sento Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 (editat) Sa nu radeti ca vin cu asa ceva dar totusi... :) Ce solutii audio care sa aiba calitate buna ca si claritate si putere a sunetului aveti pe Jimny si cum montate? Multumesc! (La mine spatele e exclus deoarece e pentru cainii mei, deci solutia mea sunt 2 incinte puse sub scaune dar am o calitate f proasta...poate e si de la Sony Explode de care nu sunt impresionat deloc.) Editat Aprilie 9, 2014 de sento Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Solutie Audio Ca si audiofil patimas, te-as intreba in primul rand cu ce compari calitatea slaba a Sony-ului? Adica la ce scule asculti acasa (sau in alte masini)? Asta ca sa existe un termen de comparatie/intelegere a asteptarilor tale si a ce consideri calitate. Nu stiu ce boxe ai sub scaune, dar din cele trei variante de boxe (sony, pioneer si ceva noname) folosite de mine pana acum in Patrol, nici una nu prea sunt de treaba pt ca dintr-un difuzor de 8-10 cm nu prea ai cum sa scoti putere la bas, iar daca au un singur difuzor care tre' sa reproduca si bas si medii, fara sa mai pomenim de inalte, e clar un caz pierdut din start. Pentru putere mare trebuie sa pui amplif suplimentar,desi la cat e de mare un Jimny, ar trebui sa iti ajunga puterea unui cass normal. Doar sa iti iei unul f bun, sa aiba fidelitate (te uiti pe la review-uri si gasesti dupa gusturi si buzunare). Daca vrei sa scoti calitate, conteaza calitatea sursei, adica rezolutia muzicii ascultate. Ca din mp3-uri slabute, nu prea ai ce calitate sa scoti. Ca si difuzoare, ar trebui sa ai un sistem de trei difuzoare (joase/medii/inalte), cu dif de bas cat mare mare posibil, si cu filtrele aferente. Gasesti pe diverse site-uri de vanzari sisteme de genul asta de prin masini dezmembrate, sau chiar montate cu totul pe placa spate de la berline, cu sau fara amplif. (daca nu stii astfel de site-uri, iti dau pe PM) Insa astfel de sisteme montate pe placi nu prea le poti baga prin usi, sau cel putin nu usor, pt ca difurile mari sunt de obicei si mai groase de felul lor. Pentru montaj in usa trebuie sa masori la usile tale intai care este diametrul pana la care te poti intinde, si apoi sa cauti in dezmembrari dif-uri de la masini scumpe cu sisteme audio premium, acolo ai sanse sa gasesti dif-uri de f buna calitate, cu palnie larga dar nu f groase. Mai sunt boxe de masina gen Canton H 100, care mai suna binisor fata de alte pocnitori cu nume general cunoscute. O alta varianta ar fi sa cauti ceva boxe de surround care iti incap sub scaune, dar, desi calitative, la acelea f probabil vei resimti lipsa de bass. Ori loc de un subfoofer mai mic ai spus ca nu ai in spate. Grea treaba sa pui muzica buna in spatiu restrans. Dar asta depinde de asteptarile tale in privinta calitatii. Succes. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Solutie Audio salutare apropo de Patrol ca tot ai amintit simi si mie ce solutie crezi ca ar merge, nu vreau avioane dar ma gandeam ca niste difuri de un diametru putin mai mari in usi si eventual unele pe o consola sau chiar o consola de la un Jeep GC care sa poate fi montata in spate chiar deasupra usilor din portbagaj. precizez ca e un y60 scurt la casetofon sa ma exprim asa am un sony ceva cu mp3 si usb folosit vreo 2 saptamani pe alta masina dar pe care l-am dat jos pentru ca nu am reusit sa ii fac legatura sa isi pastreze memoria si setarile :) iar actualmente pe masina e un kenwood cu niste tiutere de la MAgnat montate pe acolo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Solutie Audio Ce solutii audio care sa aiba calitate buna ca si claritate si putere a sunetului aveti pe Jimny si cum montate? Claritatea e data de calitatea sculei pe care o montezi, puterea e data de amplificatorul final si marimea difuzoarelor. La Jimny intra pe fata (sub bord) difuzoare de 10 cm si pe spate intra cu un pic de efort difuzoare de 12cm (intre scaune). Probabil ca puterea totala pe care o poti obtine e undeva intre 40 - 80W RMS, dar pentru mine unul e mai mult decit suficient, avind in vedere marimea habitaclului. Sa pui difuzoare sub scaun nu stiu daca e o solutie pentru ca sezutul se va comporta ca o bariera (fizica si fonica) in calea sunetului, iar difuzoarele de constructie speciala au in general preturi prohibitive. Ca sa iti faci o idee eu folosesc un Alpine X301 (fara mecanisme) si extrem de RAR am trecut volumul de sfert. Puterea declarata e 4 x 45W, habar nu am daca e reala sau nu, m-a interesat mai mult sa nu aiba componente in miscare, fidelitatea, respectiv sensibilitatea pe partea de radio (si sa aiba RDS). Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Solutie Audio salutare apropo de Patrol ca tot ai amintit simi si mie ce solutie crezi ca ar merge, nu vreau avioane dar ma gandeam ca niste difuri de un diametru putin mai mari in usi si eventual unele pe o consola sau chiar o consola de la un Jeep GC care sa poate fi montata in spate chiar deasupra usilor din portbagaj. precizez ca e un y60 scurt la casetofon sa ma exprim asa am un sony ceva cu mp3 si usb folosit vreo 2 saptamani pe alta masina dar pe care l-am dat jos pentru ca nu am reusit sa ii fac legatura sa isi pastreze memoria si setarile :) iar actualmente pe masina e un kenwood cu niste tiutere de la MAgnat montate pe acolo Ai PM, sa nu-i poluam omului topicul cu Patroalele noastre. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Solutie Audio Pentru o masina mai mica cu e Jimny, un player auto cu putere RMS uzuala de 4x45W este suficient. Doar sa fie un aparat cat de cat fidel si fara distorsiuni mari pe amplificare. Oricum boxele sunt punctul cel mai 'sensibil' al lantului audio, acolo trebuie acordata cea mai mare atentie. Dezmembrarea unei placi cu componente calibrate deja si montarea lor in masina personala e cea mai buna solutie de a obtine rezultate satisfacatoare. Legat de player bun, va pot recomanda aceasta solutie de inalta fidelitate (si mobilitate), care se poate conecta la intrarea AUX a unui player auto: http://www.avstore.ro/amplificatoare-casti/fiio-x3-player-portabil-hi-res-pentru-oricine-fiio-x3-este-un-player-portabil-accesibil-pentru-redarea-de-inalta-rezulutie-a-tuturor-formatelor-audio-lossless-avand-un-finisaj-excelent-playerul-imbina-calitatea-ridicata-a-constructiei-cu-un-pret-accesibil/ Mai ales daca folositi fisiere cu muzica in formt FLAC sau WAV HI-REZ, 24/96, veti constata un salt calitativ grozav fata de uzualele mp3. Dar folositi iesirea analogica variabila, si nu cea fixa, care are semnal cam mare pt playerele auto. Vorbim de rularea pe asfalt, unde calitatea audio va fi sesizata doar in masura in care masina este bine izolata fonic de exterior, altfel riscati sa combinati vajaitul Simex-urilor cu muzica preferata si iese o varza. Dar sa nu uitati un lucru: in teren nu prea veti avea cum sa va bucurati de calitate audio din diverse motive zgomotoase exterioare: zdranganeli, fasait roti, comunicari statie, motoare turate,.... . Acolo primeaza puterea si zdranga-zdranga (sau nivelul de zgomot produs, cum le place unora sa spuna). Spor. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sento Postat Aprilie 9, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Solutie Audio Multumesc pt ajutor! Apreciez! Ma gandesc si revin poate cu intrebari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VAXXi Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Re: Solutie Audio Crisguide - cu tot respectul, sa recomanzi FLAC in Jimny este ca si cum ai pleca la razboi in costum Armani. Merge, da' n-are rost :ha: Sento: incap de 13 pe spate, daca dai alte gauri (autofiletant in tabla), loc in spate e destul. Am pus niste poze atasate sa te lamuresti. Pe fata n-ai cum pune mai mari de 10 cm in diametru nici batut, pur si simplu nu e loc. Din 10 cm si 13 cm nu scoti joase oricat ai vrea. Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 (editat) Re: Solutie Audio Apai decat in fundu' gol, merge si Armani :ha::ha::ha: Crede-ma, sunt constient de ce spui tu. Am si mentionat asta. Dar omul a intrebat de calitate, si i-am expus situatia, sa poata sa aleaga. Am facut sugestii generale legate de calitatea reproducerii muzicii, caci nu am Jimny sa il pot sfatui 'la concret'. Si da, eu folosesc FLAC-uri in zornaitorul meu PATROL, chiar daca in teren e mult peste ce pot sa mai aud din muzica peste zgomotul ''tractorului''. Alea le am! :grin: Si le folosesc si in casa, si in masina de strada :wink: . Unde sunt super. L.E.: Muzica o mai si simti (si la propriu, si la figurat), si nu e totuna ce rezonante 'prinzi' pe langa audierea propriu-zisa. Testat pe oameni cu ''urechi tari''. Editat Aprilie 14, 2014 de crisguide "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sento Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Re: Solutie Audio Multumesc baieti!! Eu ma gandeam la niste incinte pe care sa le pun sub scaunele din fata... pareri? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Re: Solutie Audio Multumesc baieti!! Eu ma gandeam la niste incinte pe care sa le pun sub scaunele din fata... pareri? ia niste boxe care iti incap sub pat si fa o proba ... ca sa auzi ceva, cat de cat, nu trebuie sa obstructionezi calea sunetelor cu materiala fonoabsorbante (bureti/saltele/etc). still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cei7pitici Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Re: Solutie Audio Si eu am avut o problema cu receptia pe radio la Jimny, am rezolvat-o schimband cablul coaxial de la antena, dar si CD-player-ul. Am incercat mai multe modele si m-am oprit la un blaupukt cu mp3 luat de pe un logan. merge foarte bine si are o receptie foarte buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate