KTibor Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 (editat) Daca pana nu demult am avut cu colegul Sándor doua Toyote KZJ 70 aproximativ similare: suspension lift 5cm, anvelope 33" , blocant ARB spate , acum lucrurile par sa se schimbe: eu am schimbat planetarele fata cu HD chromoly si am pus un blocant ARB si pe puntea din fata si am anvelope Federal 33"/12,5"/15 iar colegul meu si-a mai taiat un pic din masina si a trecut pe anvelope BFG de 35"/12,5"/15" [ATTACH=CONFIG]210844[/ATTACH] Intrebarea fireasca care se pune : care masina si in ce situatii va fi in avantaj?? Editat Aprilie 10, 2014 de KTibor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? Vezi ca ai scris ca si tu ai 35-uri.. Eu zic ca se cere o iesire, mai alea pe ploile astea... ca sa rezolvati odata aceasta chestiune :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 (editat) Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? Din propria experienta iti pot spune ca un lat de p...la conteaza f mult si aici ma refer la faptul ca o masina cu roti de 35 va fi in avantaj fata de una cu 33.Daca ramai suspendat poti sa ai si mama blocantilor. Editat Aprilie 10, 2014 de dulceanu ionel Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? Si ce e intre pedale si volan e factorul decisiv. Restul e ..can-can. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? faci misto de noi?? normal ca blocantu fata va face diferenta clara mai ales ca ai cauciucuri mai usoare si mai inguste deci mai bune la noroi si invirtite mai bine de agregat. am spus mereu ca nu vad rostul unor anvelope foarte mari pt ca in afara de o mica crestere a garzii la sol nu ai decit minusuri. parerea mea. chiar vreau sa-mi spui parerea ta dupa ce probezi blocantul in teren noroios si in panta-ma bate de mult gindu si pe mine dar nu sint foarte hotarit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KTibor Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? Dupa parerea mea sunt mai multe aspecte: stabilitate pe sosea- avantaj 33" fiabilitate avantaj 33" inclinari laterale - avantaj 33" sleauri de TAF avantaj 35" traseu cu bolovani avantaj 35" zapada mare avantaj 35" urcus greu cu noroi unde e important sa traga toate 4 rotile : avantaj 33" cu blocant fata urcat inapoi pe o panta noroiasa in marsarier - e bine sa ai blocantul fata Mai pot fi si alte situatii ... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 (editat) Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? Mașina lu nenea cu 35 e exact cu poate 2,5 cm mai înaltă ca ca cea cu 33 Um caca maca dupa părerea mea Pe cand o roata in plus la tractiune face foarte mult , chiar foarte mult Pe un flex la deal cu o roata in aer o sa ai tractiu pe trei roti care te pot ajuta foarte mult pe cand cel cu 35 cu toata greutatea pe fata o sa aibă tractiune doar pe spate , deci exact cucu :-))) Plus ca 33 are mai multă forța la roata mai multă viteza 35 arată mai bine pe faleza :-)) Editat Aprilie 10, 2014 de romihd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? Zoli(unimog) are niste roti de 42 pe patrol dar are rapoartele schimbate in cutia de transfer si merge la relanti pe unde alti se troliaza.Am avut roti de 35 pe patrol de 2,8 si am trecut la 33 pt ca motorul mergea greu si nu mai merg asa de bine ca inainte.Odata cu schimbarea motorului am sa trec inapoi pe 35.Blocantul fata trebuie folosit numai in situatii extreme si ponderat pt a nu rupe planetarele.Ideal ar fi sa ai roti de 35 mai inguste 10,5 si cu 2 punti cu blocante ai sa fi tare de tot dar merge bine si asa cum esti acuma. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? Ambele tipuri de roti care sunt comparate aici sunt puse pe o masina relativ usoara. Pe o masina grea, lucrurile vor sta usor altfel. Acolo la motorizare de serie, deja pe roata dimensiune mare primeaza "biscuitele" la namol. Intre cele dimensiuni in cazul dat (practic "un numar" la anvelope) , parerea mea este ca diferentele sunt nesimnificative.Daca ar fi sa comparam de exemplu un 31 cu un 37 pe o motorizare similara atunci lucrurile vor sta cu totul altfel. Blocantul ala fata din start face clar diferenta vs cea care nu are montat asa ceva. Indiferent de dimensiunea rotilor. Este foarte buna comparatia, chiar daca diferentele sunt minore ptr ca in general cam astea sunt echiparile "standard" de pe masinile noastre. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? La seria 70 grupul fata este un punct sensibil. Eu nu as pune mai mult de 33 pe o toyota 70. Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? parerea mea avantaj blocantul fata +33, iar in legatura cu suspendatul...daca tu ramai pe burta cu blocant fata iti garantez eu ca nici el cu 35 nu trece, si pe langa asta tu mai ai un mic avantaj care pana acum nu ti la spus nimeni Federal sunt mult mai bune in teren fata de BFG descarca mult mai bine Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KTibor Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 (editat) Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? Referitor la grupurile de Toyota seria 70 eu mai mult de grupul din spate am auzit c-ar fi fost macate de anvelopele de 35" in regim de concurs, dar si problema aceasta se poate rezolva cu niste rapoarte HD parerea mea avantaj blocantul fata +33, iar in legatura cu suspendatul...daca tu ramai pe burta cu blocant fata iti garantez eu ca nici el cu 35 nu trece, si pe langa asta tu mai ai un mic avantaj care pana acum nu ti la spus nimeni Federal sunt mult mai bune in teren fata de BFG descarca mult mai bine Cu sau fara blocant poti sa ramai suspendat oricand pe un sleau sau in zapada si atunci iti doresti sa fi avut masina un pic mai inalta .. ... acum doar din intamplare sunt doua gume diferite, (care dealtfel se comporta aproximativ la fel in teren ). Vorbim in general de doua anvelope cu marime de 33" si 35" cu aceeasi latime . Despre comparatia dintre cele 2 tipuri de anvelope ( multumesc Johnny_r0 , ca incerci sa ma luminezi ..:grin: ) discutam de vreo 2 ani aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71242-BF-Goodrich-33-quot-10-5-quot-15-vs-Federal-Couragia-MT-33-quot-12-5-quot-15&highlight=goodrich+federal Editat Aprilie 12, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: 33" cu 2 blocante versus 35" doar cu blocant spate , avantaj cine? La seria 70 grupul fata este un punct sensibil. Eu nu as pune mai mult de 33 pe o toyota 70. se poate rezolva usor, fata/spate cu grup cu planetare de 30 caneluri. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate