Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Terrano II 2.7 td

111lsd

Postări Recomandate

Am ochit un Terrano II 2,7 TD si-mi place mult. Nu l-am condus (urmeaza) si nu stiu deocamdata nimic despre masina. Am o Frontera in 5 usi, 2,8 TDI din '97 de care sunt foarte incantat in ceea ce priveste capabilitatea in teren, consum (nesperat- 7-10%) si intertinere.

Despre Terrano nu stiu aproape nimic si nici nu ma incanta gandul sa dau "cioara din mana pe vrabia de pe gard".

Daca sunt colegi care le-au detinut sau condus pe ambele sau daca imi pot da cateva sugestii, le multumesc anticipat. Nu iau in calcul inmatricularea ca o fac la vecinii Bg, deci nu ma intereseaza decat fiabilitate, consum si intretinere in conditiile in care va fi folosita pentru pescuit, vanatoare si excursii la munte, deci fara extrem. Bugetul pentru modificari, transformari e de "bugetar".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie Terrano II

Foarte fiabila, motor foarte bun dupa parerea mea.

Minus ar fi suspensia pe bara de torsiune fata , dar cu astq esti deja obisnuit ca o ai si pe frontera. Masina e chiar buna si capabila, depinde ce vrei de la ea. Daca vrei sa o folosesti si in teren si pentru drumuri lungi pe asfalt e mai complicat caci puntea fata e tare sensibila la bucse , pivoti etc. Directia este sensibila, usor de dereglat.

Dar nu inteleg tu vrei sa vinzi frontera? si in locul ei sa il iei pe R20 sau vrei sa le tii pe ambele?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Daca vrei sa o folosesti si in teren si pentru drumuri lungi pe asfalt e mai complicat caci puntea fata e tare sensibila la bucse , pivoti etc.

Ca sa ma fac bine inteles, eu am masina asta de 7 ani si am folosit-o si si. Piesele de care iti vb. la puntea fata sunt sensibile si se strica usor. Asta nu inseamna ca daca au jocuri nu le poti folosi mai departe in teren, ca rezista ele, rar se intampla sa sara. Dar cu o astfel de masina care ba joaca aci ba dincolo drumurile lungi pe asfalt sunt tare incomode. Daca tu esti spartan si nu te deranjeaza e bine , dar daca vrei o masina cu directie precisa si fara sa troncane pe ea atunci pe fata mai ai de pus una alta.

Am sa iti dau un exemplu cu R20 din experienta proprie. Vara trecuta am facut 400 km de forestiere prin Apuseni. Masina a intrat in teren fara nici un joc. Dupa 400 km facuti in circa o saptamana in care nu am menajat-o si am circulat cu viteza destul de mare , am luat urmatorul dmg. : semicaseta directie cu joc + 2 capete de bara. Dupa asta a urmat un drum de 1000 km pe asfalt. Ei frate mi-a rupt mana cum am tinut directia din forta.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salut,

Eu nu am Terrano II dar am Terrano I, aceesi Marie cu alta palarie.

Directia este o problema la masinile astea, dar daca ii pui piese de 3 lei rezultatele vor fi pe masura. Un cap de bara original este 150-200 ron, daca pui unul de 50-100 lei se va intampla ce spune colegul mai sus.

La Terrano I se pot face update-uri ale directiei care imbunatatesc semnificativ comportamentul directiei( banuiesc ca se pot aplica si la Terrano II) si nu vorbesc de kituri HD.

Foarte important la sistemul de directie al acestor masini este diagnosticarea corecta si reglajul facut cu simt de raspundere.( a se citi experienta)

Seara buna.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Directia este o problema la masinile astea, dar daca ii pui piese de 3 lei rezultatele vor fi pe masura. Un cap de bara original este 150-200 ron, daca pui unul de 50-100 lei se va intampla ce spune colegul mai sus.

Nu fi zgarcit colegu' , un capat de bara Nissan ajunde lejer la 300-350 de lei.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Nu fi zgarcit colegu' , un capat de bara Nissan ajunde lejer la 300-350 de lei.

Salut,

Eu nu am cumparat asa de scump. Mai mult de 180 ron nu am dat pe un capat de bara(original Nissan part).

Nu te contrazic orice este posibil.

Seara buna.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Terrano II 2.7 td

Azi am condus-o si am ramas foarte incantat de motor si de ce poate. E vorba de varianta scurta cu motor 2,7 td fab 1997, foarte legata,cupleaza frumos 4x4, fara jocuri la directie, echipata cu gume 235/75/15 Dunlop AT. Fara AC, dar cu trapa si cu toate comenzile de la bord functionale. Are totusi o problema-rugina. E cam atacata la praguri, aripi fata-spate si chiar ceva la sasiu, lucru care ma pune pe ganduri.

Frontera are ceve jocuri la directie, dar superficiale, e mult mai mare si incapatoare si sta foarte bine la caroserie si sasiu. E si ceva mai inalta cu BFG 275/70/16, doar motorul ma nemultumeste-cam zgomotos( parca e tractor) si cam puturos, poate si din cauza cauciucurilor cam mari. Ca si consum e totusi OK.

Le-as vrea pe amandoua dar nu-mi permite bugetul.

Link spre comentariu

Acuma ce sa iti spun e masina buna R20. Daca iti place cumpara-l si gata.

Vezi tu ce faci pe urma, poate le pastrezi pe amandoua :wink:.

Editat de Astral

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am tot citit si m-am cam horatat sa achizitionez un terrano 2 motor de 3.0 d.

nu prea cunosc terrano dar sper sa ies ok pana la urma . Sper sa nu fie o masina cara sa fie gaura neagra pentru buget .

O sa revin cu detalii daca o cumpar

suzuki vitara jlx

0734.333.153.

niculaitad@yahoo.it

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare