Iancu Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Deoarece : - face parte din gama "confort" , consider ca este -Important - in aceasta perioada , mai toti avem ceva timp liber ...si se poate dezbate Conditii : - ma refer la cei care folosim zi de zi masina 4x4 - ma refer la urmatoarele marci ;J - Jeep: M - Mitsubishi ; I - Isuzu ; N- Nissan ; T- Toyota ( rog ceilalti posesori de alte marci sa nu se supere ,9 cine se supara ii taiem nasul _ vine o vorba :old - dar eu doar la aceste marci sunt dornic sa aflu pareri - SUNT BINEVENITI SI CEILALTI coleg de forum , cu alte marci sa si dea cu parerea !!!) - nu intra n discutii masinile preparate - nu vorbim de off road ci doar de iesiri usoare ( pescuit -vanatoare SOFT - ptr ca stiu ca cei de la ARGES IN SUS , daca vor fac si ceva mai HARD ! - piele versus stofa ...si alte combinatii - INTRA IN DISCUTIE SCAUNELE SPORT - cele care sunt semi dedicate off ului , DAR FOLOSITE ZI CU ZI ! ( privind gradul de confort atat lombar cat si legat de alte aspecte ( sezut -tarie, legant , etc ... Eu din experienta personala , am avut prima masina un trooper magic 2 din 91 si cred ca avea scaune recaro sau macar sport din stofa - SUPERCOMODE - am condus la vanatoare si 22 ore in continuu, cu mici opriri - inerente :x:4079862908: , nu simteai ca esti la volan - avand 1,95 am facut bineanteles o modificare si am dat cu circa 12cm sinele mai in spate . APOI am luat un Hilux 2002 , nou-nout - scaune de 2 lei , ptr pitici cocosati ( or fi specifice japo ?!?)... asta e , no comment ! Am mers si cu un L200 2007 - alta viata - dar nu incapeam cum trebuie ca nu aveam modificarea respectiva , dar ca si comoditate - erau f bune Am mers si cu Q 7 - dar nu se pune , ca are perne de aer , NU INTRA in categorie ... Din ce am vazut pe net si la noi pe forum CRED ca cele de PAJERO , IN PIELE ( cu toate ca NU SUPIRT PIELEA , dar poate fi acoperita cu diverse ) SUNT CELE MAI REUSITE ! iar in imediata apropriere sunt cele de JEEP ! asta e parerea mea ! VA rog pe cei interesati si pe cei neinteresati , DEZBATETI ! Dau o sticla de whisky bun celui care are postarea ce am mai realista , concludenta si elocventa !:x 0722 249 770 / 0785 33 63 43 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Si pe mine ma afecteaza ergonomia proasta a scaunelor de pick-up. Folosesc zilnic Rangerul si ma ucide spatarul scurt . Am numai 183 cm , dar spatarul se termina exact in spatele plamanilor . Si eu caut solutii . Pana acum mi-au placut scaunele de Discovery 2 si Volvo S60. Am gasit ambele modele la 200-250 Ron perechea dar ma tem ca nu se pot adapta foarte usor. Anul trecut am probat un Ranger Wildtrack din 2008 cu scaune foarte profilate si spatarul mai inalt. Acum , caut asa ceva la dezmembrari , dar nu am gasit inca. Avantajul ar fi ca prinderea este similara cu a modelului meu din 2005. Structura celor doua masini aproape este identica . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Scaune excelente atat ca si calitate cat si ca si confort cele de Mazda 626. Am pus asa ceva in masinile mele si am fost foarte multumit. Au inclusiv reglaj lombar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Scaunele de pe Alfa Romeo genul celor care le are colegul de vanzare ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) scaune de Jeep GC piele cu reglaj electric pe toate directiile inclusiv lombar am condus cu ele ore bune si m-am dat jos din masina foarte relaxat si nu ma durea L5S1 :) am si alte scaune ca de exemplu cele sport tip scoica evo si pe care dpdv sustinere laterala,sprijin si toate cele sunt excelente dar la drum intins datorita lipsei reglajului lombar devin putin cam incomode. cele de jeep fiind de piele la cate o curba luata mai in forta se mai intampla sa iti fuga fundul pe scaun in rest dintre tot ce am condus imi plac cel mai mult in y60 sunt ok din stofa dar mi se par cam mici dar destul de comode,in schimb reglaje de 3 lei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iancu Postat Aprilie 18, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2014 (editat) Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Ptr cei care pot, ii rog frumos sa puna macar o foto ptr a ne destupa si noi cei care nu am vazut , poate , modelul respectiv ! Daca este posibil . Multumesc ! ps Incerc ca gasesc acum , imediat, pe net , modelul de pe mazda ! DA merci frum . Am vazut suportul lombar - e la post ...si intradevar ''carnea ''= buretul sta foarte bine pe ele ... si vad ca au o forma generoasa , nu sunt asa - stramte ! Am uitat sa spun ca am avut recaro sau ceva scaune sport pe 2 opeluri si ceva mai luxox pe un volvo 460 din piele ..... cele sport erau bune .... dar personal cred ca nici nu se pot compara cu cele de mitshu ... este POHIBIL ,sa fiu subiectiv , cu toate ca nu am Mitshu . Pana nu vad modelul de care zici de HDJ80 , nu ma pronunt , ce este acum la dezmembrare pe net pe .pieseauto.ro - SUNT SCURTE ptr mine ... scurte rau .... iar scoica aia ... dupa vre-o 17 ani de handbal de performanta , adica macar am idee de sport , ca sa zic asa ... FUG DE EA ! COBRELE ... DA TATA !!! Stai ca in fotoliu ..la tv ! alea AU FOST BUNE .... dar acum .... noi vorbim de acum ... o sa ma gandesc la LEXUX ! unul dintre motive este ca vreau sa mi cumpar scaune fata si trebuie sa fiu corect si sa spun si acest aspect ! Multumesc ca mi ai confirmat cu scaunele sport - era cat pe ce sa iau unele la 100e / buc, de la colegul cu G ul in dezmembrare ! Daca esti din Buc , dau o palinca zilele astea , ai numerele mai jos , vb serios ! Editat Aprilie 18, 2014 de Iancu completare ! 0722 249 770 / 0785 33 63 43 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Scaune Mazda 626 model 1992 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 (editat) Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) In decursul a aproape 20 de ani de cariera de covrigarit am mers cred ca undeva in jur de 200-250 (sper sa aproximez corect) marci/tipuri de masini - autoturisme si autoutilitare mari si mici. Poate chiar mai multe. Aici includ masini de pe toate continentele si chiar din toate categoriile. Cel mai confortabil am stat in urmatoarele scaune, aceasta fiind o mica lista ...in nici un caz un clasament ... 1.Mercedes W124 (urmasul Cobrei) 2.Toyota HDJ80 modelul VX cele cu croiala stil "tava" Primul din stofa, iar scaunul Toyotei, un soi de plus dar foarte placut la atingere si fara a te incinge pe el. Vorbim aici de scaune de serie nu de stiu eu ce turbaciuni. Ca si sfat ...vrei confort ...fugi de scaunele sport. Cel mai rau am stat intr-un scaun de LR Defender. Si sunt convins ca se poate si mai rau ...:dr2 Editat Aprilie 18, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Cel mai rau am stat intr-un scaun de LR Defender. Si sunt convins ca se poate si mai rau ...:dr2 nu cred ca sunt mai rele ca alea d eLada niva :) sau de M :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 (editat) Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Eu despre astea vorbeam ,au costat mullllllt mai puțin decât vrea domnul http://www.ebay.com.au/itm/ALFA-ROMEO-156-JTS-2004-BLACK-LEATHER-SEATS-DOOR-TRIMS-IN-GOOD-CONDITION-/281001607126 Sunt singurele care nu transpira pe piele sunt perforare. Editat Aprilie 18, 2014 de pinti ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Incearca si cele de Pajero mk2 lwb, cele cu reglaj dedesubt, sunt mari, ieftine, foarte confortabile si nu te incingi in ele chiar daca nu ai clima. Subscriu la cea ce spunea Ionut privind scaunele de Defender:grin: Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) De departe, cel mai comod fotoliu in care am stat vreodata este scaunul de la Volvo V70. Bate lejer orice fotoliu, rezidential, de birou, de director, de masina. Evident, subiectiv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresbazu Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) pt lungi drumuri in teren sistemul de la Pajero 1 cu suspensie in partea de jos a scaunului mi s-a parut super confortabil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) nu cred ca sunt mai rele ca alea d eLada niva :) sau de M :) Paradoxal ...in niva am avut loc ...in Defender cand am inchis usa am urlat ...ca mi-am prins mana ... :ha: Cu M-ul am mers cand aveam vreo 7-8 ani ...credeam pe atunci ca imeseul e masina nemteasca ... ptr ca toate masinile bune erau nemtesti ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iancu Postat Aprilie 18, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro/piese-auto/motoare-cutii-viteze/cutie-de-viteze-automata-jeep-grand-11584187.html Ioane ... bine rau !!! ps. le am dat tel si nu le au !! i m still looking ! 0722 249 770 / 0785 33 63 43 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Cred ca foarte important este ca scaunele sa si incapa in locul celor vechi . Am vazut multe masini mari cu scaune inguste. Trebuie masurata latimea maxima , care in functie de tipul de scaun poate fi si la spatar , si la sezut , si la alticulatie. Daca sinele se pot adapta, cu latimea este o problema :grin:. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iancu Postat Aprilie 19, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) In primele poze , sunt scaunele fata ,stg si dta, cu husele de rigoare... si modificarea facuta prin repozitionarea suportilor sinelor scaunului soferului apoi urmeaza bancheta cu primul rand de ; patura lui Foxy, 2a - patura izoprenata de la SellGros - cca 75 lei -impermeabila 100% , impotriva lichidelor de orice fel ; 3-a husa subtire tot de la S; 4a -husa home ( croiala mea si manopera unchilui sotiei care este Super Cizmar ) 0722 249 770 / 0785 33 63 43 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iancu Postat Aprilie 19, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) In primele poze , sunt scaunele fata ,stg si dta, cu husele de rigoare... si modificarea facuta prin repozitionarea suportilor sinelor scaunului soferului apoi urmeaza bancheta cu primul rand de ; patura lui Foxy, 2a - patura izoprenata de la SellGros - cca 75 lei -impermeabila 100% , impotriva lichidelor de orice fel ; 3-a husa subtire tot de la S; 4a -husa home ( croiala mea si manopera unchilui sotiei care este Super Cizmar ) din pacate le a ordonat exact invers de cum as fi dorit !! pozele cu cel gri din piele , este modelul de scaun , care ar fi pe primul moc in mintea mea , locul 2 cel de volvo v70 si locul 3 cel de mazda 626 cu suport lombar ( l am vazut si pe alte masini dar nu am retinut de pe ce era - cel indicat de MAX) - DEOCAMDATA ... APOI vor urma pozele cu cantarele de Mitsu semidezechipate sa mearga la sablare si apoi vopsitorie ... din pacate cred ca cei 4-7 cm , cu care ma va inalta vor fi fatali , deoarece in stadiul actual - la ideea lui F-RANGER - la o masuratoare cum m am uract in masina , cred ca am dor 2-3 cm pana n plafon :ha::ha:... rezulta ca nu voi putea sa folosesc cantarele .... mai vedem m in functie de ce voi cumpara !!! OFF - iar ultimul produs - este micul meu vampir imbracat ( asa e coloarea hainutei lui - nu este de carnaval - deorece este pui de tiganus) PROBABIL .... cel mai educat jagdterrier din Ro ... probabil ( aporteaza prepelite,potarnichii, fazani , gaste , iar iepurii sunt c am grei - au aprope jumatate din greutatea lui si se plictiseste repede ) 0722 249 770 / 0785 33 63 43 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Azi am mai descoperit o alternativa demna de luat in considerare. Scaune de Opel Astra H . Sunt niste scaune foarte comode. Spatar inalt , sezutul generos si pozitie foarte ergonomica. Dispun de toate reglajele necesare , chiar si reglarea inaltimii . Din pacate , preturile sunt cam mari. La o varianta de doua scaune bunicele ( nu bune ) 650 Ron . O sa mai insist. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Asta a primit Rangerul cu ocazia sarbatorii de Buna Vestire : Au si airbag lateral ( nu ca mi-ar trebui ) . Au reglaj mecanic pe inaltime si aparatoare de plastic in spate . Arata nesperat de bine pentru 200 ron . Sunt scaune de Audi A4 B6 si sunt foarte confortabile. Poate reusesc sa le montez in weekend . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Dupa 5 pick-upuri: Mitsubishi L200 an 1995, 2000, 2007, Ford Ranger an 2000 si Hilux 2000, pot spune ca intr-adevar L200-le din 2007 e cea mai confortabila dintre ele iar Hilux-ul si L200-le din 1995 cele mai neconfortabile. Dar dupa ce urc in 80 toate sunt cu multi ani lumina in urma in aceasta privinta si nu cred ca din cauza scaunelor, ca nu exceleaza 80-ul la acest capitol. E vorba de suspensie, de pozitia soferului. Cred ca pentru a face mai confortabil Hilux-ul va fi nevoie de niste scaune miracol. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Sper sa fie de folos cuiva patania mea. Am descoperit pe propria mea piele si propriul buzunar , cum se masoara daca un scaun de la o masina se poate adapta la alta masina. Se masoara de la jumatatea sezutului spre exterior. Motivul este ca un scaun poate incapea ca si latime sau lungime dar se poate ca odata montat , sa nu mai fie centrat pe mijlocul volanului. de aici rezulta o pozitie de condus imposibila. Scaunele mele incap fara probleme per total , dar din pacate , nu se centreaza , avand o "abatere de aproximativ 2,5 cm spre interior a axei centrale a sezutului . In concluzie , daca le doreste cineva , le dau cu cat le-am luat. :ha: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Si nu te-ai putut adapta cu oar 2,5 cm ? ... Unele masini au din prima 5 cm , stock ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) Cos , scaunele incap. La cel al pasagerului nu-i problema. Problema este la sofer ca la limita maxima spre exterior a scaunului ,centrul volanului va fi deplasat spre usa cu 2,5 - 3 cm fata de axa scaunului .Adica , daca le montez , va trebui sa conduc stramb . Vreau alte scaune pentru confortul meu , nu ca sa ma chinui mai rau decat acum . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iancu Postat Aprilie 27, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Re: Care este cel mai comod scaun ptr 4x4 ( J.M.I.N.T) salut , Rangerule ! mi a placut maxxim de tine ca ai fost activ , nu ca si alti colegi ... nu dau nume ... VEZI ? ....CE AI FACUT ? ai bagat / introdus:ha: ... o samanta de ''indoiala '' in mintile noastre ... a celor care vrem sa adaptam ...unele elemente de confort din viata noastra ...la sculele noastre :ha: m am abtinut cand ai zis ca in banii pe care i ai platit ti au dat si reglajul scaunelelor ... era nasol daca nu -l aveai ...macar pe ala mecanic ( sti sigur ,ca toate scaunele au ....:ha::ha:!!!) Rasuceste scaunul cu ''posteriorul in jos " si e simplu ... te uiti la el ....pana iti dai seama ce ai de facut ( A FOST COS mai rapid ca mine !!!) - trebuie doar sa tai (cu flexul ) toate prinderile pe sina , si apoi le resudezi - LA POZITIA CARE TE AVANTAJAZA - dar trebuie , dupa ce ai taiat prinderile scaunului de sina - sa -l pui pe pozitie -adica in masina si sa vezi cum ti ar sta bine , mai in stanga sau mai in dreapta .... imi permit sa ti spun ca ai patit patania ptr ca in loc sa cumperi de la un ford mondeo - adica SA PASTREZI LINIA DE FABRICATIE - tiu ai facut ''o combinatie " si in mod normal din ce ai expus tu , REZULTA CA : Fiecare masina are un anume gen de prinderi , pe o anumita axa ( de centrare ) si nu pot fi adaptate la alte modele de prinderi/ automobile VEZI CA !!! 1) s-ar putea sa nu te fi uitat indeajuns la prinderea de pe masina si atunci e logic sa te arunce 2) sau ai incercat sa faci o combinatie intre ceva existent -si scaun sau scaun cu sina lui In mod logic ai 3 (trei ) variante - 1) pui scaunul cu tot cu sina lui 2) faci o combinatie si pui scaunul pe zina existenta 3) scoti orice fel de prindere / sina si contruiesti una specifica ptr ce ai nevoie DIN GURA , IN FATA TASTATURI , ESTE MAI USOR ... practica ne da valoare sau ne -o ia ! Citeste atent si sigur ai rezolvarea .... eu cred ca ai luat scaune ''IEFTINE ''....:ha::ha: si de aceea nu se pupa cu Fordul tau ! daca ai rabdare o sa postez eu cu voi adapta scunul de Mitshu pe Hilux - si-o sa vezi acolo lucru cu flexul ...cu toate ca scaunul din fabrica VINE INALTAT - apropos de interventia lui Cipri , care a avut de toate ... si sigur inaltimea habitaclului la hilux e mai mica ca cea a Mitsh ului daca ai rabdare ti le donez eu de cele de pe hilux ( asta in cazul in care ai pana n 80 kg ) :ha::ha: 0722 249 770 / 0785 33 63 43 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate