Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie patrol 2,8 y60 scurt

KAROLOKW

Postări Recomandate

salutare

ma mananca de ceva timp sa intregesc colectia si cu un y60

am gasit unul convenabil ca pret e stoc fara balarii pe el ceea ce imi convine dar cu rugina pe la aripile spate si pe la praguri

dealtfel actualul proprietar spunea ca a avut o zona pe la sasiu care a fost eliminata si peticita aferent

intrebarea mea este daca merita o astfel de masina si care ar fi detaliile la care sa fiu atent inainte de achizitionare,ianfara celor clasice deja cunoscute de toata lumea.

tin sa mentionez ca nu am experienta cu patrolul in particular dar cu alte masini si utilaje am :) asa ca o parere avizata de la cunoscatori face mai mult decat o gramada de povesti de la altii :)

multumesc pentru raspunsurile voastre anticipat.

ca un rezumat,masina e de prein 93-94 vreo 300 mii la bord cel putin asa arata si distributia incert ca data cand a fost schimbata :) restul pe la puntea fata zemuieste pe la homocinetice,franele spate par cam praf iar ambreiajul cam molcut,nu mai spun de gume care sunt pe post de slikuri :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: patrol 2,8 y60 scurt

Mestere, iti urmaresc de ceva vreme postarile.

Patrol...dincolo de cliseul "rulz, rupe"....e o masina chiar OK. Desi nu am Y60, am avut ocazia sa vad/calaresc cateva si pot sa zic ca mi-au placut. E drept ca cele calarite de mine au fost masini ai caror proprietari nu s-au zgarcit in privinta intretinerii si chiar stiau cu ce se haleste un Y60.

Imi place simplitatea lor, si faptul ca atunci cand au fost concepute am un feeling ca nu s-a facut rabat de la calitate. Ca intretinerea si exploatarea nu au fost din cele mai fericite...este alta poveste..

Privind pe forum, sunt atatea povesti frumoase cu Y60 incat ...daca ai posibilitatea....e pacat sa nu ai asa ceva la ograda. Este o legenda.

Bafta maxima !

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Re: patrol 2,8 y60 scurt

Daca merita?

Greu de spus ... posesorii de Nissan vor zice ca da ...aia cu alte marci le vor lauda pe ale lor ...samd.

Eu am avut la randul meu multe masini de teren ...am ramas de ceva timp setat pe Y60 ...Sa-ti spun ca merita? As fi subiectiv. Sa-ti spun ca nu merita, n-as fi corect ...

Cel mai bun sfat pe care sa ti-l dau...daca ai suma necesara, gasesti masina potrivita, te urci in masina si te simti "altfel" (altfelul asta o sa-l intelegi cand o sa invarti cheia in contact daca e cazul) ia-o ...fara sa stai pe ganduri.

Probleme majore cu Y60 nu sunt ...una din ele rugina sau garile pe sasiu si caroserie pe partea din spate...in rest chestii clasice ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie patrol 2,8 y60 scurt

Salutare inca odata:)

multumesc de pareri si remarci,intradevar de calarit am calarit si eu cateva iar una care chiar mi-a placut a fost aia "lunga"de 4,2 benzina a lui IWA.

eu la baza daca mi se permite exprimarea sunt benzinar dar acum ceva ani eram diselar convins,se pare ca odata cu inaintarea in varsta si ceva experienta revii catre valorile din tinerete :)

acum defapt scopul intrebarii era astfel:

-banii de achizitie al ei exista dar am facut un mic calcul de ce imi trebuie dupa si a rezultat

1-gume x5 bucati 33 sau 35 = 1000 euro

2-kit suspensie cu +5OME = 1000 euro

3-revizie completa zemuri...etc = 500 euro

4-bara fata plus spate = 750 euro

5-ceva scuturi = 300 euro

6-kiturile de reparatie de la punti= aici pararei si preturi cu diferente enorme ceea ce ma face sa ma intreb daca intradevar ma uit eu la ce trebuie sau e aberant ce cer unii.

7-verificat/schimbat/reglat injectoare = 500 euro

restul trolii,becuri,scaune,sufe,scripeti...am asa ca pe ele nu mai dau banii :)

eu aici imi dirijam intrebarea daca intradevar merita ca dupa achizitionarea masinii si investitul in ea a cateva mii daca mai merita treaba sau nu

vorbind din pasiune merita,vorbind din zona financiara...deja sunt la a 3 masina personala pe care as lua-o si in care as baga banii sa o fac de la zero,ca asa am facut cu toate pana acum si pot sa spun ca inafara de satisfactia si pasiunea de a face ceva tu insuti in rest este o paguba:) dar macar ma pot lauda si eu ca am Patrol :)

adevarul e ca deasta nu am avut pana acum :)

ca rugaminte cine ma poate dirija catre o sursa de piese si kituri de reparatii la preturi decente si normale,dau o zeama cu prima ocazie:)

desigur si un manual tehnic daca aveti de 2,8 ar fi util sa incep sa il rasfoiesc putin,ca pe ale mele de Jeep,Lada,Aro le-am rasfoit de le-am tocit colturile :)

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu

1-gume x5 bucati 33 sau 35 = 1000 euro

2-kit suspensie cu +5OME = 1000 euro

3-revizie completa zemuri...etc = 500 euro

4-bara fata plus spate = 750 euro

5-ceva scuturi = 300 euro

6-kiturile de reparatie de la punti= aici pararei si preturi cu diferente enorme ceea ce ma face sa ma intreb daca intradevar ma uit eu la ce trebuie sau e aberant ce cer unii.

7-verificat/schimbat/reglat injectoare = 500 euro

Ca rugaminte cine ma poate dirija catre o sursa de piese si kituri de reparatii la preturi decente si normale,dau o zeama cu prima ocazie:)

desigur si un manual tehnic daca aveti de 2,8 ar fi util sa incep sa il rasfoiesc putin,ca pe ale mele de Jeep,Lada,Aro le-am rasfoit de le-am tocit colturile :)

Mai taie din iele (din preturi) dale reaqu ... :ha:

De gasit stii cum si unde ma gasesti ...vin-o si povestim ...sa facem una bucata sedinta de spritzitism ...sa descoperim calea luminii si a dreptatii ...:ha:

Manual are baiatu ...da mail pe PM si ti-l trimit ...

La lista aia dupa ce twixuim unele chestii ...mai trebuie adaugata distributia, pompa de apa si curelele de mesina... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

as vrea sa pastrez discutia aici la general iar dupa ce voi achizitiona masina daca va corespunde cerintelor voi dori sa mutam in sectiunea adecvata:)

Pana atunci cu acordul vostru as vrea sa fac inca o lista mica de activitati in ordinea importantei si prioritatii.

enumar cateva aspecte pentru a le discuta

-un furtun de la servodirectie pierde lichid,nu stiu exact daca e cel de tur sau retur dar banuiesc ca e returul.unde se poate face unul de genul

-masian prezinta ceva urme de rugina pe la praguri si aripi,aici stiu solutia e cu weama de flex si tinichigiu bun:) aveti idee ce inseamna ca pret,si aici ma refer cei care au facut aceste interventii in special

-masina se pretinde ca are distributia schimbata recent dar ar fi de dorit sa schimb kitul aferent

-kit disc de ambreiaj aveti recomandari?

-la suspensie e o intreaga poveste,cert e ca ma tenteaza un +5cm

-cauciucurile nu vreau sa pun mai mult de 33,aveti idee care e raportul in grupuri?

-aerul conditionat nu merge se pare,cine stie pe unde se poate repara rezolva?

-blocantul spate pare a fi prezent,dar nu stiu daca functioneaza sau nu,cum poate fi verificat fara ridicare pe rampa sau proba in teren?

-se poate face,sau merita sa fie facuta autoutilitara in ideea de a diminua taxele la stat cat mai mult

-care e cea mai buna varianta la confectionarea barelor fata/spate sau achizitionarea lor gata facute?

-solutii de indepartat rugina de pe sasiu si solutii de tratare a lui ulterior???

cu zcuzele de rigoare pentru intrebari dar inainte sa ma apuc de ea vreau sa stiu cat mai multe iar topicurile desi le-am citit,unele de mai multe ori chiar as vrea sa le rezumez aici pe cat posibil.

ca mentiune masina nu vreau sa o folosesc la open sau extrem asta e clar,dar o vreau ca masina de standard si ca masina cu care sa merg la iarba verde cu familia si care sa nu ma lase in drum si cu care sa ies din rahat daca e necesar,adica sa pot pune un troliu sa dau drumul la un proiector fara sa imi fie teama ca pica releul la alternator...etc :) caut un lucru fiabil la costuri cat mai mici :):):) eterna dilema:)

Link spre comentariu

Cea mai buna recomandare pe care am vazut-o pana acum . Subscriu in totalitate , masina e buna , RZV a fost un maniac fara minte si cand a avut-o ( unul din cele mai curate Patroale pe care le-am vazut , aproape cocalaristic de curata ... pentru un Patrol ... ) si cand a dat-o ( desi abia investise in masina o revizie tehnica cu tot ce trebuie fara compromisuri si fara piese obscure ... si un AC ...masina am avut-o in sopru la mine , la revizie si altele ... ) ... Acu' lacrimeaza ( ... el ... RZV ... ) ca mireasa care a mancat ceapa . Considerand banii pe care i-a luat pe masina vs cat s-a cheltuit ... ar fi trebuit sa o tina ...

In afara de cele patru gauri din plafon ( a avut niste bare nichelate de decor , care au fost extirpate ca s-a intrat in randul lumii cu cosuletul de cumparaturi de deasupra ) nu are bube . Poate ceva cosuri adolescentine ....

Gaurile , au fost astupate ... ca orice gaura ...

Vrusei sa-ti zic si eu una-alta , dar ma limitez la o singura idee oarecum generala pentru masinile mari , insa aici dedicata la Y60 - NU E MASINA DE ALERGAT , ci e o masina de mers inainte si care merge pana se termina petrolul . La un Patrol bun ( nu lustruit si in varful bujiilor ... doar bun ... ) , nu ai surprize , indura si multa batjocura . Conducatorul e mai degraba ala de-l ingenunchiaza- uneori din necunoastere , de cele mai multe ori din nepasare ....

In rest , s-au zis toate - furtunul se repara la o firma de reparatii hidraulice sau se inlocuiesc ceva coliere ( daca e pe retur ) , rugina are topic dedicat ... bare se fac in fundul curtii sau se cumpara la noroc sau profi dar cu multi galbeni ... etc ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare