasca mailul meu .DE Ce? "Pt ca nu vreau! "reproduc exact vorbele unui anume Patrick van Cacat.

De altfel e de notorietate faptul ca in Olanda si Belgia se dadeau km in draci inapoi pt ca nu aveau legislatie..de altfel de la 1 Ianuarie 2014 s-a bagat si la ei sub efectul legii masluirea nr. de km.

In plus nu ei se opun intrarii nostre in Schengen ....

Atasez textul de lege european:

"Regimuri speciale pentru vânzările din cadrul licitaţiei publice:

statele membre sunt libere să determine cantitatea taxabilă de bunuri furnizate acoperită de Directiva în cauză în anumite condiţii de către un organizator de vânzări în cadrul licitaţiilor publice în numele unei persoane netaxabile, unei alte persoane taxabile sau unui comerciant taxabil;

volumul impozabil de bunuri furnizate reprezintă volumul total facturat cumpărătorului de organizatorul vânzării în cadrul licitaţiei publice, minus:

suma netă achitată sau care urmează a fi achitată de organizatorul vânzării clientului său; şi

suma impozitului datorat de organizatorul vânzării în cadrul licitaţiei publice pentru bunurile sale.

Explica daca am dreptate sau nu ! Acum ori eu inteleg mai greu ori ...

uite si varianta in engleza care pare mai clara:

"Intra-EU acquisitions of second-hand goods, works of art, collectors’ items and antiques are not subject to VAT when the vendor is a taxable dealer or an organiser of sales by public auction who has paid the tax on these goods by using the special scheme of taxation of the profit margin."

Editat de sebasd
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare