Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un nou Range in club!! 2.5 DSE

Catalin40A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Un nou Range in club!! 2.5 DSE

nu-i nefericire, ca daca erau arse insemna ca e un scurt pe undeva poate mai greu de depistat...plus ca nu sunt sigurante dedicate exclusiv pentru cate un servomotor din ala:wink:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inteles. Multumesc de informatii.

Astazi am iesit pe Transbai. Super traseul, peisaje extra....insa foarte naspa'ca in loc de putina caldurica sa primesti pe toate gaurile din dreptul tau numai aer rece. Bine ca merg cele de pe partea nevestii !!!! As fi incurcat-o rau de tot !! Nici nu i-am spus ca mie mi-au inghetat picioarele:sm.

Link spre comentariu

M-am hotarat sa schimb cele trei motorase de la clima. Le voi pune noi. Am citit multe despre ele si se pot repara, insa nu risc deoarece montatul si demontatul sunt o adevarata aventura !!! Pretul motoraselor este incredibil de mare......aproape 600 de euro.

Insa fara o clima functionala nu se poate.

Revin cu intrebarea cu privire la o-ringurile ce etanseaza conductele ce alimenteaza cu lichid de racire aeroterma de sub bord, in sensul ca am de gand sa le schimb si pe ele odata cu cele trei motorase. Cu siguranta la un moment dat vor curge si ele si atunci va trebui sa iau de la capat demontatul. Nu voi face eu aceste operatii si vroiam sa stiu daca necesita alte demontari in afara de cele necesare pt. montarea motoraselor.

Multumesc.

Link spre comentariu

Pretul motoraselor este incredibil de mare......aproape 600 de euro.

Se numesc Mabuchi sau Johnson (plus diverse clone), se fabrica in Japonia, China, Vietnam, SUA. Se gasesc in inchizatori, diverse actuatoare auto, servomecanisme de clima, de admisie cu geometrie variabila etc.

Le-am intalnit prima data acum peste patruzeci de ani in ...jucarii :ha2

Astea-s:

http://www.mabuchi-motor.co.jp/cgi-bin/catalog/e_catalog.cgi?CAT_ID=fc_280pcsc

http://www.ebay.co.uk/itm/Car-Vehicle-Door-Rearview-Mirror-Mini-Electric-DC-Motor-12V-12500RPM-FC-280PC-SC-/121401793620?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item1c441c5c54

Chiar vrei sa dai atatia bani ?

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

Se numesc Mabuchi sau Johnson (plus diverse clone), se fabrica in Japonia, China, Vietnam, SUA. Se gasesc in inchizatori, diverse actuatoare auto, servomecanisme de clima, de admisie cu geometrie variabila etc.

Le-am intalnit prima data acum peste patruzeci de ani in ...jucarii :ha2

Astea-s:

http://www.mabuchi-motor.co.jp/cgi-bin/catalog/e_catalog.cgi?CAT_ID=fc_280pcsc

http://www.ebay.co.uk/itm/Car-Vehicle-Door-Rearview-Mirror-Mini-Electric-DC-Motor-12V-12500RPM-FC-280PC-SC-/121401793620?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item1c441c5c54

Chiar vrei sa dai atatia bani ?

Ce alta solutie ar fi ? Accesul in acea zona este foarte dificil ca sa incerc sa repar actualele device-uri prin inlocuirea motoraselor. Am inteles unde bati.

Link spre comentariu

Ce alta solutie ar fi ? Accesul in acea zona este foarte dificil ca sa incerc sa repar actualele device-uri prin inlocuirea motoraselor. Am inteles unde bati.

Nu trebuie inlocuite neaparat motorasele, de altfel s-ar putea sa fie dificil daca melcul reductorului e direct pe ax si nu in constructie separata cu cuplaj (pot detalia partea asta daca ai nevoie). De obicei la prostiutele astea se duc periile. Se scoate capacul cu periile de la motorasul nou si se pune la cel defect. Cam asta ar fi tot, in rest, accesul, montatul, demontatul sunt aceeasi poveste, fie ca pui nou, fie ca repari.

Link spre comentariu

Corect ce spui tu. Problema mea este ca nu vreau sa risc sa repar motorasele, sa le montez la loc si dupa un timp sa ma trezesc ca iar nu merge unul din ele. Masina e veche, asa cum spuneai si tu, ele au o uzura, si nu prea as vrea sa dau bordul jos tot timpul. Al doilea aspect ar fi ca partea de climatizare este foarte importanta pe vreme rece si imi doresc putin confort.

Si al treilea motiv pentru care va trebui sa cheltui banii este acela ca in cazul in care repar device-urile nu am certitudinea ca schimband periile de exemplu am inlaturat total defectul.

Suntem prea saraci ca sa ne carpim......este o vorba din popor....

Link spre comentariu

Din principiu, pentru un actuator lent nu pui un motor de mare turatie cu cuplu de nimic si o gramada de trepte de reducere. Folosesti un motor lent (stepper sau o forma de actionare ne-electrica) cu cuplu mare la turatii mici plus un mic reductor daca-i cazul. Exceptie fac situatiile cand stai prost cu rezerva energetica (stepperul e lacom), sau ai restrictii de greutate, cum e cazul in modelism. Dar acolo nu conteaza atat de mult fiabilitatea.

E un modul prost proiectat, care din pacate are multi frati, chiar daca pui nou tot ramane riscul sa crape cand vrea.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Si parerea mea este ca sunt prost proiectate , sau probabil la momentul proiectarii nu era dispoibila tehnologia mai noua de azi . Eu zic ca mai bine incerci sa le inlocuiesti cu actuatori (sunt actuatori foarte puternici si ieftini) sau cu inlocuirea periilor , periile ar trebi sa tina alti 10 ani cel putin , cu o curatare a mecanizmului si o regresare faci acel mecanizm ca nou (asta daca nu are rotite uzate si etc.).

Eu zic sa urmezi sfaturile lui workaholic_ro (pare sa stie ce vorbeste)

Spor.

EDIT:

Probabil ai ales deja o varianta , avand in vedere temperaturile de afara si faptul ca tu iesi cam in fiecare weekend :)

Ar fi bine sa ne spui ce ai ales pt. restul forumistilor.

Catalin40A , si restul am o intrebare pt. voi , cum se comporta suspensia pneumatica la Offroad (aici referindu-ma la padure noroaie santuri etc. nu plimbat pe drum de munte). Are acel "flexing" ca cele cu suspensie pe elicoidale gen Discovery gen Grand Cherokee sau este o suspensie mai rigida mai fixa ?

Va intreb deoarece ma bate gandul si pe mine la un RR 2.5dse ...

Editat de sierrafery
a se edita mesajul initial la adaugiri la un timp asa de scurt
Link spre comentariu

Da intr-adevar, ies cam in fiecare weekend si problema cu incalzirea creaza destule neplaceri. Pentru sambata viitoare e programata o iesire la Lacul Vulturilor, noroc ca au anuntat temperaturi de 26 grade.

N-am schimbat inca motorasele, insa am dat comanda si intr-o perioada relativ scurta se va intampla si asta. Workaholic stie ce spune, si am sa ma ocup de motorasele demontate pentru a avea un set de rezerva. Ce am mai facut la masina a fost remedierea rezistentelor de la incalzirea in scaune.

La intrebarea cu privire la comportamentul masinii in teren, pot sa spun ca sunt foarte incantat. N-am ramas pe nicaieri si masina dezvolta o putere uimitoare. Una din ultimele iesiri a fost undeva pe Valea Doftanei cu Iulian si inca cativa baieti "dedicati" off road-ului, printre care si Marius, intamplarea a facut sa pierdem putin traseul si sa intram pe niste zone mai "hard" unde RR-ul meu a avut un conportament impecabil. Mai mult de atat, pentru ca un Grand cherokee a rupt transmisia, a trbuit sa-l duc la "cravata"prin toate soavele si noroaiele. Nici n-a oftat Range-ul !!!

Masina flexeaza foarte bine, problema mea e ca barile fata si spate sunt cele de fabrica si nu ma lasa sufletul sa le rup. Motiv pentru care incerc sa fiu foarte atent cum ma incadrez in "relief". Le iesirea din Valea Doftanei nu prea mi-a iesit "incadrarea" si am avariat bara spate.

Edit

Esti din Baia Mare, destul de departe.....insa ai putea sa vii o data la o iesire prin partile noastre sa vezi cum merge RR in teren.

Editat de Catalin40A
Link spre comentariu

Mersi de invitatie Catalin , este departe dar nimic exclus cine stie cand pun de o iesire ... asta ar fi mai ok cu masina noua pe care planuiesc sa o iau (bat intre Defender - Range - Cherokee sau Grand sa vedem ce o sa fie ...) ... nu ca Kia actuala nu ar putea sa mearga pe un asemenea traseu, dar totusi e nevoie de ceva cu punte rigida pentru offroad ... (fie el si de entertainment).

Inca nu sunt pe deplin lamurit cu pneumatica ... dar stiu ca are posibilitate de ajustare "on the fly" si banuiesc ca la incrucisari dezumfla perna care este pe suprafata mai inalta si o umfla pe cealalta dupa caz ...

Mersi pentru raspunsuri.:3994858278:

Editat de Gargoyle
Link spre comentariu

Da, compenseaza extraordinar ! Ai sa ramai uimit de ce poate face masina asta.

Imi pare rau ca nu m-am gandit mai devreme, maine iesim la Lacul Vulturilor, ai fi avut un loc in masina si astfel vedeai pe viu ce si cum.

Pe mine ma incanta foarte tare eleganta masinii, pe care daca o asociezi cu puterea motorului, cutia automata si sistemele electronice, in off road iese ceva deosebit !

Am testat masina asta in toate conditiile de la rally raid pana la hard si nu m-a dezamagit. Nu i-am montat troliu si nici n-am s-o fac pentru ca n-am nevoie. I-as strica eleganta. In fine fiecare cu "pasarica " lui.

Cu siguranta sunt si alte marci capabile, poate chiar mult mai capabile, insa pentru mine este tot ce-mi doresc. Sunt in siguranta si n-am nici o teama oriunde as merge.

Link spre comentariu

Inca nu sunt pe deplin lamurit cu pneumatica ... dar stiu ca are posibilitate de ajustare "on the fly" si banuiesc ca la incrucisari dezumfla perna care este pe suprafata mai inalta si o umfla pe cealalta dupa caz ...

Mersi pentru raspunsuri.:3994858278:

NU, P38 nu are asa ceva... nu e vorba de nici un fel de ajustari la incrucisari, are doar un "extended mode" care simte daca ramane suspendata o parte (pierde o roata tractiunea) si umfla pernele, e singura varianta automata, restul sunt "la cerere"

Extended mode

This position is achieved if chassis is grounded leaving wheel or wheels unsupported. Initial ECU reaction is to lower (deflate) affected springs. After a timed period the ECU detects no height change, it therefore reinflates springs to extended profile in an attempt to regain traction. The position will be held for 10 minutes, after which time the vehicle will automatically return to standard ride height.

Pressing the down switch will lower vehicle 20 mm to high profile. If vehicle speed exceeds 56 km/h (35 mph) the vehicle will immediately lower to standard ride height. This speed could be achieved, for example, by wheelspin.

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Mersi pt. raspunsuri . Am urmarit si eu cateva videoclipuri pe youtube si intradevar se descurca bine.Acel traction control este ok dar mi se pare ca ecu are un raspuns cam incet... credeam ca e ceva mai rapid de aia ziceam "on the fly". Sper ca nu e o problema daca postez un link la un video care m-a ajutat sa inteleg ce face traction control

Catalin, mersi pentru invitatie, daca eram destul de hotarat ma incadram in timp fara probleme (banuiesc ca la ora asta esti pe traseu deci iti urez bafta).

sierrafery, mersi pentru descriere, se vede ca esti fan Land (nu numai din poza de profil). Probabil tu le-ai vazut ambale in acriune si RR si LR (vad ca ai un LR) probabil ai ales LR pentru simplitate si greutatea redusa fata de RR sau alte considerente?

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, modelele pana in 1999 nu au TC si pentru axa fata. In videoclip RR era fabricat pana in 1999. De aici si greutatea cu care aborda noroaiele.

Acum am ajuns acasa dupa .........niste noroaie destul de serioase. Conteaza fff mult si cauciucurile cat si modalitatea de abordare. Sigur, fiecare cu punctul lui de vedere. Pentru mine TC- ul isi face treaba in conditiile date. Cu siguranta, daca vrei sa te urci pe pereti iti trebuie cu siguranta niste blocanti si poate o masina dedicata unor astfel de lucruri.

Iesirea la Lacul Vulturilor a fost super. Plimbare, gratar, socializare, un show live cu un ATV care s-a rasturnat sute de metri pe panta din spatele cabanei. Evident ca s-a facut absolut praf. Era fara sofer......spre norocul omului !!!

Spre final....topoganul cu noroi.....in premiera pentru mine.......si lungul drum spre casa.

Link spre comentariu

Ma antrenez.........:banana

Prietenii stiu de ce.....!!!

Si cateva poze.

Mai multe pot fi gasite pe; http://forum.club4x4.ro/showthread.php?86443-Deasupra-norilor-in-culorile-toamnei-!

SAM_1324.thumb.JPG.64fffac34059508df64f2421d3cde4d0.JPG

SAM_1334.thumb.JPG.6d4b2401e3c4ceb99e45c0d6674f4422.JPG

SAM_1352.thumb.JPG.3d4c554bc13570153b3a6414f184041d.JPG

Editat de Catalin40A
Link spre comentariu

Salutari. Din proprie experianta pot spune ca varianta TC + diferential central blocabil de catre sofer este o solutie excelenta. Desigur, dif blocabile pe ambele punti sunt varianta de top dar acestea trebuiesc actionate constant in functie de situatie, chestiune care determina un oarecare disconfort pentru sofer.

Imi aduc aminte ca in luna feb 2012 cand zapada nu se mai termina, pe o strada din apropierea casei mele am gasit un Patrol k260 care efectiv nu mai pleca de pe loc din cauza lipsei de aderenta. Soferul, pentru a face loc unui sedan sa treaca, a incalecat cu una din rotile de pe puntea fata un mic munte de zapada adunat de catre masinile care curatau strazile. Acesta ajunsese intr-o incrucisare de punti, puterea motorului fiind transmisa catre rotile fata si spate care aveau cea mai putina aderenta. Degeaba avea el punti rigide si o flexare a puntilor buna, tot nu a putut sa plece de pe loc.

Desigur, diferentialele blocabile l-ar fi ajutat dar pentru aceste situatii f eficient mi se pare un TC care nu necesita actionarea si dezactivare ulterioara.

Dezavantajul TC este ca incinge mult discurile de frana si, asa cum a spus si colegul Catalin, este eficient in doar 80 % din cazuri. Daca faci off-road constant probabil ca ajungi si in situatia de 20 % in care ai simtii nevoia unui dif blocabil pe punte.

LE :

Un filmulet care demonstreaza ceea ce am afirmat mai sus.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Si eu pot spune din proprie experienta ca daca ai diff central blocabil si mai ai si cate un LSD(limited slip diff) sau truetrac in loc de diferentialele clasice TC devine apropape inexistent, eu am avut LSD doar pe spate si cu centralul blocat nu am vazut niciodata TC lucrand, de fapt asa e conceput si sistemul ca daca blochezi centralul TC e inhibat electronic in proportie de 90% ca sa nu incinga discurile lucrand impotriva centralului blocat... in cazul blocantelor axiale nemaiexistand diferenta de rotatie intre roti pe ax TC ar fi din nou ca inexistent... concluzia: cu cat e masina mai bine echipata cu blocante cu ata TC va fi mai inutil.

Link spre comentariu

Ca si concluzie finala - conteaza foarte mult ce vrei sa faci cu masina. Daca o folosesti pentru drumetie si mici excapade, investitia intr-un blocant este inutila. Daca insa vrei sa faci si off road curat, adica sa urci pe stanci si sa tavalesti noroaie cat cuprinde, mai exact sa te incadrezi in procentul ala de 20%, atunci iti trebuie blocant si o masina de care sa nu-ti para rau daca o rupi.

Link spre comentariu

Remediat problemele cu climatizarea. Schimbat motorasele cu altele noi. Insa surpriza......la proba, motorasul de pe partea soferului nu functiona...de nou. Noroc ca Marcel si colegul lui sunt meseriasi, l-au desfacut si au constatat cu stupoare ca unul din piciorusele acestuia nu era lipit pe placa electronica. Culmea a fost ca motorasul cu problema s-a nimerit sa fie tocmai cel de pe partea soferului !!!! Va dati seama ca probabilitatea ca motorasul sa fie defect si tot pe partea soferului (ca si celalalt) era foarte mica. Asa ca am luat-o pe circuit...... In fine, ne-am lamurit si s-a rezolvat problema. Daca nici in piese noi nu te poti baza atunci in ce ???

Daca tot am umblat in zona aia am inlocuit si o-ringurile la calorifer. L-am gasit patratite, si am facut bine ca le-am schimbat, in scurt timp ar fi curs.

Operatiunea cu motorasele si o-ringurile a fost intr-adevar migaloasa insa a decurs destul de repede si fara nici un "damages " pentru tubulatura sau suportii acesteia, asa cum am vazut in filmuletele de pe youtube. Profesionisti baietii, tot respectul, ii recomand cu caldura.

Am inlocuit receptorul si telecomanda webasto si l-am pus in functiune. Incalzeste imediat apa si face caldura in masina deoarece in momentul actionarii pleaca si ventilatia de la climatizare. Vine iarna asa ca tre' sa ne pregatim.

Am inlocuit barile de directie, bucsile de la bara stabilizatoare - nu ca ar fi fost neaparat nevoie, insa unul din pivoti avea burduful spart si putea sa intre mizerie pe acolo.

Schimbul de ulei si consumabile (fitru aer, ulei si motorina) facut la 5000 km. As mai fi putut sa-l duc inca 2000 km insa am zis ca vine iarna si sa am masina pregatita.

Si gata, nu mai am ce sa-i mai fac. Masina merge brici !!!

Link spre comentariu

Felicitari pentru reparatie , in zilele ce urmeaza chiar ai nevoie la ce se preconizeaza ... . In alta ordine de idei, tocmai ce am trecut zilele trecute pe langa un RR 2.5 dse si a fost "musai" sa ma intorc sa-l vad. Ce sa zic... un mini tanc! Suspensia era stoc , si masina se afla in oras parcata si era foarte mare garda la sol, banuiesc ca nu era activata functia Offroad care o mai innalta ceva ... Foarte placut impresionat de sasiu, pare foarte solid, si in comparatie cu Discovery 1 nu cred ca are acele "placute" probleme cu rugina (de altfel prezenta si la aripi/semiaripi fata spate).

Acum sa vedem unde ne incadram ... :)

Link spre comentariu

Si la mine suspensia este stoc. De fapt n-am facut nicio modificare masinii. I-am pus doar cauciucuri BFG - MT 245/75/16. Parerea mea e ca modifici masina atunci cand performantele acesteia nu sunt pe masura cerintelor din teren. Pana acum eu n-am avut momente in care masina sa nu faca fata. De ce sa modific ?? Ar fi o problema; e vorba de spoilarele fata si spate care in situatii mai dificile se intampla sa mai agate....insa cu putina atentie...!

Cu privire la rugina.....nu exista vreo urma de asa ceva pe masina !!! Cel putin pe masina mea. Am vazut si altele, insa n-am vazut rugina la ele.

Pentru ca in una din iesiri am zgariat destul de rau partea dreapta a masini, acum se afla la polis. Sunt curios sa vad cum iese. Pentru ca va trebui sa iau masuri. Voi pune folie pe caroserie deoarece alta varianta nu vad.

Link spre comentariu

Exact la aceasta varianta m-am gandit si eu , desi folia te protejeaza de zgarieturile de crengi mai mici daca e sa freci de ceva mai solid... tot aia e. Dar dupa cum ziceam e o varianta tentanta pentru a pastra masina intr-o forma mai aspectuoasa pentru ca in 80% din cazuri te intalnesti cu crengi care pot sa zgarie doar vopseaua nu si folia+vopseaua.Ai facut cercetari ... cam la ce scor ar ajunge pentru RR ?

Editat de Gargoyle
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare