Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vibratie directie dupa inaltare+anvelope - Nissan King Cab

nisda

Postări Recomandate

Buna ziua

Sunt posesorul unui Nissan King Cab si incerc sa rezolv o problema cu ''tremuratul'' directiei intre 60 km/h si 85 km/h.

Masina inainte de modificari mergea fara probleme de directie dar a primit urmatoarele

-kit de inaltare de 4cm de la Iron Man

-anvelope BFG A/T 265/70/16 pe jante de Nissan Patrol cu inel de centrare

-dupa inaltare am mers la standul de reglaj geometrie roti

-anvelopele sunt noi si le-am echilibrat de 3 ori pana acum in aprox 1000 de km facuti-eu fiind martor la echilibrare.

Mentionez ca aceleasi jante dar cu anvelope 255/65/16 Michelin erau pe masina si inaite de modificari si mergeam lin cu 120 km/h.

Stiu ca noile anvelope vor limita viteza dar ma asteptam sa merg cu 100 km/h fara probleme.

Daca aveti un sfat va multumesc anticipat!

Dan

D22 King Cab
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vibratie directie dupa inaltare+anvelope

Verifica situatia urmatoare: Desfa bara panhard ,apoi verifica cu Mare Atentie daca nu cumva ai joc intre cele doua urechi (intr-e care intra bara panchard ;Acestea fiind sus la caroserie )si surubul care trece prin ele . Acolo nu trebuie sa ai ABSOLUT nici cel mai mic joc . In timp datorita vechimi ,si datorita utilizarii masini acele gauri se largesc ,si apare problema noastra . Spun acest lucru din experienta proprie ,care m-a costat bani si timp ,intrucat eu cautam in alta parte . Verifica nu te costa nimic . Bafta .

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

Re: Vibratie directie dupa inaltare+anvelope - Nissan King Cab

Nissan-ul asta nu cumva are pe fata bascule si nu punte rigida....?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?81741-Kilometraj-Nissan-navara-2000&p=924435#post924435

http://www.nissan-navara.net/download/file.php?id=21786&mode=view

Si in cazul asta, are bara Panhard ? Chiar nu stiu, intreb......

Link spre comentariu

Astrale, ai dreptate. Masina nu are bara panchard deoarece suspensia independenta.

In primul rand testeaza cu un alt set de roti ca sa elimini o posibila problema a anvelopelor.

Verifica eventualele jocuri ale directiei. Poate, masina fiind mai inaltata acum, anumite componente stau in alta pozitie decat inainte iar orice joc mic poate creea vibratiile respective.

Link spre comentariu

Astrale, ai dreptate. Masina nu are bara panchard deoarece suspensia independenta.

In cazul suspensiei independente, stiu ca se folosesc niste suruburi speciale excentrice, pentru corectarea unghiului rotilor. Daca acestea nu au fost folosite si rotile nu au unghiurile corecte, poate fi o alta cauza a oscilatiilor directiei.

Mai multe detalii aici: http://www.dirtyimpreza.com/forums/showthread.php?6365-Camber-Bolt-FAQ-and-Tutorial

Stiu ca articolul nu se refera la o masina de teren, dar, principiul este acelasi.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Buna seara

Cu siguranta voi pune vechile anvelope pe jantele originale din otel si voi incerca.Difera totusi un pic conditiile pentru ca cele de otel au offset +40 si anvelopele sunt o idee mai mici si sunt pentru SUV.Multumesc totusi pentru sfat..cu siguranta daca este o problema mecanica va ramane in continuare.

La geometrie au fost ceva probleme din cauza suruburilor speciale dar in cele din urma a mers.

Multumesc

Editat de nisda
D22 King Cab
Link spre comentariu

DSC06447.thumb.JPG.6c310cd967e61d79c7fd44e633d8ef99.JPGDSC06446.thumb.JPG.91db5b76a681669dd21e0902035ad4ab.JPG[ATTACH=CONFIG]211445[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]211445[/ATTACH]Dupa consultarea forumului din UK am realizat ca stiam de problema dar am neglijat-o deoarece nu aveam probleme cu celelalte anvelope.Cu noaptea in cap am verificat iarasi .Crucea de la cardanul fata are joc,nu foarte mare dar se pare destul sa imi faca probleme.

Problema delicata este ca nu poate fi schimbata din cauza modalitatii de prindere -prin strangere(crimping).Voi incerca totusi sa o scot si sa vad ce as putea face pentru a o inlocui cu una greasabila si cu prima ocazii si un set de MRL-uri.Alternativa ar fi un cardan fata nou si nu ma incanta.

Voi face cateva fotografii poate ma puteti ajuta cu ceva sfaturi din experienta voastra spre cum ar trebui sa procedez pentru a o scoate.Am cam toate sculele si daca nu am ceva cumpar cu siguranta.

Multumesc

Se pare ca este KOYO KC1719DG cu diametrul 27.43mm si marimea masurara pe un brat al crucii 72.00 mm.

Editat de nisda
D22 King Cab
Link spre comentariu

Am vrut sa zic sa verifici pe la cardane, fix asa am patit si eu la R20. Doar ca la mine era dusa o cruce+culisanta. Datorita faptului ca era dusa culisanta am decis sa cumpar alt cardan ( din dezmembrari) . Este pe masina de 2 ani si merge perfect.

Asa ca verifica ambele cruci+culisanta.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salut

Dupa ce am dat jos toata mazga din interiorul crucilor am vazut ca de fapt problema mea este mai usor de rezolvat.Crucile au sigurante interioare si au fost schimbate .Ieri am mers fara cardanul fata si nu am mai avut vibratie in directie ca mai inainte.

Se poate monta amortizor de directie si pe sistem de suspensie independenta?

Multumesc colegilor pentru ajutor si sfaturi,sper ca dupa montaj sa nu vibreze din nou .

Dan

D22 King Cab
Link spre comentariu

la galloperul meu mi s-a spus ca nu se poate monta amortizor,la fel am si eu suspensie independenta pe fata.dar poate este ineva care a bricolat si a montat telescop pe directie

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Se poate monta ( Vitara , MK 2 .. ) , dar nu rezolva problema . Sistemul de directie trebuie sa fie autostabil singur fara ajutor . Amortizorul de directie ar camufla un oarecare procent din oscilatia rotilor ,dar numai pentru un timp , dupa care problema reapare . E o problema clasica la Jeep , unde se inlocuieste amortizorul in garantie de mai multe ori fara sa rezolve problema , si apoi ramane fericitul posesor sa se descurce cum poate ... In acest caz amortizorul nu rezista la oscilatia continua ( care n-ar trebui sa existe in sistemul de directie ) .

Ideea de baza e ca amortizorul de directie ajuta mai mult in teren , unde principalul lui scop e sa nu lase sistemul de directie sa revina brusc cand e fortat de teren ( adica cand se ataca un bolovan din lateral sa nu revina volanul singur , ci masina sa pastreze traiectoria impusa in momentul atacarii laterale a obstacolului ) . Asta se intampla numai peste o anumita viteaza liniara limita ( adica la viteze mici nu ai avea oricum nevoie , directia nefiind solicitata si de inertia masinii care ar inainta cu o oarecare viteza ) . La viteze liniare mici ( normale adica virezi de volan in mod normal , chiar daca asta se intampla cat de repede ai putea roti covrigul ) efectul amortizorului e neglijabil , nefiind necesar .

In oras , sa spunem ca nu observi un colt al unei borduri si o ataci in viteza cu partea ... dreapta . Amortizorul de directie va mentine masina pe traiectoria initiala la orice pozitie a rotilor ( indiferent ca e in viraj sau pe mers inainte ) , in in plus volanul nu va reveni violent si degetele nu vor fi date peste cap . Pentru asta merita toti banii . Un amortizor de Y60 e cam 160-180 lei , si mai trebuiesc cate doua bucse la fiecare capat ( vine dezechipat , simplu ) . Bucsele se potrivesc la marele ficx de la capatul de amortizor de Dacia ( dacia veche , aia dacica ) si sunt 2-3 lei bucata . La Vitara lui Sclipici ( masina cu IFS) merge in buna stare de ... doi ani , poate mai mult , nimeni nu tine socoteala . La celelalte le-am pierdut urma , dar daca erau probleme as fi stiut ( si masinile sunt pe la agricultura , cu minima intretinere ) . La mine , aceleasi bucse s-au framat cate un rand pe an , dar eu sunt nesimtit ca neglijez ca le pun cum trebuie ( pe panhard , brida pe care sunt montate le solicita inclinat si le taie cate o jumatate comprimandu-le inegal - asta n-ar trebui sa se intample , voi remedia ... candva cand dau panhardul jos ... e mai simplu sa le inlocuiesc ... initial am avut un singur amortizor ( OME , pe puntea de Y61 - foarte OK , mult peste cel original ) , apoi am modificat unele pe la directie si am montat doua amortizoare de Y60 , in paralel . Presupun ca si unul singur ar fi fost suficient . Mentionez ca nu e IFS .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Se poate monta ( Vitara , MK 2 .. ) , dar nu rezolva problema . Sistemul de directie trebuie sa fie autostabil singur fara ajutor . Amortizorul de directie ar camufla un oarecare procent din oscilatia rotilor ,dar numai pentru un timp , dupa care problema reapare . E o problema clasica la Jeep , unde se inlocuieste amortizorul in garantie de mai multe ori fara sa rezolve problema , si apoi ramane fericitul posesor sa se descurce cum poate ... In acest caz amortizorul nu rezista la oscilatia continua ( care n-ar trebui sa existe in sistemul de directie ) .

Ideea de baza e ca amortizorul de directie ajuta mai mult in teren , unde principalul lui scop e sa nu lase sistemul de directie sa revina brusc cand e fortat de teren ( adica cand se ataca un bolovan din lateral sa nu revina volanul singur , ci masina sa pastreze traiectoria impusa in momentul atacarii laterale a obstacolului ) . Asta se intampla numai peste o anumita viteaza liniara limita ( adica la viteze mici nu ai avea oricum nevoie , directia nefiind solicitata si de inertia masinii care ar inainta cu o oarecare viteza ) . La viteze liniare mici ( normale adica virezi de volan in mod normal , chiar daca asta se intampla cat de repede ai putea roti covrigul ) efectul amortizorului e neglijabil , nefiind necesar .

In oras , sa spunem ca nu observi un colt al unei borduri si o ataci in viteza cu partea ... dreapta . Amortizorul de directie va mentine masina pe traiectoria initiala la orice pozitie a rotilor ( indiferent ca e in viraj sau pe mers inainte ) , in in plus volanul nu va reveni violent si degetele nu vor fi date peste cap . .

Salut

In momentul de fata Galatiul arata ca un drum de munte...gropi,capace de canal lipsa,sine de tramvai cu transee ..deci conditiile sunt indeplinite pe deplin!:banana

Voi cauta un amortizor de Y60 si voi cere sfaturi pentru montaj.

Multumesc

D22 King Cab
Link spre comentariu

Revin cu update - bucsele mai sus mentionate sunt 3 lei perechea ...

(am fost sa-mi cumpar , cu gandul ca ar trebui sa le schimb si eu ).

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cardanul a fost montat dar si problema mea a reaparut ..chiar inainte de a monta cardanul in acelasi interval 60-85 km/h.Amplitudinea vibratiei este mai mica acum si nu apare intotdeauna..lucru foarte ciudat.

Cred ca mai am si alte probleme neidentificate inca.

D22 King Cab
Link spre comentariu

O sugestie care nu o sa te coste nimic. Da jos rotile fata si pune un ceas comparator pe discurile de frana. Se poate ca suma abaterilor butucului si discurilor sa te scoata din intervalul acceptat. Avand roti mari , nu se simte prea tare pe franare si se autoechilibreaza la viteze mai mari dar poti avea un dardait la anumite viteze.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Cardanul a fost montat dar si problema mea a reaparut ..chiar inainte de a monta cardanul in acelasi interval 60-85 km/h.Amplitudinea vibratiei este mai mica acum si nu apare intotdeauna..lucru foarte ciudat.

Cred ca mai am si alte probleme neidentificate inca.

Adica vrei sa spui ca vibreaza si fara cardanul fata?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salut

Da,vibra si fara cardanul fata dar nu intotdeauna...La fel si acum dupa ce am schimbat crucile cardanice..vibreaza dar nu intotdeauna.Ieri am facut un drum de 2-3 km prin oras si am verificat temperatura la discurile de frana..nu erau foarte fierbinti si ambele aproximativ la fel.

Ce ma ingrijoreaza este ca a inceput sa apara un miros de cauciuc/carbon incins si nu reusesc sa imi dau seama de unde.Am eliminat fustele de noroi,am schimbat 2 curele de la electromotor ce pareau ca nu calca bine..Mai caut..sper sa nu iau foc pana atunci!E drept ca motorul este un pic murdar in fata ..cred ca semeringul de la arbore este dus.

Voi cu ce spalati racitoarele de aer inauntru?Stiu ca in domeniul industrial sunt cel putin 2 substante AirCooler si Carbon Remover.Se dilueaza cu apa si se scufunda racitorul o perioada acolo.Probabil ca voi reconditiona si turbina pentru ca e singurul loc pe unde vaporii de ulei pot patrunde in admisie.

Multumesc

D22 King Cab
Link spre comentariu

Daca racitorul in cauza e de fapt intercoolerul , fiind din aluminiu e preferabila doar degresarea temeinica . Se umple cu solvent nitro obisnuit si se lasa peste noapte . E suficient la interior .Solventul cu ulei se poate recupera si folosi la spalat piese .

La exterior se poate folosi solutiile casnice obisnuite de curatat cuptorul ( de placinte ) si o pensula . Miscarea trebuie sa fie facuta un timp scurt , clatit abundent cu jet de apa si lasat cateva ore scufundat intr-un vas mare cu apa ( daca e apa calda/fierbinte e si mai bine ) . Daca se lungeste treaba se observa ca incepe sa atace superficial aluminiu , si toate IC fiind subtiri e cam riscant ...

Solutiile apoase alcaline ar trebui sa fie de concentratie scazuta si folosite la rece - cu eficienta scazuta . Folosirea lor aduce inevitabil riscul degradarii pieselor . Am folosit supermafrasol ( constituentul principal fiind ... soda caustica ... ) pe galeria de admisie ( aluminiu ) care trebuia curatata de resturile aduse de EGR , si chiar se vede clar atacul chimic agresiv . Daca la galerie chiar ar avea de unde ataca superficial fara sa fie o problema , piesa fiind masiva , la IC e cam la limita .

Solutiile apoase acide - de obicei acid clorhidric 10% - au bune rezultate la piesele din fonta si asemea , fiind nerecomandate pe aliajele usoare si neferoase .

La bocul motor am curatat cu supermafrasol si cand s-a terminat am citit intr-un final glorios pe ce am dat 'suta' si l-am inlocuit cu tot ce am gasit pe raft la supermaket , in cantitati suficiente pentru muulte curatenii de Paste si Craciun ... Ce n-a reusit sa curete soda caustica , a curatat acidul metansulfonic , si la urma a venit acidul clorhidric cu adaosuri tensioactive ( da ... am ramas cu sechele in creer citind obsesiv eticheta produselor de curatare ... )

A iesit curat-bec , fiind din fonta il doare la bascheti !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare